Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Μετά το Πάσχα αρχίζει ο Γολγοθάς του Κυριάκου...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γολγοθάς μετά το Πάσχα

Toυ Γ. Λακόπουλου

«Δυο μέτριοι πολιτικοί που ο ένας τραβάει τον άλλο προς τα κάτω» έλεγε πολιτικός παρατηρητής για το συμπέρασμα που έβγαινε την περασμένη Τρίτη από το Ζάππειο. Εκεί όπου ο Βαυαρός Μάνφρεντ Βέμπερ ξεκίνησε την επίσημη καμπάνια του για ένα στόχο στον οποίο δεν θα φτάσει ποτέ: την προεδρία της Κομισιόν.
Άλλωστε ούτε καν οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Σύμφωνα με δημοσκόπηση στη χώρα του μόλις το ένα τέταρτο των πολιτών γνωρίζει ποιος είναι -παρότι είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της ευρω-κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.
Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχει περί πολλού και λιγώθηκε μπροστά του. Τον έχρισε βέβαιο πρόεδρο της Κομισιόν, προβάλλοντας και το όφελος που θα έχει ο ίδιος. Το χειρότερο ήταν ότι, με τρόπο όχι και πολύ αξιοπρεπή πολιτικά, τον ξέπλυνε από όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει σε βάρος της Ελλάδας.
Από την πλευρά του ο «Βαυαρός φίλος» τον αντιμετώπισε ως ιθαγενή: χωρίς προσχήματα τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πάρτον στο γάμο σου…
Ο Κυριάκος απλώς τον λογόκρινε. Πάντως ο «αγαπητός Μάνφρεντ» ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις προεξοφλώντας ότι ο Μητσοτάκης θα γίνει Πρωθυπουργός. Ο επικεφαλής της ΝΔ – που υπερκαταναλώνει φιλικές δημοσκοπήσεις – πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Αλλά ο δικός του Γολγοθάς θα αρχίσει μετά το Πάσχα. Αναμενόμενες εξελίξεις θα είναι δυσάρεστες για τον ίδιο σε βαθμό που...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με ΥΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ!



Από τα -προσωρινά- διασωθέντα...