Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.
1. Στη δημοσιότητα δόθηκε ολόκληρη η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου. Την ίδια στιγμή, έντονα κριτικές, σκληρές ως προς τα - τεκμηριωμένα - λάθη και τις αστοχίες του ΔΝΤ και συντονισμένες σε ό,τι αφορά το πολιτικό τους μήνυμα είναι οι δύο επιστολές που έστειλαν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Εντατικές είναι πάντως οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο, με στόχο να βρεθεί μια φόρμουλα για το ξεμπλοκάρισμα της δεύτερης αξιολόγησης εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου
2. Aθήνα – ΔΝΤ: Μια σχέση (;) στα άκρα… Ο Τόμσεν διδάσκει – ανέξοδα, και δια της ανοχής Σόιμπλε – μαθήματα δημοσιονομικής υποκρισίας, το ΔΝΤ διακηρύσσει ότι δεν ζητά από την Ελλάδα άλλη λιτότητα παρά μόνον… νέες περικοπές συντάξεων και φόρους, και η Αθήνα καλείται μέσα στα επόμενα 24ωρα να βρει διόδους απεμπλοκής της αξιολόγησης εν μέσω θεάτρου διατλαντικού παραλόγου. Σήμερα, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine αναφέρει σε δημοσίευμά της πως οι προτεραιότητες του ΔΝΤ έχουν αλλάξει λόγω του Ντόναλντ Τραμπ και πλέον η ευρωζώνη και το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εκτός ατζέντας του.
3. Σήμερα κυκλοφόρησε ίσως το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Τα Νέα». Δείτε το πρωτοσέλιδο του. «Το λουκέτο στο in.gr, όπως και στα άλλα μέσα του ΔΟΛ, φαίνεται πλέον αναπόφευκτο λόγω αδυναμίας λειτουργίας του και μόνο μία κίνηση που θα ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα μπορεί να το αποτρέψει», αναφέρει κείμενο που απευθύνει το in.gr, σε πρώτο ενικό - για πρώτη φορά - προς τους αναγνώστες.
4. Το SPD έφτασε το CDU: Μήπως η Μέρκελ κούρασε τους Γερμανούς;
5. Ο Ντάνα Ροχραμπάχερ, Γερουσιαστής της Καλιφόρνια από το κόμμα του Τραμπ, μιλώντας στο αλβανικό κανάλι Vizion Plus, δήλωσε πως «η “Μακεδονία” δεν είναι χώρα», αλλά ένα «αποτυχημένο σχέδιο» και πως θα πρέπει να διαμελιστεί ώστε να επανασχεδιαστούν τα σύνορά της.5
6. Διαφθορά και εξουσία: Όποιος τολμήσει, θα πάει αδιάβαστος. Ο Στέλιος Κούλογλου γράφει για τις αμοιβές στον ΑΔΜΗΕ.
7. Κατάλογο με 23 διορισμούς που φέρεται ότι έγιναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Στο μεταξύ, κομματική επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.
8. Πώς θα γίνει η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό. Οι λεπτομέρειες.
9. Αρχαιολόγοι προς Κονιόρδου: Μην ακρωτηριάζετε τα μουσεία. Νέες φωτιές άναψε η πρόθεση του ΥΠΠΟΑ να εκχωρήσει τη Συλλογή Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων του «Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» στο ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Στο μεταξύ, επανέρχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά προς την υπουργό πολιτισμού σχετικά με το θέμα της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ).
10. Αντί για σφαίρες... νότες. Αντί για όπλα... πινέλα και σπρέυ. Αντί για πεδίο μάχης, ο καμβάς ή ο τοίχος. Αντί για μάχες... συναυλίες και εκθέσεις. Τα κορίτσια που γεννήθηκαν μέσα στον πόλεμο, υπηρετούν την ειρήνη μέσα από τις τέχνες. Στο  Αφγανιστάν. Τη  χώρα όπου οι άλλες  γυναίκες  φορούν ακόμη τη γνωστή γαλάζια μπούρκα...
* Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

Ξεκινά η δίκη του παραδικαστικού με 105 κατηγορούμενους

Ξεκινά η δίκη του παραδικαστικού με 105 κατηγορούμενους Ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση δράσης του αποκαλούμενου «παραδικαστικού 2» που, μέσω ενός εκτεταμένου και πολυπρόσωπου κυκλώματος με συμβολαιογράφους δικηγόρους και άλλους, υφάρπαζαν ακίνητα.
Ενώπιον του δικαστηρίου καλούνται να λογοδοτήσουν συνολικά 105 κατηγορούμενοι αντιμέτωποι για αδικήματα που, κατά περίσταση ,αφορούν συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.
Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, φέρονται ότι ως μέλη κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα...