Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ποινική δίωξη κατά Κοντομηνά για φοροδιαφυγή 48 εκατ. ευρώ

Δίωξη

tvxs.gr 16:00 | 20 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 19:41 | 20 Οκτ. 2016
Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων την περίοδο 2006 - 2008, ασκήθηκε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Η υπόθεση αφορά έλεγχο στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών που διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς συνδυάζοντας στοιχεία από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής.
Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν και οι αποκλίσεις που αφορούν τον πρόεδρο του Alpha ο οποίος ενώπιον των εισαγγελέων αρνήθηκε τη διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει και στην Διεύθυνση Επίλυση Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων  προκειμένου να προσβάλλει τις πράξεις που εκδόθηκαν σε βάρος του από την Φορολογική Διοίκηση, ωστόσο ο επανέλεγχος δεν τον δικαίωσε.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
• Κοντομηνάς για την ποινική δίωξη: Με στοχοποιούν
-----------------------------------------------------------------------------------
Για την υπόθεση αυτή οι οικονομικοί Εισαγγελείς είχαν εκδώσει και εντολή δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία, πριν ένα χρόνο, για ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την άσκηση της δίωξης διαβιβάστηκε ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε ειδικό ανακριτή ενώπιον του οποίου ο επιχειρηματίας θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Κοντομηνάς για την ποινική δίωξη: Με στοχοποιούν

tvxs,gr 19:36 | 20 Οκτ. 2016
Για προσπάθεια στοχοποίησης του κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

«Σε απάντηση των σημερινών δημοσιευμάτων περί διώξεώς μου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που με προσβάλλουν βάναυσα και καταπατούν το τεκμήριο αθωότητάς μου, θέλω να δηλώσω τα εξής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Κοντομηνάς και προσθέτει:

Kατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Μυκόνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε...

Παυλόπουλος: «Η Μύκονος υπήρξε ιδεώδης τόπος περισσυλογής για τον Κων. Καραμανλή»

Στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Μυκόνου, την οποία επισκέπτεται από το πρωί για να παραστεί στον εορτασμό του προστάτου και πολιούχου του νησιού, Αγίου Αρτεμίου.
Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες για την τιμή, αναφέρθηκε στις προσωπικές του μνήμες από το νησί, που σχετίζονται με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας: «Γνώρισα τη Μύκονο και δέθηκα μ' αυτήν σχετικώς πρόσφατα, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του μεγάλου ηγέτη και οραματιστή της Ελλάδας. Κι οφείλω να εξομολογηθώ αλλά και να καταθέσω ότι η αγάπη του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μύκονο δεν πρέπει ν' αποδίδεται στο ότι έκανε εδώ, ως τον θάνατό του, καλοκαιρινές διακοπές. Και τούτο διότι ίδιον του Κωνσταντίνου Καραμανλή ήταν ότι δεν έκανε ποτέ διακοπές, με την έννοια που αποδίδει στη λέξη ο καθημερινός άνθρωπος. Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- του οποίου τον πολιτικό χαρακτήρα επηρέασε καθοριστικώς ο Προμηθέας και όχι ο Διόνυσος- η Μύκονος του φωτός και του ανέμου υπήρξε ένας ιδεώδης τόπος περισυλλογής, προκειμένου ο χρόνος να μετατραπεί σε περίοδο αναζήτησης πρακτικών λύσεων αναφορικά με την εξυπηρέτηση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος, στην πιο γνήσια και ανιδιοτελή μορφή του».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του θα τον καθοδηγεί, εφεξής, το χρέος που απορρέει, τόσο από την παγκόσμια ακτινοβολία του νησιού, όσο και από τις εθνικές παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


(πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ)
kathimerini.gr

Έχουν μακρά παράδοση οι "επαναστάτες" τής πλ. Κολωνακίου καί τής οδού Τσακάλωφ* (σχόλιο τής "Ν.Μ.")

Ποια Εξάρχεια τώρα; Στην πλατεία Κολωνακίου ξεκινά η επανάσταση!
Το καφέ Da Capo στην πλατεία Κολωνακίου
Το καφέ Da Capo στην πλατεία Κολωνακίου
Τελικά επικρατεί ανομία στην Αθήνα, δεν μπορεί να ησυχάσει πουθενά ένας φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης, ούτε το βράδυ ούτε καν το πρωί. Πού οδηγούμαστε κύριοι; Πού οδηγείται η χώρα; 
«Επεισόδια με ρίψη μολότοφ από ομάδα αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών δυνάμεων που κινούνται στην περιοχή σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Πολυτεχνείο» γράφει το έγκυρο (φυσικά) Πρώτο Θέμα. «Ομάδα περίπου 100 ατόμων κλείστηκε στο Πολυτεχνείο και εκτόξευσε μολότοφ, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, που περικύκλωσαν το εκπαιδευτικό ίδρυμα».
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα επεισόδια συνεχίστηκαν παίρνοντας άλλη μορφή και τώρα το πρωί. Όχι στα Εξάρχεια αλλά στο Κολωνάκι. Την άλλη επαναστατική πλατεία, την έτερη εστία επανάστασης
Στο Da Capo αδέλφια. 
Διαβάζω λοιπόν στο aixmi.gr που έχει πρωτογενές και από την εστία της έντασης ρεπορτάζ. «Με τη συνοδεία δύο αστυνομικών εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου στην πλατεία Κολωνακίου για την καθιερωμένη του βόλτα. Στη θέα του αρκετοί πολίτες και πάλι άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν, όταν μάλιστα διαπίστωσαν ότι είχε και αστυνομικούς μαζί του οι αντιδράσεις έγιναν πιο έντονες, με αποτέλεσμα ο κ. Σακελλαρίου να αποχωρήσει».
Φήμες που θέλουν το Da Capo να μεταφέρεται στην πλατεία Εξαρχείων στη θέση του κλειστού πλέον Floral και να οργανώνει σειρά συζητήσεων με θέμα «Αναρχία και Αριστερά σήμερα», δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν. 

efsyn.gr 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Ν.Μ.": O υπέρτιτλος : "Έχουν μακρά παράδοση οι "επαναστάτες" τής πλ. Κολωνακίου καί τής οδού Τσακάλωφ" είναι δικός μας καί γράφτηκε γιατί η "Νέα Μύκονος" έχει ιδίαν αντίληψη τής "καταστάσεως" από τήν εποχή πού λειτουργούσε εκεί τό ζαχαροπλαστείο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ" μέ τίς εξαίσιες πάστες  (κανελέ καί τρούφες οι κορυφαίες) τού αγαπητού ιδιοκτήτη τής επιχείρησης, τού ευγενέστατου κυρίου Χαραλαμπάκη, Χημικού μηχανικού σπουδασμένου στήν Αυστρία, εκ Χανίων Κρήτης στήν καταγωγή, ο οποίος συνεχίζει ακόμα -αλλά σέ άλλες τοποθεσίες-  τό γλυκύ του έργο, καλή του ώρα. 
Στό κατάστημα αυτό σύχναζαν -μεταδικτατορικά αλλά καί πρότερον- διάφοροι τύποι επαναστατών πού αργότερα άλλοι μέν γίνανε βουλευτές άλλοι δέ υπουργοί. Οι υπόλοιποι, εξ αυτών, φοβούμενοι τίς ευθύνες αλλά καί από επαναστατικό καθήκον, γίνανε αναγκαστικά ...σχολιαστές τών προηγουμένων
Ένας μάλιστα εκ τών θαμώνων, μετριοφρονέστερης επαναστατικότητας συνομήλικος όμως τού γράφοντος, έφτασε νά γίνει καί Πρόεδρος τής Δημοκρατίας πρός μεγάλη τέρψη καί αγαλλίαση όσων γεννηθήκαμε κατά τό ίδιο σωτήριο έτος (σωματείο νάχαμε δέν θά παίρναμε τέτοια χαρά!..)

Επί τής οδού Τσακάλωφ λειτούργησε γιά πολλά μεταδικτατορικά χρόνια, επίσης, τό cafe-bar "Ciao" από δύο φίλους. Αφ' ενός τόν γνωστό -καί από τή Μύκονο- Ιταλό επιχειρηματία Walter καί αφ' ετέρου τήν -παρά τό Ιταλικό όνομα- Ελληνίδα συνεταίρο του καί φίλη τής Μυκόνου, Πάολα (τά επίθετα τους δέν τά θυμάμαι). 
Τό "Ciao" υπήρξε κι αυτό ένα άλλο σπουδαίο στέκι μεγάλων επαναστατικών στοιχείων πού συχνάζανε στήν ίδια -καί τήν αυτή- μέ τούς προηγουμένους περιοχή. Περιοχή πού εφάπτεται καί περίπου συμπίπτει μέ τήν εν λόγω πλατεία...  
...μιλάμε ότι εδώ, στό "Ciao", οι espresso καί οι capuccino, κατά τήν περίοδο τών παχιών αγελάδων, "πέφτανε" σάν τό χαλάζι, πράγμα πού δικαιολογούσε τήν (καί εδικαιολογείτο από αυτήν) επαναστατικότητα τών αρειμάνιων πελατών του...

Πελατών πού μέ τό πού έκλεισαν τά δύο προαναφερόμενα μαγαζιά συνενώθηκαν καί μέ άλλα "βαρβαρικά φύλα" (φίλα προσκειμένων πρός βουλευτές τών οποίων τό επώνυμο τελειώνει σέ διάφορες καταλήξεις, π.χ. σέ -άτος) καί συναποτέλεσαν τήν περίφημη παρέα τών επαναστατών τού Da Capo, γνωστότερη ευρύτερα, παρά διανοουμένοις, μέ τό όνομα : "Cafetiera τού Proudhon"!..
(Τά ανωτέρω, ως ιστορικά στοιχεία έρχονται νά συνδράμουν  τήν ορθότητα τών επιχειρημάτων τού  Δημήτρη Κανελλόπουλου καί νά εδραιώσουν τήν πεποίθηση γιά τόν ρεαλισμό τών λεγομένων του)
 Δ.Ν.Α.

"Το επόμενο είναι να κατέβουν τα τανκς"...

«Το επόμενο είναι να κατέβουν τα τανκς - χωράνε μέχρι και 16 κανάλια», λέει η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ
...λέει η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ...
Aιχμές κατά του Ν. Παππά άφησε η αντιπρόεδρος ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου. «Το επόμενο είναι να κατέβουν τα τανκς. Δεν ...
καταλαβαίνουν τίποτε εκτός από τις εμμονές και τις κακότητες τους», είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον "Αlpha 989".
«Ο κ. Παππάς προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για «αντισυνταγματικό εξοβελισμό του ΕΣΡ» και για «παράλογες διατάξεις στον νόμο».
Χαρακτήρισε δε, «ελεεινότητες» τις διαρροές προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του ΣτΕ σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν ούτε ντροπή, ούτε διάκριση», είπε η κα Αλεξίου.

Η κυρια Αλεξίου, μητέρα της τέως Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι το ΕΣΡ λειτουργεί ακόμη: «Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκε ότι το ΕΣΡ υπάρχει και λειτουργεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε συγκεντρώσει και επεξεργαστεί και αρχειοθετήσει για το επόμενο, 500 φακέλους που περιμένουν την ολομέλεια για να αποφανθεί επί των παραβάσεων που έχουν γίνει αυτούς τους μήνες. Κάθε μέρα στο ΕΣΡ περνούν δεκάδες εγγράφων, από την μισθοδοσία των υπάλληλων, μέχρι και τις παραγγελίες αστυνομικών τμημάτων μέχρι και εισαγγελικές παραγγελίες. Το ΕΣΡ λειτουργεί καθημερινά κανονικά εκτός από την δυνατότητα λήψης αποφάσεων».
Πρόσθεσε χαρακτηριστικά, πως «δεν μας ζητήθηκε πότε να δώσουμε άποψη για τον νόμο Παππά και την στείλαμε μόνοι μας επισημαίνοντας όλες τις αδυναμίες και αντιφάσεις του και τις εκτός λογικής διατάξεις του. Την έχουν την δική μας την γνωμάτευση. Αυτό ήταν που τους θύμωσε γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν τίποτα άλλο από το αυθαίρετο που έχουν στο μυαλό τους».
«Ο κ. Παππάς προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Δεν έχει καλούς συμβούλους και νομικά δεν ξέρει. Αυτοί που είναι γύρω του έχουν πράγματα στο μυαλό τους που είναι εκτός κάθε νομιμότητας, οι άνθρωποι δεν έχουν ντροπή. Ο εξοβελισμός του ΕΣΡ ήταν η πρώτη πράξη για να προχωρήσουν στο έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Το ολιγοπώλιο που προσπαθούν να στήσουν έρχεται, αντίθετο στις κοινοτικές οδηγίες, έχει ισοπεδωθεί το σύμπαν».
«Χωράνε 16 κανάλια και στο μέλλον περισσότερα…τί είναι αυτά, τα 4 κανάλια; Τί είναι αυτό το ολιγοπώλιο; Και τί είναι αυτός ο καταγέλαστος διαγωνισμός»; τόνισε και πρόσθεσε πως  «εξάντλησα όλη μου την υπομονή ώστε η ανεξάρτητη αρχή να κρατηθεί σε ένα ύψος αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα εκτός από τις εμμονές που έχουν στο μυαλό τους.

Ο Ρουβίκωνας κατά του Θέμου Αναστασιάδη

anastasiadis
Ο συγκεκριμένος δεν είναι μεγαλύτερο 
αρπακτικό από τον κάθε Ψυχάρη, Μπόμπολα, 
Κοντομηνά, Κουρή, Τριανταφυλόπουλο
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς επιτίθεται η ομάδα Ρουβίκωνας στον Θέμο Αναστασιάδη με αφορμή την κατάθεση του εκδότη του Πρώτου Θέματος στην εξεταστική επιτροπή την Τρίτη. 
Ο Ρουβίκωνας ανήρτησε σχετικό κείμενο στην ιστοσελίδα γνωστού αντεξουσιαστικού χώρου indymedia και χαρακτηρίζει την ανάρτησή του ως «μια απάντηση στις χθεσινές αναφορές στη συλλογικότητα από τον Θέμο Αναστασιάδη στη Βουλή«.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ως παράγοντας της αστικής δημοκρατίας, ως παίχτης βρέθηκε εχθές να καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Σε ένα από αυτά τα ανόητα τελετουργικά του κοινοβουλευτισμού που σκοπό έχουν την καθεστωτική προπαγάνδα και μόνο. Και με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίστηκε η συλλογικότητά μας στον διάλογο«.
 
Αναλυτικά όλη η ανάρτηση:

Ρουβίκωνας: ΟΛΑ στη βουλή

Μια απάντηση στις χθεσινές αναφορές στην συλλογικότητα απο τον Θέμο Αναστασιάδη στη Βουλή
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε κάνει ένα λάθος. Για την ακρίβεια, αφήσαμε να γίνει ένα λάθος που θα μπορούσαμε να έχουμε προβλέψει, και τώρα πρέπει να το διορθώσουμε. Οι συχνές αναφορές στον Θέμο Αναστασιάδη όπως και η δυναμική μας επίσκεψη στο χαμαιτυπείο του Πρώτου θέματος δημιουργούν την λανθασμένη εντύπωση ότι ως αναρχικοί θεωρούμε τον Θ. Αναστασιάδη κάτι ακόμα χειρότερο από έναν καθεστωτικό νταβατζή, μια πληρωμένη πένα, έναν μπράβο των συμφερόντων συγκεκριμένων καπιταλιστών. Οχι, ο συγκεκριμένος δεν είναι μεγαλύτερο αρπακτικό από τον κάθε Ψυχάρη, Μπόμπολα, Κοντομηνά, Κουρή, Τριανταφυλόπουλο. Δεν είναι περισσότερο σιχαμένος συκοφάντης από τον κάθε Μπογδάνο, Πορτοσάλτε, Τράγκα . Όσο συνέβαλε στον εισοδισμό της χρυσής αυγής στους απολίτικους με όχημα το lifestyle o Χατζηνικολάου ή ο Θεοδωράκης τόσο συνέβαλε κι ο Αναστασιάδης. Με δυο λόγια, για αυτό που είναι, ανώτερο στέλεχος ενός άτυπου μηχανισμού μανιπουλαρίσματος της κοινής γνώμης και οικονομικού παρασιτισμού στο θολά σύνορα κράτους και κεφάλαιου, δεν του πρέπει ξεχωριστή αναφορά από ότι στο σύνολο του κλάδου του.

Αλλά εκτός από το «είναι» υπάρχει και το «φαίνεσθε». Η δημόσια διαδρομή του από τότε που πρώτοι οι παλιοί Ρηγάδες τον αποκαθήλωναν στην Ελευθεροτυπία γιαουρτώνοντάς τον, η συμμετοχή του στη lifestyle σκηνή με τους πιο σεξιστικούς και κανιβαλικούς όρους, η σωματεμπορία των τηλεοπτικών του σόου, η διαρκής υποκίνηση των πιο ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών, η προ κρίσης ιδεολογικοποίηση του νεοφιλελεύθερου αντικοινωνικού κυνισμού και η μετά την κρίση διαρκής καμπάνια κοινωνικής υποταγής και αποδόμησης… όλα αυτά του δίνουν έναν εμβληματικό χαρακτήρα ανάμεσα στις περσόνες του βούρκου των ΜΜΕ.
Κυκλοφορεί με εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες, άνθρωποι πηδάνε από ταράτσες γιατί έβγαλε βίντεο με προσωπικές τους στιγμές, ο Παύλος Φύσσας να ψυχορραγεί σε πρωτοσέλιδο (απο τη φυλλάδα που έγλυφε Κασιδιάρηδες) και φυσικά – εδώ είναι το κλειδί- παράγοντας στις καμαρίγιες της αστικής δημοκρατίας και των κομμάτων. Γενικά κατορθώνει να συμβολίσει πολιτικά, ταξικά και πολιτισμικά τον απόλυτο άνθρωπο της 4ης εξουσίας στην Ελλάδα του υπαρκτού φιλελευθερισμού της προηγούμενης δεκαετίας. Και δείχνει τόσο περήφανος για αυτό!
Ως παράγοντας της αστικής δημοκρατίας, ως παίχτης βρέθηκε εχθές να καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια στα ΜΜΕ. Σε ένα από αυτά τα ανόητα τελετουργικά του κοινοβουλευτισμού που σκοπό έχουν την καθεστωτική προπαγάνδα και μόνο. Και με κάποιο μαγικό τρόπο εμφανίστηκε η συλλογικότητά μας στον διάλογο. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ακούστηκε και πάλι ότι είμαστε του Σύριζα, μέχρι και για χειραψίες μάθαμε ότι κάναμε με στελέχη του.
Ξεκινώντας από το τέλος, υπάρχει το βίντεο από το την εισβολή μας στην εκδήλωση του Σύριζα στο ξενοδοχείο Τιτάνια που ο καθένας μπορεί να δει ποιος λέει αλήθεια και ποιός όχι. Στη συνέχεια έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το βιολί με τον Σύριζα. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς ως αναρχικοί γνωρίζουμε ότι η γλώσσα του ψεύδους είναι η γλώσσα της εξουσίας. Όπως το γνωρίζει και μεγάλο κομμάτι πλέον της κοινωνικής βάσης. Ένα μέρος όμως των ακόμα εγκλωβισμένων στην παλιά μορφή μαζικού κοινωνικού ελέγχου, την τηλεόραση και τον τύπο, δεν το έχουν ενσωματώσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να υπενθυμίζουμε όχι μόνο το τι λέμε αλλά κυρίως το τι κάνουμε. Ο καθένας ας κρίνει. Ως αναρχικοί διατηρούμε και βαθαίνουμε το ρήγμα με τις δυνάμεις του κράτους και του κεφαλαίου, αριστερές και δεξιές, και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για όποιον/α δεν μπορεί ή δεν θέλει να διακρίνει τέτοιες χιλιοπαιγμένες μανιέρες συκοφαντίας.
Για να γυρίσουμε στον εκδότη, ήταν ενδεικτικός ο διάλογός του εχθές με συγκεκριμένους βουλευτές. Από τον Κασιδιάρη που κλαψουρίζε που δεν τον παίζουν τα ΜΜΕ (για να εισπράξει την απολογία του εκδότη και υπόσχεση επανόρθωσης), τον ακροδεξιό χαμαιλέοντα και γνωστό συκοφάντη μας Βορίδη , τον Λοβέρδο της αθλιότητας της διαπόμπευσης των οροθετικών. Ενα φαιό παρεάκι της εξουσίας που κάνει κουβεντούλα…Εμετική η εικόνα πράγματι αν και όχι τόσο όσο η πραγματικότητα που και οι φίλοι του Θέμου και οι εχθροί του στην εξουσία, όλοι μαζί, μας έχουν επιβάλει.
Οι αναρχικοί δεν κάνουν προνομιακές διακρίσεις στους ανθρώπους της εξουσίας. Ο Αναστασιάδης είναι μέρος ενός μηχανισμού τόσο υπεύθυνος όσο και όλοι οι υπόλοιποι του είδους του, εχθροί και φίλοι του Σύριζα. Από την άλλη, επικοινωνιακά, είναι μια μορφή αντικοινωνικής αριστείας γιατί δεν αφήνει τίποτα κρυφό από την άθλια φύση των μηχανισμών μαζικής χειραγώγησης, και του προσωπικού τους. Και ο ίδιος, αν το δει από την κατάλληλη οπτική γωνία ίσως και να νοιώσει περήφανος από όσα γράφουμε για αυτόν.
Άλλωστε έτσι έφτιαξε το όνομά του σε αυτόν τον χώρο, αυτό του δίνει πλουσιοπάροχα ψωμί και αναγνωρισιμότητα. Και για τους ανθρώπους της εξουσίας αυτά τα οφέλη ήταν πάντοτε σημαντικότερα απο την ντροπή να σε λένε σκουλήκι όλες οι κοινωνικές ομάδες.
από aixmi.gr

Χαμηλές επιδόσεις στην τήρηση κανόνων και νόμων

Η πιστή τήρηση του νόμου δεν φαίνεται να είναι από τα δυνατά σημεία των Ελλήνων. Η κοινή παραδοχή αποδεικνύεται με στοιχεία από τον Διεθνή Οργανισμό Δικαιοσύνης (World Justice Project). Μεταξύ όσων παραμέτρων εξετάστηκαν, χαμηλότερο είναι το επίπεδο εξυπηρέτησης της ποινικής δικαιοσύνης και αυτό της ανοιχτής διακυβέρνησης.
Ο Διεθνής Οργανισμός Δικαιοσύνης καταγράφει τα επίπεδα τήρησης του γράμματος του νόμου, με γνώμονα διάφορες παραμέτρους μεταξύ των οποίων ο βαθμός παρέμβασης στο κυβερνητικό έργο, η απουσία διαφθοράς, η ανοιχτή διακυβέρνηση, τα θεμελιώδη δικαιώματα, η τήρηση της τάξης και της ασφάλειας, η επιβολή των κανόνων, η αστική και η ποινική δικαιοσύνη. Η χώρα μας επιδεικνύει ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις, καθώς στην παγκόσμια κατάταξη (αξιολογούνται 113 χώρες) καταλαμβάνει την 41η θέση. 

Σε επίπεδο ανεπτυγμένου κόσμου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την...

«η αρχή του τέλους». Έργο τής Κουβανής Ρέιτσελ Βαλντές Καμέχο

Περαστικοί και κτήρια αντανακλώνται στους καθρέφτες που έχει εγκαταστήσει στην Τάιμ Σκουέαρ της Νέας Υόρκης η Κουβανή Ρέιτσελ Βαλντές Καμέχο, στο πλαίσιο της εικαστικής της εγκατάστασης με τίτλο «η αρχή του τέλους». 

 από  : "Οι φωτογραφίες της ημέρας"
          Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
                naftemporiki.gr

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου

TVXS Σκίτσο 20 Οκτ. 2016

Tόν διέγραψαν οι "Δικοί του". Αυτοί ξέρουν...

Διαγράφηκε από το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Χάρης Θεοχάρης
Εκτός του κόμματος που ίδρυσε ο ίδιος, τέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα στελέχη του κόμματος, ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία.
«Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη».
Οπως αναφέρεται «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών».
kathimerini.gr
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Ν.Μ." 

Ανθεί η βιομηχανία της μαντείας

«Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες», λέει με νόημα το δημοφιλές τραγούδι. Και πράγματι λίγοι είναι οι ενήλικοι που με το χέρι στην καρδιά θα αρνούνταν ότι έχουν περάσει, έστω και μία φορά, «για την εμπειρία», το κατώφλι κάποιου «χαρισματικού» μέντιουμ, μελλοντολόγου, αστρολόγου, καφετζούς, χαρτορίχτρας, χειρομάντισσας ή άλλων νεόφερτων ειδικοτήτων, όπως εκείνων που διαβάζουν την αύρα μας.
Με τις υπαρξιακές μας αναζητήσεις, τις ερωτικές μας προσδοκίες, τις οικονομικές μας ανησυχίες και προ πάντων τον φόβο του θανάτου καταπιάνονται οι εν λόγω επαγγελματίες, ων ουκ έστιν σαφής αριθμός. Μια γρήγορη αναζήτηση στον «χρυσό οδηγό» φέρνει στην επιφάνεια δεκάδες σελίδες με ονόματα και διευθύνσεις επαγγελματιών σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι «αδήλωτοι» εκτιμώνται σε πολλαπλάσιους, συνολικά αγγίζουν τα 50.000 άτομα. Οσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει, τόσο η ζήτηση για πάσης φύσεως υπερφυσική συμβουλευτική αυξάνεται και μαζί με αυτή και οι τιμές των ειδικών. «Χωρίς σύσταση δεν σε δέχονται», αναφέρει τακτική πελάτισσα. Οι θαμώνες επισκέπτονται άπαξ μηνιαίως τον προσωπικό τους συμβουλάτορα και η «ταρίφα» ξεκινάει από τα 40 ευρώ. «Ανεβαίνει πολύ, αν διαπιστώσει ότι σου έχουν κάνει μάγια».

Πριν από λίγες ημέρες άλλη μία σύλληψη έφερε το θέμα εκ νέου...

Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Ντράγκι για το χρέος

Αναστασία Παπαιωάννου

Αναστασία ΠαπαιωάννουΗ ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να αναλάβει ρόλο «μεσάζοντα» μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον, με στόχο να συμφωνήσουν τα δύο μέρη στη βραχυπρόθεσμη λύση του ελληνικού χρέους. Απαραίτητη προϋπόθεση η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης. Η έκθεση βιωσιμότητας χρέους.
Σε ρόλο διαμεσολαβητή ο Ντράγκι για το χρέοςΡόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στα δύο ισχυρά αντιμαχόμενα μέρη, όσον αφορά στη λύση ή όχι του καυτού ζητήματος του ελληνικού χρέους, δηλαδή τη Γερμανία και το ΔΝΤ, έχει αναλάβει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα και να θωρακισθεί -για μία ακόμη φορά- το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα.
Πηγές με γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων τονίζουν στο Euro2day.gr ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι ασπάζονται -από την αρχή του 2016- την άποψη ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα από το 2018 και μετά πρέπει να μειωθεί στο 2% από 3,5%, σε συνδυασμό με την ανάγκη, έως το τέλος Δεκεμβρίου, να επισημοποιηθεί η βραχυπρόθεσμη λύση για το χρέος.
Ο συμβιβαστικός ρόλος του Μάριου Ντράγκι φέρεται ότι πήρε σάρκα και οστά στις συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, που έγιναν πρόσφατα στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ.
«Κλειδί» για την επίτευξη των δύο αυτών στρατηγικών στόχων αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΚΤ, το άμεσο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης. Κοινωνός της άποψης της ηγεσίας της Ευρωτράπεζας είναι ο...

Υπόθεση Γιακουμάκη : Στό "σκαμνί" καί ο Μαρκογιαννάκης...

Ξεκινά η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη...

Ο υποψήφιος με την Ν.Δ. και πρώην υπουργός Χρήστος ΜαρκογιαννάκηςΞεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η δίκη για την υπόθεση των ευθυνών του προσωπικού της Σχολής σε σχέση με τα βασανιστήρια που υπέστη ο φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα...
καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Διευκρινίζεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν έχει να κάνει με τις αιτίες θανάτου του φοιτητή και με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων καθώς οι ανακρίσεις ολοκληρώνονται με πολύ αργό ρυθμό ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, γεγονός που συνεπάγεται νέα καθυστέρηση.

Στη σημερινή δίκη ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, ενώ ο πρώην βουλευτής δικάζεται για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τις παρεμβάσεις του που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απέβλεπαν στην ευνοϊκή μεταχείριση Κρητικών φοιτητών, οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στη Σχολή.

Ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παραδεχτεί μία μόνο τηλεφωνική του παρέμβαση για επιείκεια σε φτωχό Κρητικό φοιτητή, ο οποίος όμως καμία σχέση δεν έχει με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση Γιακουμάκη.

Αδιευκρίνιστο πάντως παραμένει αν ο φοιτητής ή οι φοιτητές που φέρεται να ευνοήθηκαν με παρέμβαση Μαρκογιαννάκη περιλαμβάνονται και στη λίστα των κατηγορουμένων φοιτητών της σχολής για την ίδια υπόθεση...

efsyn.gr

Δύο παραιτήσεις με νόημα...

Ταυτόχρονη παραίτηση Λιαρέλλη από DIGEA και ΕΙΤΗΣΕΕ...
Παίρνει αποστάσεις από δύο εστίες έντασης εξαιτίας των τηλεοπτικών αδειών...   
Λιαρέλλης Σχεδόν ταυτόχρονα ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της DIGEA, αλλά και από το...
ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας).
Δύο παραιτήσεις με νόημα, παρά το γεγονός ότι αποδίδονται στις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του στελέχους στο κανάλι, δηλαδή ως αποτέλεσμα μιας προσωπικής απόφασης λόγω φόρτου εργασίας… Κι αυτό διότι η χρονική συγκυρία, σε συνδυασμό με το ρόλο των συγκεκριμένων φορέων, τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, δημιουργεί εντυπώσεις, προκαλεί συνειρμούς και ενθαρρύνει τη διακίνηση σεναρίων.
Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να αποσυνδεθούν οι παραιτήσεις Λιαρέλλη από τις εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών διότι, τόσο η DIGEA όσο και η ΕΙΤΗΣΕΕ, είναι δύο πόλοι που εμπλέκονται και επηρεάζονται, βρίσκονται στο μεταίχμιο του παλιού και του νέου τοπίου, ενώ συμβολίζουν για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης τη διαπλοκή...