Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…

Όταν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων δίνει μαθήματα κουτοπονηριάς

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ας την αφήσουμε στην άκρη παρακαλώ την ουσία του νόμου Γαβρόγλου. Άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν, αυτή είναι η ζωή δεν θα αρχίσουμε τώρα το ψαλτήρι. Ούτε σκοπεύω εγώ να σας βάλω μυαλό και να σας υποδείξω ότι δεν ξέρετε τι σας γίνεται, είτε τον γουστάρετε το νόμο είτε τον απεχθάνεστε. Δόξα τω Θεώ δημοκρατία έχουμε (όσο κι αν διαφωνούν επ’ αυτού οι εφημερίδες του συγκροτήματος Λαμπράκη!) και μπορούμε να συζητάμε μέχρι τελική πτώσεως για όλα. Ή μάλλον, όχι για όλα. Υπάρχουν και μερικά πράγματα που δεν σηκώνουν κουβέντα. Όπως η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων για τα παιδιά με αναπηρίες..
Για όλο το νόμο ήταν δηλαδή το ραπόρτο, αλλά εκεί που αναφερόταν στα παιδιά με αναπηρίες έδινε πραγματικό ρεσιτάλ. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Τέλος, σε όλη αυτήν την σοβιετικού τύπου νομοθέτηση δεν μπορούσε να λείψει και η απαραίτητη επίδειξη ανθρωπισμού. Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου 71 προβλέπεται ότι "στα ιδιωτικά σχολεία δύνανται να εγγράφονται και να φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και προσαρμογές που ισχύουν για τα δημόσια σχολεία[...]" και ότι "απαγορεύεται η άρνηση εγγραφής μαθητών εξ αιτίας της αναπηρίας ή των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών τους».
Τι ήταν να το γράψουν; Έπεσε επάνω τους να τους φάει η μισή Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, που άστραψε και βρόντηξε. Αναφέρθηκε μάλιστα στην ανακοίνωσή της σε «απαράδεκτο, αντικοινωνικό και ρατσιστικό λόγο που προάγει τη διάκριση» και σημειώνοντας ότι «η δήλωση αυτή καταδεικνύει μόνο τα τεράστια ελλείμματα που έχει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων στον τομέα σεβασμού των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων».
Και φυσικά απάντησε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων με μια ανακοίνωση μνημείο εξυπνακισμού. Όπου ανέφερε ότι όλα τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να έχουν προσβασιμότητα και υποδομές ΑμΕΑ, καθώς και ότι είναι προσηλωμένα στην άρση κάθε κοινωνικού αποκλεισμού. Μάλιστα, όπως το διαβάσατε: «προσηλωμένα». Όχι «υποχρεωμένα», όχι καθόλου, αλλά «προσηλωμένα». Σαν να λέμε έχουμε καλοριφέρ στο σπίτι, αλλά δεν έχουμε θέρμανση. Σαν να λέμε έχουμε ερκοντίσο αλλά δεν το βάζουμε μπρος. Σαν να λέμε έχουμε θερμοσίφωνα, αλλά κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό. Κι ύστερα σου φταίει η «σοβιετία» φιλαράκι κι αυτός ο κομισάριος ο Γαβρόγλου. Δεν σου φταίει η κουτοπονηριά σου και η απόλυτη «προσήλωσή» σου στην κονόμα…

Υ.Γ. 1: Αυτές τις μέρες η Εθνική Ανδρών Μπάσκετ με Αναπηρικό Αμαξίδιο αγωνίζεται στο Μπρνο, διεκδικώντας την άνοδό της από την C Division. Για την ιστορία καταθέτω τα ονόματα των παικτών και υποκλίνομαι στο κουράγιο τους:
Έλντον Γκοτζαράι, Γιώργος Αδαμαντόπουλος, Γιώργος Μυρωνάκης, Ατνάν Χαμαντί, Έρι Ράσα, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Βάσσης, Παναγιώτης Φιλιππου, Παναγιώτης Κοντογιάννης, Παναγιώτης Κότσαρης, Περικλής Τσαπανίδης, Τζίμη Ντομγκιόνι. Προπονητής ο Σεραφείμ Ζώτος.

Υ.Γ. 2: Κι ένα μπράβο στην ΕΡΤ3 που μετέδωσε ζωντανά αγώνα προετοιμασίας της Εθνικής. Να πιάσει επιτέλους τόπο κι αυτό το καταραμένο το τέλος!

Υ.Γ. 3: Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα “Live Sport» που κάλυψε εκτενώς τις δραστηριότητες της Εθνικής Μπάσκετ με Αναπηρικό Αμαξίδιο.

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017
-από το newpost.gr

«Σφίξαν οι ζέστες!»...

Ο Κώστας Μπακογιάννης διαψεύδει τις φήμες περί κόντρας του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
Τέλος στη φημολογούμενη κόντρα του με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρεί να βάλει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αντιδρώντας στον...
προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook με χαρακτηριστικό τρόπο.

«Ώπα. Σφίξαν οι ζέστες! Παιδιά το τερματίσαμε! Οι ενδιαφερόμενοι των φιλοκυβερνητικών μέσων για σπέκουλα και κακεντρέχειες χτυπάνε λάθος πόρτα. Δηλώνω μη διαθέσιμος. Ευχαριστώ», αναφέρει χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με τον επικεφαλής της ΝΔ και θείο του, μετά τη συνάντηση και τη συνεργασία που είχε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...

Η πολιτική σημασία τής διαφοροποίησης τού Κώστα Μπακογιάννη

Tι σημαίνει για τη ΝΔ το αντάρτικο Κώστα Μπακογιάννη -και Ντόρας…
Ήταν κάτι που προέκυψε τυχαία ή οργανώθηκε επιδέξια και από ποια πλευρά; Είναι ένα ατυχές περιστατικό που θα περάσει ή έχουμε κήρυξη πολέμου, που εξελισσόταν ως ακήρυκτος από χρόνια; Θα κάνει πίσω ένας από τους δύο, ή ο ένας από τους  δύο δεν θα πιει ποτέ νερό από την πηγή που θέλει; Μιλάμε για την ορατή πλέον αναμέτρηση ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ανεψιό του και περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, που εξελίσσεται σε ελληνική εκδοχή του  βρετανικού Μίλιμπαντ εναντίον Μίλιμπαντ. Από τη μια ο Μητσοτάκης από την άλλη ο Μπακογιάννης και η Μπακογιάννη.
Το -ένα ακόμη- φάλτσο του προέδρου της ΝΔ να απαγορεύσει στον φιλόδοξο συγγενή του να εμφανιστεί στην ίδια εκδήλωση με τον Τσίπρα- αυτός ήταν ο στόχος της παλαιοκομματικής ντιρεκτίβας- έδωσε στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας  την αφορμή που αναζητούσε να πάει ένα βήμα μπροστά την στρατηγική του.
Το χειρίσθηκε με επιδεξιότητα, επικράτησε επικοινωνιακά και επί της ουσίας και εσωκομματικά στα μάτια πολλών αυτοχρίσθηκε αντίπαλος του Κυριάκου. Από μια άλλη σκοπιά του ίδιου διακρίνουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη έριξε στη μάχη το καλύτερο όπλο της…