Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Γιούνκερ : «Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε...»

Οντως την ποδοπατήσατε!
 
Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν εις βάρος της Αθήνας, κυρίως μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία στις αρχές του 2015. «Η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποδοπατήθηκε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί κάτι τέτοιο τώρα με την Ιταλία».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, πιο προσεκτικός από τον Ιταλό πρόεδρο ...

Γάτες...


Αχτσιόγλου: Μπαίνει τέλος στο καθεστώς κατάχρησης των εργολαβιών

«Βρισκόμαστε μπροστά στη νομοθέτηση των τελευταίων προαπαιτούμενων»

 Τάξη στο θέμα των εργολαβιών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, όπως ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5. «Είναι εξίσου σημαντικές ρυθμίσεις με αυτές για τις συλλογικές συμβάσεις, γιατί το φαινόμενο των εργολαβιών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην ελληνική αγορά εργασίας, με την κατάχρησή τους. Πολύ συχνά, δηλαδή, οι αναθέτοντες είναι στην πραγματικότητα εργοδότες που παραχωρούν διάφορες πάγιες δραστηριότητες της επιχείρησης- όχι μία απλή εκτέλεση έργου με δεδομένη χρονική αρχή και τέλος -σε εργολάβο, κατά κανόνα, για να μην έχουν ευθύνη σε περίπτωση που συμβούν παραβάσεις απέναντι στους εργαζόμενους, όπως μη καταβολή δεδουλευμένων, μη πληρωμής ενσήμων και ασφαλιστικών εισφορών, κτλ. Μπαίνει τέλος στο καθεστώς κατάχρησης των εργολαβιών» σχολίασε...

Δελτίο Τύπου : Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                      
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Σε Συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου, της ΚΔΕΠΠΑΜ, του MIO-ECSDE /MEdIES και της Έδρας και Δικτύου UNESCO «Διαχείριση και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στη Μεσόγειο» του ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018.
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
Φέτος, η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της μόλυνσης από τα πλαστικά.
Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Μυκόνου και η ΚΔΕΠΠΑΜ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην αίθουσα Πολλαπλών εκδηλώσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι:

Τό σκίτσο τής ημέρας...

                                                           ...τού Γιάννη Δερμεντζόγλου 
                                                           tvxs.gr 05 Ιουν. 2018  

Καταιγισμός απαντήσεων, από όλα τά κόμματα, μετά τίς τελευταίες θρασύτατες δηλώσεις τής Άγκυρας...

Ομοβροντία από Αθήνα μετά το τουρκικό θράσοςΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς 

Άτοπες, απαράδεκτες, εμπρηστικές και θρασείες χαρακτήρισε η Αθήνα την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την απελευθέρωση των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών. 
-Τι δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς στην ΕΡΤ και τι απάντησε στην τουρκική κυβέρνηση ο Γιώργος Κουμουτσάκος...

Με ποιο δικαίωμα ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται το Σκοπιανό;...

Ερώτηση που σπάει κόκκαλα της κυρίας Κεραμέως...
Έμειναν κάγκελο οι παρουσιαστές (Αταίριαστοι-ΣΚΑΪ). Μόλις συνήλθαν απάντησαν στη Νίκη Κεραμέως (βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ) «τι πάει να πει με ποιο δικαίωμα; Με το δικαίωμα του πρωθυπουργού της χώρας». 

Πώς...
δικαιολογήθηκε η Κεραμέως; Είπε ότι δεν έχει δικαίωμα ο κύριος Τσίπρας να διαπραγματεύεται το Σκοπιανό επειδή οι ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνά, δεν συμφωνούν με τη σύνθετη ονομασία.

Ε ρε τι μας περιμένει μόλις έρθει ο Κυριάκος...

Στο καλό...

Στην ελληνική κοινωνία, που πλήρωσε με αίμα τα περίφημα προγράμματα διάσωσης, θα μείνουν δύο πράγματα από το ΔΝΤ.  

Το ένα είναι οι πάντοτε λάθος προβλέψεις. Προβλέψεις συστηματικά υπερεκτιμημένες όσο τη χώρα κυβερνούσε το παλιό πολιτικό σύστημα. Και προβλέψεις συστηματικά υποεκτιμημένες από το 2015 και μετά. Έτσι, στην πρώτη φάση τα προγράμματα, παρά την πρωτοφανή τους σκληρότητα, αποτύγχαναν. Και στη δεύτερη φάση, η τακτική του Ταμείου είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή εμπλοκή των αξιολογήσεων και τη διαρκή εκβιαστική απαίτηση για πρόσθετα μέτρα.

Το δεύτερο που θα μείνει από το ΔΝΤ είναι οι κυνικές παραδοχές ότι η πολιτική του κατέστρεψε τη χώρα μας. Ιανουάριος 2013: “Διαλύσαμε την Ελλάδα...”. Μάρτιος 2014: “Κάναμε ιστορικό λάθος με την Ελλάδα...”. Ιανουάριος 2016: “ Κάναμε λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα...”. Ιανουάριος 2017: 

Σαν ΔΝΤ κάναμε λάθη στην Ελλάδα...”. Αλλά εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τα λάθη αυτά, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της χώρας στα δύο πρώτα Μνημόνια, δεν είναι υπεύθυνο μόνο το Ταμείο. 

Είναι επίσης υπεύθυνες και οι κυβερνήσεις...

Αυτοκριτική Παύλου Τσίμα...


Τσίμας: Ημουν αδέξιος και μου την έπεσαν οι Πολάκηδες!..
Στη βία και «τη νομιμοποίησή της», το αγαπημένο θέμα του ΣΚΑΪ*, αναφέρθηκε ο Παύλος Τσίμας, με αφορμή τις μολότωφ στο πούλμαν των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη χαρακτήρισε «αδέξιο» τον τρόπο με τον οποίο είχε επιχειρήσει να εξισώσει τα γιαούρτια στον Θ. Πάγκαλο με τη δολοφονία τού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες (δείτε ΕΔΩ).
«Τις προάλλες το διετύπωσα με..
αδέξιο τρόπο και μου την έπεσαν οι Πολάκηδες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσιμας που φαίνεται πως του έχει στοιχίσει η όλη ιστορία... Μάλιστα ο Τσίμας συμπλήρωσε: «Να το ξαναπώ: δεν πρέπει να δίνουμε άλλοθι στη βία. Αυτό έγινε στα αντιμνημονιακά χρόνια, γίνεται τώρα για τη Μακεδονία και δέρνουν τον Μπουτάρη, αύριο θα γίνει για κάτι άλλο. Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε άλλοθι στη βία. Είναι λάθος και αυτό που λένε κάποιοι, ότι δεν τους πιάνουν γιατί είναι συνιστώσα τού ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω ότι κάποτε ο Πάνος Καμμένος έλεγε ότι η 17 Νοέμβρη ήταν η κλαδική τού ΠΑΣΟΚ».

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Η αιχμή τού Βαγγελη Μεϊμαράκη...

Εκλογές
Βαγγέλης Μεϊμαράκης  
Η αιχμή Β. Μεϊμαράκη για το επαναλαμβανόμενο αίτημα Κ. Μητσοτάκη
«Τα προγράμματα στις ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να αντιστοιχούν στον εκλογικό κύκλο. Γιατί όποιες χώρες ολοκλήρωσαν προγράμματα, το πέτυχαν σε μια θητεία προεδρική ή κοινοβουλευτική και αναφέρομαι στην Κύπρο» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο Οικονομικό Επιμελητήριο, προσθέτοντας ότι «αν δεν υπήρχαν οι βίαια προκληθείσες εκλογές του 2015, θα ήμασταν με πολύ πιο ήπιο τρόπο και πιο γρήγορα στην κανονικότητα».
Σαφής η αιχμή και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επαναλαμβανόμενο αίτημά του για πρόωρες εκλογές.
 01.06.2018
Γ.ΜΠΑΣΚ.

από τήν: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                 efsyn.gr

Τό πολιτικό σκίτσο τού...

                                                     ...Πέτρου Ζερβού
                                                                               από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ