Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Η σωστή συνεργασία απαιτεί αμοιβαία εκτίμηση...



από τό fb τού Αντώνη Φορλίδα

Όταν η αναρχία ...οργανώνεται...!

Πυρήνες τής Φωτιάς, Ρουβίκωνες καί λοιποί αναρχοαυτόνομοι αναμένουν τίς τερψιλαρύγγιες προαιρέσεις τού ...στυγνού κατεστημένου προκειμένου νά επιτρέψουν τήν αβλαβή διέλευση πρός τό έδαφος (διόδια σέ είδος) άμα τή λήξει τών εργασιών...

Το πολιτικό σκίτσο της ημέρας από τόν...


                                                                                                             ...Γιάννη Δερμεντζόγλου
17 Ιουνίου 2019 
 από : Τvxs.gr 

Όχι βουλωμένο αλλά ούτε αφακέλωτο γράμμα δέν μπορεί νά διαβάσει...

Μόνο ο Κυριάκος δεν εχει πάρει χαμπάρι...
...πώς ο Βέμπερ έχει "καεί"...
Μουρμούρα υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ με αφορμή την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκτίθεται υπέρ του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μάλιστα, πολλοί στην ΝΔ δεν κατάλαβαν για ποιον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε δημοσίως και στην προπαρασκευαστική Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ότι «υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν», όταν όλα έδειχναν ότι ο Βαυαρός πολιτικός έχει ήδη... καεί.

Άλλωστε, μερικές μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times αποκάλυπτε ότι Μέρκελ, Μακρόν και τα άλλα «μεγάλα ονόματα» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος βρέθηκαν στον 4ο όροφο της έδρας του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν την απόσυρση του Μάνφρεντ Βέμπερ, ως υποψηφίου μη ικανού να συγκεντρώσει ευρύτερες πλειοψηφίες και συναινέσεις. 
Με άλλα λόγια, ο Βέμπερ έχει μείνει μόνο με τον Μητσοτάκη...

Πηγη matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Ο συμβολισμός τών προσώπων στά ψηφοδέλτια επικρατείας τών δύο μεγαλύτερων κομμάτων...

Συγγενείς και φίλοι...
...για να μην τους "κάψουν"...
Βγήκαν τα ψηφοδέλτια επικρατείας των 2 μεγάλων κομμάτων. Και είδαμε πολλές αναλύσεις για το τι συμβολίζουν τα εκεί πρόσωπα.

Να προσφέρω και εγώ μια άλλη ανάλυση.
Αρχικά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Στις 6 πρώτες εκλόγιμες θέσεις είναι οι εξής: 
Παναγιώτης Πικραμένος, φίλος της οικογενείας Μητσοτάκη όπως και ο ίδιος έχει πει.
Μαριέτα Γιαννάκου, επίσης στενή φίλη της οικογενείας, την είχε μάλιστα προτείνει ο Κυριάκος ως μεταβατική πρόεδρο στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές. 
Τρίτη θέση στον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, επικεφαλή των συμβούλων του Κυριάκου.
Τέταρτος ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους στενότερους συνεργάτες του.
Πέμπτος ο καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης. Προσωπική επιλογή του Κυριάκου στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού.
Εκτός ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πιστός της Ντόρας Μπακογιάννη, την είχε ακολουθήσει και εκτός ΝΔ.

Στο ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτος ο Βασίλης Βασιλικός, ίσως ο μόνος "άσχετος" με το περιβάλλον Τσίπρα.
Δεύτερη η Αχτσιόγλου, τρίτος ο Πάνος Σκουρλέτης, τέταρτος ο "παππούς" Φλαμπουράρης. Ολοι δηλαδη του στενού πυρήνα Τσίπρα και με πολύ στενές φιλικές σχέσεις ο Φλαμπουράρης.
Πέμπτη η Αικατερίνη Ανδρικοπούλου Σακοράφα, για την οποία δεν γνωρίζω αλλά τολμώ να υποθέσω πως θα ανήκει και αυτή στην ομάδα "Τσίπρα".

Που καταλήγω; Πως πέρα από τα προσόντα των υποψηφίων, και οι δύο αρχηγοί διάλεξαν πρόσωπα που μιας και θα εκλεγούν σίγουρα, θα είναι και προσωπικά συνδεδεμένα μαζί τους. Κάτι κρίσιμο πρώτα στο ΣΥΡΙΖΑ όπου αναμένονται διαλυτικές τάσεις μετά την ήττα, οπότε ο Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει όσους περισσότερους μπορεί που δεν θα τον αμφισβητήσουν.

Στη συνέχεια και στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας το τριπολικό σχήμα ισχύος που εξακολουθεί να σιγοβράζει στην ΝΔ (Μητσοτακικοί, Καραμανλικοί, Σαμαρικοί) φυσικά και δεν θα κάνει το λάθος να "δώσει" σίγουρη έδρα σε άλλο εσωκομματικό στρατόπεδο.

Θα έχει ενδιαφέρον βέβαια να δούμε και την επομένη των εκλογών, όταν θα έχουμε και όλους τους εκλεγμένους, την σχετική ανθρωπογεωγραφία στα δύο κόμματα, ώστε να διαπιστώσουμε και τις νέες ισορροπίες. Που στην εποχή της πολιτικής διάχυσης (με πολλά κόμματα να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται) είναι κρίσιμο οι μεγάλες ομάδες να διατηρούν τον έλεγχο...

Christos Ktenas (FB)