Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Η Ντόρα ...τού "τά λέει"! Ο Κυριάκος "τά ακούει"...;

Τα λέει στον Άδωνη για… να τ’ ακούσει ο Κυριάκος...
Αποτέλεσμα εικόνας για Ντόρα Μπακογιάννη
Η εσωκομματική συζήτηση στην ΝΔ για το πού πρέπει να στρίψει το τιμόνι του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλά κρατεί –και μετά το...
«όχι» στο νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου», πολλοί στο εσωτερικό της οδού Πειραιώς στέλνουν τα δικά τους, ιδιαίτερα μηνύματα, στην ηγεσία. Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αξία όταν τέτοιου τύπου μηνύματα, να μην… ενθυλακώνει την «γραμμή Γεωργιάδη», στέλνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη η… αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη. 
Μάλιστα, χθες, η πρώην υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» της Ηλείας, έστειλε… μήνυμα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο στόχος πρέπει να είναι η διεύρυνση προς το Κέντρο και όχι η δεξιά στροφή. «Η ΝΔ έχει δεσμευτεί δια του προέδρου της για την στροφή προς το κέντρο και νομίζω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο» τόνισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, για να προσθέσει με νόημα, τεκμηριώνοντας με σοβαρό τρόπο –όπως πάντα- την άποψή της: «Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σκεπτόμενων παραγωγικών ανθρώπων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο έκφρασης. 
Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το μέσο της πολιτικής τους έκφρασης. Έχει δε σημασία η στροφή προς το κέντρο να καταγραφεί και με κοινωνικές πολιτικές, με τις ιδέες της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, οι οποίες είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα τα τελευταία χρόνια». Εκείνη τα είπε. 
Το θέμα είναι αν ακούγεται…
matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος δικός μας

Απογοήτευση. Eνα debate ανιαρό ...που θύμιζε τηλεοπτική κάλυψη μικρού καναλιού της επαρχίας...

Οι επαρχιώτες...

Απογοήτευση. Eνα debate ανιαρό, παλιομοδίτικο, χωρίς ενδιαφέρον, κι ενα στήσιμο που θύμιζε τηλεοπτική κάλυψη μικρού καναλιού της επαρχίας. 
Στο ίδιο στημένο ύφος, με απαντήσεις προβλέψιμες, οι υποψήφιοι αρχηγοί.
Ενδεικτικά παραθέτουμε -για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας- κάποιες ερωτήσεις και τις απαντήσεις των "αρχηγών"...

Η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας...

Περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας

Περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας
Mε την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 στην έκδοση VIPER, τη συμφωνία για την υποστήριξη των MIRAGE-2000 και την ολοκλήρωση του προγράμματος συντήρησης των μεταφορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων θα ενισχυθεί περαιτέρω η διαθεσιμότητα και οι δυνατότητες αποτροπής της Πολεμικής Αεροπορίας, επισήμαναν σήμερα ανώτατες πηγές του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά κινείται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 Bock 52 + και F-16 block 52 plus advanced στην έκδοση VIPER και με τα ανταλλακτικά που θα αλλάξουν να αναβαθμιστούν τα F-16 block 50 σε F-16 block 52 plus advanced.
Οι ίδιες πηγές παρατηρούσαν ότι...

Η χρήση του χαρτιού τουαλέτας που ανατρέπει πεποιθήσεις δεκαετιών

Πιθανότατα σκουπιζόμαστε τόσο καιρό λάθος, λένε ειδικοί
Ακόμα και όλα λάθος να τα κάνουμε στη ζωή, για ένα τουλάχιστον πράγμα είμασταν σίγουροι μέχρι τώρα. Αν και η επιστήμη είναι εδώ για να ανατρέψει κι αυτή τη βεβαιότητα που αποκτούμε από παιδιά και μας συνοδεύει καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου μας.
Κι όμως, όπως μας λένε οι γιατροί, ακόμα και το πώς σκουπιζόμαστε στην τουαλέτα το κάνουμε κι αυτό λάθος.
xttnriyy2
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο λάθος τρόπος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σκούπισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρωκτικές αμυχές, μικρά κοψίματα δηλαδή στην περιοχή.
Ο Rose George, συγγραφέας του σχετικού πονήματος «The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why It Matters», δήλωσε πως το χαρτί υγείας δεν...

Διέφυγε στο Βέλγιο ο πρόεδρος της Καταλονίας

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, που ηγήθηκε του κίνηματος ανεξαρτησίας, εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται πλέον στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης.
Λίγες ώρες νωρίτερα η γενική εισαγγελέας της Ισπανίας είχε απαγγείλει κατηγορίες ζητώντας τη δίωξή του για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Με τις ίδιες κατηγορίες διώκονται και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης της Καταλονίας. Μάλιστα ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησής του, άγνωστο πόσοι, φέρονται να έχουν ταξιδέψει μαζί με τον Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Τέο Φράνκεν είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι ο τέως πρωθυπουργός της Καταλονίας θα μπορούσε να ζητήσει άσυλο σε βελγικό έδαφος.
Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας να κηρύξει την ανεξαρτησία της περιφέρειας, καθαίρεσε τον Κάρλες Πουτζντεμόν και την τοπική κυβέρνηση και διέλυσε το κοινοβούλιο της περιφέρειας προκηρύσσοντας εκλογές για τις 21 Δεκεμβρίου.
Βάσει του άρθρου 155 του Συντάγματος και των μέτρων που εγκρίθηκαν από την Ισπανική Γερουσία η κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι έχει αναλάβει την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλονίας, με τις περισσότερες αρμοδιότητες του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης να έχουν εκχωρηθεί στην αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία. 
30 Οκτ. 2017
tvxs.gr

Aνεπανάληπτο -παγκοσμίως- τεχνικό έργο το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο Σάμου

Σάμος: Διεθνές Ιστορικό Τοπόσημο Μηχανικής το Ευπαλίνειο Όρυγμα
H υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, παραβρέθηκε στη Σάμο, στην εκδήλωση ανακήρυξης του Ευπαλινείου Ορύγματος ως Διεθνές Ιστορικό Τοπόσημο Μηχανικής από την American Society of Civil Engineers (ASCE), την Κυριακή 29 Οκτωβρίου.

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο Σάμου αποτελεί -παγκοσμίως- μεγαλειώδες μνημείο της ανθρώπινης και κατασκευαστικής ικανότητας, ένα ανεπανάληπτο τεχνικό έργο, που λειτουργούσε επιτυχώς για 1.100 περίπου χρόνια...

Η Μαδρίτη μήνυσε καταλανική κυβέρνηση και Βουλή...

Δραματικές εξελίξεις στην αντιπαράθεση μεταξύ Καταλονίας και Μαδρίτης, η οποία τραβάει το σχοινί, όπως αναμενόταν, αφού σήμερα ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε μήνυση για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.

Οι πρώτες μηνύσεις θα κατατεθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ οι δεύτερες στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς οι βουλευτές δεν έχουν χάσει ακόμα την ιδιότητα του μέλους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας, José Manuel Maza, δήλωσε ότι μεταξύ των μηνυθέτων είναι ο πρώην πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, ο πρώην αντιπρόεδρος, Οριόλ Ζουνκέρας, ενώ η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ, τίθεται υπό έρευνα.

Νωρίτερα, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης Πουτζντεμον και τους συμβούλους ο μόνος που φαίνεται ότι έφτασε στο γραφείο του είναι ο...

"Νύκτωρ απέδρα" : Μεγάλα ...κουράγια (!) είχε ο Πουτζντεμόν. Τήν έκανε ...βράδυ κατά Βέλγιο μεριά...!

Διέφυγε στο Βέλγιο ο πρόεδρος της Καταλονίας...
Αποτέλεσμα εικόνας για Πουτζντεμόν
O πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, που ηγήθηκε του κίνηματος ανεξαρτησίας, εγκατέλειψε την Ισπανία και βρίσκεται πλέον στο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της ισπανικής κυβέρνησης.

Λίγες ώρες νωρίτερα η γενική εισαγγελέας της Ισπανίας είχε απαγγείλει κατηγορίες ζητώντας τη δίωξή του για εξέγερση, στασιασμό και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Με τις ίδιες κατηγορίες διώκονται και τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης της Καταλονίας. Μάλιστα ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησής του, άγνωστο πόσοι, φέρονται να έχουν ταξιδέψει μαζί με τον Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Τέο Φράνκεν είχε δηλώσει λίγες ώρες νωρίτερα ότι ο τέως πρωθυπουργός της Καταλονίας θα μπορούσε να ζητήσει άσυλο σε βελγικό έδαφος.ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"

Ποιός μπορεί να… βάλει χέρι στην ιδεολογία της ΝΔ;

Όταν ο Καραμανλισμός δείχνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα όριά του


Του Γ. Λακόπουλου

Στην πολιτική η ουσία βρίσκεται ανάμεσα στις γραμμές και πίσω τους. Συχνά οι δηλώσεις των πολιτικών χρειάζονται αποκρυπτογράφηση για να αναδειχθεί αυτό που θέλουν να πουν -παρότι συνήθως οι αποδέκτες του το καταλαβαίνουν καλά. Ας δούμε, λοιπόν, μια τέτοια δήλωση:
«Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός σε αυτό: Ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια».
Μετάφραση: Η ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην απόπειρα κάποιων για μεταμόρφωση της ΝΔ σε κάτι άλλο από αυτό που όρισε ο ιδρυτής της δεν είναι ανεκτή. Και αν θέλει ο σημερινός πρόεδρος της να προχωρήσει, θα πρέπει να επιστρέψει στη γραμμή των προκατόχων του. Για την ακρίβεια των δυο Καραμανλήδων, οι οποίοι «ιστορικά» υπερέβησαν τα όρια της παλιάς Δεξιάς και εδραίωσαν ένα μαζικό λαϊκό κόμμα με ιδεολογική ταυτότητα γραμμένη σε μάρμαρο.
Όταν αυτός που το λέει είναι ένας τρίτος Καραμανλής δεν είναι απλή κουβέντα. Ειδικά όταν το λέει τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει ασύδοτο τον αντιπρόεδρό του του να βαφτίζει «Δεξιά» την ΝΔ- σαν τον εαυτό του. Να αναιρεί  την κεντροδεξιά  πολιτική ταυτότητα με την οποία ο Κώστας Καραμανλής...