Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Μπλοκάρουν τις 100 δόσεις…

Κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών η Μέρκελ…

Βροχή τα άσχημα νέα από Βρυξέλλες και Βερολίνο. Οι 100 δόσεις μπαίνουν σε νέα περιπέτεια, καθώς οι…
εταίροι μας μπλοκάρουν τα νομοσχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρώντας πως συνιστούν μονομερείς ενέργειες.
Από την βελγική πρωτεύουσα (Σπινθουράκης) στο Βερολίνο (Βαλασόπουλος). Οι Γερμανοί ζητούν δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί για τις ιδιωτικοποιήσεις και την φοροδιαφυγή. Σουλτς και Σόιμπλε λένε, πως ο Τσίπρας τους το υποσχέθηκε, αλλά όταν πήραν στο γραφείο του στην Αθήνα, η απάντηση των συνεργατών του ήταν αρνητική.
Απ’ την άλλη πλευρά, η Μέρκελ, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση, κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών λέγοντας, πως το γεγονός ότι θα δει τον κ. Τσίπρα, δεν σημαίνει ότι υποκαθιστά την αξιολόγηση της τρόικας.

Το σφυροκόπημα συνεχίζεται…

Παρά το βέτο, το νομοσχέδιο κατατέθηκε...

Παρά το μπλοκάρισμα που επιχείρησαν οι Βρυξέλλες, μέσω της επιστολής Κοστέλο, η κυβέρνηση κατέθεσε κανονικά, πριν από λίγο στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με ενημέρωση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ενώ ρυθμίζει και ασφαλιστικά θέματα επείγοντος χαρακτήρα, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και συγκεκριμένα θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή την Πέμπτη και στην Ολομέλεια την Παρασκευή.
Απάντηση στο βέτο της Κομισιόν έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ η πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας είπε ότι «η νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής δεν εκβιάζεται»...

Δεκτό το αίτημα Τσίπρα…

Την Παρασκευή η πενταμερής συνάντηση...

Η αιφνιδιαστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για πενταμερή διάσκεψη για την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, έγινε δεκτή από την ευρωπαϊκή πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η πρόταση του Έλληνα Πρωθυπουργού βρήκε θετικό αντίκτυπο και το ραντεβού έκλεισε για την Παρασκευή το πρωί. 

Μία εξέλιξη, που ασφαλώς είναι θετική για την κυβέρνηση, που επιχειρεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους...

Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου...

Επί ποδός το οικονομικό επιτελείο...

Εκτακτη σύσκεψη, με παρόντα όλα τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, έρχεται σε συνέχεια των...
εξελίξεων της επιστολής Κοστέλο, με την οποία ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ζήτησε να μην προχωρήσει η Βουλή στην ψήφιση των νομοσχεδίων για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και της αναφοράς Ντάισελμπλουμ στο ενδεχόμενο επιβολής ελέγχων κεφαλαίου, κατά το πρότυπο της Κύπρου.
Πάντως, η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήταν έντονη, καθώς κυβερνητικές πηγές διαμήνυαν πως «τα νομοσχέδια προχωρούν κανονικά» και μάλιστα καλούν την αντιπολίτευση να τα ψηφίσει...

Μέρκελ: «Η συνάντησή μου με τον Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση από τους θεσμούς»


Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ
Μέρκελ: «Η συνάντησή μου με τον Τσίπρα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση από τους θεσμούς»


Τη δυσκολία των συζητήσεων με την Ελλάδα υπογράμμισε η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας στα στελέχη του κόμματός της. 
 Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του κόμματος της Μέρκελ, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες με την Ελλάδα.  
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα, την ερχόμενη Δευτέρα, δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση της Αθήνας από τους θεσμούς.
 Οι δηλώσεις του στελέχους του κόμματός της έγιναν στο Bloomberg, με τον όρο της ανωνυμίας, καθώς η συνάντηση της καγκελαρίου με τα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών ήταν ιδιωτική.  
Την ομιλία επιβεβαιώνει και το Reuters, το οποίο μετέδωσε ότι η Μέρκελ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των CDU/CSU, ανέφερε ότι «η Γερμανία είναι μία χώρα που πρέπει να κάνει τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί πρόοδος», προσθέτοντας ότι προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, καθώς σε εποχές κρίσης θα πρέπει να επιδιώκεται ο διάλογος.
tanea.gr

Συνεδριάζει εκτάκτως για την Ελλάδα το EuroWorking Group...



Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα (στις 17:30) για τις εξελίξεις στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.
H κουβέντα θα περιστραφεί γύρω από...
τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα τεχνικά κλιμάκια, κατά την παραμονή τους στην Αθήνα τις τελευταίες μέρες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την έκτακτη σύσκεψη ζήτησε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκαν Σόιμπλε. Η έκτακτη συνάντηση θα γίνει στον απόηχο του αιτήματος του Α. Τσίπρα για συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ, Ανγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη.

in.gr

Με εντολή Αλέξη Τσίπρα...


tsipras... στη δημοσιότητα τα στοιχεία των υβριστών του Βαγγέλη... 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανάρτησης υβριστικών σχολίων εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη που...
προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, αν αυτό είναι δυνατό και συμφωνούν και οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες προκειμένου να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνων που πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας έβριζαν χυδαία τον αδικοχαμένο νέο.
Κατά την εκτίμηση του Πρωθυπουργού, η δημοσιοποίηση των στοιχείων των ανεγκέφαλων διαχειριστών του blog, θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά από την όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα τιμωρία τους και θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα να επαναληφθούν ξανά στο μέλλον.
 arouraios.gr

"...καί οι Χ.Υ.Τ.Α. μυρίζανε κι οι χοίροι τριγυρίζανε!..."

Παράφραση τής μυκονιάτικης έκφρασης : "...καί τά σκ..ά μυρίζανε κι οι χοίροι τριγυρίζανε!..." η οποία απεικονίζει μεταφορικά καί -περίπου- κυριολεκτικά αυτό πού συμβαίνει εδώ καί χρόνια μέ τό "ζέον", "όζον" καί λίαν "προσοδοφόρον" (μά εννοείται... αφού ασχολούνται μαζί του, ποικιλοτρόπως, πανελλήνιας εμβέλειας καί εγνωσμένης κερδολαγνείας επιχειρηματίες) θέμα τών ...απανταχού -καί εν Μυκόνω βεβαίως, βεβαίως- σκουπιδιών. Διαβάστε παρακάτω γιά νά πάρετε "μικρή μυρουδιά" καί σκεφθείτε λίγο, τίς προεκτάσεις πού έχουν τά πράγματα, άν αντέχετε... 
Δ.Ν.Α.

Θέμα τεράστιο (επί σειρά ετών) : Η αποκομιδή καί η διαχείρηση τών απορριμάτων...

Από τήν ΚΕΠΟΜ πήραμε καί ευχαρίστως δημοσιεύουμε τά παρακάτω γιά τό "ζέον" -καί όζον από πάσης πλευράς- θέμα τών σκουπιδιών πού ταλανίζει επί σειρά ετών τό νησί μας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων και η διαχείριση του ΧΥΤΑ Μυκόνου

Ολοκληρωμένη αντι-πρόταση της Κ.Ε.ΠΟ.Μ.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου στις 9 Μαρτίου 2015 αποφασίστηκε η ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων και η διαχείριση του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη.
Αυτό όπως καταγγέλθηκε έγινε αποσπασματικά με μια πρόταση που δεν περιλαμβάνει στον κορμό και στη λογική της την έννοια της Ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, γι αυτό και ζητήθηκε η αναβολή της συζήτησης ώστε το θέμα να αντιμετωπισθεί συνολικά και ολοκληρωμένα.
Η ΚΕΠΟΜ κατέθεσε δική της ολοκληρωμένη εισήγηση/πρόταση που  
θα μπορούσε μέσα από διάλογο, τεκμηρίωση και επικαιροποίηση των μεγεθών και των δυνατοτήτων, να γίνει η βάση μιας μελέτης του Δήμου, βασισμένη σε μια διαφορετική λογική: την ανάπτυξη ενός συστήματος αποκεντρωμένης κοινωνικής διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο βασίζεται σε πρώτο επίπεδο στην διαλογής την πηγή και στην κομποστοποίηση με απώτερο σκοπό να μειώνεται αισθητά το υπόλειμμα.

Περισσότερα : εδώ 

Mέ αφορμή τά κοινά απορρίματα...

...ο Κ. Μητρόπουλος, γιά τά πολιτικά σκουπίδια έχει, πρό πολλού, "αποφανθεί" λιτά :

Αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων θα αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2014

H φετινή δήλωση Ε1 θα μετατραπεί σε δήλωση πόθεν έσχες

Από την έντυπη έκδοση
Ενα ακόμη πιο αυστηρό σύστημα τεκμηρίων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν φέτος οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2014.
Mε βάση το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, ο οποίος ισχύει πλήρως από το τρέχον έτος, όλα τα χρηματικά ποσά που δαπάνησαν μέσα στο 2014 τα φυσικά πρόσωπα για την ανέγερση οικοδομών, για αγορές ακινήτων, μετοχών εισηγμένων ή μη στο Χρηματιστήριο, ομολόγων και εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου, για σύσταση επιχειρήσεων και για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών θεωρούνται πλέον «τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων» και λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον τεκμαρτό προσδιορισμό του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - gpal@naftemporiki.gr