Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΩΛΕΙΑ

¨Εφυγε" Η Μαριέτα Ριάλδη

¨Εφυγε  Η Μαριέτα Ριάλδη
Εφυγε την Κυριακή από τη ζωή η Μαριέτα Ριάλδη ύστερα από επιπλοκές που προκάλεσε ο διαβήτης. Γεννημένη το 1941, η Μαριέτα Ριάλδη φοίτησε στη Σχολή Σταυράκου και στη Δραματική Σχολή Ιωαννίδη και συνεργάστηκε στα πρώτα χρόνια των σπουδών της με τον Δημήτρη Κολλάτο στο Πειραματικό θέατρο Τσέπης. Το 1963 ίδρυσε το Πειραματικό θέατρο που αποτέλεσε ένα μεγάλο «άνοιγμα» για όλες τις νέες θεατρικές δυνάμεις, δίνοντας παράλληλα «στέγη» στο νεοελληνικό έργο που τον καιρό εκείνο ήταν παραγκωνισμένο.
Σκηνοθέτησε για τουλάχιστον 40 χρόνια (1963- 2003) ένα πολυσύνθετο ρεπερτόριο, ανεβάζοντας μεταξύ άλλων και πολλά πρωτοποριακά έργα που έγραψε η δια. Από το θέατρό της πέρασαν πολλές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου. Εκεί, παρουσιάστηκαν και οι πρώτες παραστάσεις με πειραματική φόρμα στον λόγο και την εικαστική παρουσίαση.
Από τα πολυάριθμα έργα στα οποία πρωταγωνίστησε ήταν μεταξύ άλλων: «Μύγες» του Σαρτρ, «Δεσποινίς Τζούλια» και «Χορός Θανάτου» του Στρίντμπεργκ, «Δον Κιχώτης» του Μποστ σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, «Άμλετ» του Σαίξπηρ, «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, «Βρικόλακες» και «Εντα Γκάμπλερ» του Ιψεν κ.α. Το 2002 σκηνοθέτησε και έπαιξε στο Πειραματικό θέατρο Πόλης την πολιτική σάτιρα που φέρει την υπογραφή της, με τίτλο «Η Ελλάδα μετακομίζει». Αυτή ήταν και η τελευταία της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι.
Ως σκηνοθέτης ανέβασε τα περισσότερα έργα που παρουσιάστηκαν στο Πειραματικό θέατρο, ενώ σκηνοθέτησε και το έργο της Αγγλίδας Κάριλ Τσέρτσιλ «Πετυχημένες Γυναίκες» για λογαριασμό του Εθνικού θεάτρου το 1983.
Σε ό,τι αφορά το συγγραφικό της έργο η Μαριέτα Ριάλδη έγραψε έργα μεγάλης απήχησης όπως τα «Ουστ», «Γυρισμός», «Καφέ Σαντάν», «ΣΚ» και τους «Άστεγους» που ανέβηκε το 1997 στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρεμούνδου.
Ιδιαίτερο ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξε η Μαριέτα Ριάλδη σε όλη τη σταδιοδρομία της για να προβάλει νέους συγγραφείς. Τιμήθηκε γι' αυτό με ειδικό βραβείο από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Ακόμη, έλαβε το Αργυρό Μετάλλιο στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων (1965) και το Έπαθλο του φεστιβάλ στο Νανσί για την παράσταση του έργου της «Ο Γυρισμός».                                                                                                              (ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr)

Έρχονται "λουκέτα" το Φεβρουάριο σε φορείς του ΥΠΟΙΚ...

Ποιοι περιλαμβάνονται στη λίστα...

Έκθεση Οριστικής Αξιολόγησης των δομών και των πλάνων στελέχωσης των εποπτευόμενων από το υπουργείο Οικονομικών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης θα υποβάλει ειδική επιτροπή μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2014 στη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Χρ. Παπακωνσταντίνου.
Αν και η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ήταν η 30η Νοεμβρίου , ωστόσο η επιτροπή που συστάθηκε εντός του Νοεμβρίου, δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσει τόσο άμεσα το σχέδιο για το πως πρέπει να αναδιαρθρωθούν οι δομές των φορέων που εποπτεύει το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται πως στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Οικονομικών φορείς της Γενικής Κυβέρνησης περιλαμβάνονται οι εξής:
- Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων
- Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ)
- Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
- Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΣΕΥΥΟ)
- Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων
- Επιτροπή Λογιστικής Τυποποιήσης κι Ελέγχων (ΕΛΤΕ)
- Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ)
- Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων
- Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ΑΕ
- Ολυμπιακά Ακίνητα
- Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) ΑΕ
- Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ)
- Ελληνικές Αλυκές
- Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ)
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ)
- Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ)
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
- Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή
- Βαρβάκειο Ίδρυμα
- Ειδικό Ταμείο Ελέγχου Παραγωγής και Ποιότητας Αλκοόλης- Αλκοολούχων Ποτών

Η επιτροπή μελετά τις προτάσεις που υποβάλλουν οι ίδιοι οι φορείς, τις οποίες αξιολογεί από κοινού με τους εκπροσώπους των εν λόγω οργανισμών. Από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης θα προκύψει ποιες δομές των φορέων θα συρρικνωθούν και ποιες θα κλείσουν...
newsbeast.gr

Αιφνιδιασμός στην κυβέρνηση, από την ανακοινωση της Κομισιον!..


- Τον Ιανουάριο στην Αθήνα η τρόικα.
- Τι λέει ο Σαμαράς
- Στουρναρας: Θα πάρουμε την δόση...
Αναστατώθηκε ξαφνικά η κυβερνηση, οταν ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανακοίνωσε οτι οι...
επικεφαλης των δανειστών θα έρθουν στην Αθηνα τον Ιανουάριο του 2014, εφόσον σημειωθεί πρόοδος, όσον αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων.
Ο Σαμαράς, μιλώντας με δημοσιογράφους στην βουλή, θέλησε να φανεί καθησυχαστικός, λέγοντας "δεν εκλαμβάνω την στάση της τρόικας, ως ένδειξη δυσφορίας. Ολα θα γίνουν εγκαίρως".
Ο Στουρναρας επίσης δήλωσε πως "δεν υπάρχει πρόβλημα με την εκταμίευση του 1 δις ευρώ , τις επόμενες μέρες, ωστόσο απομένει η εκκρεμότητα με τις αμυντικές βιομηχανίες"...
 

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2014

153 «ναι», 142 «όχι», ένα «παρών»

Με 153 «ναι», 142 «όχι» και ένα «παρών» εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2014 από τη Βουλή. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ Αρης Σπηλιωτόπουλος.
Υπέρ ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η ανεξάρτητη βουλευτής Θ. Τζάκρη. Παρών δήλωσε ο Ανεξάρτητος Δημοκρατικός βουλευτής Γ. Κασαπίδης.
Απουσίασαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός.
Όσον αφορά στον κ. Σπηλιωτόπουλο, μετά την ψηφοφορία ανακοινώθηκε επιστολή του  στην οποία ανέφερε ότι απουσιάζει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πως εάν συμμετείχε στην ψηφοφορία θα ψήφιζε υπέρ της έγκρισης του προϋπολογισμού.                                                                                                                                         naftemporiki.gr

"Οι ...Αδιάκριτοι..."

Στα πράσα «αδιάκριτοι» εφοριακοί που έψαχναν τα φορολογικά της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ

Ελέγχους σε «αδιάκριτους εφοριακούς υπαλλήλους, οι οποίοι έχοντας πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών μπήκαν στον πειρασμό να δουν χωρίς να άπτεται της ελεγκτικής τους αρμοδιότητας τα οικονομικά δεδομένα πολιτικών προσώπων, πραγματοποιεί η Οικονομική Επιθεώρηση του ΥΠΟΙΚ.Προ δεκαημέρου, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έστειλε στην Οικονομική Επιθεώρηση και στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων λίστα με τα ονόματα όλων των εφοριακών, οι οποίοι  είσηλθαν μέσω του Taxisnet και του Elenxis στα προσωπικά στοιχεία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα, του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη, του γγ Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρη, του γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρη Τσαβδάρη, αλλά και γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ.
Οι εντολές που έχει λάβει η Οικονομική Επιθεώρηση είναι να βρεθούν οι εοφριακοί που δεν σχετίζονται με ΔΟΥ, στις οποίες υπάγονται τα πολιτικά πρόσωπα και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να αναζητήσουν τα ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλεί στην Οικονομική Επιθεώρηση λίστα και άλλων «αδιάκριτων» εφοριακών, οι οποίοι χωρίς να τεκμηριώνεται ο ελεγκτικός τους ρόλος έλεγξαν τα οικονομικά στοιχεία και άλλων πολιτικών προσώπων.                                                                                      in.gr

"Elementary dear Watson, elementary..."



Υπάρχει κίνδυνος να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων...

...εκτιμά ο πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος...

Για κίνδυνο να μην εισπραχθεί ο φόρος ακινήτων, κάνει λόγο ο ...
πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", υπενθυμίζοντας ότι το ΣτΕ έχει εγείρει ζήτημα αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνει πως δεν επιτρέπεται να φορολογείται ακίνητο που δεν παράγει πρόσοδο και πως δεν επιτρέπεται ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται αποκλειστικά με αντικειμενικές αξίες, πολλαπλάσιες από τις εμπορικές...
left.gr