Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Αύξηση τού τουρισμού, όχι τών εισπραξεων...

Πολλοί τουρίστες, λίγες εισπράξεις...
Πολλοί τουρίστες, λίγες εισπράξεις - MediaΠτώση των εσόδων κατά 4,2% το τελευταίο δεκάμηνο καταγράφει η ΤτΕ...

Αύξηση 20% αναμένεται να καταγράψει ο τουρισμός στη χώρα μας και φέτος, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσιάζει ο ΣΕΤΕ. Ωστόσο η παρούσα σεζόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη όσον αφορά τις εισπράξεις. 

Στο δεκάμηνο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, η πτώση αγγίζει το 4,2% (τα έσοδα έφτασαν τα 13,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 576 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015). Κατά 9% περιορίστηκε την ίδια στιγμή η μέση δαπάνη ανά ταξίδι, παρά το γεγονός πως η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,7%. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθίσταται πλέον βέβαιο πως τα έσοδα της χρονιάς δεν θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα δισ. λιγότερα από τις αρχικές προβλέψεις, μένοντας στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Βέβαια, η πτώση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης είναι μια τάση που παρατηρείται και στους άλλους προορισμούς της Μεσογείου, εν τούτοις στην ελληνική περίπτωση η αύξηση της φορολόγησης σε υπηρεσίες και αγαθά (ΦΠΑ σε διανυκτέρευση, εστίαση και αγορές) επιτείνει τη μείωση στην τουριστική κατανάλωση. Αυτό είναι που ανησυχεί περισσότερο τις επιχειρήσεις του χώρου, καθώς βλέπουν πως ενώ οι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, το budget τους είναι μειωμένο. Πάντως μετά τη λήξη των επιπτώσεων από τα last minute offers του καλοκαιριού, η μείωση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης επανήλθε στα επίπεδα του α’ εξαμήνου.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου...

Μονά - ζυγά δικά τους οι "μάγκες"...

Οι ιδιοκτήτες της Ελλάδας...
«Επιτέλους ποιος κυβερνάει αυτή τη χώρα;» Δυστυχώς αυτός που έθεσε το ερώτημα, γνωρίζοντας μέσα του την απάντηση, δεν ζει πλέον για να διαπιστώσει εμπράκτως ποιοι στ' αλήθεια κυβερνούν αυτή τη χώρα.

Αφού οι μιντιάρχες πήραν τα θαλασσοδάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων για τα δικά τους ΜΜΕ και οι περισσότεροι είτε τα τίναξαν στον αέρα είτε τα τακτοποίησαν σε προσωπικούς λογαριασμούς, συνέχισαν να διεκδικούν τη δυνατότητα να εκπέμπουν παράνομα και χωρίς άδειες.

Τα δύο μεγάλα κόμματα ποιώντας την ανάγκη (για προβολή) φιλοτιμία ξέχασαν τα περί νταβατζήδων και συνέχισαν να κάνουν το παγώνι. Χωρίς ΕΣΡ και χωρίς άδειες.

Τα ΜΜΕ φαλίρισαν, χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο απλήρωτοι και απολυμένοι, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς δεδουλευμένα. Ανάμεσά τους και εκείνοι του Mega, δεδομένου ότι οι βασικοί μέτοχοι (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) αρνούνται πεισματικά να δώσουν χρήματα για να μπορέσει να λειτουργήσει ξανά το κανάλι.

Γίνεται ο διαγωνισμός με νέους ενδιαφερόμενους, που όμως διατηρούν τις ίδιες στενές σχέσεις με παραδοσιακούς πολιτικούς παράγοντες, και ενώ το Δημόσιο ετοιμάζεται να εισπράξει 280 εκατ. ο νόμος κρίνεται αντισυνταγματικός, ενώ η αντιπολίτευση -κυρίως η Ν.Δ.- και οι μιντιάρχες, με άνευ ιδιαίτερης σημασίας αφορμές, ξεκινούν... ανένδοτο αγώνα προκειμένου να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη.

Η τράπουλα ξαναμοιράζεται πάντα εκτός διαγωνισμών και ΕΣΡ και ταυτόχρονα οι αιώνιοι εχθροί στον επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό στίβο σμίγουν με μόνο στόχο να διατηρήσουν τα κεκτημένα υιοθετώντας παράλληλα με ένα στόμα και μία φωνή τη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μήνες τώρα, με παναστρατιά δελτίων και πρωτοσέλιδων, οι μιντιάρχες συνεχίζουν την προσπάθεια να δημιουργήσουν ένταση με την επίκληση του «εμφυλίου» ανάμεσα σε κυβέρνηση και δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα «απαγορεύουν» την κριτική των δικαστικών αποφάσεων και φτάνουν να μιλούν τώρα και εξ ονόματος των δικαστών.

Σήμερα ο μεγαλομέτοχος και του διαλυμένου οικονομικά καναλιού ζητάει να πάρει με δικαστική απόφαση αποζημίωση εκατομμυρίων από το ελληνικό δημόσιο επικαλούμενος τα... δικαιώματα των απλήρωτων εργαζόμενων των καναλιών που έχει στην κατοχή του.

Αναρωτιέται, άραγε, ακόμα κάποιος για το ποιος κυβερνούσε και συνεχίζει να κυβερνάει αυτή τη χώρα;...

Α.Ψ
efsyn.gr

Ο ξένος Τύπος γιά τήν εκμετάλλευση στόν τουριστικό τομέα...

Spiegel: Ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, οι εργαζόμενοι υποφέρουν...
Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ελληνικός τουρισμός ανθεί, οι εργαζόμενοι υποφέρουνΤα κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης στον ελληνικό τουρισμό, που καταγράφονται παράλληλα με τα εισπρακτικά ρεκόρ των επαγγελματιών του κλάδου, επιχειρεί να αναδείξει εκτενές ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

«Ο ελληνικός τουριστικός κλάδος ανθεί. Φέτος αναμένονται 30 εκατομμύρια τουρίστες, περισσότεροι από ποτέ στο παρελθόν. Αν το δει κανείς στατιστικά, αυτό σημαίνει ότι το 2017 σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν τρεις τουρίστες», σημειώνει το Spiegel παραθέτοντας πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον ξενοδόχων. «Ο ενθουσιασμός του είναι κατανοητός. Ο τουρισμός προβλέπεται ότι θα φέρει στην Ελλάδα φέτος έσοδα 14 δισ. ευρώ από το εξωτερικό – ένα σημαντικό στήριγμα για την επιβίωση της κλονισμένης από την κρίση εγχώριας οικονομίας» γράφει το Spiegel Online. Ωστόσο, όπως σημειώνει...

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» : Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21.00 στο Θέατρο της Λάκκας

Την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 21.00 στο Θέατρο της Λάκκας.
Ενα πρόγραμμα με τραγούδια που ταξίδεψαν σε όλο το κόσμο, αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν περνώντας στην σφαίρα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τα τραγούδια ερμηνεύονται από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» . Με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Θέμις  Ροδαμιτης , Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιμέλεια, σκηνοθεσία οπτικού υλικού: Μαργαρίτα Θεοδωράκη Margarita Theodorakis

                                                       Είσοδος Ελεύθερη