Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

H σάτιρα τής επικαιρότητας σκιτσαρισμένη από τόν...

                                                                      ...Ανδρέα Πετρουλάκη
(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 13.09.19)

«Το πιο επικίνδυνο ζώο του κόσμου»...

Ροτβάιλερ: Μην πυροβολείτε τα ζώα, για όλα φταίνε πάντα οι άνθρωποι!

Κάποτε, παλιά, στον ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, σε κλουβί που βρισκόταν σε θέση περίοπτη, υπήρχε η επιγραφή: «Το πιο επικίνδυνο ζώο του κόσμου». Μέσα στο κλουβί δεν βρισκόταν παρά ένας μεγάλος καθρέφτης… Ο άνθρωπος είναι πίσω από όλα τελικά! Κι από τα καλά κι από τα άσχημα τούτης της ζωής.
Ένα βρέφος έχασε τη ζωή του και οι τίτλοι των sites, των δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, οι κουβέντες στα καφενεία και στα σπίτια, ενοχοποιούν μια συγκεκριμένη φυλή σκύλων, τα ροτβάιλερ. Λάθος! Οι άνθρωποι ευθύνονται για ό,τι πράττει ο σκύλος τους! Το ροτβάιλερ ήταν δεσποζόμενο, δεν τριγύριζε ολοφυρόμενο στους δρόμους. Μέλος της οικογένειας ήταν.
Το ότι αιφνιδιαστικά ανέπτυξε επιθετικές τάσεις, τους ανθρώπους που το φρόντιζαν «δείχνει»....

Κραουνάκης vs Παναγιωταρέα : «Βγήκε αυτό το τρισάθλιο σούργελο των τριάντα μισθών να πεί γι αμπεχωνα κι αφανες μαλλι? Ουστ ελεεινη»



Στο συγκεκριμένο κείμενο η σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού εκτός του ότι πλέκει το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέχρι τώρα «επιτεύγματα» της διακυβέρνησής του, αλλά παραθέτει και «στιλιστικά» στοιχεία περί της αλλαγής του κλίματος στη χώρα μας αναφέροντας:

Σέ εξέλιξη η "Επιχείρηση Beauté" στήν ιστορική Φωκίωνος Νέγρη από τό Δήμο Αθηναίων...

Ομορφαίνει η Φωκίωνος Νέγρη...
Συντονισμένη δράση στον ιστορικό πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων και τα πρώτα αποτελέσματα της είναι ήδη ορατά στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής...