Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Tό "νοσοκομειακό" σκίτσο...

                                             ...τού Αρκά

Μία νεκρή και μεγάλες ζημιές στη Λέσβο μετά τον ισχυρό σεισμό

Περίπου 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε, τεράστιες καταστροφές στο χωριό Βρισά Μία νεκρή και μεγάλες ζημιές στη Λέσβο μετά τον ισχυρό σεισμό

12/06/2017
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Λέσβο μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Περίπου 10 άνθρωποι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί, ενώ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που είχε παγιδευτεί κάτω από συντρίμμια στο χωριό Βρισά, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές, απεγκλωβίστηκε.Το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα που παρέμενε εγκλωβισμένη στα ερείπια επί ώρες ανασύρθηκε νεκρή. Η νεκρή γυναίκα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, βρέθηκε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί. Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα σωστικά συνεργεία δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της....

Παυλόπουλος σε Γλέζο: Έδειξες πώς φέρονται οι γνήσιοι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης

Παυλόπουλος σε Γλέζο: Έδειξες πώς φέρονται οι γνήσιοι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μανώλη Γλέζο και τον συνεχάρη για τη στάση του έναντι του Γερμανού πρεσβευτή στο Δίστομο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: «Μανώλη, για πολλοστή φορά έδειξες πώς φέρονται οι γνήσιοι εκφραστές της Εθνικής Αντίστασης»

newpost.gr

Τέλος από 15/6 στις χρεώσεις περιαγωγής εντός ΕΕ

Καταργούνται από την Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στην κινητή τηλεφωνία για όσους ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι χρεώσεις, δηλαδή, που θα επιβάλλονται σε όσους πραγματοποιούν κλήσεις, στέλνουν μηνύματα ή χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων (data) όταν ταξιδεύουν, εντός της Ε.Ε., θα είναι αυτές που προβλέπουν τα τιμολόγια του τηλεπικοινωνιακού  παρόχου στη χώρα προέλευσης.

Κι αυτό καθώς κάθε υπάρχον ή νέο συμβόλαιο που περιλαμβάνει υπηρεσίες περιαγωγής θα μετατραπεί εξ ορισμού σε συμβόλαιο περιαγωγής με ενιαίες χρεώσεις. Με άλλα λόγια, ο χρήστης κινητού τηλεφώνου που δέχεται κλήση, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, στην ΕΕ, μετά την 15η Ιουνίου 2017 δεν θα υποστεί καμία επιπρόσθετη χρέωση, καθώς θα είναι σαν να ταξιδεύει στη χώρα του.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η ΕΕ απαίτησε σταδιακά από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν σημαντικά τα τέλη περιαγωγής, υπέρ των καταναλωτών, με τις χρεώσεις να εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί κατά 90% από το 2007. Το τελευταίο βήμα έγινε τον περασμένο Απρίλιο, οπότε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την τιμολογιακή οροφή των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παρόχων.

Τι σημαίνει η άρση των επιπλέον χρεώσεων

Τό σκίτσο...

                             ...τού Αρκά

Γαλλικές εκλογές : Kαταβαραθρώθηκε το Σοσιαλιστικό Κόμμα

Γαλλία: Συντριπτική νίκη Μακρόν στον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών  
Αναμένεται να συγκεντρώσει 390 έως 445 από τις 577 έδρες της Εθνοσυνέλευσης

REUTERS/POOL
Προς μια συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές οδεύει το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, μετά τον σημερινό πρώτο γύρο που σηματοδοτήθηκε από την ιστορική κατάρρευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), τη σαφή οπισθοχώρηση της δεξιάς και του Εθνικού Μετώπου και μια αποχή ρεκόρ, καθώς περίπου ένας ψηφοφόρος στους δύο δεν προσήλθε στις κάλπες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για έδρες από τους δημοσκόπους στις 20:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας), το προεδρικό κίνημα La Republique En Marche (REM) και ο σύμμαχός του, το MoDem, θα συγκεντρώσουν την ερχόμενη Κυριακή από 390 έως 445 από τις 577 έδρες της Εθνοσυνέλευσης, ευρισκόμενοι με απόσταση πάνω από την απόλυτη πλειοψηφία (289 βουλευτές).
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο ήλεγχε τη μισή απερχόμενη Εθνοσυνέλευση, θα καταρρεύσει συγκεντρώνοντας γύρω στις 15 έως 40 έδρες, δηλαδή ακόμη λιγότερες από τις 57 της μεγάλης ήττας του 1993.
Διαβάστε ολόκληρο τό δημοσίευμα από naftemporiki.gr  : ΕΔΩ

Νίκος Φώσκολος : Οι «σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω»...

Καμιά σφαίρα δεν είναι αδέσποτη


Ιφιγένεια Κοντού

Tvxs 11 Ιουν. 2017
Με αφορμή το προχτεσινό θάνατο του αγοριού που έχασε μέσα σε μια στιγμή τη ζωή του στο προαύλιο του σχολείου του, δίπλα στη μαμά του, σε μια στιγμή χαράς, λίγο πριν υποδεχτεί το δωδέκατο καλοκαίρι του... διάβασα ένα σχόλιο στον τοίχο φίλου στο facebook που αναφερόταν στις σφαίρες και στη συμπεριφορά  τους.
Το ποστ έχει αναρτηθεί στη σελίδα “Γονείς” και μεταξύ άλλων γράφει τα εξής: «Όταν ρίχνεις μια σφαίρα, αυτή ξεκινά  να ταξιδεύει με ταχύτητα 1.100- 1.200 χλμ/ώρα. Αυτό το ξέρεις  γιατί το είδες στην τηλεόραση! Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι η σφαίρα είναι εξίσου επικίνδυνη κι όταν πέφτει ως...“αδέσποτη” από τον ουρανό.
Είναι η βαρύτητα βλέπεις... που δυστυχώς για όλους εμάς σε κρατά πάνω στον πλανήτη γη!

Όταν λοιπόν ρίχνεις μια σφαίρα στον αέρα, αυτή κάποτε σταματά την άνοδο και ξεκινά να πέφτει στη γη! Η δύναμη του βαρυτικού πεδίου της Γης βλάκα, είναι τέτοια που για κάθε δευτερόλεπτο πτώσης ενός αντικειμένου, αυτό κερδίζει 9.8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο σε ταχύτητα!!! Δηλαδή για κάθε ένα δευτερόλεπτο πτώσης, η σφαίρα ανεξάρτητα από το βάρος της, κερδίζει 35 χιλιόμετρα/ώρα! Κι αν πέφτει για 10 δευτερόλεπτα, τότε η τελική της ταχύτητα με την οποία θα φτάσει στο έδαφος θα είναι 350 χλμ/ώρα!!! Όπως καταλαβαίνεις, μια σφαίρα  που κινείται με 250-350 χλμ/ώρα  είναι σχεδόν σίγουρο ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο. Κι επειδή έχω ρίξει με σχεδόν όλα τα περίστροφα και όπλα, σε πληροφορώ ότι... 

Γιά νά διαβάσετε ολόκληρο τό άρθρο τού tvxs.gr πατήστε ΕΔΩ 

()