Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

O πάντα επίκαιρος Aρκάς...


Η Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 00:30...



 Η Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 00:30, όπως αποφασίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία -δια της ανατάσεως της χειρός.
 Δεκα ψήφισαν υπέρ της αμεσης εναρξης, 8 υπέρ της εναρξης αυριο το πρωί και...
2 παρών...

Βουλή: Εγκρίθηκε από τις Επιτροπές η συμφωνία - σε εξέλιξη η διάσκεψη των προέδρων


Μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής άρχισε λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ η διάσκεψη των προέδρων για να αποφασίσει την διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια.
Νωρίτερα, δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με τους εταίρους της χώρας, από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. Τελικά, οι δύο τροπολογίες, που κατατέθηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης και προκάλεσαν αντιδράσεις, αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια.
Η συζήτηση στη Βουλή διεξήχθη σε υψηλούς τόνους με βασική πρωταγωνίστρια την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία καθήμενη στα βουλευτικά έδρανα επιτέθηκε κατά πάντων. Αρχικά και με αφορμή τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση, η πρόεδρος της Βουλής, επιτέθηκε συνεπικουρούμενη από στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως οι κ.κ. Λεουτσάκος, Πετράκος και Στρατούλης, κατά των συναρμόδιων υπουργών, Δ. Μάρδα και Γ. Σταθάκη. «Η Βουλή δεν μπορεί να είναι επικυρωτήριο των παραγγελιών του κ. Σόιμπλε» είπε η Κωνσταντοπούλου και ζήτησε απόσυρση των τροπολογιών.
Εν συνεχεία, παρενέβη ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί περικοπές στις συντάξεις, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία απευθυνόμενη στον κ. Μάρδα τον κατηγόρησε ότι εμφανίζει ως δικαιωμένους για την άσκηση της μνημονιακής πολιτικής το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Επίσης, η Πρόεδρος της Βουλής, συνέδεσε τη ΝΔ με το ναζισμό, τον φασισμό και την ακροδεξιά, γεγονός που προκάλεσε τη σφοδρότατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Κ. Χατζηδάκης ζήτησε επανειλημμένως από την κ. Κωνσταντοπούλου να ανακαλέσει. Κάτι το οποίο όχι απλώς δεν έγινε, αλλά αντιθέτως, η κ. Κωνσταντοπούλου προσέθεσε στους χαρακτηρισμούς που αποδίδει στη ΝΔ και τον ρατσισμό.
Ακολούθησε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, ενώ πρόσθεσε τα περί ναζισμού και φασισμού αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής».
Η κ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασε εκ νέου, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Φίλη και τού είπε «κινείστε με βάση αυτό που εδώ και μήνες μου έχετε πει, θα σε τελειώσουμε». Ο κ. Φίλης αρνήθηκε να απαντήσει «στα ψεύδη και τις χυδαιότητες της προέδρου της Βουλής τα οποία την χαρακτηρίζουν» και πρόσθεσε «όποιος βγαίνει στα κεραμίδια ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους, δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους».
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες για επίσπευση των διαδικασιών. Στις 16.30 θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που προηγείται της Ολομέλειας που καλείται να εγκρίνει το τρίτο μνημόνιο.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πρόταση που έκανε δεκτή ο προεδρεύων κ. Ι. Ζερδελής σε ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός. Με την πρόταση αυτή διαφώνησε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία μίλησε για «τερατώδη διαδικασία κατεπείγοντος» με την οποία εγκρίνεται ένα «εκτρωματικό μνημόνιο». Τις προτάσεις έθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Συρμαλένιος και Δημαράς, ενώ την στήριξε και η ΝΔ. Με την κ. Κωνσταντοπούλου επί του διαδικαστικού συντάχθηκε ο κ. Αδ. Γεωργιάδης της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση για τέταρτη φορά σε ένα μήνα ζητά από τους βουλευτές να μην μιλήσουν προκειμένου να προωθήσει το νέο μνημόνιο.
Νωρίτερα, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που αφορούν το τρίτο μνημόνιο, επιτέθηκε προσωπικά εναντίον των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας κ.κ. Ευκλ. Τσακαλώτου και Αλ. Φλαμπουράρη. Η κ. Κωνσταντοπούλου αποδίδει στους δύο υπουργούς διαρροές στα ΜΜΕ και τους κατηγορεί ότι την «στοχοποιούν».
Ο κ. Τσακαλώτος, έπειτα από διπλή –σε υψηλούς τόνους -πρόσκληση εκ μέρους της κ. Κωνσταντοπούλου, περιορίστηκε να της απαντήσει ότι απλώς προσπαθεί να «ροκανίσει το χρόνο», ώστε να παρέλθει ο υπάρχων χρονικός περιορισμός και η χώρα να οδηγηθεί σε δάνειο γέφυρα, κάτι το οποίο προτιμά και η Γερμανία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διπλής παρέμβασής της, η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στους υπουργούς επαναλάμβανε τη φράση «εσείς και η κυβέρνηση σας» και τους κατηγόρησε ότι επιτίθενται σε όποιον υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε στην εξουσία με άλλο πρόγραμμα.
Στην κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ο κ. Ν. Φίλης ο οποίος και επισήμανε ότι «ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής του ελληνικού λαού». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η στάση της κ. Κωνσταντοπούλου γεννά μεγάλα θεσμικά προβλήματα, της υπενθύμισε ότι αναδείχθηκε στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής προτεινόμενη και υποστηριζόμενη από τον πρωθυπουργό. Στην συζήτηση παρενέβη και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη της ΝΔ, η οποία έκανε λόγο για «καραγκιοζιλίκια» και θέατρο, παραπέμποντας στην χθεσινή πολύωρη διάσκεψη των προέδρων.
kathimerini.gr


Το δρόμο της εξόδου δείχνει το Μαξίμου - Σκληρή απάντηση σε Λαφαζάνη...


Σκληρή απάντηση στον Παναγιώτη Λαφαζάνη δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντάς του την πόρτα εξόδου από την Κουμουνδούρου. Είχε προηγηθεί η δήλωση του επικεφαλής της Αριστεράς Πλατφόρμας σε...
δημοσιογράφους, προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να τον διαγράψει...
«Η απόφαση του Π. Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο» αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου.
Η απάντηση της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρή, ενώ καταρρίπτει πλήρως την επιχειρηματολογία Λαφαζάνη για αποστασιοποίηση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από τις προγραμματικές δεσμεύσεις.
Χαρακτηριστικά αναφέρει το σχόλιο του Μαξίμου:
Επειδή, ωστόσο, ο Π. Λαφαζάνης δικαιολογεί την φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στην Δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο - δηλαδή Δραχμή με Μνημόνιο - μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΟΧΙ, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το Ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα...
newpost.gr  

Τό επίκαιρο σκίτσο τού Αρκά...



Η Κομισιόν ανακοίνωσε το επίσημο τέλος των διαπραγματεύσεων...



«Και οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπήρχαν ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών ρυθμίστηκαν χθες Τρίτη», δήλωσε την Τετάρτη, εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνοντας ότι ως εκ τούτου οι σχετικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα έχουν ολοκληρωθεί.

Επίσης, επιβεβαίωσε πως...
χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλον Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. ..

Εν αναμονή η λειτουργία καταστημάτων όλες τις Κυριακές...

Μέχρι 27 Φεβρουαρίου η απαλλαγή επιχειρήσεων από τον ΕΝΦΙΑΣε προσωρινό καθεστώς «αναστολής» θα συνεχίσει να βρίσκεται η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων. Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν να περιμένουν την...
έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας για το αν θα επιτραπεί να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως προέβλεπε υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αναπάντητο είναι το ερώτημα για το τι σημαίνει η «διαρροή» από το Μαξίμου σύμφωνα με την οποία με το νέο Μνημόνιο «επανέρχεται η αργία της Κυριακής στα καταστήματα».

Σήμερα ισχύουν δύο διαφορετικοί νόμοι, ένας που προβλέπει ότι όλα τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν οκτώ Κυριακές κάθε χρόνο και ένας που προβλέπει ότι όλα τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. μπορούν να ανοίγουν κάθε Κυριακή σε όλη τη χώρα εφόσον υπάρχει σχετική απόφαση αντιπεριφερειάρχη.

Το νέο Μνημόνιο δεν αφήνει έξω ούτε την πώληση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων εκτός φαρμακείων. Μόνο που, όπως προβλέπεται, η πώληση των ΜΗΣΥΦΑ σε σουπερμάρκετ κ.α. δεν θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά ύστερα από νόμο που θα θεσπιστεί στο τέλος του έτους και θα ξεκινήσει να ισχύει τον Ιούνιο του 2016.

Στα άμεσα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται όμως μέτρα απελευθέρωσης αγορών και επαγγελμάτων από τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ 1 και 2 που δεν είχαν υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ετσι μεταξύ άλλων απελευθερώνονται οι εκπτώσεις ώστε κάθε επιχείρηση να τις πραγματοποιεί όποτε θέλει, καταργείται ο περιορισμός ίδρυσης φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς, αίρεται ο περιορισμός ως προς το τι χαρακτηρίζεται αρτοποιείο κ.ά.

Επίσης από το toolkit 2 επιβάλλεται η εμπορία χύμα τσίπουρου μόνο με συνοδεία παραστατικών, αναπροσαρμόζεται ο ΕΦΚ για τις ζυθοποιίες ανάλογα με την παραγωγή τους, μειώνεται η ελάχιστη τήρηση αποθεμάτων ασφαλείας στα πετρελαιοειδή όταν ανατίθεται σε τρίτους, απελευθερώνονται τα επαγγέλματα των μηχανικών, των δικαστικών και των συμβολαιογράφων και άλλα.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βυθισμένος οικισμός εντοπίστηκε στον όρμο της Κοιλάδας στην Αργολίδα...


  Της 3ης χιλιετίας π.Χ.
Μεγάλης έκτασης βυθισμένο οικισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έφερε στο φως η έρευνα συνεργασίας της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την αιγίδα της...
Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, στον όρμο Κοιλάδας στην Αργολίδα.
Η έρευνα, που ξεκίνησε από το 2014 στην θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι με την αποστολή Terra Submersa και το ηλιακό σκάφος Planet Solar, διεξάγεται υπό την διεύθυνση της προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων δρ. Αγγελικής Γ. Σίμωσι και του διευθυντή της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής καθηγητή Καρλ Ρέμπερ, με υπεύθυνους επί τόπου την καταδυόμενη αρχαιολόγο της ΕΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα και τον λέκτορα ελληνικής προϊστορίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Τζ.Μπεκ.

Η επιστημονική ομάδα αναζητά τα ίχνη προϊστορικής ανθρώπινης δραστηριότητας στην ανατολική πλευρά του Αργολικού Κόλπου. Η φετινή ερευνητική περίοδος ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου και επικεντρώθηκε στην παραλία «Λαμπαγιαννάς», όπου είχε εντοπιστεί προϊστορικός οικισμός από την ερευνητική περίοδο του 2014.

Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη επιφανειακή έρευνα σε όλο τον όρμο. Ο οικισμός, που βρίσκεται σε βάθος από 1 μ. έως 3 μ., έχει έκταση τουλάχιστον 12 στρέμματα και ήταν οχυρωμένος και παραθαλάσσιος. Εντοπίζεται η θεμελίωση πληθώρας κτισμάτων όλων των χαρακτηριστικών πρωτοελλαδικών τύπων (ορθογώνια, κυκλικά, αψιδωτά) και πλακόστρωτα (πιθανώς από δρόμους).

Εντοπίστηκε επίσης τμήμα του οχυρωματικού τείχους του οικισμού και τουλάχιστον τρεις υπερμεγέθεις (18Χ10 μ) πεταλόσχημες θεμελιώσεις προσαρτημένες στην γραμμή του τείχους (πιθανόν μέρος της οχύρωσης, ίσως πύργοι).

Η κεραμική που περισυνελέγη από το χώρο του οικισμού, είναι χαρακτηριστική της Πρωτοελλαδικής ΙΙ περιόδου (μέσα 3ης χιλιετίας π.Χ., περίπου 2500 π.Χ.). Βρέθηκαν επίσης πληθώρα λίθινων εργαλείων, λεπίδες οψιανού και άλλα αντικείμενα.

Η περαιτέρω έρευνα του εκτεταμένου οικισμού, που έρχεται να προστεθεί στο πυκνό δίκτυο παραθαλάσσιων οικισμών της πρώιμης Χαλκοκρατίας στον Αργολικό Κόλπο (λ.χ. Λέρνα, Ασίνη, Σαλάντι κ.ά.), αναμένεται να δώσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατοίκηση, το εμπόριο και τη ναυτιλιακή δραστηριότητα της περιόδου.

Η έρευνα θα συνεχιστεί ως τις 14 Αυγούστου 2015 με λήψη πυρήνων και γεωφυσικές διασκοπήσεις στην θαλάσσια περιοχή του σπηλαίου Φράγχθι στον όρμο Κοιλάδας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, η ερευνητική ομάδα θα παρουσιάσει επί τόπου τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνάς της στο κοινό στις 16 και 17 Αυγούστου, με επισκέψεις κολυμβητών στον όρμο "Λαμπαγιαννάς" αυτές τις ημέρες...

«Σεισμός» στις αγορές από την υποτίμηση του γουάν...


Πτωτικά κινούνται τα futures της Wall Street σαφώς επηρεασμένα από την υποτίμηση του κινεζικού γουάν για δεύτερη συνεχή ημέρα. 
Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν...
πτώση 0,7%, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν  0,7% ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,7%. 
Η Apple έκλεισε με πτώση 5,2% την Τρίτη καθώς η υποτίμηση του γουάν καθιστά ακριβότερα τα gadgets της κατασκευάστριας του iPhone για τους Κινέζους αγοραστές. Η μετοχή της Αpple σημειώνει πτώση 1,2% προσυνεδριακά στα 112,12 δολάρια, ενώ κατασκευάστρια chip Micron Technology σημειώνει πτώση 1,3% και η μετοχή της Qualcomm 0,95%.
Oι δείκτες δέχτηκαν και χθες ισχυρές πιέσεις ρευστοποιήσεων με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 200 μονάδες και τους S&P 500 , μετά την  αιφνιδιαστική απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να υποτιμήσει το γουάν σε μια ισοτιμία που θα καθορίζεται κυρίως από την αγορά. 
Το ασθενέστερο γουάν είναι επωφελές για τους Κινέζους εξαγωγείς, αλλά επιζήμιο για τις διεθνείς εταιρείες που εξάγουν προϊόντα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εταιρείες ειδών πολυτελείας ή οι τεχνολογικές εταιρείες... 
newpost.gr

Αύριο η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ...


Υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η ΚΟ της ΝΔ θα συνεδριάσει στις 09:00 το πρωί...

Κατά τ' άλλα τους φταίει η Ζωή...

Θέλετε να δούμε τι έγινε το τελευταίο 48ωρο μόνο; Για να τα βάλουμε κάτω μετά ώστε να συζητήσουμε για τις... αδιαμφισβήτητες ευθύνες της Ζωής Κωνσταντοπούλου;  
Φέρνουν στη...
Βουλή ένα πολυσέλιδο μνημόνιο και μία πολυσέλιδη δανειακή σύμβαση όταν το προσχέδιο είχε έρθει έτοιμο από το εξωτερικό το προηγούμενο Σάββατο!  Αποφασίζουν να ανοίξουν εκτάκτως τη Βουλή που έκλεισαν πριν μερικές ημέρες, μόλις.
Και το φέρνουν το μνημόνιο με διαδικασίες-εξπρές δίνοντας ένα-δύο 24ωρα περιθώριο στους βουλευτές για να το διαβάσουν ώστε να ξέρουν τι θα ψηφίσουν. Τύφλα να 'χει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Και το φέρνουν σε ένα μόνο άρθρο (ή δύο) να συζητηθεί σε μία μόνο συνεδρίαση της Βουλής.
Και το φέρνουν μέσα στην καρδιά του Αυγούστου που όλοι, ως γνωστόν, απουσιάζουν.

Γίνονται λοιπόν όλα αυτά τα τραγικά που δεν τιμούν, όχι μόνο το κοινοβούλιο αλλά και την πολιτική εν γένει, αλλά τους φταίει η Ζωή Κωνσταντοπούλου! Επειδή δεν δέχεται να γίνει συνεργός στα σχέδιά τους βάζοντας κάποια τυπικά (και άτσαλα) εμπόδια στις επιδιώξεις τους. Επειδή δεν ακολούθησε το χρονοδιάγραμμά τους.
Για «θεσμική τυπολατρία» της ΠτΒ έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης (στο Mega, φυσικά, που αλλού;), ενώ τα συστημικά ΜΜΕ τη λοιδόρησαν επειδή ήταν «χαμένη κάπου στην Αλόννησο». Απίστευτες πρακτικές για μία κυβέρνηση της Αριστεράς που προκαλούν -τουλάχιστον- θλίψη. ..

Θεοχάρης: Κυρία Κωνσταντοπούλου είστε ανεύθυνη…


και η παρουσία σας, ως πρόεδρος της Βουλής είναι εγκληματική…

Είστε αντιπρόσωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα…

Αναμένεται ματς. Ο Θεοχάρης την χαρακτήρισε όχι μόνο ανεύθυνη αλλά και ως παρουσία με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής εγκληματική.

Ο Θεοχάρης την χαρακτήρισε μάλιστα εκπρόσωπο του Σόιμπλε, στην Ελλάδα. Εσείς και ο Σόιμπλε δεν θέλετε την συμφωνία.

Η…
απάντηση της Ζωής αναμένεται να βάλει φωτιά στα τόπια…

«Μάχη» Φίλη - Ζωής στη συνεδρίαση...


Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος άφησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης, ενώ...
απάντησε και στο αίτημα των βουλευτών για επίσπευση της διαδικασίας, η οποία παρεμπιπτόντως μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Κοινοβουλίου.

Κατά την τοποθέτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε:
Η Βουλή έκλεισε με απόφαση της διάσκεψης την προηγούμενη Δευτέρα, αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξει συνεδρίαση μέχρι τις 16 Αυγούστου, έπειτα από αίτημα του κ. Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει μαζί μου και είχε διατυπώσει το εν λόγω αίτημα και του ζήτησα τη διευκρίνιση εάν θα κατατεθεί κάτι σε αυτό το διάστημα. Η απάντησή του ήταν ότι υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο αλλά δεν θα χρειαζόταν να υπάρξει η συζήτηση στη Βουλή.
«Από την έκκληση που διατυπώνεται στην επιστολή μου να μην υπάρχει αιφνιδιασμός ή πλημμελής νομοθετική επεξεργασία, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη καθώς προς έκπληξή μου χθες το μεσημέρι ζητήθηκε η διαδικασία του κατεπείγοντος» είπε ακόμα και συνέχισε:
Από την ώρα που ενημερώθηκα αμέσως ζήτησα να συγκληθεί η διάσκεψη για σήμερα. Δυστυχώς το νομοσχέδιο που επρόκειτο να κατατεθεί χθες για να ενημερωθούν εγκαίρως οι βουλευτές, κατατέθηκε τελικά σήμερα.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απάντησε στην κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για «θρυαλλίδα θεσμικής παρέμβασης».
«Γνωρίζει η κ. Πρόεδρος πως υπάρχει αίτημα του κ. Πρωθυπουργού ώστε να συνεδριάσει η Βουλή σήμερα και αύριο. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωση και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ζήτησε την πολιτική συνεννόηση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία του κατεπείγοντος. Υπήρξε συνεννόηση και αυτό φαίνεται από την πλειοψηφία της διάσκεψης των προέδρων ώστε να υπάρξει να επίσπευση της διαδικασίας» είπε και συνέχισε:
Όλα αυτά την ώρα, άλλες δυνάμεις, αντίρροπες προς την Ελλάδα δραστηριοποιούνται στα κοινοβούλια τους ώστε να υπάρξουν εμπόδια στη σύναψη της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους.
Σε αυτό το πλαίσιο, εξαπέλυσε πυρά κατά της προέδρου λέγοντας πως «η κ. Κωνσταντοπούλου σχεδόν με απροκάλυπτη επιθετικότητα μίλησε για έλλειψη εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Εάν έτσι αισθάνεται, δεν μπορεί να επιτελέσει τον θεσμικό της ρόλο, αυτό εάν το εννοεί είναι θρυαλλίδα θεσμικών παρεμβάσεων».

Υπέρ της δημόσιας μετάδοσης της Διάσκεψης τάχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε ότι αφορά τη συνεδρία, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι ενημερώθηκε από τον κ. Γρηγοράκο για να συγκληθεί την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ του να συγκληθεί νωρίς την Τετάρτη η διάσκεψη και συμπλήρωσε ότι θεωρεί πολύ κακό και αρνητικό αυτό που έγινε τελικά...

Σύμβουλοι Αφερεγγυότητας!..


Υποτίθεται ότι οι Θεσμοί επιδιώκουν να φιλελευθεροποιήσουν τις αγορές στην Ελλάδα ανοίγοντας και τα «κλειστά επαγγέλματα» που έχουν απομείνει. Στο...
σχέδιο νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», υπάρχουν πράγματι το «άνοιγμα» των σημείων παρασκευής και πώλησης ψωμιού, η άρση περιορισμών στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως, μέτρα «νέας ώθησης στην αγορά του παστεριωμένου γάλακτος» (υπέρ των εισαγομένων φυσικά), η απελευθέρωση του «μεταφορικού έργου ομάδων προσώπων και των αποσκευών» από τουριστικά λεωφορεία, τη διευκόλυνση των τουριστικών μισθώσεων, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, τη διεύρυνση της γεωγραφικής δραστηριότητας των δικαστικών επιμελητών, τη μείωση κατά 0,20% της προμήθειας των συμβολαιογράφων για συμβόλαια έως 120.000 ευρώ κ.λπ.

Ωστόσο, το ίδιο νομοσχέδιο των Θεσμών δημιουργεί ένα νέο... «κλειστό επάγγελμα». Τροποποιώντας τον Πτωχευτικό Κώδικα (του 2007) ακόμα περισσότερο υπέρ των μεγαλοοφειλετών, των τραπεζών και κατά των μικρών πιστωτών και των ταλαίπωρων (πρώην) απλήρωτων εργαζομένων, αφαιρεί ουσιαστικές εξουσίες από τα δικαστήρια, εισάγει το νέο επάγγελμα του Συμβούλου Αφερεγγυότητας. Στην παράγραφο 22 ο Σύμβουλος περιγράφεται ως εκείνος που «θα ασκεί τις εξουσίες και αρμοδιότητες που προβλέπει ο ισχύον νόμος και κατανέμονται, ανάλογα με τη διαδικασία στο σύνδικο, στο μεσολαβητή, στον ειδικό εντολοδόχο και στον ειδικό εκκαθαριστή». Ως τώρα τα αρμόδια πτωχευτικά δικαστήρια επέλεγαν «ειδικούς εμπειρογνώμονες» από καταλόγους δικηγόρων των δικηγορικών συλλόγων, «εθελοντών» οικονομολόγων κ.λπ. Τώρα με προεδρικό διάταγμα που πρόκειται να εκδοθεί θα «καθοριστούν οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις άσκησης του νέου επαγγέλματος, τα επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται για τη πρόσβαση στο επάγγελμα, οι όροι πρακτικής εξάσκηση, οι όροι και ο φορέας εγγραφής, οι επιμέρους αρμοδιότητες σε σχέση με τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς και όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις μεταβατικού χαρακτήρα».


Συμπερασματικά: σε μια πτωχευμένη χώρα, όμηρο στα χέρια των πιστωτών της, με χιλιάδες κλειστές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κατεστραμένους ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους, 1,4 εκ. ανέργους και πάμπολλες μη βιώσιμες παραγωγικές μονάδες, οι μόνες δουλειές που ανοίγουν, πάνε καλά και αυξάνουν τους τζίρους τους, είναι οι πτωχεύσεις και μαζί τους αυξάνονται αναλόγως και οι... νέες θέσεις εργασίας των ειδικών επί θεμάτων Αφερεγγυότητας για να μεσολαβούν ανάμεσα σε οφειλέτες και πιστωτές και βεβαίως να κατανείμουν, χρέη, αποζημιώσεις και περιουσιακά στοιχεία υπέρ των τραπεζών και των ισχυρών... Ακου, επάγγελμα Σύμβουλος Αφερεγγυότητας! 

Μοιάζει σαν καλαμπούρι στη χώρα του «ό,τι να ΄ναι»...

Δημήτρης Τρίμης

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα το Eurogroup για την Ελλάδα


REUTERS
Στις τέσσερις το απόγευμα ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα εγκρίνει τη συμφωνία Αθήνας και θεσμών επί του νέου Μνημονίου, ώστε να προχωρήσει η ψήφισή της και από άλλα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης. Στόχος είναι έως τις 19 Αυγούστου να έχει εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου προγράμματος.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν στις 3 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών για να συζητήσουν για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας» είπε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το νέο μνημόνιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή έως την Πέμπτη και συνοδεύεται από δανειακό πακέτο που μπορεί να φθάσει τα 86 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δις ευρώ αφορούν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
kathimerini.gr