Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σκίτσο τού Γιάννη Καλαϊτζή


                                                                                            Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Σιγά μη ρισκάρουν Grexit οι Γερμανοί!

 
Ο Σάιμον Κένεντι υποστηρίζει στο Bloomberg ότι όσα γράφονται και λέγονται για διαχειρίσιμο Grexit είναι για εσωτερική κατανάλωση στη Γερμανία
Μην πιστεύετε όσα γράφουν τα ΜΜΕ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, η Γερμανία δεν θα ρισκάρει τη διάλυση του «ευλογημένου» γι’ αυτήν ευρώ, υποστηρίζει το Bloomberg. Σε χθεσινό του άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Σάιμον Κένεντι καλεί τους αναγνώστες να μην πιστεύουν όσα γράφονται από τα γερμανικά ΜΜΕ για διαχειρίσιμο Grexit και για το ότι το Βερολίνο έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα εξόδου της Ελλάδας. «Μην πιστεύετε τη δημαγωγία», τα περισσότερα απ’ όσα γράφονται και λέγονται είναι για εσωτερική κατανάλωση, αποτελούν παρηγοριά για τους Γερμανούς ψηφοφόρους που έχουν βαρεθεί με τη βοήθεια που προσφέρεται στην Ελλάδα, σημειώνει.
Ο λόγος που η Γερμανία δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει διάλυση του ευρώ από Grexit είναι ότι η σημερινή ισχύουσα κατάσταση αποτελεί οικονομική και πολιτική ευλογία γι’ αυτήν. Είναι η πιο ευνοημένη απ’ όλες τις χώρες-μέλη του ευρώ και με τίποτα δεν θέλει να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
Οι εκτιμήσεις
Αν η Γερμανία επέστρεφε στο μάρκο, οι εξαγωγές θα έχαναν την ανταγωνιστικότητά τους, ενώ το πλεόνασμα στο ισοζύγιο πληρωμών θα συρρικνωνόταν, ο πληθωρισμός επίσης μπορούσε να μειωθεί ακόμη περισσότερο. Ο αρθρογράφος του Bloomberg επικαλείται μια σειρά από εκτιμήσεις και έρευνες όπως αυτές:
■ Του Μπόρις Σλόσμπεργκ της BK Asset Management, που θεωρεί ότι το μάρκο θα προσέγγιζε σήμερα το 1,50 δολάριο, 25% υψηλότερα από την αντίστοιχη ισοτιμία του ευρώ (1,18 δολάρια) χθες.
■ Του Bertelsman Foundation που υποστηρίζει ότι το γερμανικό ΑΕΠ χωρίς το ευρώ θα είναι 0,5% χαμηλότερο κάθε χρόνο έως το 2025. Κάτι που σημαίνει απώλεια 1,2 τρισ. ευρώ ή 14.000 ευρώ ανά κάτοικο και 200.000 χαμένες θέσεις εργασίας.
■ Της ΜcKisney που θεωρεί ότι από τα 332 δισ. ευρώ που δημιούργησε στην οικονομία της ευρωζώνης η υιοθέτηση του κοινού νομίσματος τα μισά πήγαν στη Γερμανία.
Ολα αυτά είναι πολλαπλάσια των 77 δισ. ευρώ που το γερμανικό ινστιτούτο Ifo εκτιμά ότι είναι η βοήθεια που έχει προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα, καταλήγει ο Κένεντι.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 

Κι όμως τα ξένα funds αυξάνουν θέσεις στην Ελλάδα

Κι όμως τα ξένα funds αυξάνουν θέσεις στην Ελλάδα

Παρά τις εντυπώσεις για «πάγωμα» των επενδύσεων ή και για μείωση των θέσεων των ξένων funds που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της έκρηξης του πολιτικού ρίσκου, εντούτοις οι εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή τον τελευταίο χρόνο.

Το αποδεικνύει περίτρανα το μηνιαίο δελτίο του χρηματιστηρίου για το μήνα Δεκέμβριο. Ακόμη και το περασμένο μήνα που τα δημοσιεύματα για το επάρατο Grexit ξαναμπήκαν στη ζωή μας, τα ξένα funds και κυρίως τα αμερικανικά, δεν έπαψαν να αγοράζουν τους «φόβους» των Ελλήνων επενδυτών.

Τα στοιχεία της ΕΧΑΕ που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη για τον Δεκέμβριο δείχνουν ότι «φρέσκα» κεφάλαια 219,11 εκατ. ευρώ μπήκαν στο χρηματιστήριο από το εξωτερικό, πολύ περισσότερα μάλιστα από τα… 41 εκατ. ευρώ του Νοεμβρίου, με την πλειοψηφία να προέρχεται από θεσμικά χαρτοφυλάκια. Τα 154,53 εκατ. ευρώ από τα 219,11 εκατ. ευρώ προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές, και τα 62,72 εκατ. ευρώ από νομικά πρόσωπα.

Συνολικά από τον Ιανουάριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014, οι εισροές από το εξωτερικό ανήλθαν σε 1,357 δισ. ευρώ.

Οι έλληνες επενδυτές από την άλλη είναι σταθεροί πωλητές, με πρώτους τους θεσμικούς επενδυτές (αμοιβαία κεφάλαια, επενδυτικές εταιρείες) και τις τράπεζες. Το μήνα Δεκέμβριο οι Ελληνες επενδυτές πούλησαν 207,6 εκατ. ευρώ (όσα περίπου αγόρασαν οι ξένοι). Στο 12μηνο μάλιστα οι Ελληνες επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές αξίας 1,265 δισ. ευρώ, κάτι λιγότερο δηλαδή απ’ όσα τοποθετήσαν οι ξένοι (1,357 δισ. ευρώ).

Τι δείχνουν όλα τα παραπάνω ; Ενα «μάζεμα» διαρκείας των ελληνικών μετοχών από ξένους επενδυτές, παρ’ ότι οι ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν τους τελευταίους μήνες στο ΧΑ, είχαν σαν αποτέλεσμα αλλαγή θέσεων και αποχώρηση αρκετών hedge funds που έπαιξαν τα πρώτα χρόνια της ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ποιοί ξένοι παραμένουν και με ισχυρές θέσεις στο χρηματιστήριο ; Μερικά από τα πιο γνωστά, και με ενεργή συμμετοχή στο μέχρι τώρα ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, είναι τα αμερικανικά Third Point, York Capital Management, Blackstone Group, Paulson & Co, Oaktree Capital Management, Capital Group of Companies, Fidelity Investments, Wellington Management Company, BlackRock, Fortress Group και NCH Capital. Ακολουθούν αρκετά καναδικά όπως Fairfax Financial Holdings, Mackenzie Investments και Public Sector Pension Investment Board, το ισραηλινών συμφερόντων Invel Real Estate Partners και η κινεζική Fosun. Κάποια από τα παραπάνω έχουν ήδη ρευστοποιήσει μικρό μέρος των εν Ελλάδι χαρτοφυλακίων τους.

Από πού προέρχονται

Στο σύνολο των εισηγμένων, η συμμετοχή των ξένων χαρτοφυλακίων δείχνει με στοιχεία 31 Δεκεμβρίου ότι έριξαν πέρυσι στο χρηματιστήριο ούτε λίγο ούτε πολύ 20,95 δισ. ευρώ έναντι μόνο 12,95 δισ. των Ελλήνων.

Οσο για τη γεωγραφική κατανομή των ξένων επενδυτών, πρωταγωνιστές είναι τα αμερικανικά κεφάλαια με 5,72 δισ. ευρώ (27,3% του συνόλου των ξένων), ακολουθούμενα από τα κεφάλαια με έδρα το Λουξεμβούργο (2,34 δισ. ευρώ), τη Κύπρο (2,2 δισ. ευρώ), τη Βρετανία (2,1 δισ. ευρώ), τη Γερμανία (1,93 δισ. ευρώ), και τα νησιά Καιμάν (746 εκατ. ευρώ). Στην έβδομη θέση βρίσκουμε χαρτοφυλάκια με έδρα την Ιρλανδία (600 εκατ. ευρώ), και ακολουθούν η Ελβετία (547,97 εκατ. ευρώ), ο Καναδάς (499,7 εκατ. ευρώ), ενώ στη δέκατη θέση έχουμε τη Νορβηγία (466,2 εκατ. ευρώ).

tanea.gr

Sueddeutsche Zeitung : «Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Μέρκελ, μιά ενδεχόμενη "EΞΟΔΟΣ" τής Ελλάδας από τό ΕURO

Sueddeutsche Zeitung: «Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Μέρκελ ένα ενδεχόμενο Grexit»

Sueddeutsche Zeitung: «Η βαρύτερη πολιτική ήττα της Μέρκελ ένα ενδεχόμενο Grexit»

Ως τη «βαρύτερη πολιτική ήττα της θητείας τής Μέρκελ» περιγράφει η Sueddeutsche Zeitung ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να ομολογήσει ότι η πολιτική της ήταν λανθασμένη και είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δισεκατομμυρίων για τους Γερμανούς φορολογούμενους. Ο αρθρογράφος είναι δε βέβαιος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, αλλά η καγκελάριος θα διαπραγματευτεί ακόμη και με τον Αλέξη Τσίπρα, εάν γίνει πρωθυπουργός.


«Συχνά, η πολιτική σημαίνει ότι πρέπει κανείς να διαλέξει μεταξύ επιλογών οι οποίες είναι όλες εξίσου δυσάρεστες... Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, (η Άγγελα Μέρκελ) προσπαθεί, με ένα μείγμα καρότου και μαστιγίου, να φέρει τους Έλληνες στον δρόμο της Αρετής. Δανειακή βοήθεια έναντι οικονομικών μεταρρυθμίσεων, είναι η συνταγή ή, με τα δικά της λόγια, αλληλεγγύη έναντι σταθερότητας. Αυτό το σκεπτικό διακυβεύεται εάν ο αρχηγός της Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου», αναφέρει ο αρθρογράφος, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας απορρίπτει κατ' αρχήν την επιβολή λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.
tanea.gr

Νεκροί οι δύο εκτελεστές του Charlie Hebdo...

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το γαλλικό πρακτορείο, νεκροί είναι οι αδελφοί Κουασί μετά την...
επιχείρηση της αστυνομίας στο τυπογραφείο, όπου είχαν ταμπουρωθεί οι δύο δράστες της επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Ο όμηρος που κρατούσαν είναι καλά στην υγεία του...
enikos.gr

Απών ο Απόστολος Κακλαμάνης από τις εκλογές...

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει "ειδικώς σε αυτές τις εκλογές".

Όπως υποστηρίζει, η...
επίσπευση των εκλογών υπήρξε «ένα ακόμη μέγα λάθος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης», προσθέτοντας πως οι Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας ανέλαβαν «εν ψυχρώ και νέες βαρύτατες ιστορικές ευθύνες».
Διαβάστε ολόκληρη τήν ανακοίνωση τού Απόστολου Κακλαμάνη ΕΔΩ

Έξοδος θανάτου…

Βγήκαν έξω από το τυπογραφείο με τα καλάσνικοφ στα χέρια. Σκοτώθηκαν επί τόπου τα δυο αδέρφια (δράστες του μακελειού) και ένας συνεργός τους…

Διάγγελμα, σε λίγο, του Ολάντ…

Σκηνές, που ξεπερνούν, ακόμη και τα πιο ευφάνταστα σενάρια αστυνομικών ταινιών. Τα δυο αδέρφια, που ήθελαν να πεθάνουν σαν μάρτυρες, βγήκαν...
από το τυπογραφείο πυροβολώντας με τα καλάσνικοφ και γαζώθηκαν από τις σφαίρες των χιλιάδων αστυνομικών που είχαν ζώσει την περιοχή. Νεκρός και ένας συνεργός τους.

Ένα ακόμη άτομο από το τυπογραφείο – που όμως δεν είχε σχέση με τους δράστες – παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, σε περίπου μισή ώρα θα έχουμε διάγγελμα του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ…

Νέα ομηρία στο Μονπελιέ…

Τα ‘χουν χαμένα οι Γάλλοι…

Εστίες βίας που ξεπηδούν σε διάφορες περιοχές, φέρνουν σε κατάσταση αμηχανίας τις γαλλικές Αρχές.

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε η Μαρία Δεναξά, στο MEGA, είχαμε νέα ομηρία σε κοσμηματοπωλείο στο Μονπελιέ.

Ένοπλος άντρας, όπως επιβεβαίωσε και ο εισαγγελέας της πόλης, κρατάει όμηρους στο…
κοσμηματοπωλείο, δύο άτομα.

Λίγο νωρίτερα, ο απολογισμός από την άλλη κατάσταση ομηρίας στο παντοπωλείο στο Παρίσι, είναι πέντε νεκροί, εκ των οποίων τρεις είναι όμηροι, ένας ο δράστης, ενώ συγκεχυμένες είναι ακόμη οι πληροφορίες, για την ταυτότητα του πέμπτου.

Θα πρέπει να πούμε, πως και για την επιχείρηση στο τυπογραφείο δεν υπάρχουν ακόμη, πέραν όσων ήδη σας είπαμε, ακριβείς πληροφορίες…
 

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον Χριστόδουλο, με το πλατινένιο μαλλί…

Τρόμαξε τόσο πολύ, από τα συμβαίνοντα στο Παρίσι, ο Ντερμπεντέρης, ώστε αγιοποίησε μέχρι και τον Χριστόδουλο Ξηρό…

Τόσες μέρες έβγαινε και τον κοπανούσε. Απόψε που έκλ@σε μέντες, με τα γεγονότα των Παρισίων, έφτασε μέχρι του σημείου να τον αγιοποιήσει.
«Εδώ δεν έχουμε τον Χριστόδουλο με το πλατινένιο μαλλί. Βγαίνουν με τα καλάσνικοφ και καθαρίζουν 10 – 15 στο λεπτό, έτσι για πλάκα».
Λίγο πριν, είχε…
πει, πως «μπλέξαμε.Οι Ισλαμιστές κήρυξαν τον πόλεμο. Όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά κατά του Ευρωπαϊκού, του δυτικού πολιτισμού»…

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας τού νομού ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας οι υποψήφιοι βουλευτές για τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Οι μέχρι πρόσφατα ανεξάρτητοι, αλλά προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ, Γιώργος Νταβρής και Μίκα Ιατρίτη, θα είναι υποψήφιοι σε Αρτα και Ρόδο αντίστοιχα. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, όπως και ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας. Στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης και στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης. Ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα θα υποψήφιος στις Σέρρες. Στον Έβρο ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στην Αρκαδία η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Εύη Τατούλη. Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας. Ο Κώστας Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, στη Β΄ Αθηνών, όπου, επίσης, θα είναι υποψήφια η Ντόρα Πετραλιά. Στην Α’ Πειραιά, η Νόνη Δούνια.
Η λίστα των υποψηφίων τού νομού ΚΥΚΛΑ∆ΩΝ είναι η εξής :

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑ∆ΩΝ
 1)ΒΑΚΟΝ∆ΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2)ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3)∆ΑΡΖΕΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
4)ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
5)ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
6)ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

(από kathimerini.gr)

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις Κυκλάδες

09003cdf9b4688652937fa7fda4efa45_XL

Oριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες του ΚΚΕ στις Κυκλάδες για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, με έξι πρόσωπα να απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων.
Οι υποψήφιοι έχουν ως εξής:
Γκίκας Αναστάσης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ
Καϊλής Νίκος, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου
Παγούνη Φωτεινή, ιδιωτικός υπάλληλος
Πρωτόπαππα Φρατζέσκα, εκπαιδευτικός
Σιγάλας Βαγγέλης, αυτοαπασχολούμενος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου
Χρυσολωράς Θόδωρος, συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Σερίφου cyclades24.gr

Tό ψηφοδέλτιο τού ΣΥΡΙΖΑ στό νομό Κυκλάδων

Στηρίζει Παπανδρέου ο Δημήτρης Ρέππας...



Την υποστήριξή του στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Ρέππας αν και...
τονίζει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δημήτρη Ρέππα:

Στα μάτια των πολιτών η τρέχουσα εικόνα για την πολιτική και τους πολιτικούς είναι απωθητική. Οφείλουμε να πείσουμε ότι δεν συμμετέχουμε στα κοινά για την κατάληψη αξιωμάτων και θώκων.

Είναι επιλογή μου να μην είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Στρατεύομαι και στηρίζω το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή η επιλογή μου συμπυκνώνει και την θέση μου: για μια προοδευτική κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Η ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του Κινήματος μας είναι καθοριστική γι’ αυτό το σκοπό.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών οφείλει να συμβάλλει στον τερματισμό της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας και της φορολογικής καταλήστευσης των Ελλήνων αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τους συμμάχους της.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών οφείλει να συμβάλλει στη διαμόρφωση των συνθηκών για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα εγγυάται αφ΄ενός την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και αφ΄ετέρου την επιτυχία μιας πολιτικής δημοκρατικών ρήξεων και μεταρρυθμίσεων απέναντι στην αναπαραγωγή του πελατειακού κράτους και της εξωθεσμικής λειτουργίας.
Ανοίγει μια νέα ιστορική περίοδος. Η χώρα είναι μπροστά σε μια κορυφαία πρόκληση. Οι Έλληνες με δημοκρατικό τρόπο θα κάνουν την επιλογή τους. Με την αχειραγώγητη ψήφο τους δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μας.

Διενέξεις συνεπών πολιτικών προσώπων ως αποτέλεσμα συνεπών πολιτικών κινήσεων... (ένα σχόλιο τής "Ν.Μ.")

Καϊλή για Γκερέκου: «Θέμα πολιτικής ηθικής τάξης»
Σέ παλαιότερες, ευτυχισμένες στιγμές...
Διαβάστε τί είπε η ΚαΪλή γιά τήν Γκερέκου :

«Είναι ένα θέμα που εκτός από το προσωπικό έχει και ένα θέμα πολιτικής ηθικής τάξης. Είναι...
ηθικό ζήτημα που θα κριθεί από τον κόσμο», είπε πριν από λίγο στο ΒΗΜΑ FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, με αφορμή τη μετακίνηση της 'Αντζελας Γκερέκου στη ΝΔ...
(οι εφημερίδες)
 

Τόλη τε καί πολιτισμένης Κέρκυρας ένεκεν- ήτις αίφνης ..."ώχετο απιούσα" τσουλώντας μπαμπέσικα κατά Ν.Δ. μεριά !

... Όσο γιά τήν Εύα :
Τά παιδία, δυστυχώς, ...ηθικολογεί! 
Δ.Ν.Α.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα αυτιά σας

ΥΓΕΙΑ

Το λάθος που κάνουμε όλοι 

Νομίζετε ότι οι μπατονέτες είναι η απάντηση στο ενοχλητικό κερί που συσσωρεύεται μέσα στα αυτιά; Κάνετε λάθος! autia

Δείτε γιατί δεν πρέπει να τις χρησιμοποιείτε και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίζετε τα αυτιά σας.
Αρχικά, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το κερί αποτελείται από κυψελίδα, την οποία παράγουν οι σμηγματογόνοι αδένες για να διατηρούν την επιδερμίδα του αυτιού ενυδατωμένη, και νεκρά κύτταρα του δέρματος που απορρίπτει ο ακουστικός πόρος.
Ακούγεται παράδοξο, όμως το ανθρώπινο αυτί είναι κατάλληλα «σχεδιασμένο» ώστε να αυτο-καθαρίζεται, απομακρύνοντας από μόνο του το κερί από το ακουστικό κανάλι. Όταν λοιπόν σπρώχνουμε την μπατονέτα μέσα στο αυτί, διακόπτεται αυτή η φυσιολογική διαδικασία απομάκρυνσης και το αυτί μας μπορεί να καταλήξει να παράγει ακόμη περισσότερο κερί. Επίσης, σπρώχνουμε λίγο-λίγο το κερί προς το εσωτερικό του καναλιού κι έτσι μπορεί να προκαλέσουμε απόφραξη του ακουστικού πόρου. Τότε επιβάλλεται η επίσκεψη στο γιατρό.
Πώς καθαρίζουμε τα αυτιά σωστά και με ασφάλεια
Ρίχνετε μία ή δύο σταγόνες υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) στο αυτί περίπου 10 λεπτά πριν κάνετε μπάνιο. Το οξυζενέ βοηθά να ρευστοποιηθεί το κερί και να απομακρυνθεί ευκολότερα ενώ κάνουμε μπάνιο.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία φορά το μήνα και δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Εάν έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν πρόβλημα με τα αυτιά σας (π.χ. ρήξη τυμπάνου) ή έχετε κάνει χειρουργείο στο αυτί, αποφύγετε το οξυζενέ, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να καθαρίζετε εξωτερικά το ακουστικό κανάλι.
Εάν έχετε παρατηρήσει ότι παράγετε αρκετό κερί, μπορείτε να επισκέπτεστε τον ΩΡΛ κάθε έξι μήνες ώστε να απομακρύνει το περιττό κερί χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία.
 onmed.gr

«Je suis Charlie»: Εσβησε σε ένδειξη πένθους ο πύργος του Αϊφελ


AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 ΚΟΣΜΟΣ
 Σβήνοντας για πέντε λεπτά τα φώτα στον πύργο του Άιφελ, το σύμβολο του Παρισιού, οι Γάλλοι απότισαν φόρο τιμής στα 12 της τρομοκρατικής επίθεσης των τζιχαντιστών στην σατιρική εφημερίδα Charlie Ebdo.
Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι αργά το απόγευμα στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ στο Παρίσι για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, στην οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.
Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και όλες οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο συγκάλεσαν αυτή τη "σιωπηλή" συγκέντρωση, στην οποία όμως δεν άργησαν να ακουστούν συνθήματα.
Η Ινταλγκό, ο πρώην δήμαρχος του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ, η επικεφαλής της δεξιάς αντιπολίτευσης Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ και πολλοί άλλοι, απ' όλες τις πολιτικές παρατάξεις, άφησαν από ένα αναμμένο κερί στη βάση του αγάλματος που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας, δίπλα σε μπουκέτα με λουλούδια, φωτογραφίες των θυμάτων και σκίτσα που έχουν τοποθετήσει στο σημείο αυτό δεκάδες απλοί πολίτες από το μεσημέρι της Τετάρτης.
"Όλοι μας συναισθανόμαστε τη σοβαρότητα του γεγονότος. Αισθανόμαστε ότι αυτό που συνέβη χθες είναι κατ' αρχήν μια τραγωδία που όμως είχε ως στόχο τη δημοκρατία. Οι Παριζιάνοι πρέπει όλοι μαζί να σταθούν όρθιοι, ο ένας πλάι στον άλλον" τόνισε η δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην πλατεία το απόγευμα της Τετάρτης.
Σήμερα οι διαδηλωτές αρχικά παρέμειναν σιωπηλοί, όπως τους είχε ζητηθεί όμως πολύ σύντομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως "Η Σαρλί δεν πέθανε" και "Ζήτω, ζήτω, όλοι είμαστε Σαρλί". Πολλοί κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα "Είμαι Σαρλί", άλλοι κρατούσαν στιλό και άλλοι ανέβηκαν στο βάθρο του αγάλματος φωνάζοντας "Δεν φοβόμαστε", "Ελευθερία έκφρασης", "Όλοι μαζί" και "Ζήτω η Δημοκρατία".
Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν επίσης γαλλικές σημαίες ενώ πολλοί τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.

kathimerini.gr

Παπαδημούλης :" ...μαζεύει στις λίστες της πολιτικούς γυρολόγους..."

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε ένα αιχμηρό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter

 «Η ΝΔ, που επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για ευκαιριακές συνεργασίες, μαζεύει στις λίστες της, μέσα στον πανικό της, πολιτικούς γυρολόγους. Κατάντια...», έγραψε ο κ. Παπαδημούλης...


Ο φράχτης του Σαμαρά μας έσωσε...

Σαμαράς
Την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε «Σήμερα στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς ενώ εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες».
Δηλαδή, ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει πως...
οι Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους -που φεύγουν από την Συρία για να σωθούν από τους ισλαμοφασίστες- είναι κι αυτοί τζιχαντιστές.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει πως ο φράχτης του Έβρου -λες και δεν έχει άπειρα άλλα σημεία εισόδου σε όλο το Αιγαίο η χώρα μας- θα σταματήσει όποιους τζιχαντιστές θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει πως, αν οι τζιχαντιστές θέλουν να χτυπήσουν στην Ελλάδα, θα περάσουν με τα Καλάσνικοφ από το τελωνείο.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να πιστεύει πως, αν έξω από τα γραφεία της Charlie Hebdo υπήρχε ένα φράχτης, οι τζιχαντιστές δολοφόνοι δεν θα είχαν σκοτώσει τους 12 Γάλλους.
Μα οι δολοφόνοι ήταν Γάλλοι πολίτες. Ποιος φράχτης θα τους σταματήσει;

Φυσικά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά που λέει. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει στο Παρίσι πως «Στην Ελλάδα, όμως, οι μετανάστες είναι σαν όμηροι, αφού στην ουσία αλλού θέλουν να πάνε».

Την ημέρα της άγριας δολοφονίας των 12 Γάλλων πολιτών από άλλους Γάλλους πολίτες, ο Αντώνης Σαμαράς -σαν χαρωπός μακελάρης- προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες για να τον ψηφίσουν στις εκλογές.
Πόσο θλιβερό και μισάνθρωπο είναι αυτό.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει πως απευθύνεται σε καθυστερημένους.
Κι ο Αλέξης Τσίπρας το ξέρει. Γι” αυτό αμολούσε προχτές περιστέρια στα Θεοφάνια.
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.
Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει από τους πολιτικούς.
Η Ελλάδα θα αλλάξει από τους Έλληνες.
Βέβαια, θα πρέπει και οι Έλληνες να το θέλουν.
pitsirikos

Σε διαμέρισμα της Λάρισας έκανε συγκέντρωση ο Βενιζέλος;...

201501081909475526-600x400
ΦΩΤΟ...
Λιγότερα από 300 άτομα είχε στην συγκέντρωση στην Λάρισα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρά την κινητοποίηση ολόκληρης της θεσσαλικής περιφέρειας. 
Οι κακεντρεχείς λένε ότι...
το λεωφορείο που ναύλωσε η Ζέττα Μακρή είχε πακέτο και τις 2 συγκεντρώσεις, δηλαδή Σαμαρά και Βενιζέλο σε ένα (άλλωστε η μόνη ιδεολογική τους διαφορά είναι η Γκερέκου), και, αναχώρησε σήμερα το βράδυ για τον Βόλο!…
Ένας φίλος πέρασε απ᾽ έξω κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ρώτησε γιατί έχει τόση ησυχία;

Η απάντηση που δόθηκε ήταν: Πολιτισμός! Πρώτα ο άνθρωπος! Να μην ενοχλήσουμε τους γείτονες.
epikairo.gr

"Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή"...


gap3
Το "Κίνημα", για Σαμαρά: Θυμήθηκε τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του την περίοδο 2009-2012...
Ανακοίνωση στην οποία ασκεί δριμεία κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, εξέδωσε το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή την...
ομιλία του πρωθυπουργού στο Μαρούσι.
 Η ανακοίνωση:
Ο πρωθυπουργός που απέτυχε να διασφαλίσει την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από το Πρόγραμμα το Δεκέμβριο του 2014, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και τρία χρόνια, το μέλος των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στην πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-2009 και δήλωνε ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 4%-4,5%, ο κ. Σαμαράς, ο πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί 18 δισ. σε ισοδύναμα σε αλλεπάλληλα Ζάππεια, θυμήθηκε σήμερα τις αλησμόνητες αντιμνημονιακές εποχές του την περίοδο 2009-2012.
Για τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με σημερινή ομιλία του, για το Μνημόνιο φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου και το "λεφτά υπάρχουν".
Δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 2009 η Ελλάδα βρέθηκε ταυτόχρονα στο σημείο να έχει:

- και ύφεση στο -4%,

- και δημόσια διοίκηση διαλυμένη από το ρουσφέτι,

- και χρέος πάνω από 300 δισ. και ιλιγγιωδώς αυξανόμενο (αύξηση 130 δισ. σε μόλις 5 χρόνια),

- και νέο έλλειμμα στα 36,5 δισ. όπως μάθαμε αργότερα,

- και αβυσσαλέο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στο 14%,

- και, το κυριότερο, θανάσιμο έλλειμμα αξιοπιστίας, μετά τα όσα είχαν δει οι εταίροι μας και οι αγορές την πενταετία, 2004-2009.

Οι εμπρηστές της χώρας δεν θα κρυφτούν. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Δεν θα πούμε άλλη μία "αλήθεια", γιατί όλοι σε αυτές τις εκλογές μιλάνε για "αλήθειες". Τα γεγονότα θα φωνάξουμε. Τα γεγονότα.
matrix24.gr

Μια εμετική πολιτική στάση...


Παναγιώτης Σιάνης

Την ώρα που η Ευρώπη και όλος ο πολιτισμένος κόσμος συγκλονίζεται από τη φρίκη του ακραίου φανατισμού και της μισαλλοδοξίας που οδηγεί σε εμμονική παραφροσύνη απειλώντας την κοινωνική ειρήνη, η ελληνική πολιτική ζωή βουτάει πιο βαθιά στο πέλαγος της απαξίωσης, του αμοραλισμού και της νυν υπέρ πάντων επιβίωσης ενός αφασικού πολιτικού προσωπικού.
Ο Βασίλης Οικονόμου, με την παντιέρα της Κεντροαριστεράς, καταψήφισε το μνημόνιο και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ κάνοντας πολιτική καριέρα ως "αντί", έκανε ένα πέρασμα από τη ΔΗΜΑΡ και ζητούσε εσχάτως - όπως λένε οι πληροφορίες - να ξαναγυρίσει στο ΠΑΣΟΚ μέσα από εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Προφανώς γιατί αντιλαμβανόταν το "φούμο" από τους νοήμονες ψηφοφόρους της Αττικής. Έκανε ένα... 24ωρο πέρασμα από το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, για να καταλήξει στην πρόθυμη αγκαλιά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πιστεύει ότι θα κάνει καριέρα στο Κέντρο μαζεύοντας "κουρέλια" από την αυλή της καθημαγμένης Κεντροαριστεράς.

Λίγο πριν η Αντζελα Γκερέκου, αυτός ο πολιτικός ογκόλιθος, τον οποίο παθιασμένα πολιορκούσε ο Παπανδρέου, παραβίασε την δική της απόφαση, διατυπωμένη μάλιστα δημόσια μόλις την Δευτέρα το απόγευμα και μεταπήδησε με χαρακτηριστική άνεση στην ΝΔ.
Σε μια ΝΔ που γυρίζει με θόρυβο στα ξενοφοβικά, ρατσιστικά και ακροδεξιά σύνδρομα της.
Μίλησε κανείς για πολιτική αξιοπιστία, για ιδεολογική προσήλωση, για υπεράσπιση ιδεών και αρχών;
 Κουρελιάζουν κάθε αρχή και αξία για μια θεσούλα και ύστερα κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα της πολιτικής αναξιοπιστίας.
Μέσα σε αυτή την πολιτικά εμετική κατάσταση ευτυχώς η Αριστερά  απείχε από το παιχνίδι της κολοτούμπας.
Και όσοι εντάχθηκαν στα ψηφοδέλτια - κάποιοι κακώς έγιναν αποδεκτοί κατά την άποψη μου - τουλάχιστον είχαν διαρρήξει τους δεσμούς με τα κόμματα από τα οποία προήλθαν. Το "Ποτάμι" που πια δεξιοκρατείται άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους νεοφιλελεύθερους, αναβαπτίζοντας τους στην κολυμπήθρα της απολίτικης ιδεολογικής σούπας που εκφράζει.
Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει εν μέρει αδιανόητες διευρύνσεις του παρελθόντος τότε που ήταν κραταιό, αν και η αλήθεια είναι ότι και τότε ( στις περιπτώσεις Μπούτου, Ανδριανόπουλου, Μάνου) στέγασε ανέστιους κομματικά δεξιούς.
Όπως και να έχει η ακαριαία πολιτική μετάλλαξη, είναι αποκρουστική και αήθης.
Ιδίως για όσους παλεύουν μια ζωή για να υπερασπιστούν τις όποιες - ακόμα και δεξιές - ιδέες τους.... 
to pontiki.gr

Kαταρρίφθηκαν όλα τα ρεκόρ τυχοδιωκτισμού

Έγραψε ιστορία η απίθανη Γκερέκου- Ξεφτίλα και για το ΠΑΣΟΚ

8.1.15

Από το Facebook της ίδιας
Όλα τα ρεκόρ τυχοδιωκτισμού κατέρριψε η Άγκελα Γκερέκου η οποία και ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Πριν από ακριβώς 3 μέρες, με στόχο να απαντήσει στις φήμες που την ήθελα να συντάσσεται με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Γκερέκου είχε δηλώσει τα παρακάτω:

Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά. Γι’ αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.

Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.

Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω. Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους.

Σήμερα, δήλωσε:

Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα.
Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.

Τι να πει και τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Η κωλοτούμπα της είναι ιστορικών διαστάσεων και μένει να δούμε αν οι πολίτες της Κέρκυρας θα την επιβραβεύσουν ή αν θα την αποδοκιμάσουν.

Τι να πει κανείς όμως και για το ΠΑΣΟΚ που βλέπει τον δήθεν αξιόπιστο κυβερνητικό εταίρο του να λεηλατεί το στελεχιακό του δυναμικό; Η ταύτιση του Βενιζέλου με τη Δεξιά ήταν πράγματι τεράστια αλλά όχι μέχρι και σε αυτό σημείο... 
parapolitiki.com