Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Φάτε καί πιείτε άρχοντες ο Σίμος(μάντρες στόν αιγιαλό) έχει γάμο...

Εν τω μεταξύ, στο Μαρκόπουλο... Αποτέλεσμα εικόνας για Εν τω μεταξύ, στο Μαρκόπουλο...

Την ώρα που υπουργοί έχουν επιδοθεί σε ένα διαγωνισμό συγνώμης για τις πυρκαγιές, ένα περιστατικό μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά φωτίζει τις βαθύτερες αιτίες της τραγωδίας στο Μάτι: την εβδομάδα που πέρασε, ένας κάτοικος στο Μαρκόπουλο έφραξε το παραθαλάσσιο οικόπεδο του, κλείνοντας παρανόμως τη δίοδο προς τη θάλασσα.

Το περιστατικό κατήγγειλε, με ανοικτή επιστολή στους συνδημότες του, ο ίδιος ο δήμαρχος  Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης,. Η επιστολή συνοδεύεται με φωτογραφίες ντοκουμέντα και για άλλα ανδραγαθήματα πολιτών του Δήμου που θα μπορούσαν να συντελέσουν σε μια ακόμη καταστροφή: επαγγελματίες στο Πόρτο Ράφτη που ξεφορτώνουν τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου, μαζί με ξερόκλαδα και ότι άλλο μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Και κοντά σε αυτά, οι μάντρες που εμποδίζουν τη πρόσβαση στις παραλίες, τα αυθαίρετα που παραμένουν στη θέση τους παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις για τη κατεδάφιση τους.
Η αριστερά αρέσκεται στην αυτοκριτική, αλλά η φρέσκια μάντρα στο Μαρκόπουλο δείχνει τις πραγματικές δυσκολίες που έχει να συναντήσει η κυβέρνηση, στη προσπάθεια της να βάλει μια τάξη στο πολεοδομικό χάος. Και αυτές οι δυσκολίες δεν αφορούν την τυμβωρυχία της αντιπολίτευσης και των συνεργαζόμενων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν τι βασικά έφταιξε για τη τραγωδία αφού είτε γνωρίζουν τις αυθαιρεσίες και τη διαφθορά είτε και συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτές.
Το πραγματικό στοίχημα είναι να αλλάξουν νοοτροπία οι ίδιοι οι πολίτες, να ξεπεράσουν τη λογική « τα σκουπίδια μακριά από μένα και όπου νάναι, ότι κι αν γίνει », να διαμορφώσουν κοινότητες σε κάθε περιοχή που θα τη φροντίζουν πραγματικά και θα ιεραρχούν το κοινό καλό. Γιατί όπως καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος «εάν, κατά πλειοψηφία, δεν αποκτήσουμε στοιχειώδη Παιδεία, Αγωγή και σεβασμό στην Φύση και τους Συμπολίτες μας, όχι ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής δεν μας αξίζει, αλλά και αυτό, της Υποσαχάριας Αφρικής, πολύ μας είναι...».
 05 Αυγ. 2018
  tvxs.gr 

Ο γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα υπενθυμίζει ποιόν άλλο φιλοξένησαν οι αγροτικές φυλακές Βόλου...

«Οι αγροτικές φυλακές Βόλου φιλοξένησαν και τον Καλαμπόκα»...
Η απάντηση του Διονύση Τεμπονέρα στη ΝΔ...
Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία δίνει ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος είχε δολοφονηθεί από το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα. Η απάντηση έρχεται με αφορμή τις αντιδράσεις της Ν.Δ. για τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.
 Η ανάρτηση τού Διονύση Τεμπονέρα στό fb :

Ναυπηγεία παραδοσιακών σκαφών Αργολίδας (Λέκκα, Μπασιμακόπουλου κ.α.)



Τό βίντεο έχει δημιουργηθεί από τόν Άγγελο Δρίτσα
(Δείτε το σέ πλήρη οθόνη)

Άμα πούν τήν αλήθεια ...θά σκάσουν!

Οι σκοπιμότητες κατασκευάζουν ειδήσεις
Οι πυροσβέστες, που σύμφωνα με τα κανάλια έδιναν νηστικοί τη μάχη με τις φλόγες  
Οι πυροσβέστες, που σύμφωνα με τα κανάλια έδιναν νηστικοί τη μάχη με τις φλόγες 
Η απόκρυψη της ύπαρξης νεκρών τις πρώτες ώρες, οι διασώσεις από ιδιώτες επειδή... άργησε το Λιμενικό, οι νηστικοί πυροσβέστες και οι καρατομήσεις στην ηγεσία τους, η επιστολή της Αννίτας Π., η κατά Αδωνη παραίτηση της κυβέρνησης Καραμανλή λόγω των πυρκαγιών του 2007, η κατόπιν πρωτοβουλιών του Κυριάκου χρηματοδότηση των πυρόπληκτων από την Ε.Ε. είναι μερικά μόνο από τα ψεύδη
Δραματικά και απεγνωσμένα οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων που χάθηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας ζητούν σεβασμό στο πένθος τους. Ζητούν από τα ΜΜΕ να πάψουν να εισβάλλουν στις κηδείες και στις οικογένειές τους, να πάψουν να εισβάλλουν στις κατεστραμμένες από τις απώλειες ζωές τους, με κάμερες και μικρόφωνα.

Καλιφόρνια: Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασική πυρκαγιά...

Σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» η Καλιφόρνια...
O Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε σήμερα σε «κατάσταση μεγάλης καταστροφής» την Καλιφόρνια και διέταξε να διατεθεί ομοσπονδιακή βοήθεια στις περιοχές που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ "διέταξε την αποστολή ομοσπονδιακής βοήθειας για να συνδράμει τις προσπάθειες αποκατάστασης μετά τις καταστροφές που σημειώθηκαν στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές και τους ισχυρούς ανέμους από τις 23 Ιουλίου 2018 και μαίνονται".

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Σάββατο σε δασική πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

documentonews.gr

Σγουγγοκωλάριοι καί "κωλοσφούγγια" ...καί στή Μύκονο...;

Περί σφουγγοκωλάριων
Ο σφουγγοκωλάριος ήταν υψηλό αξίωμα και ταυτοχρόνως επάγγελμα στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το έργο του ήταν να σκουπίζει τα οπίσθια των  αυτοκρατόρων. Ήταν αξίωμα που πολλοί ζήλευαν και μόνο έμπιστα άτομα διορίζοντο, αφού είχαν το προνόμιο να ευρίσκονται τόσο κοντά στον αυτοκράτορα όταν αυτός ήταν γυμνός και άοπλος. Με το πέρασμα του χρόνου το επάγγελμα αυτό εξέλιπε. Επεβίωσε όμως ως συγκεκριμένη συμπεριφορά στην πολιτική μας κουλτούρα.  
Ποιος είναι ο σημερινός σφουγγοκωλάριος; Το βασικό γνώρισμα της συμπεριφοράς του είναι η εξόφθαλμη ικανότητά του να επιδίδεται στην τέχνη του «σκουπίζειν» τα οπίσθια ισχυρών πολιτικών, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή πολιτικής θέσης, οι οποίοι μπορούν να του εξασφαλίσουν μία θέση στον επίγειο παράδεισο, δηλαδή πολιτική ή επαγγελματική ανέλιξη και κατ' επέκταση, για να χρησιμοποιήσω ένα όρο του συρμού, «κοινωνική επιφάνεια». Είναι ο πολιτικός ελαφρών βαρών που...

«...φρέσκα σύκα και ξινομυζήθρα...»

Με τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού
O Xρήστος Ξανθάκης γράφει για τη γεύση του Ελληνικού Καλοκαιριού

Δεν παριστάνω τον βαθυστόχαστο γκουρμέ, αλλά έχω φάει παντού. Έχω δοκιμάσει ένα σωρό εδέσματα, σε ένα σωρό μέρη. Μ' έτρωγε η περιέργεια κι αυτή η λύσσα μου να δοκιμάσω το γευστικό σύμπαν. Κάπως έτσι «τα φάγαμε τα λεφτά μας κατά κυριολεξία», όπως λέει κι εκείνη που κοιμάται πλάι μου. Όταν υπήρχαν λεφτά, βεβαίως.
Έχω φάει στη Χαϊδελβέργη το...