Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Φάτε καί πιείτε άρχοντες ο Σίμος(μάντρες στόν αιγιαλό) έχει γάμο...

Εν τω μεταξύ, στο Μαρκόπουλο... Αποτέλεσμα εικόνας για Εν τω μεταξύ, στο Μαρκόπουλο...

Την ώρα που υπουργοί έχουν επιδοθεί σε ένα διαγωνισμό συγνώμης για τις πυρκαγιές, ένα περιστατικό μερικές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά φωτίζει τις βαθύτερες αιτίες της τραγωδίας στο Μάτι: την εβδομάδα που πέρασε, ένας κάτοικος στο Μαρκόπουλο έφραξε το παραθαλάσσιο οικόπεδο του, κλείνοντας παρανόμως τη δίοδο προς τη θάλασσα.

Το περιστατικό κατήγγειλε, με ανοικτή επιστολή στους συνδημότες του, ο ίδιος ο δήμαρχος  Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης,. Η επιστολή συνοδεύεται με φωτογραφίες ντοκουμέντα και για άλλα ανδραγαθήματα πολιτών του Δήμου που θα μπορούσαν να συντελέσουν σε μια ακόμη καταστροφή: επαγγελματίες στο Πόρτο Ράφτη που ξεφορτώνουν τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου, μαζί με ξερόκλαδα και ότι άλλο μπορεί εύκολα να πιάσει φωτιά. Και κοντά σε αυτά, οι μάντρες που εμποδίζουν τη πρόσβαση στις παραλίες, τα αυθαίρετα που παραμένουν στη θέση τους παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις για τη κατεδάφιση τους.
Η αριστερά αρέσκεται στην αυτοκριτική, αλλά η φρέσκια μάντρα στο Μαρκόπουλο δείχνει τις πραγματικές δυσκολίες που έχει να συναντήσει η κυβέρνηση, στη προσπάθεια της να βάλει μια τάξη στο πολεοδομικό χάος. Και αυτές οι δυσκολίες δεν αφορούν την τυμβωρυχία της αντιπολίτευσης και των συνεργαζόμενων Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, καθώς οι πολίτες γνωρίζουν τι βασικά έφταιξε για τη τραγωδία αφού είτε γνωρίζουν τις αυθαιρεσίες και τη διαφθορά είτε και συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτές.
Το πραγματικό στοίχημα είναι να αλλάξουν νοοτροπία οι ίδιοι οι πολίτες, να ξεπεράσουν τη λογική « τα σκουπίδια μακριά από μένα και όπου νάναι, ότι κι αν γίνει », να διαμορφώσουν κοινότητες σε κάθε περιοχή που θα τη φροντίζουν πραγματικά και θα ιεραρχούν το κοινό καλό. Γιατί όπως καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος «εάν, κατά πλειοψηφία, δεν αποκτήσουμε στοιχειώδη Παιδεία, Αγωγή και σεβασμό στην Φύση και τους Συμπολίτες μας, όχι ευρωπαϊκό επίπεδο ζωής δεν μας αξίζει, αλλά και αυτό, της Υποσαχάριας Αφρικής, πολύ μας είναι...».
 05 Αυγ. 2018
  tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.