Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Τα γερμανικά ΜΜΕ και η Ελλάδα…

Bild, εξώφυλλο

…πως αντιμετώπισαν την οικονομική κρίση…

Ο Τύπος και τα υπόλοιπα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αντιμετώπισαν ούτε κάλυψαν με αντικειμενικό τρόπο την ελληνική οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα υπήρξαν επιφανειακά, τήρησαν...
αρνητική στάση έναντι της Ελλάδας και ειδικά έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ για λογαριασμό του Ιδρύματος Χανς-Μπέκλερ, το οποίο είναι φίλα προσκείμενο στα γερμανικά συνδικάτα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tagespiegel, οι επιστήμονες εξέτασαν συνολικά 1.142 δημοσιεύματα διαφόρων γερμανικών εφημερίδων (πρόκειται για τις Die Welt, Bild, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung και Tageszeitung, καθώς και την ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα Spiegel Online) στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι...

Κοίτα: νά, εδώ θά βγεί τό πουλάκι!

             H τέχνη τής καλής προεκλογικής πόζας στό νησί τών ανέμων...
(Παραλλαγή πάνω σ' ένα σκίτσο τού Δημήτρη Χατζόπουλου)

Αντζελίνα Τζολί : «...ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μου επιτρέπουν την είσοδο σε ορισμένα κτίρια με υψηλά standards ασφαλείας»...

Ενας ρόλος για... Οσκαρ

Πάντοτε φορώντας μαύρα ρούχα, άβαφη, χωρίς πλαστικό χαμόγελο, με εκφραστικά μάτια, δίχως να φοράει γάντια όπως η ρεπόρτερ του Σκάι.
«Είναι εμετικό να βλέπεις χιλιάδες ανθρώπους να πνίγονται στο κατώφλι της πιο πλούσιας ηπείρου του κόσμου», δηλώνει. «Κανείς δεν θα διακινδύνευε τη ζωή των παιδιών του αν δεν ήταν απόλυτα απελπισμένος. Τα Ηνωμένα Εθνη απέτυχαν στο θέμα της Συρίας».

Τζολί  
AP Photo/Petros Giannakouris
 "Κατά βάθος, μέσα μου παραμένω εκείνο το πανκιό με τα τατουάζ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μου επιτρέπουν την είσοδο σε ορισμένα κτίρια με υψηλά standards ασφαλείας"
Πέρυσι βρέθηκε στον Λίβανο για να ευχαριστήσει τη χώρα που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τη Συρία, πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 40 αποστολές του Οργανισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αφοσιώθηκε σε αυτό τα τελευταία χρόνια, παραμέρισε την καριέρα της στον κινηματογράφο, δεν είναι μια γιαλαντζί ανθρωπίστρια, είναι αυθεντική.
«Οταν γνώρισα επιζώντες πολέμων, όταν είδα λοιμούς και βιασμούς, κατάλαβα ποια ήταν η ζωή των περισσότερων ανθρώπων σ’ αυτή τη Γη και πόσο τυχερή ήμουν που είχα κάτι να φάω, μια στέγη, ένα μέρος να ζήσω με ασφάλεια και την ευτυχία να έχω μια υγιή οικογένεια», σημείωσε η ηθοποιός που έχει βραβευτεί με Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για το φιλμ «Το κορίτσι που άφησα πίσω».
Στη Συρία 10 φορές
Από το 2011 μέχρι σήμερα μετράει τουλάχιστον 10 ταξίδια στη Συρία, ενώ επισκέπτεται διαρκώς στρατόπεδα προσφύγων καταγράφοντας τις συνθήκες. «Γνώριζε την κατάσταση, ήταν ενημερωμένη, έκανε καίριες ερωτήσεις», λένε όσοι τη συνάντησαν στη Λέσβο.
Γεννημένη στο Λος Αντζελες, κόρη ηθοποιών, του Γιον Βόιτ και της Μαρσελίν Μπερτράντ, έγινε διάσημη από την κινηματογραφική μεταφορά ενός παιχνιδιού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, του Tomb Raider. Ηταν η περίφημη Λάρα Κροφτ. Εχει κερδίσει τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο Βραβεία SAG του αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών στο Χόλιγουντ και το Οσκαρ που είπαμε.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες δείχνει τόσο άνετη που ξεχνάς ότι είναι μία από τις κορυφαίες σταρ του Χόλιγουντ
Ανάμεσα στους πρόσφυγες δείχνει τόσο άνετη που ξεχνάς ότι είναι μία από τις κορυφαίες σταρ του Χόλιγουντ 
  AP Photo/Petros Giannakouris
Και πέρασε πολλά στη ζωή της. Ομορφα (σχέσεις, γάμοι, γρήγορα διαζύγια, αμφιφυλοφιλία, ο Μπραντ Πιτ, red carpets, εξώφυλλα στο Time, λίστα Forbes) και άσχημα (drugs, αυτοτραυματισμοί με μαχαίρια, απόπειρες αυτοκτονίας, διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους).
Το 2002 υιοθέτησε το πρώτο της παιδί, τον Μάντοξ Τσίβαν Τζολί ,από την Καμπότζη. Το 2005 ακολούθησε ένα δεύτερο, ένα κορίτσι έξι μηνών από την Αιθιοπία, η Ζαχάρα, που είχε χάσει και τους δύο γονείς της από AIDS - αμέσως μετά οι αιτήσεις στα αμερικανικά γραφεία υιοθεσιών για ορφανά της Αιθιοπίας διπλασιάστηκαν.
Το 2006 και αφού πλέον είχε γίνει γνωστή η σχέση της με τον Μπραντ Πιτ, γέννησε το πρώτο βιολογικό της παιδί, τη Σιλοά Νουβέλ, ενώ τον Μάρτιο του 2007 υιοθέτησε ένα ακόμη από το Βιετνάμ. Συνολικά έχει έξι παιδιά, τρία και τρία.
Το ερώτημα επομένως «τι γυρεύει στη Λέσβο, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Εκουαδόρ, την Αιθιοπία, την Τανζανία, τη Σιέρα Λεόνε, το Πακιστάν, την Κόστα Ρίκα, το Σουδάν;» είναι εντελώς άτοπο.
«Η Αντζελίνα», μετέδωσε το CNN, «δεν είναι απλώς μητέρα ή εργαζόμενη ή σταρ ή ανθρωπίστρια – τα καταφέρνει να είναι όλα αυτά ταυτόχρονα». Τι λέει η ίδια; «Κατά βάθος, μέσα μου παραμένω εκείνο το πανκιό με τα τατουάζ. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μου επιτρέπουν την είσοδο σε ορισμένα κτίρια με υψηλά standards ασφαλείας»...

 Δημήτρης Κανελλόπουλος
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Πέπλο αφρικανικής σκόνης σκοτείνιασε τον ουρανό

Βαρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης κάλυψε την Τετάρτη τον ουρανό στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η σκόνη από την Αφρική έφτασε στην Ελλάδα εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων.
Το φαινόμενο σκοτείνιασε τον ουρανό κάνοντας τον ήλιο να μοιάζει με... φεγγάρι.
Οι φωτογραφίες είναι από την περιοχή του Φαλήρου.
από kathimerini.gr
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπαρδόπουλος
(Τά σχόλια είναι τής "Ν.Μ.") 
Τό ΣΕΦ καί -πίσω του- ο λόφος τού Προφήτη Ηλία πού αχνοφαίνεται...
Aπό πάνω ο ήλιος "τελεί υπό ...παραίτηση"!
ΣΕΦ. Η μπούκα τού Μικρολίμανου -πού είναι δέν είναι 700 μέτρα πιό πέρα- 
μόλις διακρίνεται. 
Λίγο πιό πίσω τό εντευκτήριο τού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος -μέ τόν τεράστιο ιστό του- μοιάζει σάν καράβι πού ετοιμάζεται νά σαλπάρει από κάποιο λιμάνι τής Μάγχης... 
Πολύ θολούρα στίς μέρες μας, παιδιά...
Δ.Ν.Α.