Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Ο καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ αναλαμβάνει τη διερεύνηση για την αιτία της φονικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική...

Ποιος είναι ο καθηγητής Γκόλνταμερ...
...που θα αναλάβει τη διερεύνηση για την αιτία της φονικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική...

Ο Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διερεύνησης της αιτίας της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Πρόκειται για Γερμανό καθηγητή ο οποίος είναι ο κορυφαίος, παγκοσμίως, σε θέματα κλιματικής αλλαγής και πυρκαγιών. Έρχεται δε, στην Ελλάδα από το 1985, ως εκ τούτου είναι άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.

Ο καθηγητής «Οικολογίας των Πυρκαγιών» στο φημισμένο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη καθηγητής στον τομέα αυτό και επικεφαλής του «Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών» (Global Fire Monitoring Center - GFMC) του ΟΗΕ.

Η βασική αιτία της φονικής και καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι ήταν «η αλλοίωση του φυσικού τοπίου και η αλλαγή χρήσης γης», επεσήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ...
από enikos.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου"   
Η πρόσφατη συνέντευξη τού καθηγητή Γκόλνταμερ στό ΑΠΕ-ΜΠΕ :     ΕΔΩ

Yπουργείο Εξωτερικών: Αυθαίρετη και εκδικητική η απόφαση τής Ρωσίας γιά απελάσεις...

Αθήνα προς Μόσχα: Εκδικητικές οι απελάσεις των Ελλήνων αξιωματούχων
ΥΠΕΞ: Η Ρωσία «σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας»
Η απόφαση της ρωσικής πλευράς για απελάσεις στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα «είναι αυθαίρετη και εκδικητική και δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων.
Αναφερόμενο στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι καμιά χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν απόπειρες εξαγοράς κρατικών αξιωματούχων, υπονόμευσης της εξωτερικής πολιτικής, και παρεμβάσεις στο εσωτερικό της χώρας.
Η Αθήνα καταλογίζει στη Μόσχα ότι «από τότε που πολεμά ως σύντροφος εν όπλοις της Τουρκίας και της παρέχει σειρά διευκολύνσεων στον τομέα της ασφάλειας, δείχνει να απομακρύνεται σταθερά από θέσεις που αρμόζουν στο επίπεδο φιλίας και συνεργασίας που χαρακτήριζε τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας εδώ και 190 χρόνια».

Ολόκληρη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

Yπάρχει ελπίς;

Διαφορά σκύλου-ανθρώπου
Πυρόπληκτος στο Μάτι εγκατέλειψε το σκύλο του επειδή κάηκαν τα πόδια του. Το αντίστροφο δεν θα συνέβαινε ποτέ - αυτή είναι η διαφορά του σκύλου από τον άνθρωπο.*** Εν τω μεταξύ πολλά δάση έχουν χτιστεί στην κυριολεξία μέσα σε σπίτια. ***Τα αποβράσματα που είδαν την τραγωδία σαν γήπεδο για πολιτικό παιχνίδι τα καταπίνει το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης των κανονικών ανθρώπων. Ξέρετε, αυτό πάνω από φυλές και χρώματα, έθνη και θρησκείες, ομάδες και κόμματα. Αυτό που είναι κι η απόδειξη ότι η ελπίδα δεν κάηκε ολοσχερώς σε τούτο τον τόπο. *** Η μια μετά την άλλη οι χαροκαμένες οικογένειες ζητούν από τα ΜΜΕ να μείνουν μακριά από τις κηδείες των αγαπημένων τους προσώπων. Αν χρειάζεται κάποιο σχόλιο για τον τρόπο κάλυψης της τραγωδίας, αυτό είναι, δε χρειάζεται άλλο.

Μανώλης Γρηγοράκης
(Επιλογές από τις αναρτήσεις του στο fb κατά τη χρονική διάρκεια από την 24η Ιουλίου μέχρι σήμερα)


harddog-sport.blogspot.com

Πλήθος κόσμου γιά τό τελευταίο "αντίο"...

Το τελευταίο «αντίο» στη Ρίκα Βαγιάνη
Ρίκα Βαγιάνη 
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τη δημοσιογράφο Ρίκα Βαγιάνη, που έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου σε ηλικία 56 ετών.
Το τελευταίο «αντίο» στη δημοσιογράφο, παρουσιάστρια και ηθοποιό είπαν συγγενείς και φίλοι, πλήθος συναδέλφων της, δημοσιογράφοι και ηθοποιοί, αλλά και πολιτικοί. Από νωρίς στον ναό, βρέθηκε ο σύζυγός της, Νίκος Στεφανής.
Κηδεία Ρίκας Βαγιάνη - Κοιμητήριο Νέας Ερυθραίας 
Στην κηδεία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχηγός του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Γιάννης Δημαράς κ.ά.
Ο Π. Παυλόπουλος στην κηδεία της Ρίκας Βαγιάνη  
Επίσης, συνάδελφοι από τα πρώτα χρόνια της στο θεατρικό σανίδι, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, αλλά και πρόσωπα της τηλεόρασης με τα οποία συνεργάστηκε στη διάρκεια της καριέρας της.

από τήν: 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                      efsyn.gr