Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο μεγάλος πόλεμος μόλις άρχισε….

Tvxs Ανάλυση
tvxs.gr 08:02 | 24 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 14:55 | 24 Φεβ. 2016

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, η διαπλοκή απέκτησε ονοματεπώνυμο και ποινικές διώξεις και η κυβέρνηση, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κάνει την επιλογή της τελικής ρήξης με το παλαιό σύστημα και τη διαφθορά.

Το timing είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, με ανοιχτά τρία σκληρά μέτωπα – εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό. Η αξιολόγηση είναι ακόμη μετέωρη, οι αγρότες δυναμώνουν σταθερά τις σπίθες της κοινωνικής έντασης και η προσφυγική κρίση κορυφώνεται με όμηρο την Ελλάδα.
 Σ’ αυτό το σκηνικό, ένας ακόμη «πόλεμος» θα μπορούσε να συνιστά και πολυτέλεια, στο Μαξίμου όμως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί. Και η στρατηγική επιλογή είναι «να δοθούν όλες οι μάχες μαζί» - εξ ου και εδόθη το σύνθημα για την τελική αναμέτρηση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Είναι ένα σύνθημα που κατά την αντιπολίτευση και τα θιγόμενα media αποτελεί «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» και συνοδεύει τη μάχη των 4 τηλεοπτικών αδειών και της – κατά τη ΝΔ – συγκρότησης της «νέας διαπλοκής».
«Είναι απλώς μια ρητή δέσμευση προς την κοινωνία που πρέπει να τηρηθεί» απαντούν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας: «Μπορεί να αργήσαμε, αλλά τώρα πια δεν θα κάνουμε πίσω».
Πάνω σ’ αυτή τη γραμμή, δε, η μάχη δίνεται ήδη και θα κλιμακωθεί σε τρία επίπεδα: Στη λεγόμενη «υψηλή διαπλοκή», στη μεσαία αλλά διάχυτη διαφθορά και στην μεγάλη φοροδιαφυγή με όπλο τις περίφημες - και αναξιοποίητες μέχρι σήμερα – λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ.
 
Η δίωξη κατά Ψυχάρη
Στο μέτωπο της «υψηλής» διαπλοκής η ποινική δίωξη κατά του εκδότη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη είναι η πιο ηχηρή έως τώρα κίνηση.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, αφορά...

Παππάς: Δεν υπάρχει χώρος για εκβιαστές...

Παππάς για το κύκλωμα δημοσιογράφων: «Δεν υπάρχει πλέον χώρος για εκβιαστές»

Επίθεση στους «εκβιαστές των σαλονιών», όπως χαρακτηριστικά τους ανέφερε, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με...
αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την Αξιολόγηση.

Ο κ. Παππάς επέκρινε την αρνητική, όπως είπε, στάση της αντιπολίτευσης στη ρύθμιση για το ΕΣΡ, αλλά και στη διάταξη για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών καναλιών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για φαινόμενα εκβιαστών που λυμαίνονται την διαφημιστική πίτα.

«Γιατί δεν θέλουμε να αδειοδοτηθούν τα κανάλια; Ποιοι είναι αυτοί που θα λειτουργούν με τα θαλασσοδάνεια εσαεί; Ποιοι είναι αυτοί που θα νέμονται τη διαφήμιση του διαδικτύου μέσω λαθρόβιων διαδικτυακών σχημάτων;» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης:

«Τολμάμε και γινόμαστε και τιμητές; Οι εκβιαστές, που τολμούν να εκβιάζουν και μητέρες μόνες με παιδιά, είχαν στο παρελθόν και πολιτικές φτερούγες κάτω από τις οποίες ζεσταίνονταν. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοια φαινόμενα. Όποιος θέλει να έχει διαφήμιση θα μπει στο Μητρώο, θα έχει εργασιακές σχέσεις και τότε θα μπορεί να χτυπά τη πόρτα για να την πάρει».

Και ο υπουργός Επικρατείς κατέληξε λέγοντας:

«Δεν υπάρχουν μόνο οι εκβιαστές του υποκόσμου. Υπάρχουν και οι εκβιαστές που νομίζουν ότι ζουν και κυκλοφορούν στα σαλόνια. Αλλά αυτά τα κατά φαντασίαν σαλόνια είναι ο βούρκος τους. Ας καταλάβουν ότι άλλαξαν τα πράγματα».
 

Την Παρασκευή αρχίζει η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο...

Βερολίνο: Την Παρασκευή αρχίζουν οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Την Παρασκευή αναλαμβάνει δράση κατά πάσα πιθανότητα η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, όπως δήλωσε ο...
εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

 «Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτή τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ» σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Περιμένουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Η αποστολή είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση σε αυτή την περιοχή και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η μονάδα τελεί υπό γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα του στόλου, το πλοίο Bohn βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη. «Η μονάδα του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο και ο σχεδιασμός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στα αρμόδια όργανα του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού πιθανώς ήδη σήμερα το βράδυ θα τεθούν στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ (...) Πιστεύω ότι η μετακίνηση θα γίνει την Παρασκευή», δήλωσε ο γερμανός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος σημείωσε:

Στην αρχή υπήρξε η πρωτοβουλία της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τη χρήση αυτής της μονάδας δράσης στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας είναι γνωστό ότι η Τουρκία είχε δηλώσει πρόθυμη να πάρει πίσω τους πρόσφυγες που έρχονται από την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται τώρα όλες τις νομικές λεπτομέρειες, αλλά είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι πρόκειται για αποστολή παρακολούθησης και προώθησης πληροφοριών στους αρμόδιους οργανισμούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, δηλαδή απλώς για προώθηση πληροφοριών. Εάν υπάρξει η οποιαδήποτε υποδοχή (προσφύγων) τότε αυτό θα μπορούσε μόνο - και αυτό είναι μόνο υποθετικό - να συμβεί στο πλαίσιο μιας θαλάσσιας διάσωσης έκτακτης ανάγκης. Και εδώ θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε τότε.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας έρχονται λίγη ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τη γερμανίδα Καγκελάριο να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού.

Παράλληλα, ο έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε στην κυρία Μέρκελ ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών.
 

Άνοιξαν τα Τέμπη...

Άνοιξαν τα Τέμπη και τη γέφυρα του Πηνειού οι αγρότες

Σε άνοιγμα της Κοιλάδας των Τεμπών προχώρησαν το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου, ενώ επέτρεψαν τη διέλευση των οχημάτων και...
από τη γέφυρα του Πηνειού στη διασταύρωση με το Στόμιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ οι αγρότες προχώρησαν σ’ αυτήν την ενέργεια σε ένδειξη καλής θελήσεως, δεδομένου ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και η κυκλοφορία από τις εναλλακτικές διαδρομές θα ήταν πιο δύσκολη.

Επιπλέον, το άνοιγμα των Τεμπών αποφασίστηκε και για να διευκολυνθεί η επιστροφή των συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας αλλά και  τα υπόλοιπα μπλόκα που πήγαν την Τετάρτη στον Προμαχώνα.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες επισημαίνουν ότι η Κοιλάδα θα παραμείνει ανοιχτή όλο το βράδυ της Τετάρτης και στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα πράξουν ανάλογα με τις εξελίξεις.
 

Τέλος στον αποκλεισμό του Ισθμού...



...από τους αγρότες...

Άνοιξε το μπλόκο των αγροτών στον Ισθμό της Κορίνθου και από το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας και...
στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε παλαιά και νέα εθνική οδό.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στην περιοχή, οι αγρότες της Κορίνθου απομάκρυναν, όλο το πρωί σήμερα, από την εθνική οδό, τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που είχαν αναπτύξει εκεί για περίπου 35 ημέρες και δήλωσαν ότι εφεξής θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Αντιθέτως, οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

Σήμερα, οι αγρότες θα κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ στη Λακωνία παραμένουν ενεργά τα μπλόκα σε Βλαχιώτη, Λίμνη και γέφυρα Ευρώτα, την οποία θα αποκλείσουν, σήμερα, από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ.

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

Σε τίτλους

tvxs.gr  20:43 | 23 Φεβ. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:54 | 23 Φεβ. 2016
1. Το σχέδιο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, το «πρωτόκολλο του Ζάγκρεμπ», η ασφυξία στα σύνορα, η διάσκεψη των «πρόθυμων» στη Βιέννη. Ακινητοποιημένοι πρόσφυγες σε μοτέλ σε όλη την εθνική οδό - Ξανανοίγουν σταδιακά τα σύνορα στην ΕιδομένηΓεροβασίλη: Νομικά και πολιτικά ανεπίτρεπτη η πρακτική χωρών της Ε.Ε. στο προσφυγικόΜουζάλας: Πραξικόπημα το κλείσιμο των συνόρων με την ΕλλάδαΕπιχείρηση εκκένωσης στην Ειδομένη - Στην Αθήνα οι πρόσφυγεςΗ Τουρκία τινάζει στον αέρα τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

2. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες, αφού παρά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν ότι δεν υπήρχε μετακίνηση προς τις δικές τους θέσεις. Νέο αντιμπλόκο των Βούλγαρων στον Προμαχώνα - Κλειστά τα Τέμπη
3. Στον εισαγγελέα ο εκδότης και οι δυο δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβιασμούςΤην Παρασκευή απολογούνται για εκβίαση ο εκδότης της «Ακρόπολης» και οι δύο δημοσιογράφοι. Διαβάστε: Πώς δρούσε το κύκλωμα των δημοσιογράφων που έκανε τζίρο 500.000 τον μήναΓεροβασίλη: Ένας από τους εκβιαστές δημοσιογράφους έχει σχέσεις με τη ΝΔ - Περιμένουμε απαντήσεις
4. Ο Μπόργιανς «καρφώνει» Σαμαρά: Είχα προσφέρει συνεργασία αλλά δεν τη δέχτηκε. Τον πρώην πρωθυπουργό, «καρφώνει» ο υπουργός οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ-Βάλτερ  Μπόργιανς, για τις λίστες της φοροδιαφυγής. Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τονίζει ότι ήδη από το 2012 είχε προσφέρει συνεργασία στην τότε ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τις ελληνικές καταθέσεις στο εξωτερικό, «αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον».  
5Ποινική δίωξη κατά του Σταύρου Ψυχάρη για τα θαλασσοδάνεια. Ποινική δίωξη και σε βάρος των υπαλλήλων της Alpha Bank που του τα χορηγούσαν.
6Νέα ποινική δίωξη στους υπεύθυνους του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΠΑΠ για υπεξαίρεση εκατομμυρίων ευρώ κατά την εκκαθάριση. «Κύκλοι» ΤΑΙΠΕΔ: Ανυπόστατες οι κατηγορίες για υπεξαίρεση και... Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ κατά «κύκλων» του ΤΑΙΠΕΔ: Αποδοκιμάζω κάθε σχολιασμό των αποφάσεων τις δικαιοσύνης
7Η Πόλα Ρούπα ήταν στο ελικόπτερο λέει η αντιτρομοκρατική. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της αστυνομίας, μετά από την αποτυχημένη απόπειρα «αεροπειρατείας» για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού, η Πόλα Ρούπα εγκατέλειψε το ελικόπτερο τραυματισμένη. Τί έδειξε η ανάλυση DNA. 
8Ο Άσαντ λέει «ναι» στο σχέδιο για εκεχειρία στη Συρία, με την προϋπόθεση να μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις «κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων».
9. Tvxs Αφιέρωμα - Κίσινγκερ: Ο Δημητρακόπουλος πέθανε στις ελληνικές φυλακές. Του Στέλιου Κούλογλου
10. Πάμε Σινεμά - Spotlight: Αποκαλύπτοντας το σκάνδαλο παιδεραστίας της καθολικής εκκλησίας.