Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Είναι ρομαντικός...

ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ  
Δεκαετία '80. Μυστική έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ για τον Μιττεράν : 
Είναι ρομαντικός, με συμβούλους...
θλιβερά άπειρους

Αντίστοιχη έκθεση για τα καθ' ημάς την σήμερον ημέρα θα ανέφερε: 
Είναι ρομαντικός με... άπειρους θλιβερούς συμβούλους.

matrix24.gr



Είμαστε ..."καί πολύ προχώ"!!!...

Μετά τό ουίσκι ...Λεβαδείας καί τό ρούμι ...Μυτιλήνης!..
...διαβάζω στό "Ποντίκι" τά παρακάτω ...ευφρόσυνα νέα τά οποία καί σάς παραθέτω αυτούσια.
(Δείτε τα αλλά νά είσαστε καθιστοί ή έστω σέ μαλακό υπόβαθρο!)
                                            ********* 
Έρχεται η Κρητική τεκίλα...
Παρουσιάστηκε η πρώτη Κρητική τεκίλα - Media

Η Κρητική «τεκίλα» - το οινοπνευματώδες ποτό που προήλθε από την απόσταξη φραγκόσυκων- απέκτησε όνομα και κάνει από τις 2 Ιουνίου την πρώτη εμφάνισή της στο ευρύ καταναλωτικό κοινό...
το οποίο θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει. Το όνομα αυτής Οπουντία Σπίριτ [Opountia spirit] και θα παρουσιασθεί στην 5η έκθεση «Κρήτη - Η μεγάλη συνάντηση», που πραγματοποιείται από τις 2 και έως τις 5 Ιουνίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα, στο περίπτερο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αλόης Φραγκόσυκου και Αρωματικών «Μινωική Γη».

Η ονομασία στο απόσταγμα δόθηκε με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι η λέξη «οπουντία» είναι η λατινική ονομασία της φραγκοσυκιάς και προέρχεται απο την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Στην ίδια έκθεση θα παρουσιασθούν και τα υπόλοιπα προϊόντα του συνεταιρισμού και συγκεκριμένα μαρμελάδες και σάλτσες με βάση την αλόη και το φραγκόσυκο, παγωτό και σορμπέ φραγκόσυκου - για τα περισσότερα εκ των οποίων ο συνεταιρισμός έχει υπογράψει συμβόλαιο εξαγωγής τους στο Ντουμπάι.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΓΗΣ εξετάζει αυτές τις μέρες (με τον νομικό του σύμβουλο του) τους όρους συμβολαίου για εξαγωγή των προϊόντων στην Αμερική. Εκτιμάται ότι η τελική συμφωνία θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

topontiki.gr

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συζήτηση της τροπολογίας... (ΒΙΝΤΕΟ)


...για τις offshore...
«Γιατί δεν ήταν αυτή η αρχική βούληση», αναρωτήθηκε ο Νίκος Δένδιας τοποθετούμενος στη Βουλή για την τροπολογία της κυβέρνησης.

«Η ρύθμιση ψηφίστηκε και...
δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Οι τυχόν παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή του. Αν αυτός ήταν ο κυβερνητικός στόχος έχει επιτευχθεί. Ο κάτοχος offshore έχει κερδίσει ακαταδίωκτο.

Η διάταξη είναι τόσο αυστηρή που γίνεται αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη.

Αυτά τα παίγνια δεν μπορεί να τα δεχτεί κανείς σοβαρός άνθρωπος», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Εμείς στα παίγνια δεν συμμετέχουμε», τόνισε και δήλωσε πως δεν συμμετέχει στη συζήτηση.

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο β΄εξάμηνο βλέπει ο ΟΟΣΑ

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το 2017 προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την εξαμηνιαία έκθεσή του
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να γίνει θετικός στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά από μία βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, καθώς η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης ενισχύει τις επενδύσεις και την κατανάλωση και η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα αυξάνει τις εξαγωγές», σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Για το σύνολο του 2016, προβλέπεται μικρή μείωση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) κατά 0,2% μετά τη μείωσή του κατά 0,3% το 2015.

Για την ανεργία, η έκθεση αναφέρει ότι είναι ακόμη πολύ υψηλή και προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, αλλά υποχωρεί σταδιακά. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί φέτος στο 24% από 24,9% το 2015 και 26,5% το 2014, ενώ για το 2017 εκτιμάται περαιτέρω αποκλιμάκωσή του στο 23,2%. «Ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου Οργανισμού Απασχόλησης και η επέκταση των ενεργητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας θα μείωναν την ανεργία», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

Για το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι είναι ακόμη πολύ υψηλό και ότι είναι απαραίτητη μία περαιτέρω ελάφρυνσή του. «Το τεράστιο βάρος του δημόσιου χρέους υπονομεύει τις επενδύσεις και την εμπιστοσύνη, καθιστώντας αναγκαία κάποιας μορφής πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους (για παράδειγμα, με την επιμήκυνση των λήξεων)», επισημαίνεται στην έκθεση. «Επιτυχείς διαπραγματεύσεις για τη μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών του δημόσιου τομέα θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές, αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους βιωσιμότητας του χρέους», προσθέτει ο ΟΟΣΑ. Με βάση τον ορισμό του Μάαστριχτ, το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί ελαφρά στο 176,9% του ΑΕΠ φέτος και στο 172,7% το 2017 από 177,4% το 2015.

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι το 2015 καταγράφηκε πρωτογενές δημοσιονομικό...

"Έφυγε" ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος



Πέθανε σήμερα στίς 2 μετά το μεσημέρι, σε ηλικία 66 ετών, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, από ανακοπή καρδιάς, στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, γνωστός με το προσωνύμιο «συγκεντρωσιάρχης», άφησε την τελευταία του πνοή στις 2:00 το μεσημέρι, μετά από επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο αιματολογικό πρόβλημα.
Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ήταν παντρεμένος με τη καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα.
 
Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 στην ΤΟ Κυψέλης, μιάς από τίς μεγαλύτερες οργανώσεις τού κινήματος στήν Αθήνα πού ήταν γνωστή γιά τή σημαντική προσφορά της στούς Δημοκρατικούς αγώνες τής πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου.

Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ.
Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της επιτροπής κινητοποιήσεων.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψε ποτέ δίπλα από τον Ανδρέα Παπανδρέου: Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τις μεγαλύτερες πολιτικές συγκεντρώσεις που έχει δει ποτέ η Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης». 
Από το 1984 μέχρι 2005 διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, και το 2003 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 1999 ήταν Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού.
Στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (3-6 Μάρτη του 2013) εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ λίγο αργότερα αποχώρησε από το Κίνημα λόγω πολιτικής διαφωνίας.
                                                                                              ***
Όσοι εγνώριζαν τό Γιώργο Παναγιωτακόπουλο έχουν νά λένε γιά τήν ιδεολογική του καθαρότητα καθώς καί γιά τήν ακεραιότητα καί τό μοναδικό ήθος πού τόν διέκρινε σέ όλη τήν πολιτική διαδρομή του. 
Ήθος πού δέν τού επέτρεψε νά διάγει "βίον ανέμελο καί τρυφηλό".
  
Καλό ταξίδι Γιώργο... 
  Δ.Ν.Α.  

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους

tvxs.gr 20:31 | 31 Μάιος. 2016
Τελευταία ανανέωση 20:32 | 31 Μάιος. 2016
Οι δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας με μία ματιά.

1. Η κυβέρνηση αποσύρει την επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς και βουλευτές να κατέχουν ή να μετέχουν σε offshore εταιρείες, μετά τον σάλο που εκείνη προκάλεσε. Η ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση αλλά όχι μόνο, καθώς η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη και με πυρά εκ των έσω. «Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος με τις off shore», διαμηνύει η κυβέρνηση.
2. 'Eνα ακόμη μίνι διαπραγματευτικό δράμα φέρνει η «ουρά» της αξιολόγησης, με πολιτικά φορτισμένες τηλεδιασκέψεις κι επιστολές και με συγκαλυμμένες απειλές και προειδοποιήσεις εκ Βρυξελλών και Φραγκφούρτης – ένα δράμα, με διακύβευμα τα τρία έσχατα προαπαιτούμενα που αρνείται να εκχωρήσει η κυβέρνηση: ΕΚΑΣ, κόκκινα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου και πάγωμα ειδικών μισθολογίων.  Την Τετάρτη 1η Ιουνίου και την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
3. Η κατάληψη από αντι-εξουσιαστές ακύρωσε την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη στον δημοτικό κινηματογράφο του Βύρωνα, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με παρόντα τον Νίκο Φίλη στην Καλλιθέα, και η ιαχή «ψεύτες» και κλέφτες» διέλυσε εκδήλωση στη μνήμη του αεροπόρου Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο όπου επιχείρησαν να καταθέσουν στεφάνι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Παραπλεύρως όλων αυτών, δύο hastag στο twitter - #παραιτηθείτε και #paretithite – έχουν οδηγήσει σε γενική σύρραξη των… πολιτικών τρολ στα social media και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στο Σύνταγμα με σύνθημα «Παραιτηθείτε» πυροδοτεί σενάρια περί οργανωμένου σχεδίου τεχνητής πόλωσης.
4. Τη διακοπή λειτουργίας του Athens Ledra Hotel από σήμερα 31 Μαΐου 2016 λόγω οικονομικών δυσχερειών, ανακοίνωσε η ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. Το παράδοξο; Έκλεισε ενώ ήταν πλήρες, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 150 εργαζόμενους.
5. Αποζημίωση που ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ επιδίκασε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις Ευφροσύνη Γιαννοπούλου και Μαρία Τσιροπούλου από την Ελλάδα, οι οποίες είναι κληρονόμοι περιουσίας στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.
6. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία. Στην πρόθεση ψήφου σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικοί για πρώτη φορά πέφτουν κάτω από το 50%.
7. [...] Οι Γερμανοί έχουν προκαλέσει το αντίθετο από αυτό που ήθελαν να προκαλέσουν. Διότι ενώ προφανώς περίμεναν πως αν πνιγεί μια μικρή χώρα οι άλλες χώρες θα φοβηθούν, αντίθετα βλέπουμε τουλάχιστον από αυτό που γίνεται σήμερα στη Γαλλία, πως η Ελλάδα έχει γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν, και όχι παράδειγμα προς αποφυγήν με αντίδραση την υποταγή, αλλά με αντίδραση την εξέγερση [...] Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή την εξέγερση στη Γαλλία.
8. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινά επισήμως με τον ερχομό του Ιουνίου. Για πολλούς ξένους, η επίσκεψή τους στην Ελλάδα αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή της χρονιάς τους. Ποιοι λαοί όμως είναι εκείνοι που θα απολαύσουν το ζεστό ελληνικό κλίμα, δείχνοντας τη μεγαλύτερη προτίμηση φέτος για ελληνικούς προορισμούς;
9. Για το μέλλον μιας ιδέας που «γεννήθηκε» πριν δέκα χρόνια, την κατασκευή ενός αστεροσκοπείου στο Όρλιακα Γρεβενών, μίλησε στην Κοζάνη, όπου βρέθηκε, ο επιφανής Έλληνας αστροφυσικός -senior scientist του Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Σικάγο- Θανάσης Οικονόμου, ένας από τους πέντε επιστήμονες που θα συνεργαστούν με Ρώσους για την προετοιμασία μιας μεγάλης αποστολής, το 2025, στον πλανήτη Αφροδίτη.
10. Νέος αρχαιολογικός θησαυρός στα Αντικύθηρα. Ενα ακόμα δόρυ έφερε στην επιφάνεια η υποθαλάσσια ανασκαφή της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole των ΗΠΑ στα Αντικύθηρα.
* Σκίτσο του Γιάννη Αντωνόπουλου (John Antóno)

Σε ελεύθερη πτώση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία

Δημοσκόπηση

tvxs.gr 17:55 | 31 Μάιος. 2016
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η δημοτικότητα των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία. Στην πρόθεση ψήφου σοσιαλδημοκράτες και συντηρητικοί για πρώτη φορά πέφτουν κάτω από το 50%.

Όπως γράφει η Deutsche Welle, τα κόμματα του «μεγάλου συνασπισμού» σημειώνουν νέο αρνητικό ρεκόρ.
Ειδικότερα στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, Οι Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοκοινωνιστές (CDU - CSU) συγκεντρώνουν το 30% στην πρόθεση ψήφου και ακολουθούν οι σοσιαλδημοκράτες με 19%, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 15%, οι Πράσινοι με 13%, η Αριστερά με 9,5% και οι Φιλελεύθεροι με 8%.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του δημοσκοπικού ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ ούτε...

«Ναι» στο Brexit λένε οι Βρετανοί σε νέες δημοσκοπήσεις. Σκληρή Μάχη


tvxs.gr 23:19 | 31 Μάιος. 2016
Υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται οι Βρετανοί σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ICM για λογαριασμό της Guardian έδειξε ότι το 45% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 42% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής. Η ICM επισήμανε ότι η πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση που διεξάγει η εταιρεία και δίνει προβάδισμα στους υποστηρικτές του Brexit.
Σε άλλη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου η ίδια εταιρεία, το Brexit προηγείται με 47% έναντι 44% της παραμονής.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα όλες οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις έδιναν σημαντικό προβάδισμα στους υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 16 Μαΐου, έδειξε ότι η «παραμονή» προηγείτο της «εξόδου» με διαφορά οκτώ μονάδων. Οι δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν το τριήμερο 27-29 Μαΐου. Στην τηλεφωνική συμμετείχαν 1.004 ψηφοφόροι ηλικίας άνω των 18 ετών και στη διαδικτυακή 2.052.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Βρετανία είναι πως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης η στερλίνα έπεσε χάνοντας περίπου ένα σεντ έναντι του δολαρίου. 
Ρήξη στο εσωτερικό των Συντηρητικών
Όπως εξελίσσεται η διαδικασία και κλιμακώνονται οι εντάσεις, το Δημοψήφισμα θέτει σοβαρά εν αμφιβόλω την συνοχή του Συντηρητικού Κόμματος. Ενορχηστρωμένη προσωπική εκστρατεία κατά του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο βουλευτές του κόμματός του ακόμη και...

Γλύξμπουργκ: Κύριε Παπαχελά δεν έχω επώνυμο…

εκτός κι αν μου δώσετε το δικό σας…

Ο Κοκός βρίσκει πολύ εργατικό και συμπαθή τον Τσιπρα...
Δεν θα κουνήσει το δαχτυλάκι του, για να ξαναγυρίσει η Βασιλεία. «Αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός», είπε…

Δεν ανακατεύεται με την πολιτική, αλλά είναι υπέρ της απλής αναλογικής…

Δεν του αρέσουν οι σκάλες του Προεδρικού Μεγάρου. Τις θεωρεί προκλητική πολυτέλεια. «Αν ζούσε ο πατέρας μου και τις έβλεπε θα γινόταν έξω φρενών», είπε…

Ο γνωστός τέως. Υπερασπίστηκε τον τίτλο του, επικαλέστηκε την συμφωνία της Βιέννης, σύμφωνα με την οποία ο τίτλος του είναι «βασιλεύς» κι αν ποτέ – θεός φυλάξοι! – ο λαός επαναφέρει την βασιλεία, τότε ο τίτλος του θα είναι «βασιλεύς της Ελλάδος».

Για τον Τσίπρα είπε, πως…
μια φορά που τον συνάντησε, του φάνηκε πολύ συμπαθής. Τον θεωρεί εργατικό άνθρωπο και πως αν δεν γίνουν εκλογές τον Αύγουστο, θα έχει χρόνο να εφαρμόσει τα σχέδια του.

Δεν ανακατεύεται με την πολιτική είπε, ούτε αυτός, ούτε ο γιος του (Νικόλαος). Είναι ένα επάγγελμα δύσκολο, που δεν το ξέρει. Πάρα ταύτα, όλες του οι αναφορές είχαν σχέση μ’ αυτό που… δεν ασχολείται. Την πολιτική.

Είναι υπέρ της απλής αναλογικής. Δεν ψήφισε ποτέ στην ζωή του, ούτε τον ενδιέφερε αυτή η… πολυτέλεια. Χαρακτήρισε τον εαυτό του εξόριστο, την εποχή που ήταν εκτός Ελλάδος κι όταν τον ρώτησαν ποιο όνομα και επώνυμο γράφει το διαβατήριό του είπε, πως του το πήραν. Παραδέχτηκε, πως η οικογένειά του είχε επώνυμο, αλλά που να ψάχνει τώρα στο βάθος της ιστορίας να το βρει. Και το ‘ριξε μάλιστα και στην πλακίτσα λέγοντας στον Παπαχελά: «Δεν έχω, εκτός αν κ. Παπαχελά, μου δώσετε το δικό σας».

Σχολίασε επίσης την αρχιτεκτονική του Προεδρικού Μεγάρου, λέγοντας, πως από τότε που έφυγε αυτός έγιναν κάποιες πολυτελείς παρεμβάσεις. Όπως η μεγάλη σκάλα που δεσπόζει στο εσωτερικό του Μεγάρου.

«Τι την θέλουν», είπε (έλα ντε. Δεν του πήρανε τη άδεια). «Αν την έβλεπε ο πατέρας μου, θα γινόταν έξω φρενών».

Μια συνέντευξη, που παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Παπαχελά, δεν μας έκανε σοφότερους σε τίποτα. Άλλωστε, η ιστορία του τέως είναι γνωστή. Και καμιά συνέντευξη του, δεν μπορεί να την αλλάξει…

Ούτε τα προσχήματα…

Στη Μέρκελ θα παρουσίαζε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιό του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Αυτό τουλάχιστον έλεγαν πριν από τη συνάντηση τα...
φιλονεοδημοκρατικά μέσα ενημέρωσης.

Στην προσπάθειά τους να τον αποθεώσουν τον εκθέτουν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν κάνουμε λάθος, αυτό το πρόγραμμα, εφόσον βεβαίως υπάρχει, οφείλει να το παρουσιάσει πρώτα στον ελληνικό λαό, ο οποίος και θα κληθεί, όταν θα γίνουν εκλογές, να το εγκρίνει ή να το απορρίψει.

Εντάξει, ξέρουμε ότι κουμάντο στη χώρα κάνουν οι δανειστές, αλλά, βρε αδερφέ, να κρατάμε και τα προσχήματα...

Τάσος Παππάς ("Ανάγωγα" - efsyn)