Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Άδωνις Γεωργιάδης γιά τήν επένδυση στόν Καραπέτη : «...Πάμε γερά»...!

Αδ. Γεωργιάδης: Στα σκαριά μεγάλη επένδυση στη Μύκονο

Άμεσα προγραμματίζεται συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) με θέμα την επένδυση που προγραμματίζει το επενδυτικό σχήμα AGC Equity Partners στη Μύκονο. Η AGC Equity Partners, που έχει αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, προωθεί τη δεύτερη επένδυσή της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μύκονο.
Στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε σχετικά με την επένδυση στη Μύκονο: «Εγκρίθηκε χθες και με τη βοήθεια του περιφερειάρχου Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου και προγραμματίζεται και ΚΣΔ άμεσα! Πάμε γερά».

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες Δ. Καλία και N. Oλυραμάρε της ελβετικής χημικής εταιρείας VIOChemicals, παρουσία του υφυπουργού Ι. Τσακίρη, «για μια πρωτοποριακή επένδυση στην Ελλάδα, microalgae».


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
από : Naftemporiki

Ποιοί οι δεσμοί τής γάτας μέ τόν άνθρωπο;

Τελικά οι γάτες δημιουργούν δεσμούς με τους ανθρώπους;

Η παρούσα μελέτη που δημοσιεύτηκε χτες στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology», έδειξε ότι ακριβώς όπως τα παιδιά και οι σκύλοι, οι γάτες συνάπτουν ασφαλείς και ανασφαλείς δεσμούς με τους φροντιστές τους.
Οι ερευνητές, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι...

Thomas Cook : Μπόνους 20 εκατομμυρίων λιρών μοιράστηκαν τα υψηλόβαθμα στελέχη

Μπόνους εκατομμυρίων για τα διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook πριν την κατάρρευση
Μπόνους 20 εκατομμυρίων λιρών μοιράστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια τα υψηλόβαθμα στελέχη της Thomas Cook, του παλαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο που κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας έτσι μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.
Το παραπάνω ποσό μοιράστηκε σε μία περίοδο που τα "μαύρα σύννεφα" είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από τον κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού που αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Ελβετός Peter Fankhauser, έγινε πλουσιότερος κατά 8,3 εκατομμύρια λίρες από το τότε που ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2014, συμπεριλαμβανομένου μπόνους 2,3 εκατομμυρίων λιρών που πήρε το 2015.
Οι αποκαλύψεις της Telegraph δεν μένουν στον CEO. Οι οικονομικοί διευθυντές Michael Healy και Bill Scott έχουν πάρει συνολικά περίπου...

Τό επιχειρηματικό ρίσκο εμπνέει τό σκίτσο τής ημέρας τού...

Aνατροπή στήν υπόθεση τής σύλληψης τού 65χρονου Λιβανέζου, στή Μύκονο, ως αεροπειρατή...!

Το μεγάλο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τον «αεροπειρατή» της TWA

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα»! Η ελληνική αστυνομία εντόπισε τον «τρομοκράτη» που η Interpol ψάχνει εδώ και δεκαετίες σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου διαβατηρίων σε κρουαζιερόπλοιο στη Μύκονο. Ο Λιβανέζος Χασάν Χαμσεντίν, πρωταγωνιστής της αεροπειρατείας που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου του 1985 από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και κατέληξε στην Αλγερία με ομήρους 15 Έλληνες – ανάμεσα στους οποίους και ο Ντέμης Ρούσσος – κι απολογισμό έναν Αμερικανό στρατιωτικό νεκρό, είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. Ο Χαμσεντίν είχε συνελήφθη το 1987 στην Φρανκφούρτη, ενώ όμως οι γερμανικές Αρχές ετοιμάζονταν να τον εκδώσουν στις ΗΠΑ συνεργοί του στην Βηρυτό απήγαγαν δύο Γερμανούς υπηκόους καταφέροντας την ανταλλαγή του. Κι από τότε αγνοείτο... μέχρι να πέσει στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ.
Όμως όπως όλα δείχνουν, έγινε λάθος και πρόκειται απλά για μια συνωνυμία. Μάλιστα όχι με το πραγματικό όνομα του τρομοκράτη, αλλά με ένα από τα ψευδώνυμά του. «Το σφόδρα πιθανότερο είναι ο 65χρονος συλληφθείς στη Μύκονο να μην έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναζητούμενο αεροπειρατή. Πρόκειται μάλλον για άσχετα πρόσωπα. Ο συλληφθείς φαίνεται ότι είναι δημοσιογράφος από περιοχή του Λιβάνου και από την πρώτη σύγκριση των φωτογραφιών -όπως και από άλλα δεδομένα- δεν προκύπτει οποιαδήποτε σχέση με τον σιίτη ένοπλο που αναζητείται από τις διεθνείς διωκτικές αρχές για την επιδρομή στο αεροσκάφος  της TWA πριν από 34 χρονια. Πρόκειται πιθανόν για μία μεγάλη παρανόηση  από συνωνυμία στο σχετικό ένταλμα της Ιντερπόλ.  Όμως περιμένουμε το επίσημο έγγραφο των γερμανικών αρχών για τον έλεγχο των αποτυπωμάτων του  συλληφθέντα με εκείνα του καταζητούμενου ενόπλου». Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση  του 65χρονου που συνελήφθη στη Μύκονο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 65χρονος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με τον καταζητούμενο και έχει δηλώσει ότι είναι δημοσιογράφος από την περιοχή της Σιδώνας στον Λίβανο. Παρουσίασε μάλιστα στις αρχές ρεπορτάζ του και δήλωσε ότι έχει επισκεφθεί μόνο δύο φορές την Ελλάδα το 2005 και το 2006, ενώ δεν έχει πάει ποτέ στη Γερμανία. Σε δηλώσεις σε ΜΜΕ για την ταυτότητά του, προχώρησαν μάλιστα και στενοί συγγενείς του στον Λίβανο, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που τον γνωρίζουν, όπως και δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας του.
Το θέμα έχει προκαλέσει, όπως ήταν φυσικό και κινήσεις από τη διπλωματική αντιπροσωπεία του Λιβάνου στην Αθήνα, ενώ ο δικηγόρος του φέρεται να έχει καταθέσει στοιχεία ότι την επίμαχη περίοδο 1985-1998 ο πελάτης του εργαζόταν στην εφημερίδα “As –Safir”.
Στο μεταξύ, ο 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος κρατείται προσωρινά στην Σύρο με εντολή εισαγγελέα, οδηγήθηκε και πάλι στον εισαγγελέα Εφετών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, ενώ αναμένεται η απάντηση από την Γερμανία.
23 Σεπτεμβρίου 2019
 από : Τvxs.gr