Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μά τί γίνεται στή Μύκονο;...

Είμαστε, τελικά, ανεπίδεκτοι ...μαθήσεως;...  


Εκσυγχρονισμός : Οι μαριονέτες στή θέση τού Καραγκιόζη!
Μυκονιάτες, 
η γνωστή καί μή εξαιρετέα,  στά πέρατα τού κόσμου ξακουστή, ημετέρα -πλήν- όχι προσφιλής,  
     "τοπική  διαπλοκή"
δέν "καταλαβαίνει" μέ τίποτα. 
 Όπως  λέει ο κόσμος : 
"Δέν καταλαβαίνουν Χριστό"! 
Λυτοί, "δεμένοι" καί μωροφιλόδοξοι -όλοι ένας αχταρμάς- αγωνίζονται μέ νύχια καί μέ δόντια νά αποπροσανατολίσουν τό εκλογικό σώμα "μαγειρεύοντας συνδυασμούς". 
Συγχρόνως λαμβάνουν χώρα, αλλεπάλληλες, συνεδριάσεις -εν κρυπτώ καί παραβύστω- γνωστών πολιτικών μετριοτήτων πού μιά ζωή λειτουργούν "χωρίς ευκρινείς αρχές"
Άνθρωποι πού συστηματικά αποφεύγουν νά πάρουν, δημοσίως, θέση γιά τό "κατάντημα καί τά χάλια τού δήμου" καί ακόμη συστηματικότερα αποσιωπούν τό "ποιός ευθύνεται γι' αυτά τά δεινά".
Άνθρωποι πού διακινούν ως πρόσχημα τήν "ανανέωση" καί θά αποπειραθούν -σύντομα- νά "υφαρπάξουν" τήν ψήφο μας γιά νά διαπράξουν "αλλότριες ...ρουσφετατασθαλίες"...
Στήν πραγματικότητα έχουν ως μοναδικό τους σκοπό τό κυνήγι καί τήν κατάληψη τής δημαρχικής καρέκλας. Τή διαιώνηση τού ρουσφετιού καί τών "πελατειακών σχέσεων" μέ τούς δημότες. Αυτές τίς "σχέσεις" πού έχουν πολλαπλές -γι'αυτούς- ωφέλειες (νά γιατί δέν δεσμεύονται ποτέ δημόσια) καί τίς οποίες "καλλιεργούν" συστηματικά μ'αυτό τό "στύλ πλασιέ" καί τό -παραπλανητικά- βλακώδες χαμόγελο πού διαθέτουν (συνοδευόμενο μέ ψηστήρι από πόρτα σέ πόρτα καί μέ αποχαυνωτικό "πίτσι-πίτσι"). 
Υποδυόμενοι, από συνήθειο καί κατ' εξακολούθηση, τούς "φίλους τού Λαού" ΕΝΩ -στήν πραγματικότητα- καραδοκούν ΞΑΝΑ, εν όψει τών δημοτικών εκλογών, νά αποπροσανατολίσουν τούς πολίτες εκμεταλλευόμενοι προσωπικές φιλίες καί συγγένειες. 
                                    Δέν υπάρχουν
            Ούτε άλλα ούτε πολλά περιθώρια
                    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ, πάλι, ΕΤΟΙΜΟΙ:
               "Θά συνεχίσουν νά φτιάχνουν φαυλεπίφαυλους συνδυασμούς 
                               μέχρι νά ψηφίσουμε έναν από δαύτους".

"Φάγανε" όλο τό χειμώνα μέ ..."διεργασίες" καί ..."εμβριθείς αναλύσεις" χωρίς νά καταφέρουν νά ομονοήσουν.
Γιατί "τό καλό τού τόπου" μέ τό οποίο μάς  "πρήζουν" τ'αυτιά γιά δεκαετίες, τώρα, τό εννοούν μοναχά στό  "κουβεντιαστό"!..  
Κι αυτό συμβαίνει γιατί : άλλοι μέν, απ' αυτούς, ενεργούν "σκόπιμα", άλλοι δέ επειδή πολιτικά "ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, από γεννησιμιού τους, ΟΡΘΙΟΙ", "υπνοβατώντας", συχνά-πυκνά, σέ, νύν ή τέως, δημοκρατικούς πολιτικούς χώρους αλλά :
 Πάντα μετατρεπόμενοι -τήν κρίσιμη στιγμή πού ο τόπος έχει ανάγκη από ομόνοια καί καθολική σύμπνοια- σέ "πολιτικά αθύρματα καί ενεργούμενα" τών προηγουμένων (αυτών πού  ενεργούν σκόπιμα)
Καί τούς μέν καί τούς δέ :
ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΤΕ, ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
                                                      -----
Όποιος νομίζει ότι όλες αυτές οι κινήσεις -πού γίνονται ερήμην τών πολιτών- είναι αυτό πού αναζητούν οι ίδιοι οι πολίτες "δέν ξέρει πού πατάει καί πού πηγαίνει".
Τό πράγμα έχει παραγίνει. Τό νησί βρίσκεται σέ, άκρως, οριακό σημείο καί δέν μπορεί νά συνεχίσει νά ταξιδεύει μέ άλλους ερασιτεχνικούς πειραματισμούς. 

-Πρέπει νά πάμε σέ ΟΛΙΚΗ καταστροφή γιά νά τό καταλάβουμε

-Δέν διδαχθήκαμε από τό οικονομικό σκάνδαλο;

-Είμαστε, τελικά, ανεπίδεκτοι μαθήσεως;...
 Δ. Ν. Α.
                                                   -------------
Υ.Γ.          
 Οι απόπειρες παρεμβάσεων-επεμβάσεων πού επιχειρούν, κατά καιρούς, στά πολιτικά πράγματα τού νησιού ορισμένα "τυμπανιαία πολιτικά πτώματα" -πού έχουν έδρα καί καταγωγή εκτός Μυκόνου- έχουν πολύ κοντό πολιτικό ορίζοντα
Όπου νάναι OΛΑ ΑΥΤΑ "θά τά ξεβράσει η κατάσταση..." 
 Λίγη υπομονή. 
Ο πολιτικός ορίζοντας τού τόπου δέν τελειώνει ούτε εκτείνεται  έως τίς δημοτικές εκλογές. 
Πάει καί λιγάκι πάρα πέρα.
Τούς ΑΣΟΥΣ  -τίς συντεταγμένες δηλ. εξουσίες- σ'αυτό τό "ευρύτερο παιγνίδι" τούς κρατάει καί (όποτε κρίνει σκόπιμο) τούς ρίχνει στό τραπέζι ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός. 
Όλα τ' άλλα ...φύλλα είναι απλές "φιγούρες καί λιμά" μιάς πολυχρησιμοποιημένης καί (διε)φθαρμένης τράπουλας...
  ο ίδιος                      
                                  -------------------
Τά ίδια, περίπου, σέ διευρυμένο πολιτικό πεδίο γίνονται σ'ολόκληρη τή χώρα. 
 Διαβάστε:
 Μετά την χρεοκοπία της χώρας, υπήρξαν άπειρες συζητήσεις και άπειρα άρθρα για τους πολιτικούς της χώρας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα κόμματα και στους πολιτικούς, ενώ οι Έλληνες ολιγάρχες παρουσιάζονται ακόμα ως «υγιείς δυνάμεις», αν και οι πάντες γνωρίζουν πως οι Έλληνες ολιγάρχες ελέγχουν τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Οι Έλληνες ολιγάρχες ελέγχουν πήρως τη χώρα και έχουν στην κατοχή τους τα ΜΜΕ, τα οποία μπορεί να είναι χρεοκοπήμένα αλλά -ελλείψει νέων ΜΜΕ- έχουν ακόμα μεγάλη δύναμη.
Κριτική στους Έλληνες ολιγάρχες δεν γίνεται από πουθενά, αφού έλεγχουν την πλειοψηφία των δημοσιογράφων και μετέτρεψαν τους «πνευματικούς ανθρώπους» σε τζουτζέδες τους.
Ήταν τα ξένα ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στους Έλληνες ολιγάρχες και τον άθλιο ρόλο τους. Προφανώς, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των δικών τους ολιγαρχών.
Περιοδικά, όπως το «Stern», έγραψαν πως η Ελλάδα ελέγχεται από 2.000 οικογένειες.
Μετά την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ και την μεγάλη συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας, η προσπάθεια των Ελλήνων ολιγαρχών να υπάρξουν νέα κόμματα, ώστε να μοιραστούν οι ψήφοι του εκλογικού σώματος και να μπορούν οι ίδιοι να συνεχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση είναι προφανής.
Όποιος νομίζει πως οι κινήσεις για δημιουργία νέων κομμάτων έχουν κάποια σχέση με τους πολίτες, δεν ξέρει τι του γίνεται.
Οι Έλληνες ολιγάρχες είναι ικανοί να τινάξουν την χώρα στον αέρα, για να προστατεύσουν τα κεκτημένα τους, τα προνόμιά τους, και τα συμφέροντά τους.
Αλλά και οι Έλληνες πολίτες είναι έτοιμοι να τσιμπήσουν και να ψηφίσουν πάλι τα τσουτσέκια των Ελλήνων ολιγαρχών που παρουσιάζονται σαν αγνοί λαϊκοί ήρωες.
Αν μη τι άλλο, θα υπάρξει άφθονο γέλιο.
 Pitsirikos

«Κλείδωσε» και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
 Την επόμενη εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα συμφωνηθέντα με την τρόικα αλλά και οι διατάξεις που οι πιστωτές της χώρας διαφωνούν. Γι’ αυτές η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει μονομερώς, όπως είχε κάνει και με την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση. Το αγκάθι που μέχρι και την Παρασκευή δεν είχε επιλυθεί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αφορά τον φόρο υπεραξίας.

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στον τομέα της φορολογίας, θα περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων, όπως τη μείωση των προστίμων, τον συμψηφισμό χρεών με το Δημόσιο, την αύξηση του ακατάσχετου για μισθούς και συντάξεις, καθώς και διορθώσεις που προβλέπουν την κατάργηση της παρακράτησης 20% στα royalties αλλά και αλλαγές στις έμμεσες τεχνικές ελέγχου προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτερα οι έλεγχοι των εμβασμάτων.

Ειδικότερα το σχέδιο νόμου θα προβλέπει:

1. Φόρος Υπεραξίας

Με βάση τις πραγματικές τιμές πώλησης που αναγράφονται στα συμβόλαια και όχι με βάση τις εικονικές αντικειμενικές τιμές, θα υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας, ενώ από αυτόν απαλλάσσονται τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1994.

Για τα ακίνητα που υπόκεινται σε φόρο υπεραξίας με συντελεστή 15%, το νέο σύστημα προβλέπει ότι η τιμή κτήσης θα υπολογίζεται με βάση την πορεία του πληθωρισμού από το έτος που το ακίνητο αποκτήθηκε μέχρι το έτος στο οποίο πωλείται. Για παράδειγμα αν ένα ακίνητο το οποίο πωλείται το 2014 αγοράστηκε το 2000 30.000 ευρώ, και ο πληθωρισμός από το 2000 έως το 2014 αυξήθηκε σωρευτικά κατά 50%, τότε ως τιμή κτήσης για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας θα ληφθεί υπόψη το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 50%, δηλαδή κατά το συνολικό ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού την περίοδο 2000-2014. Ουσιαστικά δηλαδή ως τιμή κτήσης στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα ληφθεί υπόψη το ποσό των 45.000 ευρώ.

2. Πρόστιμα

• Μειώνεται στα 250 ευρώ από 1.000 ευρώ το πρόστιμο...

Guardian: Το θάρρος δύο γυναικών φρέναρε την άνοδο των νεο-ναζί της Ελλάδας...

Guardian: Το θάρρος δύο γυναικών φρέναρε την άνοδο των νεο-ναζί της Ελλάδας Οι δύο γυναίκες που βρίσκονται πίσω από την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής κέρδισαν την προσοχή της Guardian. Πρόκειται βέβαια για τις...
ανακρίτριες της υπόθεσης, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, για τις οποίες έγραψε «ύμνους» η βρετανική εφημερίδα.

«Για μισό χρόνο κάθονται στο γραφείο τους, στον έβδομο όροφο, και σχολαστικά εξετάζουν τα σκοτεινά βάθη της πιο βίαιης πολιτικής δύναμης της Ευρώπης», γράφει η Guardian για τις δύο δικαστικούς- παλιές φίλες όπως σημειώνει- που "τεμάχισαν τη Χρυσή Αυγή με την ακρίβεια χειρουργού".

Μετά από έρευνα σε υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τους ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος, την εξέταση μαρτύρων και τα χιλιάδες βίντεο, φωτογραφίες, ομιλίες και έγγραφα που εξέτασαν, οι δύο δικαστικοί συνέταξαν φάκελο 15.000 σελίδων, στον οποίο περιγράφουν γιατί η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση.

«Υπό το βάρος της έρευνάς τους», σημειώνει η Guardian, «η Χρυσή Αυγή άρχισε να σπάει»,
κάνοντας αναφορά...