Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Σάν σήμερα : 15 Αυγούστου 1940. Ο Τύπος γιά τόν τορπιλισμό τής "Έλλης"...


Σάν σήμερα πρίν ένα χρόνο η κατάρρευση τής γέφυρας Μorandi...

...στή Γένοβα τής Ιταλίας πού είχε σάν αποτέλεσμα νά χάσουν τή ζωή τους 43 άνθρωποι...
 στιγμιότυπο από τήν τελετή μνήμης τών θυμάτων

από : Naftemporiki

Ένα μικρό νησί τής Αττικής (η Υδρούσα, απέναντι από τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης) ανήκει σέ έναν βιοπαλαιστή! (VIDEO)

Νήσος Υδρούσα. Το ιδιωτικό νησί της Αττικής που ανήκει σε έναν βιοπαλαιστή!
Υδρούσα: Το ιδιωτικό νησί που ανήκει σε οδηγό λεωφορείου!...

Ένας οδηγός λεωφορείου πάλεψε για 24 χρόνια για να «νικήσει» το δυσκίνητο ελληνικό κράτος και να «κερδίσει» το νησάκι Υδρούσα που του κληροδότησαν συγγενείς του.

Ο βιοπαλαιστής Κώστας Σελίμης χρειάστηκε να περιμένει 24 χρόνια  για να κάνει ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Τόσα και παράλληλα μια ζωή σπαρτιάτικη με οικονομίες από τον πενιχρό μισθό του ως οδηγoύ λεωφορείου, το προσωπικό του κόστος να μη δημιουργήσει τη δική του οικογένεια και να φτάνει μέχρι του σημείου να τρώει μόνο όσπρια.

Κι όλα αυτά για να έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει κόντρα στο δυσκίνητο κράτος, το οποίο δεν του επέτρεπε να αξιοποιήσει τη δική του περιουσία. Το μικρό νησάκι Υδρούσα, δηλαδή, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης και το οποίο του κληροδότησαν τη δεκαετία του ’90 οι συγγενείς και πρώην ιδιοκτήτες του...

Τροχαίο δυστύχημα στον Ορνό με ένα νεκρό...

Γουρούνα έπεσε σε γκρεμό στον Ορνό...
Ένας νεκρός...
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον Ορνό Μυκόνου με έναν νεκρό.

Γουρούνα εξετράπη της πορείας της, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και έπεσε σε γκρεμό.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυκόνου, που ανέσυραν από τα συντρίμμια έναν άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του και έναν ακόμη τραυματία, ο οποίος διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου για τις πρώτες βοήθειες. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές...

Ελεύθερη είσοδος μέ τήν Πανσέληνο τού δεκαπενταύγουστου σέ αρχαιολογικούς χώρους...

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε όλη την επικράτεια


Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Πολιτισμού, «συνολικά 97 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και Μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού και σε 48 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες.




Οι εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα Μουσεία της χώρας, που αναμένεται να αυξηθούν, καταγράφονται σε πίνακες που θα επικαιροποιούνται για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού και θα είναι αναρτημένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ στην ελληνική και αγγλική γλώσσα».

Για τον εορτασμό της πανσελήνου του Αυγούστου που συμπίπτει φέτος με την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, επιλέχθηκε ως θέμα της αφίσας η Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.
Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Δείτε τό πρόγραμμα εκδηλώσεων : ΕΔΩ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, ο απολογισμός των εκδηλώσεων του 2018 ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες (έναντι των 74.970 επισκεπτών για το 2017 και 63.795 για το 2016) που κατέκλυσαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και Μουσεία σε όλη την επικράτεια.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019

από : Naftemporiki