Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Η έκδοση του πενταετούς ομόλογου υπογράφει το τέλος της κηδεμονίας «της Τρόικας»

Les Echos: Η Ελλάδα υπογράφει το τέλος της κηδεμονίας της «Τρόικας»...

...με την έκδοση του πενταετούς ομόλογου...

Η Ελλάδα με την έκδοση του πενταετούς ομόλογου υπογράφει το τέλος της κηδεμονίας «της Τρόικας» και την πραγματική της επιστροφή στις αγορές, γράφει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos.
Μετά την πτώχευση το 2012 και την υποβολή στην κηδεμονία του ΔΝΤ και των Βρυξελλών, η χώρα «πετάει με τα δικά της φτερά από τον προηγούμενο Αύγουστο» τονίζει η γαλλική εφημερίδα και προσθέτει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επέμεινε ώστε το πρόγραμμα βοήθειας, με όρους εξαιρετικής λιτότητας, να λάβει τέλος. Η Αθήνα πέτυχε να εξασφαλίσει ένα άνετο «μαξιλάρι» ρευστότητας. Με την συμβουλευτική στήριξη της Τράπεζας...

5ετές ομόλογο : Πρώτο θετικό βήμα επιστροφής του ελληνικού δημοσίου στις αγορές...


Έκδοση 5ετους: Ισχυρή ζήτηση και επιτόκιο στο 3,6%
Έκλεισε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετες ομόλογο. Το ελληνικό δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 3,6%.
Η ζήτηση ήταν εξαιρετικά έντονη, με τις προσφορές εκ μέρους των επενδυτών να υπερβαίνουν τα 9 δισ. ευρώ. To κουπόνι (ετήσιο επιτόκιο) φέρεται να διαμορφώθηκε στο 3,4%. Αναμένονται σε λίγη ώρα επίσημες ανακοινώσεις.
Η Αθήνα φαίνεται πετυχαίνει έτσι το στόχο της, που ήταν να εξασφαλίσει επιτόκιο τουλάχιστον μία μονάδα χαμηλότερο από τις αντίστοιχες εκδόσεις του παρελθόντος. Να θυμίσουμε ότι...

Μέ τρένο Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες!


Τέθηκε σε κυκλοφορία από σήμερα το μεσημέρι η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο σύνολό της, καθώς παραδόθηκε και το τελευταίο τμήμα της νέας γραμμής μεταξύ Λιανοκλαδίου- Δομοκού. Πρόκειται για το τμήμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό Αγγείες μέχρι το Δομοκό, που περιλαμβάνει και μια σιδηροδρομική γέφυρα τη λεγόμενη ΣΓ26 στην περιοχή της Εκκάρας Δομοκού. Πρόκειται για μια νέα τοξωτή μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα, που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου τα τρία τελευταία χρόνια και για την οποία οι τεχνικοί της ΕΡΓΟΣΕ νιώθουν περηφάνια για την ολοκλήρωση τηής κατασκευής της και τη χαρακτηρίζουν ως ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα.
Στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε από το Λιανοκλάδι το πρώτο δρομολόγιο, μετά τις δοκιμές που έγιναν, προς τον Δομοκό και...

Η FAZ (Frankfurter Αllgemeine Zeitung) γιά τή «Συμφωνία των Πρεσπών»

FAZ: Eπιτυχία τoυ Τσίπρα...
«Πριν από έναν χρόνο, σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να επιλύσει μια παλιά διαμάχη στη νοτιοανατολική Ευρώπη: τη διαμάχη που ξεκίνησε η Ελλάδα για το όνομα της Μακεδονίας, που πλέον θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Η διαμάχη έγινε ορατή το 1991 όταν, ύστερα από την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η νοτιοανατολική αυτή δημοκρατία της ανακήρυξε την ανεξαρτησία της», αναφέρει σχόλιο στο πρωτοσέλιδο της Frankfurter Αllgemeine Zeitung (FAZ). 

Η διαμάχη, σημειώνει ο αρθρογράφος, είχε αρχίσει να διαφαίνεται στον ελληνικό εμφύλιο (1944-1949), αν όχι νωρίτερα. Επίσης, κάνει εκτενή αναφορά στους «Σλαβομακεδόνες» ή «Σλαβόφωνους Έλληνες» που ζούσαν στην περιοχή και οι οποίοι, με την υποστήριξη Βελιγραδίου και Μόσχας, τάχθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων κομμουνιστών. Κατά τον ελληνικό εμφύλιο, σημειώνει το άρθρο, η Γιουγκοσλαβία αποπειράθηκε να ελέγξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως παρόμοιες απόπειρες είχε κάνει και στο παρελθόν. Ωστόσο οι Έλληνες κομμουνιστές ηττήθηκαν και έτσι οι «Σλαβομακεδόνες» ηττήθηκαν διπλά, σημειώνει το άρθρο προσθέτοντας: «Στα βιβλία ιστορίας των νικητών οι λέξεις "κομμουνιστές" και "Σλάβοι" έγιναν συχνά συνώνυμα. Ο εμφύλιος περιγράφηκε ως πόλεμος μεταξύ των "Σλαβοκομμουνιστών ληστών" εναντίον της Ελλάδας».
Μεταπολεμικά, σημειώνει ο αρθρογράφος, για τη συμφιλίωση της ελληνικής κοινωνίας αποδόθηκαν τα δεινά του πολέμου σε...

Τσαρλατανισμοί εκ τού ασφαλούς : Τού Άδωνη τού φταίει η «ευρωπαϊκή γραμμή» του Κωνσταντίνου Καραμανλή...

Μαθήματα «αδειάσματος»...
Όλο και πιο «ζουμερή» γίνεται η κατάσταση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας με την αρχική διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια και του Άδωνη Γεωργιάδη να εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από αθώες δηλώσεις, σε κόντρα κανονική, δηλαδή, αλλά πάντα στα πλαίσια της αστικής ευγένειας που υπαγορεύει η «γαλάζια» αριστεία.

Και αυτό διότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ο Νίκος Δένδιας, δεν έκρυψε τη σαφέστατη διαφωνία του.

O Άδωνις Γεωργιάδης, αφού ξεκαθάρισε σε τυχόν δύσπιστους και κακεντρεχείς ότι τάσεις στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν (!), εξέθεσε την άποψή του για το τι πήγε στραβά στις εκλογές του 2012 και η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο απογοητευτικό ποσοστό του 18%...

Ένοχος κρίθηκε ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος...

Φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή στον Αμβρόσιο για τις ομοφοβικές επιθέσεις
Ένοχος κρίθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και για τις δύο πράξεις που του καταλογίζονται, και του επιβλήθηκε επτάμηνη ποινή φυλάκισης.

Ο ΜΗΤΡΟΠOΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΤην ενοχή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και για τις δυο κατηγορίες (ρατσιστικές αναφορές και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος), αποφάσισε πριν λίγα λεπτά το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για την υπόθεση με την ανάρτηση του Μητροπολίτη στο ιστολόγιό του με τον τίτλο «Φτύστε τους»...

Δελτίο Τύπου: Έγκριση σχεδίου σύμβασης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                                    
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
 
Ένα βήμα πριν την υλοποίηση βρίσκεται ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός της Μυκόνου.
Σύντομο ιστορικό του έργου:

"...με ποιον τελικά είναι. Με τον βασιλέα της εποχής εκείνης, ή με τον Ελευθέριο Βενιζέλο;..."

Η ΝΔ είναι μία και Σαμαρική...
Και χιούμορ. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει αυτό που λέει ο Σαμαράς, "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", είπε χαμογελώντας, "μάλλον ήθελε να πει, η ΝΔ είναι μία και Σαμαρική".
"Προσπερνάει, σαν να είναι κουρελόχαρτο, ο κ. Σαμαράς την Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, με την οποία πήραμε την Καβάλα και το 52%, το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας". 
Αυτό, κατά τον κ. Κοτζιά, ήταν επίτευγμα του Βενιζέλου. "Και ερωτώ τη ΝΔ να μου πει με ποιον τελικά είναι. Με τον βασιλέα της εποχής εκείνης, ή με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αλλά, απάντηση δεν μου δίνουν"...