Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Κανένα δάκρυ για τις κοριτσάρες της Εθνικής…

μόνο υπερηφάνεια για τις συνεχείς υπερβάσεις…

Δεν πήραν το χάλκινο μετάλλιο, κατέκτησαν όμως μία θέση στις καρδιές μας, για την προσπάθεια τους και τις υπερβάσεις που έκαναν για να φτάσουν στην 4η θέση.

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά ηττήθηκαν από το Βέλγιο (78-45) στον μικρό τελικό, αλλά κρατούν την 4η θέση και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...
 

"Αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ"....

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Αγκυρα...
Αποτέλεσμα εικόνας για Παυλοπουλος Ψαρά
«Για να θυμηθούμε τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, η δόξα θα περπατά πάντα στα Ψαρά. Πριν απ’ όλα προκειμένου να μας θυμίζει το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία. Επιπλέον, όμως, για να μας διδάσκει ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία, στο διηνεκές, με κάθε τίμημα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την 193η επέτειο του ολοκαυτώματος των Ψαρών και υπογράμμισε ότι «μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο από εδώ, τα Ψαρά, διαμηνύουμε προς όλες τις γειτονικές χώρες, και ιδίως προς την Τουρκία, ότι τείνουμε ειλικρινώς χείρα φιλίας και καλής γειτονίας. 

Πλην, όμως, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του».

"Πονηρεύουν" όλο καί περισσότερο τά πλάνα τών ελεγκτικών μηχανισμών....

Απόρρητο σχέδιο για 14.500 ελέγχους το καλοκαίρι στα νησιά...
Αποτέλεσμα εικόνας για οικονομικοί ελεγχοι στα νησιά
Κλειδωμένο αρχείο με 14.500 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού, με έμφαση στους...
τουριστικούς προορισμούς, έχουν οι τρεις επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων. 

Το απόρρητο σχέδιο των ελέγχων εστάλη με μυστικότητα, για πρώτη φορά, στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προκειμένου να μην γνωρίζει ουδείς εκ των προτέρων σε ποιες περιοχές, ποια μαγαζιά θα ελεγχθούν. Και αυτό, καθώς μέχρι πρότινος «έπεφτε» σύρμα, με αποτέλεσμα οι ελεγχόμενοι να συμμορφώνονται μέχρι να απομακρυνθούν οι ελεγκτές από την περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι ελεγκτές θα ενημερώνονται μερικές ώρες πριν από τον έλεγχο των επιχειρήσεων, εφόσον πρόκειται για συνεργεία ελέγχου που ξεκινούν από την Αθήνα, και μερικά λεπτά πριν, εφόσον πρόκειται για τοπικά συνεργεία.

Ωστόσο, οι ελεγκτές μπορεί δύο ή τρεις ώρες πριν να γνωρίζουν τον τόπο προορισμού, αλλά δεν θα γνωρίζουν ποιες επιχειρήσεις θα ελέγξουν. Ανώτατο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης σημειώνει, ότι, με τον τρόπο αυτόν, οι όποιες διαρροές θα περιορισθούν, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια για τα ταμεία του Δημοσίου.

Επίσης εκτιμά ότι φέτος, λόγω της καμπάνιας που έχει γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή, θα επιτευχθούν και καλύτερα ποσοστά φορολογικής συμμόρφωσης, καθώς ουδείς επιθυμεί να κλείνει η επιχείρησή του για 48 ώρες, με ενδεχόμενο να φθάνει και τις 10 ημέρες. 

Βέβαια, φέτος οι ελεγκτικές αρχές δεν θα σταματούν εκεί. Μετά τον επιτόπιο έλεγχο, στην περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις, άλλο συνεργείο θα ξεκινάει τον έλεγχο των προηγούμενων ετών, δηλαδή θα ελέγχονται σε βάθος τριετίας ή πενταετίας.



Τό ...αισιόδοξο σκίτσο...

                                ...τού Αρκά

Όποιος γουστάρει τό δροσιό ή στή θάλασσα ή στό βουνό...!

Σπάει την ...ανία ο Καραμανλής και πάει εκδρομή στην Ήπειρο
  spaei-tin-ania-o-karamanlis-kai-paei-ekdromi-stin-ipeiro

Στο Νομό Ιωαννίνων θα βρίσκεται μέχρι την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο πρώην αρχηγός της ΝΔ διανυκτέρευσε στην Αετομηλίτσα (παλιά Δέντσικο – Ντένισκο) ενώ θα επισκεφτεί και άλλες περιοχές.
Μαζί του βρίσκεται ο στενός του φίλος, πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί τη θέση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.
Σήμερα και αύριο ο  Κωστας Καραμανλής θα κάνει πεζοπορία στο Γράμμο και, σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, θα επισκεφθεί την Γράμουστα και τις λίμνες Αρρένες (Μουτσάλια).
Ο πρώην πρωθυπουργός, δεν αποκλείεται να  συναντηθεί και με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, ενώ αύριο Κυριακή, είναι πολύ πιθανή ακόμη και μια επίσκεψη στην Μονή Στομίο της Κόνιτσας. 
Η επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή πραγματοποιείται με άκρα μυστικότητα.

Με πληροφορίες από  epirusgate
thetoc.gr 

Με μολύβι φάμπερ νούμερο δυο, η ζωή της σπουδαίας Άλκης Ζέη

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Άλκης Ζέη, «με μολύβι φάμπερ νούμερο δυο» γίνεται το αντικέιμενο ενός λογοτεχνικού περιπάτου στην Αθήνα, σε σημεία-σταθμούς που επηρέασαν τη ζωή της σπουδαίας συγγραφέα.
Τα Public, η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν αυτό τον λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στην αγαπημένη συγγραφέα μικρών και μεγάλων αναγνωστών Άλκη Ζέη.



Το Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017, με αφετηρία το Public Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1), στις 10:30 το πρωί, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τα παιδικά χρόνια και την ενήλικη ζωή της συγγραφέα, βιώματα που βρήκαν την έκφρασή τους στα βιβλία της που πρόσφεραν και προσφέρουν αναγνωστική απόλαυση εδώ και πολλά χρόνια τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους αναγνώστες.
Πρώτη στάση της λογοτεχνικής διαδρομής μας η συμβολή των οδών Σόλωνος και Εμμανουήλ Μπενάκη, όπου βρίσκεται ένα σπίτι, στενά συνδεδεμένο με τα  παιδικά χρόνια της Άλκης Ζέη, το σπίτι της θείας της Ξάνθης, αδελφής της μητέρας της.
Γράφει στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο:

Μαξίμου: Θετική αποτίμηση της απόφασης του Εurogroup από αγορές και επενδυτές...

Μαξίμου: Θετική αποτίμηση της απόφασης του Εurogroup από αγορές και επενδυτές - MediaΤο κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτιμούνται θετικά από αγορές και επενδυτές, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.  

Σημειώνει πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η πορεία των ελληνικών ομολόγων, που σημειώνουν χαμηλά επταετίας, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody’s και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), που είναι και το σημαντικότερο, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτιμώνται ως θετικά από τις αγορές και τους επενδυτές.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επισημάνει προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως αυτή η θετική ανταπόκριση των αγορών «είναι και η καλύτερη απάντηση στη διαρκή μεμψιμοιρία και καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακριβώς για το λόγο αυτό προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει ένα σκηνικό σήψης, εκτελώντας τις εντολές της πιο σκοτεινής μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως «είναι προφανές ότι δεν τους έχει μείνει τίποτε άλλο, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης».

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού καταλήγει λέγοντας «στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, θα φανεί πλήρως το στρατηγικό αδιέξοδο που μόνοι τους δημιούργησαν στους εαυτούς τους αρνούμενοι την πραγματικότητα που βλέπει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης»...
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Γιάννης Μπουτάρης : Πέντε αυτονόητες αλήθειες για τα σκουπίδια

Άρθρο- παρέμβαση του Γιάννη Μπουτάρη... 
Οι 5 αλήθειες για τα σκουπίδια...
Άρθρο- παρέμβαση του Γιάννη Μπουτάρη: Οι 5 αλήθειες για τα σκουπίδια - Media
Σε αναλυτική δήλωση, με πέντε σαφείς τοποθετήσεις για το θέμα των σκουπιδιών, προέβη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη Voria.gr.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει τις εξής πέντε «αυτονόητες αλήθειες για τα σκουπίδια», όπως τις χαρακτηρίζει:

1. Η καθαριότητα των πόλεων είναι αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Είναι περιφρούρηση της δημόσιας υγείας και δείγμα πολιτισμού. Είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των πολιτών. Επιζητούμε πάντα και τη συνδρομή του ίδιου του πολίτη, και προσδοκούμε στην αυτοσυνείδησή του. Χωρίς συλλογική κοινωνική συμμαχία, χωρίς ατομική συμμετοχή δεν επιλύεται ποτέ ένα θέμα σαν την καθαριότητα.

2. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παγιδεύεται συνεχώς στον πελατειακό εμπαιγμό κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων. Οι εργαζόμενοι καθίστανται συστηματικά όμηροι, και δημιουργείται πάντα μία ατελέσφορη τεχνητή πόλωση με την δημοτική αρχή. Η δημοτική αρχή μετατρέπεται σε σάκο του μποξ. Η απαρέγκλιτη τήρηση του Συντάγματος πρέπει να δεσμεύσει απόλυτα το σύνολο των κομμάτων σήμερα και στο μέλλον. Τελείωσε ο χρόνος για μικρόψυχες πολιτικές υποκρισίες.

3. Το θεσμικό πλαίσιο από το 2011 με τον "Καλλικράτη" επιτρέπει στους Δήμους να αναθέτουν με δημόσιες διαγωνιστικές διαδικασίες την καθαριότητα σε εξωτερικούς συνεργάτες και οργανωμένες εταιρείες, με δικά τους μέσα. Οι αρχές συνεχίζουν να έχουν ελεγκτικό και ρυθμιστικό ρόλο.

4. Ηδη σε πολλές περιφερειακές πόλεις αλλά και σε δεκάδες δημόσιους φορείς όπως νοσοκομεία, αεροδρόμια, πανεπιστήμια κτλ., όπου γίνονται τέτοιες συνεργασίες έχουμε πολύ ποιοτικότερα και οικονομικότερα αποτελέσματα.

5. Ας προχωρήσουμε επιτέλους χωρίς ταμπού και εθελοτυφλίες. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να προχωρήσει μπροστά. Προέχει η εξυπηρέτηση των πολιτών και η ποιότητα ζωής της καθημερινότητας...

voria.gr