Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Βορρά στις επενδυτικές διαθέσεις επιχειρηματιών κινδυνεύει να γίνει η Φτελιά μετά την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, να παραχωρηθεί η παραλία της περιοχής για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων.


FTELIA MYKONOS 1
Η παραλία της Φτελιάς.
Η Υπουργός παραχώρησε για πρώτη φορά την παραλία της Φτελιάς και μάλιστα για τρία χρόνια σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, αγνοώντας την βούληση του Δήμου Μυκόνου (α/α ΔΣ Δήμου Μυκόνου 76/ 1999 και α/α ΔΣ Δήμου Μυκόνου 48/2015) και παραβλέποντας ότι γειτνιάζει με σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, μάλιστα χωρίς να ζητήσει σχετική γνωμάτευση από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία!
Οι περιοριστικοί όροι της παραχώρησης προκαλούν τουλάχιστον μειδίαμα, όταν γνωρίζουμε την ανυπαρξία των ελεγκτικών μηχανισμών και την απροθυμία/ανικανότητα του Δήμου να διαφυλάξει τους όρους της σύμβασης παραχώρησης των παραλιών και τον ελεύθερο χώρο που δικαιούνται οι πολίτες.
Τραγική διαπίστωση η αγνόηση από την κεντρική κυβέρνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της επιθυμίας των ίδιων των πολιτών να προστατέψουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της τουριστικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς. 


(Ολόκληρο τό άρθρο τής ΚΕΠοΜ ΕΔΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                          
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ 
                                                                                                                                                                                                                                                 
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
Ο Δήμος Μυκόνου προέβη σε εντατικές και εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του συνόλου των σχολικών συγκροτημάτων όλων των βαθμίδων, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε ένα πλήρως ανανεωμένο και φιλόξενο περιβάλλον.
Οι υπηρεσίες και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Μυκόνου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, να είναι έτοιμα πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού της σχολικής περιόδου 2017-2018.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 240.000 ευρώ και αφορούσε στον ελαιοχρωματισμό των κτιρίων.
Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου επιδίωξε εξαρχής τη συμμετοχή πλήθους υποψηφίων αναδόχων και για τον εν λόγω διαγωνισμό, ενώ κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 15 ενδιαφερόμενων εταιριών.
Γεγονός που επέφερε μια σημαντικότατη έκπτωση για τα δεδομένα του Δήμου Μυκόνου, της τάξεως του 68% επί του αρχικού προϋπολογισμού!
Το συνολικό κόστος συντήρησης και ανακαίνισης των σχολικών συγκροτημάτων, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του Δήμου Μυκόνου.
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία, αφορούν κυρίως στο βάψιμο των κτιρίων, αλλά και στη συντήρηση των κήπων και παρτεριών των προαύλιων χώρων, των υδραυλικών εγκαταστάσεων, στη γενική καθαριότητα των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, στη διαγράμμιση των σχολικών γηπέδων και σε πλήθος άλλων μικρών ή μεγαλύτερων υποέργων.

Μύκονος, 06-09-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Πειραιάς: το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου

Κατά έξι θέσεις ανέβηκε ο Πειραιάς στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών λιμανιών στη σχετική ετήσια λίστα της ναυτιλιακής επιθεώρησης Lloyd’s List (Global Ports Top 100). Ο Πειραιάς αναρριχήθηκε το 2017 στην 38η θέση διεθνώς από την 44η το προηγούμενο έτος.
Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος λιμένας της Μεσογείου, ακολουθώντας τα δύο ισπανικά λιμάνια της Αλχεθίρας και της Βαλένθια, που βρίσκονται στην 28η και την 29η θέση αντίστοιχα. Βρίσκεται δε πλέον στην 6η θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών. Πρώτο στην Ευρώπη είναι το Ρότερνταμ (12ο παγκοσμίως) και ακολουθούν η Αμβέρσα (14ο διεθνώς), το Αμβούργο (17ο) και τα δύο προαναφερθέντα ισπανικά λιμάνια. Η σχετική κατάταξη προσμετράει τον αριθμό εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται και θεωρείται η επιτομή των μεγεθών του παγκόσμιου λιμενικού χάρτη. Σύμφωνα με τη Lloyd’s List, η ανάπτυξη του λιμανιού είναι προφανής και ο στόχος της Cosco είναι να βάλει τον Πειραιά ανάμεσα στους 30 μεγαλύτερους λιμένες του κόσμου το 2018 και μεταξύ των μεγαλυτέρων στην Ευρώπη.
(ολόκληρο τό άρθρο τού Ηλία Μπέλλου ΕΔΩ)

από kathimerini.gr

Αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών μεταξύ της Ελλάδος καί δεκάδων άλλων χωρών (καί φορολογικών "παραδείσων"...)

Η εφορία βλέπει τις καταθέσεις Ελλήνων...
Η εφορία βλέπει τις καταθέσεις Ελλήνων σε 21 χώρεςσε 21 χώρες...

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών (καταθέσεων κ.α) μεταξύ της Ελλάδος και δεκάδων άλλων χωρών με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Με απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προσδιορίζεται ο κατάλογος των χωρών ως προς τις οποίες η Αρμόδια Αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας προτίθεται να θέσει σε ισχύ και εφαρμογή, σε διμερή βάση, την Πολυμερή Συμφωνία Αρμόδιων Αρχών για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της πληροφόρησης στην κίνηση λογαριασμών Ελλήνων φορολογούμενων στο εξωτερικό, το οποίο θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού για την περιστολή της φοροδιαφυγής.
Ο κατάλογος των χωρών με τις οποίες πρόκειται να ξεκινήσει η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών εντός του 2017:

«Κόβεται» ο υιός Τραγάκης από τά ψηφοδέλτια τής ΝΔ...


Μετά τις επικρίσεις για οικογενειοκρατία και κληροδότηση βουλευτικών εδρών, η ΝΔ ανακοίνωσε πως «κόβει» τελικά τον υιό Τραγάκη από τα ψηφοδέλτιά της.
Από το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος». 

Οι κληρονομούμενες βουλευτικές έδρες θά πληρώνουν φόρο κληρονομιάς ή έστω ΕΝΦΙΑ;...

Μόνο ο Τραγάκης θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς;

Η αφέλεια με την οποία ο Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την Βουλή μετά από 45 χρόνια και θα «διορίσει» το γιο του εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που καθόρισαν το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης . Που βασίζεται στην οικογενειοκρατία αλλά επικαλείται… την αριστεία.
O Γιάννης Τραγάκης  εκλέγεται από το 1974 και αυτό είναι από μόνο του υπερβολικό. Αλλά με απόλυτη φυσικότητα αναγγέλλει ότι φεύγοντας θα κληροδοτήσει – ουσιαστικά μαζί με το μηχανισμό του- τη βουλευτική έδρα στο γιο του! Λες και η εκλογική του περιφέρεια είναι φέουδο που του ανήκει.
Ποιος όμως θα μπορούσε να εγκαλέσει τον Τραγάκη για την αποθέωση του νεποτισμού όταν το ίδιο του το κόμμα αλλά αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς αυτό;  Κόμματα που κληρονομούνται από γενιά σε γενιά, ανάμεσα σε παιδιά, ανίψια και εγγόνια μεγάλων πολιτικών οικογενειών. Έχουμε υπουργούς που διορίστηκαν και πρωθυπουργούς που εκλέχθηκαν με βασικό προσόν το όνομα τους- και καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα.
Και τουλάχιστον η ..αυθόρμητη οικογένεια Τραγάκη πλήρωσε με τον αποκλεισμό του υιού- υποθέτουμε για μια μόνο εκλογική αναμέτρηση. Οι υπόλοιποι που νέμονται τις πολιτικές περιουσίες, πότε θα πληρώσουν φόρο κληρονομιάς; 

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από  τή "Νέα Μύκονο"