Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ορκωμοσία νέας Κυβέρνησης

Straight Out Of Camera
                                                                                                                                                           Menelaos Myrillas / SOOC
από thepressproject.gr

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Από την τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε στην Βασιλική Θάνου 
 (Nick Paleologos / SOOC)
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής: 

Πρωθυπουργός : Βασιλική Θάνου
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Αναπληρωτής υπουργός για θέματα μετανάστευσης: Ιωάννης Μουζάλας
Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Φίλιππος Τσαλίδης
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού: Αλκηστις Πρωτοψάλτη
Υπουργός Εθνικής Αμυνας: Ιωάννης Γιάγκος πτέραρχος εν αποστρατεία
Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου 
Αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα
Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: Ιωάννης Γκόλιας
Αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ: Κώστας Μουσουρούλης
Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ιωάννης Μελάς
Υπουργός Δικαιοσύνης: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης 
Αναπληρωτής υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων: Σπυρίδων Φλογαΐτης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης
Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών: Τρύφων Αλεξιάδης
Υπουργός Εργασίας: Δημήτρης Μουστάκας
Υπουργός Υγείας: ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος
Υπουργός Επικρατείας: Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος
Υπουργός Επικρατείας για την Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου (28.08.15)

                                                                                                 από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

"Κλείδωσαν" οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου...


Σύγκλιση της νέας Βουλής, την 1η Οκτωβρίου.
Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής...
Υπογράφηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, τη διενέργεια εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και...
σύγκλιση της νέας Βουλής την 1η Οκτωβρίου...

Αυγουστιάτικα φεγγάρια…


- 7 δημοσκοπήσεις σε 4 μέρες…
- Σε όλες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ…

Κανείς δημοσκόπος δεν θέλει να κάνει μετρήσεις τον Αύγουστο, αλλά λόγω της κατάστασης (εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη) είναι αναγκασμένος να το κάνει, είπε ο Ηλίας Νικολακόπουλος.

7 δημοσκοπήσεις δίνουν όλες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότερες με μικρή διαφορά. Δεν μιλάμε για ντέρμπι είπε ο Νικολακόπουλος, αλλά…
για ψαλίδισμα της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς έχει αλλάξει το εκλογικό τοπίο. Έχουμε την συμφωνία της 12ης Ιουλίου και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες μέρες η διαφορά μεταξύ των 2 πρώτων κομμάτων θα είναι πιο ευκρινής. Πάντως ο αριθμός των αναποφάσιστων, αυτήν ώρα παραμένει εξαιρετικά μεγάλος.

Οι αναποφάσιστοι και η σκηνική παρουσία των αρχηγών (ενδεχομένως και ένα debate ) θα δώσουν τελικά τον νικητή…

Θάνου: Oι εκλογές θα διεξαχθούν «κατά τρόπο άψογο»...



Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών μετά την ορκωμοσία...
Ευχαριστώντας τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης για την αποδοχή της πρότασης ξεκίνησε την εισήγησή της στο υπουργικό συμβούλιο η Βασιλική Θάνου. Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός τόνισε ότι οι υπουργοί είναι πρόσωπα «κατά το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής» και διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν «κατά τρόπο άψογο».

«Όλοι είμαστε έτοιμοι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας για να διεξαχθούν οι εκλογές κατά τρόπο άψογο», ανέφερε η κυρια Θάνου, επισημαίνοντας πως «είναι πολύ πιθανό να διαχειριστούμε και άλλα ζητήματα που είναι σε εξέλιξη, με κύριο το μεταναστευτικό».


Οι πρώτες δηλώσεις των υπουργών μετά την ορκωμοσία...

Θυροκολλήθηκε στη Βουλή η διάλυση του Σώματος...




Θυροκολλήθηκε, πριν από λίγη ώρα, από τον Φρούραρχο κ. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, στη Βουλή το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση του Σώματος, την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου και τη... σύγκληση της νέας Βουλής η οποία ορίζεται την 1η Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, στις 11 το πρωί.
Το Π.Δ. υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Β. Παυλόπουλος και η Πρωθυπουργός κυρία Βασιλική Σπ. Θάνου- Χριστοφίλου.
Αναλυτικά, στο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται:
«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΣΤ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11 π.μ.»
Έτσι, με την θυροκόλληση ολοκληρώνεται το τυπικό κομμάτι της διαδικασίας και πλέον η χώρα μπήκε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται αύριο να έχει επίσημη συνάντηση με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Κατερίνα Θάνου...

«Βρέχει» δημοσκοπήσεις: Θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή ...


Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση
Άγγελος Μόσχοβας
Η αντίστροφη μέτρηση των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει και ήδη «βρέχει» δημοσκοπήσεις.
Στις πολλές και διαφορετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για...
ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αν και υπάρχουν και δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνετη επικράτηση του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επαναλαμβανόμενο εύρημα ότι δεν μπαίνει στη Βουλή το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά και ο μεγάλος αριθμός των αναποφάσιστων.

Γιά τίς λεπτομέρειες τών μετρήσεων... πιέστε ΕΔΩ

Τσίπρας: "Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων"...


«Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να...
επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία».

Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας-Εκλογικής Επιτροπής.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε το αληθινό δίλημμα της κάλπης». «Να βγούμε μπροστά», τόνισε και προσέθεσε: «Να μην αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα βορά στην επίθεση των ακραίων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων. Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της πανελλαδικής σύσκεψης του Σαββατοκύριακου, όπου και θα τεθούν οι βασικές αρχές του κυβερνητικού προγράμματος και θα εγκαινιαστεί επίσημα η έναρξη της προεκλογικής δουλειάς του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της εκλογικής μάχης για το μέλλον της χώρας, καθώς και τα ανοιχτά ζητήματα στα οποία θα αντιπαρατεθούν τα προγράμματα των κομμάτων, όπως η διαπραγμάτευση του χρέους, τα «ισοδύναμα» μέτρα, το αγροτικό, η προστασία της πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια, οι εργασιακές σχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα συνολικό κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Βασικός άξονας του είναι οι μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, τους θεσμούς και το κράτος. «Μόνο μια πολιτική δύναμη που δεν είναι δέσμια συμφερόντων, μπορεί να τις σκεφτεί και να τις εφαρμόσει» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας...

parapolitika.gr

Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός...

... που είχε σχέση με ανερχόμενη τραγουδίστρια...
Ρεζίλι έγινε γνωστός πολιτικός που διατηρούσε σχέση με νεαρή και ανερχόμενη τραγουδίστρια, με αποτέλεσμα να το φυσάει και να μην κρυώνει.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν...
ο πολιτικός -που είναι γνωστός για τις ερωτικές του «αταξίες»- είχε ραντεβού με την νεαρή τραγουδίστρια σε διαμέρισμα που διατηρεί κρυφά από τη σύζυγό του στο Κολωνάκι.

Η τραγουδίστρια πήγε πριν από τον πολιτικό στο διαμέρισμα και τον περίμενε να έρθει αλλά τότε της χτύπησε την πόρτα ο διαχειριστής και της ζήτησε τα κοινόχρηστα.

Η τραγουδίστρια του είπε να έρθει αργότερα αλλά αυτός την αναγνώρισε και της ζήτησε αυτόγραφο.

Επειδή η τραγουδίστρια δεν είχε αυτόγραφα μαζί της, ο διαχειριστής την παρακάλεσε να υπογράψει στο δεξι του κ...μέρι.

Την ώρα που η τραγουδίστρια υπέγραφε στον ποπό του διαχειριστή, άνοιξε η πόρτα του διπλανού διαμερίσματος και βγήκε μια κυρία με ένα σκυλάκι, η οποία είδε την σκηνή και έκανε τον σταυρό της.

Τότε εμφανίστηκε και ο γνωστός πολιτικός, ο οποίος οπλοφορούσε, αλλά πες μου κάτι : 
Πιστεύεις πως θα έγραφα ποτέ για τις γκομενοδουλειές κάποιου πολιτικού;
Με έχεις για τόσο τελευταίο;
Όμως έχω δει άπειρα τέτοια κείμενα σε πολλά σάιτ, που δεν λένε απολύτως τίποτα και είναι ολοφάνερο πως είναι φανταστικές ιστορίες με φανταστικά πρόσωπα, με μοναδικό σκοπό να προσελκύσουν αναγνώστες και να βγάλουν χρήματα από τα χάπατα.
Οπότε, είπα να το κάνω μια φορά κι εγώ.
Τέλειο;

(αναδημοσίευση τής σχετικής ανάρτησης στή "Ν.Μ." τής  26/5/'15 από τόν "pitsirikos")

Η αξεπέραστη ομορφιά τής Τερψιχόρης...

Φωτογραφήματα 
τής ΑΙΜΙΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Γάτζοι και μισοφέγγαρα. Άνδρες με φαρδιά παντελόνια και μάτσο στιλ και κυρίες με διχτυωτά καλσόν και λάγνο ύφος. Όλα ξεκίνησαν στο «στόμα» του λιμανιού του Μπουένος Άιρες, στα μεγάλα σπίτια με την εσωτερική αυλή που κάθε δωμάτιο κατοικούνταν από διαφορετικές οικογένειες, αναμιγνύοντας σε εκείνη την αυλή, ήχους, φόρμες και δομές για να προκύψει ένα καινούργιο είδος μουσικής. Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο η μουσική αλλά και ο χορός κατακλύζουν τον κόσμο. Νέοι αρχίζουν να χορεύουν τους ρυθμούς των γονιών τους με αφοσίωση και πάθος. Στους παραδοσιακούς διαγωνισμούς του χορού στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, συρρέουν συμμετέχοντες από την Ρωσία μέχρι την Ελλάδα και την Ιαπωνία. Έτσι έγινε και φέτος στον 13th Tango Dance World Championship και στην κατηγορία Tango Stage, τα ζευγάρια έδειξαν τις ικανότητες τους στις φιγούρες. Στην φωτογραφία ο Dmitry Vasin και η Esmer Omerova από την Ρωσία στην διάρκεια του χορευτικού τους.                

AFP PHOTO/JUAN MABROMATA

Δείτε στή συνέχεια άλλες τέσσερεις καλλιτεχνικές φωτογραφίες από τό  
13th Tango Dance World Championship