Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Διαλέγεις υποχρεωτικά. Οι εναλλακτικές λύσεις -πέραν τών δύο- είναι ...λιγάκι χειρότερες...

Δίλημμα...
Λένε ότι όποιος δεν έχει παντρέψει κόρη και δεν έχει κτίσει σπίτι, δεν ξέρει τι θα πει πρόβλημα. Κατ' αντιστοιχίαν ένας λαός δεν ξέρει τι θα πει πρόβλημα αν δεν έχει βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη...

Από την στήλη "Πιττακιον" 
matrix24.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Πάνδημη η θλίψη στη Γένοβα

Ιταλία: Στους 40 οι νεκροί από την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα


REUTERS/STEFANO RELLANDINI
Στους 40 ανήλθε σήμερα ο απολογισμός της κατάρρευσης της οδογέφυρας την Τρίτη στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο επίσημες πηγές.
Ενώ ο απολογισμός των θυμάτων ανερχόταν εδώ και ημέρες στους 38 νεκρούς, οι πυροσβέστες που πραγματοποιούν έρευνες στα συντρίμμια ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν σήμερα το απόγευμα τη σορό ενός εργάτη, ηλικίας περίπου 30 ετών από τη Γένοβα, ο οποίος αγνοείτο.
Επιπλέον, ένας Ρουμάνος 36 ετών υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, όπως έγινε γνωστό από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες εντόπισαν...

Τό επίκαιρο σκίτσο τού...

                                                        ...τού Κώστα Γρηγοριάδη


Χρόνος, ο πανδαμάτωρ...

Η όξινη Μνήμη, η άοσμη Λήθη...
...και η Ιστορία που γράφεται στα πρωτοσέλιδα

Το κύμα του πόνου από την τραγωδία στο Μάτι υποχωρεί για το πλήθος και υποστέλλεται από τα πρωτοσέλιδα που γράφουν την Ιστορία. Μένουν τα απόνερα (που πνίγουν όμως, όπως το βουβό κύμα) για τους συγγενείς, τους φίλους, τους δικούς. Για όλους τους άλλους θα μείνουν οι ψεκάδες –τα  απειροελάχιστα σταγονίδια από το παρελθόν για να χτυπούν το πρόσωπο της Μνήμης όταν κοιμάται.
Έτσι είναι η φύση μας, έτσι λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό: απωθεί, λησμονεί, πηδάει ασταμάτητα από κλαρί σε κλαρί στο δέντρο της ζωής, όπως ο πίθηκος στο δέντρο της ζούγκλας. Το ίδιο έγινε σε όλους τους σπαραγμούς:

Το ’66 με το Ηράκλειο που καταποντίστηκε στη Φαλκονέρα, το ’81 με την εκατόμβη του Καραϊσκάκη, πάλι το ’81 με τους σεισμούς στις Αλκυονίδες και τις καταρρεύσεις των πύργων αυθαιρεσίας που είχαν κτιστεί, κυριολεκτικά στην άμμο, το ’99 με το χτύπημα του Εγκέλαδου στην καρδιά της Αθήνας, το 2000 με τη Σάμινα που βυθίστηκε έξω από την πόρτα μας, στις παριανές Πόρτες, το ’03 με το θάνατο 21 μαθητών Λυκείου στη σχολική εκδρομή, στα Τέμπη, το ’05 με τη συντριβή του αεροσκάφους της Ήλιος, το ’17 με το ασύλληπτο για τον νου τροχαίο όταν, η Πόρσε-βόμβα σκόρπισε θάνατο και φρίκη τρέχοντας με 320 χιλιόμετρα!

Είμαστε άνθρωποι που ξεχνάμε και, δυστυχώς επαναλαμβάνουμε. Γιατί η μυρωδιά της Μνήμης είναι όξινη, ενοχλεί, ενώ η Λήθη είναι άοσμη, δεν προκαλεί και δεν ενεργοποιεί. Κάνει δηλαδή, ακριβώς ό,τι δεν χρειαζόμαστε για να μην ξαναγίνουμε επικίνδυνοι. Στον εαυτό μας και στους άλλους.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
- από το harddog-sport

Τής φυλακής τά σίδερα είναι γιά τούς ...πρώην συμβούλους τού Τράμπ;..

Φυλάκιση για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος...
...πρότεινε ο ειδικός ανακριτής...
Φυλάκιση έως και έξι μήνες πρότεινε για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ, ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ.   

Ο Μιούλερ, επικεφαλής της έρευνας για υποτιθέμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του 2016, δήλωσε ότι μια τέτοια πρόταση ήταν «δικαιολογημένη και κατάλληλη».   

Ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα για τις επαφές του με τους Ρώσους, ενώ ήταν μέλος της ομάδας εκστρατείας για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.   

Η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 7 Σεπτεμβρίου...

Παρά τήν πανεπιστημιακή μελέτη πού προειδοποιούσε γιά έγκαιρη συντήρηση...


...Καταρρέουν, ως φαίνεται, μέχρι καί τά έργα πού διαχειρίζονται κερδοσκοπικές εταιρείες ιδιωτών...
***
Δείτε τίς παρακάτω φωτογραφίες 
καί ό,τι αυτές προϊδεάζουν γιά τόν αριθμό τών θυμάτων...

Ειδική επιτροπή θά εξακριβώσει τίς συνθήκες σύλληψης...

Μητρετώδης και Κούκλατζης θα καταθέσουν σε ειδική επιτροπή...
Για τις συνθήκες σύλληψής τους...
Σε ειδική επιτροπή θα καταθέσουν οι δύο στρατιωτικοί ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες στις Καστανιές Έβρου την 1η Μαρτίου.

Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές μετά τον Γολγοθά, ενώ όταν και όταν επιστρέψουν στη μονάδα τους στην Ορεστιάδα αναμένεται να καταθέσουν σύμφωνα με τον Alpha σε ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί με εντολή του Α/ΓΕΕΘΑ για τις συνθήκες σύλληψης.

Σημειώνεται ότι, o ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης έχει ήδη μιλήσει άτυπα στους ανωτέρους του για τη σύλληψή...