Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Πλαστικά μιάς χρήσης: Σέ δυό χρόνια εκτός νόμου...

Η Ε.E. προχωρά με την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης
Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια και οι πλαστικές χαρτοπετσέτες και κύπελλα μίας χρήσης, έχει ήδη συμφωνηθεί, σύμφωνα με την αυστριακή προεδρία στις Βρυξέλλες.
Η προσωρινή συμφωνία που ανακοινώθηκε την Τετάρτη πρέπει ακόμα να εγκριθεί επίσημα από τα κράτη της ΕΕ και το ευρωκοινοβούλιο, και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σε δύο χρόνια από τώρα...

Ο "Αστήρ" τής ...δημοσιογραφίας!

Για τον Άρη την ένταση στο Αιγαίο την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ...
Ο επιστήθιος προσωπικός και πολιτικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Άρης Πορτοσάλτε, έκανε για μία ακόμα φορά βαθιά γεωπολιτική ανάλυση.

Σύμφωνα με δικό του tweet η ένταση στο Αιγαίο δεν οφείλεται στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά ένα υπόγειο και ύπουλο σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να παραμείνει στην εξουσία. Παράλληλα καρφώνει όσους μέσα στη Ν.Δ. ή στο μέτωπο της λογικής δεν έχουν τη δική του λογική αποκαλώντας τους φρουιζελέδες!

Αμιγώς πατριωτική στάση του αστέρα της δημοσιογραφίας!

altsandiri.gr

Kαλές Γιορτές σ΄όλες καί σ΄όλους...


...μέ υγεία, ειρήνη κι ευτυχία... 
...από τή "Νέα Μύκονο"!...

...καί όσο είναι καιρός...
...οι υποψήφιοι δήμαρχοι νά φαρδύνουνε τίς ...κάπασοί τωνε...
-προκάνουνε δέν προκάνουνε
...γιατί οι ψήφοι πού κουβαλεί είναι πολλοί... 
...καί ο Άγιος δέ χωρεί!

Νίκος Βούτσης : «Η τήρηση και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι το άλφα και το ωμέγα...»



Βούτσης: Υπάρχει αμηχανία και νευρικότητα στην Τουρκία
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης  
Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε σχολιάζοντας τις συνεχείς δηλώσεις των Τούρκων ότι πρόκειται για ένα «πινγκ-πονγκ ρητορικής, που εντάσσεται στην αμηχανία και τη νευρικότητα που δημιουργεί το ενεργειακό ζήτημα και η υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών θέσεων από το διεθνές δίκαιο».

Μπουνταλάδικα νταηλίκια...

Τα ελληνικά φονικά όπλα που πάνε πολύ μακρύτερα από τους τουρκικούς Bora Στιγμιότυπο από άσκηση των ΕΔ στο πεδίο βολής Κρήτης, Αρχείο
Στιγμιότυπο από άσκηση των ΕΔ στο πεδίο βολής Κρήτης
Οι Τούρκοι χθες θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora - Γνωρίζουν ωστόσο ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να περιμένει την ανάπτυξη κανενός πυραύλου για να απειλήσει σε μεγάλο βάθος εντός Τουρκίας κρίσιμους στόχους.
Η Τουρκία προσπαθεί και σε μεγάλο βαθμό το ΄χει καταφέρει, να επιβάλλει την εικόνα της “ανίκητης περιφερειακής δύναμης”, η οποία με τα όπλα που διαθέτει μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει την “πληγωμένη” από την οικονομική κρίση Ελλάδα.

Ίσως αυτή η πεποίθηση να ΄χει “διαβρώσει” κι ένα μέρος της ελληνικής κοινής κάτι για το οποίο μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Γι΄ αυτό και οι δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη εξέπληξαν αρκετούς.

Οι Τούρκοι χθες θυμήθηκαν ξανά και διαφήμισαν πολύ τον πύραυλο Bora. Εφημερίδες τους, δημοσίευσαν και χάρτες στους οποίους φαίνεται ότι μπορούν να πλήξουν την Αθήνα , από το Τσεσμέ…Όταν θα είναι έτοιμος ο Bora...

Ο Αντώναρος "έστειλε τά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" στόν (θυμάται ...ό,τι τόν βολεύει) Κυριάκο...

Σκληρή κριτική Αντώναρου: «Αδειάζει» τον Μητσοτάκη και του θυμίζει την απόλυση του Σαμαρά από τον πατέρα του

Σκληρή κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο κ. Αντώναρος με αφορμή τις νέες δηλώσεις Μητσοτάκη πως… «επί της ουσίας δεν έχουμε υπουργό Εξωτερικών», υπενθυμίζει με σκληρή γλώσσα στον κ. Μητσοτάκη την πολιτική του πατέρα του.
Του συνιστά επίσης –εμμέσως- να διαβάζει περισσότερη ιστορία και να μην αρκείται μόνον στα Μυστικά του Βάλτου…
Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

ΗΠΑ σέ Μόσχα γιά τή "Συμφωνία των Πρεσπών" :

«Ιστορική ευκαιρία η Συμφωνία των Πρεσπών»...
...απαντούν οι ΗΠΑ στη Μόσχα...
Μετά τις έντονες επικρίσεις της Μόσχας για ωμή παρέμβαση της αμερικανικής διπλωματίας στις εσωτερικές υποθέσεις της πΓΔΜ, ο εκπρόσωπος του State Department απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον Θανάση Τσίτσα, στήριξε εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι:

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σαφείς όσον αφορά στην υποστήριξή μας στη Συμφωνία Πρεσπών, η οποία αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση του, είχε επικρίνει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στα Σκόπια στις 18 Δεκεμβρίου, όταν υποστήριξε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ότι η Ρωσία εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την παρέμβαση τους στην εσωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και την ώθηση της χώρας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενες ότι υπήρχαν απόπειρες εκ μέρους της Μόσχας να σταματήσουν την ένταξη της χώρας στην βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

ant1.gr

Αρκιοί : Δασκάλα : μία! Μαθητής : ένας! (εκεί δέν θά πάνε ποτέ οι εμπορευόμενοι τή γνώση...)

Η ξεχωριστή δασκάλα με τον μοναδικό μαθητή στους Αρκιούς...
arkioiΑπό την κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε βρέθηκε στο νησάκι Αρκιοί της Δωδεκανήσου δίνοντας μία πολύπλευρη μάχη για τον μοναδικό μαθητή του νησιού, αλλά και για την επιβίωση των 35 κατοίκων του, που όπως και αυτή δεν το βάζουν κάτω.

«Το λατρεύω αυτό το νησί» δηλώνει σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δασκάλα Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα η οποία χθες τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών «για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντά της».

«Θεωρώ ότι αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί των νησιών της Δωδεκανήσου οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους στις εσχατιές του Αιγαίου» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη βράβευσή της.

Η Μαρία Τσιαλέρα είναι μία ξεχωριστή περίπτωση εκπαιδευτικού αφού στους Αρκιούς βρέθηκε επειδή το ζήτησε και έχοντας καταφέρει στον 1,5 χρόνο που είναι στο νησί να κάνει γνωστό το σχολείο και το νησί, κυριολεκτικά στα πέρατα του κόσμου παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του.

Εκεί, σε έναν από τους βράχους του Αιγαίου, η κ. Τσιαλέρα σκοπεύει να μείνει και τα επόμενα χρόνια δίνοντας τη δική της μάχη τόσο για να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο όσο και για το ίδιο το νησί και τους κατοίκους του...



ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Μωρέ πώς τό λένε; Πώς τό λένε;...

Το λες... προδοσία, αποστασία, εξαγορά...
...και άλλα ωραία και εύηχα...
Επειδή, ενόψει εκλογών και επικείμενης αλλαγής στο γκουβέρνο, κόσμος πάει κι έρχεται στα κόμματα, θυμίζω πως...

όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση, ενώ όταν φεύγει από το δικό μας και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία, εξαγορά και άλλα ωραία και εύηχα...

Aπό την στήλη "Πιττακιον"
(matrix24.gr)

Όπως πάμε θά μάς ματιάσουνε...

Απειλούσε τη ζωή του Νίκου Κοτζιά...
Ο Νίκος Κοτζιάς έχει δεχθεί πολλές τηλεφωνικές απειλές για τη ζωή του, ενώ έχει δεχθεί και δέματα με σφαίρες ή με αίμα, καθώς και επιστολές.
Στο διάστημα που ήταν υπουργός Εξωτερικών οι συνεργάτες του και η ασφάλεια στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας κατόρθωσαν και βρήκαν κάποιον που τον απειλούσε για τη ζωή του. Την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο πρόσωπο στο σπίτι του και του έκανε απλώς …συστάσεις να μην το ξανακάνει! Το γεγονός μάλιστα προκάλεσε ψύχρανση στις σχέσεις του τότε υπουργού Εξωτερικών με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παρά την στενή προσωπική και πολιτική σχέση που τους ένωνε. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι καμία άλλη υπόθεση απειλών κατά της ζωής του πρώην υπουργού Εξωτερικών δεν έχει έως σήμερα διαλευκανθεί!

Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι με εξαίρεση το tweet του πρωθυπουργού κανένα κόμμα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής που σε κάθε ευκαιρία μεγαλύτερης ή μικρότερης «ανομίας» , εξέδωσαν καταδικαστική ανακοίνωση των νέων απειλών κατά της ζωής του πρώην υπουργού Εξωτερικών! Άλλοι γιατί κρατούν αποστάσεις από τον Νίκο Κοτζιά, άλλοι γιατί «χαϊδεύουν» με κάθε τρόπο τους «μακεδονομάχους» και άλλοι και …για τα δυο!

Βασιλης Σκουρής (news247.gr)

Κ.Ε.Πο.Μ. : Καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019...




apostolos-nazos-anna-kammi-kepom-mykonosΚΕΠΟΜ: ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Π/Υ 2019  ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
Με καθυστέρηση, λόγω σοβαρών εσωτερικών προβλημάτων της παράταξης του κ. Κουκά, κληθήκαμε  να εγκρίνουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Π/Υ του Δήμου για το 2019 στη συνεδριάση της 18ης Δεκεμβρίου.


Παρατηρήσεις αναφορικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα

Σε έναν δημοκρατικά διοικούμενο Δήμο τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν τουλάχιστον δύο μήνες πριν την έναρξη του οικονομικού έτους να αποφασίσουν για το Τεχνικό Πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.
Σε αυτό θα πρέπει  να περιλαμβάνονται με σειρά προτεραιότητας τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν  το επόμενο έτος βασισμένα σε ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα προκύπτει από την διαβούλευση των τοπικών κοινοτήτων και των παρατάξεων  του Δήμου, πολιτών φορέων και συλλόγων.
Έργα  βασισμένα σε  σχέδιο υλοποίησης  με τα κάθε είδους έσοδα- χρηματοδοτήσεις-επιχορηγήσεις που θα συμπεριληφθούν στον  προϋπολογισμό συνοδευόμενα με σχετική εισήγηση για το κάθε ένα από αυτά καθώς και τεκμηρίωση για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά, εάν αυτά εξακολουθούν να αναφέρονται.

Προφανώς ο Δήμος Μυκόνου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία!

Δελτίο Τύπου : ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΚΔΕΠΠΑΜ ΣΤΟ ΜΑΤΟΓΙΑΝΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ένα διήμερο γεμάτο με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Δεκέμβρη. Η Δημοτική Αρχή μπαίνοντας στο κλίμα των εορτών και επιθυμώντας οι μικροί να αισθανθούν τη μαγεία των Χριστουγέννων διοργανώνει μια σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων.