Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο Άγιος Βασίλης του Banksy είναι άστεγος... (ΒΙΝΤΕΟ)

...και δεν μοιράζει δώρα...

Σε βίντεο το οποίο ανήρτησε χθες 10 Δεκεμβρίου, στον λογαριασμό του στο Instagram, o Banksy παρουσίασε το τελευταίο του έργο. 

Η τελευταία αστική παρέμβαση του δημοφιλούς καλλιτέχνη δρόμου και ακτιβιστή εμφανίστηκε στην οδό Vyse Street, στη συνοικία με τα κοσμηματοπωλεία του Μπίρμιγχαμ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις γενικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μαζί, το βίντεο και η τοιχογραφία αναδεικνύουν το πρόβλημα των αστέγων, των οποίων ο αριθμός έχει φτάσει σε ύψη-ρεκόρ στη Βρετανία.

Στην τοιχογραφία, ο Banksy, με τη γνωστή άσπρη και μαύρη παλέτα του η οποία είναι και το σήμα κατατεθέν του, απεικονίζει τους δύο ταράνδους που σέρνουν το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη στον ουρανό. Αντί όμως, να σέρνουν ένα γεμάτο παιχνίδια έλκηθρο, οι τάρανδοι μοιάζει να έχουν «προσδεθεί» σε ένα παγκάκι, υπονοώντας ότι θα ανεβάσουν στον νυχτερινό ουρανό το παγκάκι κι όποιον κοιμάται ή κάθεται σ' αυτό.

 
(γιά καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα δείτε τό VIDEO σέ πλήρη οθόνη)
Το φιλμάκι το οποίο ανήρτησε στο Instagram του ο Banksy συνοδεύει μια διασκευή της κλασικής χριστουγεννιάτικης μελωδίας «I'll Be Home for Christmas». Σε αυτό παρακολουθούμε έναν - υποτίθεται - άστεγο που διαλέγει να περάσει τη νύχτα στο παγκάκι. Ο άντρας αυτός ξαπλώνει το κορμί του πάνω κι αφήνει τα λιγοστά υπάρχοντά του στο παγκάκι το οποίο είναι δίπλα στην τοιχογραφία του Banksy, προσφέροντάς μας την ψευδαίσθηση ότι τα μαγεμένα τετράποδα θα τον πάρουν μακριά στο ταξίδι τους στη δεκεμβριάτικη, διάστικτη μ' αστέρια νύχτα.

«God bless Birmingham (Ο Θεός ας ευλογεί το Μπίρμιγχαμ)» διαβάζουμε στη λεζάντα της ανάρτησης. «Στα 20 λεπτά που κινηματογραφούσαμε τον Ράιαν, περαστικοί του έδωσαν ένα ζεστό ρόφημα, δύο σοκολάτες κι έναν αναπτήρα - χωρίς αυτός να ζητήσει κάτι».

Σε ανάλυση που δόθηκε τον Νοέμβριο στη δημοσιότητα από τη φιλανθρωπική οργάνωση Shelter -εκστρατεύει για να θέσει τέρμα στην αστεγία στην Αγγλία και την Σκωτία- διαπιστώνουμε ότι, στις μέρες μας, τουλάχιστον 320.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Μπίρμιγχαμ, ο ένας στους 73 ζει χωρίς να έχει ένα μέρος που να μπορεί να το πει «σπίτι μου».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πού θά βρείτε τά καλύτερα μελομακάρονα καί κουραμπιέδες εκτός Κέντρου, εάν είστε στήν Αθήνα...

Στο Αρτοποιείο «Ρεμούνδος»
Άλλο ένα κορυφαίο συνοικιακό αρτοποιείο, ο αγαπημένος μου Ρεμούνδος στην Κυψέλη βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1953 κι είναι ένας από τους παλαιότερους φούρνους της Αθήνας όλης. Περνάει την τέχνη του από γενιά σε γενιά και διατηρεί αναλλοίωτη τη χαρά που έχει να ψωνίζεις στο φούρνο της γειτονιάς σου ενώ όλα τα ωραία του μοσχομυρίζουν μέχρι το studio!
Οι δύο γιοι της οικογένειας, ο Γρηγόρης και ο Γιώργος σπούδασαν αρτοποιία και ζαχαροπλαστική στο Λονδίνο κι έτσι ο Ρεμούνδος ισορροπεί ιδανική μεταξύ της παράδοσης και του σήμερα. Εκεί gingerάκι θα πάρεις μελομακάρονο – μπουκίτσα το οποίο κάθε χρόνο αρχίζει να εμφανίζεται στο αρτοποιείο από τον Νοέμβριο. Αυτό το μελομακάρονο έχει θυμαρίσιο μέλι κι ένα κιλό καλά κοπανισμένο καρύδι, πρέπει να το δοκιμάσεις.
Αρτοποιείο Ρεμούνδος, Κυψέλης 37, Κυψέλη. Τηλ: 2108215808

Ολόκληρο τό άρθρο τής Μαριλού Παντάκη : ΕΔΩ