Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μέσω ΜΚΟ εκβιάζουν Καραμανλή, Ντόρα και Γ. Παπανδρέου!

Γ. Δελαστίκ

Χαρά και ικανοποίηση προκαλεί η αποκάλυψη της αποκρουστικής πραγματικής φύσης των διαβόητων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στα μάτια πλέον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Εστω και αν η διεξαγόμενη αυτές τις μέρες δημόσια συζήτηση εστιάζεται αποκλειστικά στη διαφθορά και τις οικονομικές «αρπαχτές» των τρωκτικών που τις έστησαν και καθόλου στον ρόλο που παίζουν και για τον οποίον τις δημιούργησε η αμερικανική κυβέρνηση, με όλες τις άλλες κυβερνήσεις να τη μιμούνται τα επόμενα χρόνια.
Σίγουρα θα προτιμούσαμε να αποκαλυπτόταν ευρύτερα ο ρόλος των ΜΚΟ ως μέσου προώθησης της πολιτικής των κυβερνήσεων, οι οποίες γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο τις χρηματοδοτούν αφειδώς. Ανεξαρτήτως όμως του τι θα θέλαμε εμείς, προέχει να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί ξαφνικά η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άρχισε τις αποκαλύψεις για τα αμέτρητα σκάνδαλα των ΜΚΟ, τη στιγμή που όλοι οι διεφθαρμένοι απατεώνες που έφαγαν λεφτά από τις ΜΚΟ ανήκουν στη... ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ!
Η απάντηση είναι απλούστατη: Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν μέσω της σκανδαλολογίας των ΜΚΟ να εξουδετερώσουν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους - τους «καραμανλικούς» και «μητσοτακικούς» στη ΝΔ και τους «γιωργακικούς» στο ΠΑΣΟΚ! Φοβούμενοι ότι αν η αναμενόμενη ήττα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προσλάβει καταστροφικές διαστάσεις συντριβής θα αντιμετωπίσουν απόπειρες καθαίρεσής τους από την αρχηγία των κομμάτων τους, Σαμαράς και Βενιζέλος παίρνουν εκ των προτέρων τα μέτρα τους. Επιδιώκουν να απαξιώσουν τους δυνάμει διεκδικητές της ηγεσίας, να τους διασύρουν, ακόμη και να τους εξευτελίσουν στα μάτια του κόσμου. Το πλεονέκτημά τους, το οποίο είναι σοβαρότατο, έγκειται στο ότι δεν χρειάζεται να πουν κανένα ψέμα, όλα τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται είναι αληθινά!
Προφανώς και δεν έφαγε ο Κώστας Καραμανλής...

Τι ωραία που ήταν το 1943 που είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα...

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο από το 1943, οπότε θα πρέπει να...
είμαστε ευτυχισμένοι που το νέο -ψεύτικο- πλεόνασμα επετεύχθη χωρίς βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, λιμούς και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς.

Κάποιοι πιστεύουν πως η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε γκάφα, ενώ η εφημερίδα Guardian κατηγορεί την Λαγκάρντ για την δήλωσή της να εκθειάζει το πλεόνασμα του 1943, όταν η Ελλάδα ήταν υπό ναζιστική κατοχή και έχασε το 10% του πληθυσμού της από πείνα και θηριωδίες, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε πρόθεση να θίξει την Ελλάδα και να προσβάλει τους Έλληνες.

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπενθύμισε πως οι Γερμανοί έκαναν πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα στην διάρκεια της Κατοχής αλλά οι Βρετανοί που διαδέχτηκαν τους Γερμανούς, και οι Αμερικανοί που διαδέχτηκαν τους Βρετανούς, δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα.

Οπότε, ανέλαβαν πάλι οι Γερμανοί την Ελλάδα, για να διορθώσουν τα λάθη των Βρετανών και, κυρίως, των Αμερικανών που ελέγχουν την χώρα από τον Εμφύλιο και μετά.

Δηλαδή, η Κριστίν Λαγκάρντ εκθειάζει τους Γερμανούς και επιτίθεται στους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.

Εμάς δεν μας αφορούν οι δηλώσεις της Λαγκάρντ για την Ελλάδα.

Αφού εμείς είμαστε Έλληνες.

(Σκέφτομαι τους Έλληνες που επέζησαν της γερμανικής κατοχής, ζουν ακόμα, και διαβάζουν τις δηλώσεις της Λαγκάρντ. Για προσπαθήστε να έρθετε για μερικά λεπτά στη θέση τους.)

pitsirikos.net

Αίρεται η απαγόρευση των δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών και θα φέρει ρύθμιση με την οποία θα άρει την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων που ίσχυε 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

"Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο. Όταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει", επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ρ/σ Real.
Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως είναι κατά της στήριξης της ΝΔ στον Γιάννη Σγουρό, για την περιφέρεια Αττικής, λέγοντας πως, "Θα περιμένω τι θα αποφασίσει το κόμμα. Θεωρώ ότι η επιλογή Σγουρού είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί. Δεν έχει πετύχει στο έργο του. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης".
enet.gr

Αποχωρούν οι «58» από την Ελιά!

ΕΝΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Αποχωρούν οι «58» από την Ελιά - Ρήξη με το ΠΑΣΟΚ

Αποχωρούν οι «58» από την Ελιά - Ρήξη με το ΠΑΣΟΚ
Εληξε πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεργασία των «58» με το ΠΑΣΟΚ. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκε ήδη τηλεφωνικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Γιάννη Βούλγαρη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι «58» δεν θα συμμετάσχουν μέρος στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά ούτε και στη συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς και στην οργανωτική επιτροπή, όπου θα λάβουν μέρος απλώς ως παρατηρητές.
Σύμφωνα ωστόσο με τη Μεταρρύθμιση, οι «58» θα στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και δηλώνουν ότι θα είναι παρόντες στις προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και μετά τις ευρωεκλογές.
Πηγές αναφέρουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν θεωρεί λήξαν το θέμα, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η προγραμματισμένη για το απόγευμα συνάντηση των εκπροσώπων των κομμάτων, πρωτοβουλιών και κινήσεων για την ανασυγκρότηση και ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.
Ημερησία.gr

Συμφωνία με Gazprom για μείωση 15% στην τιμή του φυσικού αερίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΚΑ

Συμφωνία για μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική Gazprom κατά 15% ανακοινώθηκε πριν απο λίγο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.


Συμφωνία με Gazprom για μείωση 15% στην τιμή του φυσικού αερίου
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή του ΥΠΕΚΑ, η νέα τιμή μεταφράζεται σε έκπτωση 15% σε σχέση με την τιμή που ίσχυε μέχρι σήμερα και τοποθετεί την Ελλάδα στο μέσο όρο της τιμής της ηπειρωτικής ΕΕ και στις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, όσον αφορά σε μακροχρόνια συμβόλαια με την Gazprom.
Η νέα τιμή θα ισχύσει αναδρομικά- βάσει και της διακρατικής συμφωνίας - από την 1η Ιουλίου 2013 και μεταφράζεται σε εκπτώσεις στο σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου - βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φυσικό αέριο θα διατίθεται από τη ΔΕΠΑ με έκπτωση 10% στους βιομηχανικούς καταναλωτές και στις εταιρείες παροχής αερίου, που στη συνέχεια θα αναλάβουν να μετακυλίσουν την έκπτωση στους οικιακούς καταναλωτές.
Η συμφωνία ΔΕΠΑ-Gazprom εφαρμόζεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μέχρι το 2016, με επέκταση για άλλη μια δεκαετία και επιπλέον τη δυνατότητα που διασφαλίστηκε από τις διαπραγματεύσεις για δυο νέες αναθεωρήσεις, με την πρώτη μετά από 2 χρόνια.
ΕΘΝΟΣ.gr

Οικοδεσπότες του κόσμου

Χριστίνα Κοψίνη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΨΙΝΗ
Οταν στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ακούγαμε για το Facebook, δεν πιστεύαμε ότι μέσα σε ελάχιστα χρόνια θα είχε μετατραπεί από εργαλείο ηλεκτρονικής επικοινωνίας των φοιτητών του Χάρβαρντ σε ένα από τα επικρατέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Και με τι έκπληξη ακούγαμε –χαμηλώνοντας μάλιστα τη φωνή, λες και βρισκόμασταν σε συνθήκες συνωμοτικότητας– έναν καλό μας συνάδελφο να μας αποκαλύπτει, στα τέλη της δεκαετίας του ’90, την επανάσταση των blogs, που έμελλαν να γίνουν οι πιο επικίνδυνοι ανταγωνιστές της κλασικής δημοσιογραφίας, προσφέροντας εναλλακτική ενημέρωση. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι, σύντομα, εκατομμύρια θα σχεδίαζαν το δικό τους ηλεκτρονικό blog; Ισως ελάχιστοι. Πάντα υπάρχουν ανοιχτόμυαλοι, που βλέπουν μέσα από τα μικρά βήματα την ποιοτική στροφή που θα επηρεάσει την εργασία και τις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις. Διότι η τεχνολογία δεν καταστρέφει μόνο θέσεις εργασίας. Δημιουργεί και μια νέα δυναμική για την αύξηση της εργασίας, αρκεί να γίνει κτήμα πολλών.

Κάτι ανάλογο συντελείται σήμερα στον χώρο του τουρισμού και θα μπορούσε να είναι το δικό μας «γήπεδο» για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Με τέτοιο πλεόνασμα νέων άνεργων και ανεκμετάλλευτων ακινήτων (82% το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης, όταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ξεπερνά το 68%), γιατί δεν αξιοποιούμε τις εφεδρείες; Tι θα κάνουμε τα ακίνητα που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν από την εσωτερική ζήτηση και αποτελούν βραχνά για τους ιδιοκτήτες τους.

Να τα συνδέσουμε με ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων μπορούμε να προσελκύσουμε τουριστική πελατεία από όλο τον κόσμο, προσφέροντας σε τιμές προσιτές καταλύματα και υπηρεσίες. Μία από τις επικρατέστερες πλατφόρμες, στις οποίες μπορεί να προσφερθεί προς ενοικίαση (ακόμη κι ένα δωμάτιο στο σπίτι οικογένειας), είναι το airbnb, το οποίο ιδρύθηκε από τρεις 20άρηδες Αμερικανούς το 2008. Ηδη στα νησιά μας υπάρχουν πολλοί οικοδεσπότες, που μέσω της πλατφόρμας κάνουν γνωστό ότι υπάρχουν υπέροχα σπίτια για όλα τα βαλάντια. Αλλά η Πολιτεία, όπως συμβαίνει και με κάθε τι καινούργιο, δεν διευκολύνει.

Δημιουργεί προσκόμματα και υπονομεύει τον θεσμό με μια σειρά περιορισμούς (π.χ. η ενοικίαση να μην ξεπερνά τις 90 ημέρες τον χρόνο, να μη δίδεται σήμα ΕΟΤ σε οριζόντιες ιδιοκτησίες). Προφανώς, οι ξενοδόχοι έπεισαν την κ. Ολγα Κεφαλογιάννη ότι το νέο μέσο πρέπει να τεθεί υπό περιορισμό, γιατί θα τους μειώσει την πίτα. Και ακόμη προφανέστερη είναι η δυσκολία της υπουργού να κατανοήσει ότι όσο ανοίγει η αγορά τόσο αυξάνεται η πελατεία, επομένως και η πίτα... σε αυτήν τη χώρα όπου η άνοιξη ζει συνέχεια μέσα στον χειμώνα.
kathimerini.gr

Ανεκπλήρωτος έρως

Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ             ΦAΛHPEYΣ      
Ελεος! Τόση μπακαλιαρίλα -τόσο τετριμμένο και γλυκερό συναισθηματισμό, δηλαδή- δεν βρίσκεις ούτε σε λεύκωμα δεκαεξάχρονης που μεγάλωνε τη δεκαετία του 1970 στην ελληνική επαρχία. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει ότι «η Αθήνα είναι η γυναίκα που ερωτεύτηκα περισσότερο στη ζωή μου». Πώς γίνεται να περνούν τέτοιες ανατριχιαστικές αρλούμπες το έρκος των οδόντων ενός ανθρώπου σαράντα οκτώ χρονών; Οχι ότι είναι θέμα ηλικίας, θέλω να πω· αλλά στα σαράντα οκτώ του κάποιος δεν πρέπει να έχει αποκτήσει την παιδεία και την καλλιέργεια, ώστε να τον πνίγει η αηδία όταν εκστομίζει τέτοιες ανοησίες;
Για δυο λεπτά, όμως! Μήπως και δεν είναι έτσι; Μήπως και το εννοεί ο άνθρωπος κι εγώ ο άσπλαχνος κοροϊδεύω τον καημό του; Μπορεί, πράγματι, ο Αρης να βλέπει την Αθήνα ως γυναίκα, να είναι φουλ ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη να μην ανταποκρίνεται. Γιατί να μη συμβαίνει κάτι τέτοιο, σ’ έναν κόσμο όπου ακούμε πια και βλέπουμε τα πιο απίθανα να συμβαίνουν. Ισως γι’ αυτό δεν έχει νυμφευθεί ακόμη ο Αρης. Και, εφόσον ισχύει ο προηγούμενος ισχυρισμός, τότε γι’ αυτό επιδιώκει τη δημαρχία. Σαν έναν επίσκοπο, ας πούμε τον Σεραφείμ Πειραιώς, που νυμφεύεται την Εκκλησία ή σαν τον συριανό σύζυγο του Ροΐδη που παντρεύεται τη γυναίκα του για να απαλλαγεί από το πάθος του γι’ αυτήν. Ποιος ξέρει τι δράμα κρύβεται πίσω από τό φούξια πουλόβερ του Αρη...
Ωστόσο, στην ίδια συνέντευξή του, ο Αρης μας είπε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί τώρα από την έδρα του στη Βουλή, αλλά μόνο εφόσον εκλεγεί δήμαρχος. (Δήμαρχος, όχι απλός σύμβουλος...). Αλλά το ρίσκο που δεν αναλαμβάνει τώρα, μας το υπόσχεται για μετά. Διότι, αν δεν πετύχει ως δήμαρχος (με κριτήρια επιτυχίας που επαφίενται στην κρίση του ιδίου, προφανώς...), τότε θα παραιτηθεί γενικώς από την πολιτική δράση· δηλαδή, θα ιδιωτεύσει. Συγγνώμη, αλλά έχει το θράσος να υπόσχεται ως προϊόν της δικής του βούλησης αυτό που είναι η φυσική συνέπεια της αποτυχίας. Οτι, δηλαδή, αν εκλεγεί και δεν πετύχει στη δουλειά του δημάρχου δεν θα επανεκλεγεί. Αυτό μας λέει. Αυτό που εξυπακούεται ούτως ή άλλως. Με άλλα λόγια, φτιάχνει έναν περίπλοκο τρόπο για να μας πει: «Προσέξτε· γιατί αν δεν με ψηφίσετε, δεν θα βγω». Σοβαρά, Αρη; Καλά που μας προειδοποιείς, βρε παιδάκι μου! Να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε...
Δείτε όμως πόσο ταιριάζει η μία στάση με την άλλη. Πόσο αρμονικά συνδυάζονται ο φτηνιάρικος συναισθηματισμός (τουτέστιν, μπακαλιαρισμός) με τη φτηνιάρικη κουτοπονηριά. Εχω την εντύπωση ότι μια ορισμένη φήμη περί Πατρών επιβεβαιώνεται. Δεν είναι τυχαίο, τέλος πάντων, ότι το μεγαλύτερο καρναβάλι της χώρας εκεί γίνεται...
kathimerini.gr

Έχασαν 27 εκατ. από ανικανότητα!...

Παχιά τα λόγια της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που...
οι αγρότες ζητούν λύσεις εδώ και τώρα στα προβλήματά τους. Σύμφωνα με έγγραφο της Ε.Ε που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Ε», η χώρα μας δεν κατόρθωσε ν'απορροφήσει κονδύλια ύψους 27.351.958,79 ευρώ και τα έχασε οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Ο πακτωλός χρημάτων παρέμεινε ανεκμετάλλευτος ενώ είχαν υποβληθεί συγκεκριμένα σχέδια και εγκριθεί τα χρήματα από τον κουμπαρά της Ε.Ε....
enet.gr

Μ.Κ.Ο.: Πρόσφορο έδαφος γιά διακίνηση "πολιτικού χρήματος"...

Ευριπίδη απο που ήρθες, από τον Αρη?...




Μάσαγε τα λόγια του, για τις ΜΚΟ, στην εκπομπή του Ντερμπεντέρη ο Στυλιανίδης...
Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αλλ' αντ' άλλων, ασυναρτησίες. Ο Δανίκας, σε κάποια στιγμή εξερράγη και του 'πε οτι κακώς βγήκε στο τηλέφωνο.
"Αυτά που λετε είναι ο απόλυτος σουρεαλισμός. Από...
τον Αρη ήρθατε?".
Ο Στυλιανίδης δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την χρηματοδότηση των "Κυριών της Κομοτηνής" καθώς και άλλων ΜΚΟ της εκλογικής του περιφέρειας.
Είπε πως οταν ηρθε η κυβέρνηση Καραμανλή, βρήκε στο υπουργείο Εξωτερικών - οπως ολοι οι προηγούμενοι- "χαοτική κατάσταση" στον τρόπο λειτουργίας των ΜΚΟ.
Αλλά όταν τον ρώτησαν αν έστειλε έστω μια περιπτωση στον εισαγγελέα, στα 3 χρόνια που ήταν στο υπουργείο, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Άρχισε να χάνει τα λόγια του, να μιλάει για ελέγχους 3 επιπέδων και άλλα... σουρεαλιστικά.
Αντίθετα στον εισαγγελέα έστειλε αρκετά χρόνια αργότερα ο Γερουλάνος το "Εργο Πολιτών" του Συρμόγλου, που άρχισε την δράση του επί Καραμανλή και τα 3 πρώτα χρόνια που ήταν υπουργός ο Στυλιανιδης...