Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Ο Χρήστος Βερώνης ανακοίνωσε τήν υποψηφιότητα του

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΩΝΗΣ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ.


Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, Μυκονιάτισσες και Μυκονιάτες.
Ήρθε η ώρα ν’ απαντήσω στο κάλεσμα που μου απευθύνετε όλο και περισσότεροι τον τελευταίο καιρό.
Ένα κάλεσμα δυνατό, ειλικρινές, συγκινητικό και ταυτόχρονα τιμητικό.
Να ξανακατέβω στο στίβο της μάχης.
Να μπω μπροστά στην προσπάθεια να ξανακερδίσουμε το Νησί μας, να γίνουν και πάλι οι Μυκονιάτες πρωταγωνιστές σε ένα Νησί που αξίζει να είναι Πρώτο.
Σας απαντώ ¨ ΝΑΙ¨ με όλη τη δύναμη της  ψυχής μου.
Σας απαντώ ¨ΝΑΙ¨ για να γράψουμε μαζί,  για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τις καινούργιες σελίδες της ιστορίας της Μυκόνου.
Σ’ αυτή μου την απόφαση με ώθησε η εμπιστοσύνη που μου δείχνετε και η βαθιά αίσθηση καθήκοντος και χρέους που νιώθω απέναντί σας.
Με ώθησε η ανάγκη να ολοκληρωθεί ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα έργων υποδομής και ανάπτυξης που ξεκινήσαμε εδώ και χρόνια και που πρόσφατα εγκαταλείφθηκε.
Εμείς οι Μυκονιάτες είμαστε άνθρωποι φιλοπρόοδοι, ανεκτικοί, φιλόξενοι, κοσμοπολίτες.
Με αυτές μας τις αρετές και με πολύ δουλειά κάναμε τη Μύκονο αξιοζήλευτη σταθερή αξία στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.
Την ίδια στιγμή από γενιά σε γενιά κληροδοτείται ένα σύστημα αξιών, κανόνων και παραδόσεων που οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το διαφυλάσσουμε.
Είναι ο πολιτισμός μας και αποτελεί στοιχείο της ίδιας της ύπαρξης μας.
Η Μύκονος είναι μια ανοιχτή κοινωνία δεκτική σε σύγχρονες επιδράσεις και καινοτομίες.
Δεν είναι όμως και δεν πρέπει να  επιτρέψουμε να γίνει ¨ξέφραγο αμπέλι¨.
Δυστυχώς αυτό το μήνυμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.
Πιστεύω ότι δεν έχω το δικαίωμα να σιωπώ με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Νησί μας.
Η Μύκονος μοιάζει εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, οι Μυκονιάτες αρχίζουν να νοιώθουν ξένοι στον τόπο τους, τα έργα υποδομής που φτιάξαμε στο παρελθόν απαξιώνονται και τα νέα έργα αναβάλλονται επ’ αόριστον.
Η Μύκονος αρχίζει να παραπατάει και αυτό δεν μπορώ να το ανεχθώ, όπως και κανείς από Εσάς.
Μπαίνω λοιπόν μπροστά στην προσπάθεια να ξανά σηκώσουμε το Νησί μας ψηλά.
Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και των προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας.
Γνωρίζετε όμως ότι είμαι άνθρωπος της πράξης και του μετρήσιμου αποτελέσματος, ρεαλιστής και μαχητικός .
Ξέρω τον Δήμο από την καλή και την ανάποδη και είμαι οπαδός της ρήσης ¨τα παράπονα σας στον Δήμαρχο¨.
Ποτέ δεν επικαλέστηκα στο παρελθόν ούτε και θα το κάνω στο μέλλον ότι η λύση κάποιου προβλήματος ¨δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου¨.
Είναι αρχή μου ότι ο Δήμος πρέπει να έχει λόγο για ότι συμβαίνει στον Τόπο μας και απάντηση σε κάθε τι που απασχολεί τους δημότες.   
Η Μύκονος είναι οι άνθρωποί της, οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες.
Για όλους οφείλει να μεριμνάει η Δημοτική αρχή και αυτό αποτελεί δέσμευσή μου.
Ένας όμως άνθρωπος μόνος του ¨δεν φέρνει την άνοιξη¨.
Στην προσπάθεια που ξεκινώ με όραμα και σχέδιο, θα έχω δίπλα μου συνεργάτες ικανούς, έμπειρους και μαχητικούς, ανθρώπους που και σήμερα δίνουν μάχες από τις παρατάξεις τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, Νέους ενθουσιώδεις αλλά και μπαρουτοκαπνισμένους από το παρελθόν.
Η ομάδα αυτή με την δική σας υποστήριξη θα αποτελέσει την επόμενη Δημοτική Πλειοψηφία.
Πιο ώριμος από ποτέ δηλώνω ¨παρών¨ στο κάλεσμα σας, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε και ξεκινώ με αποφασιστικότητά τον αγώνα.
Με όλους εσάς συμπαραστάτες και αυστηρούς κριτές είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον κοινό μας στόχο.
Να ξαναπάρουμε την Μύκονο στα χέρια μας.
Να την σηκώσουμε και να την κρατήσουμε ψηλά και Πρώτη.
Γιατί η Μύκονος είναι η ψυχή μας.


                                                                    ΧΡΗΣΤΟΣ Γ. ΒΕΡΩΝΗΣ

Oι ποινές στίς ΗΠΑ γιά τό "γύρισμα τού κοντέρ"...

Πώς τιμωρούν στις ΗΠΑ τους εμπόρους αυτοκινήτων που γυρίζουν χιλιόμετρα

Πώς τιμωρούν στις ΗΠΑ τους εμπόρους αυτοκινήτων που γυρίζουν χιλιόμετρα


 Οι καταναλωτές πολύ δύσκολα εμπιστεύονται πια τις μάντρες μεταχειρισμένων
 Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η εξαπάτηση καταναλωτών από εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που «γυρίζουν» τα χιλιόμετρα στα οδόμετρα με στόχο να κάνουν πιο «δελεαστικά» τα προϊόντα τους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι καταναλωτές πολύ δύσκολα εμπιστεύονται πια τις μάντρες μεταχειρισμένων.

Προφανώς και δεν πρόκειται για φαινόμενο που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Απλά σε κάποιες περιπτώσεις οι έλεγχοι είναι πιο εντατικοί και οι ποινές πολύ αυστηρές.
Στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, συνελήφθη πρόσφατα ένας έμπορος αυτοκινήτων...

Novartis: Απόπειρα νά κερδηθεί χρόνος...


Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, αλλά και κατά των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.
Υπενθυμίζεται πριν από ένα μήνα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο γιατρός σύζυγός της πρώην δικαστικού, που φαίνεται από την έρευνα να εισέπραττε ποσά από τη φαρμακοβιομηχανία, διατηρούσε κοινό λογαριασμό με την ίδια.
Ουσιαστικά μετά από αυτή την εξέλιξη είναι ορατός ο κίνδυνος η έρευνα για το σκάνδαλο να «παγώσει» προσωρινά, έως ότου...

«Γίνε πιονάκι, γίνε μαριονέτα, γίνε ρεντίκολο, αρκεί να δεις το "όνειρό" σου να παίρνει σάρκα και οστά...»

Τηλεθέαση αναξιοπρέπειας...

Οποιο περιεχόμενο κι αν έχουν τα παιγνίδια ανταγωνισμού που προβάλλονται στα ιδιωτικά κανάλια, ένα γνώρισμα τα εξομοιώνει: το απόλυτο δικαίωμα των κριτών να εξευτελίζουν τους παίχτες. Αυτούς δηλαδή που βιάζονται να πιστέψουν πως είναι παίχτες, ελπίζοντας ότι η πίστη τους αυτή θα θεραπεύσει τα τραύματα της αξιοπρέπειάς τους. Στην πραγματικότητα είναι πιόνια. Για λίγες μονάδες τηλεθέασης, οφείλουν να συμμορφωθούν, να ανεχθούν τις λοιδορίες των κριτών. Αυτός είναι ο κανόνας, είτε για διαγωνισμούς μαγειρικής πρόκειται είτε για την «επιβίωση σε άγρια νησιά» ή την επιλογή σούπερ μοντέλου.
Αν οι παίχτες δεν δείξουν εξαρχής υπακοή σε αυτούς τους όρους, αν δεν αποδεχτούν τους κριτές σαν παιδονόμους, δεν θα περπατήσει το «πρότζεκτ», όπως το αποκαλούν οι παραγωγοί του, για να του δώσουν κάτι από δυτικό αέρα. Και οι κριτές, απολαμβάνοντας σαδιστικά την εξουσιούλα τους, ανταγωνίζονται ποιος θα φανεί ειρωνικότερος και προσβλητικότερος. Γιατί ξέρουν ότι, από επεισόδιο σε επεισόδιο, η προσοχή θα στρέφεται όλο και σαφέστερα στον ωμότερο. Αυτός θα αβγατίσει τις πιθανότητες να κληθεί και σε επόμενο παιχνίδι. Αν βέβαια δεν σπεύσει να ανοίξει μπαρ για να τοκίσει τη φήμη του. Ο αντίλογος; Ο ίδιος πάντα:

Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην ...Aντιπολίτευση δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία...

Ποιος έβαλε φόρους και έκοψε μισθούς και συντάξεις; Πάντως όχι ο Τσίπρας -ούτε καν ο Σαμαράς…

 Του Γ. Λακόπουλου
Σύμφωνα με δηλώσεις του το πρώτο που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γύρισε από το Ελσίνκι ήταν να δει τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Σρόιτερ. Και αισθάνθηκε «οργή και αγανάκτηση».
Δικαίως. Μετά από τρία χρόνια φαντασίωσης με την πρωθυπουργία ο Πρωθυπουργός ξεδιπλώνει την πολιτική του και τον φέρνει σε δύσκολη θέση.
Έτσι ενώ ο Τσίπρας απλώς παρουσιάζει το αποτέλεσμα της πολιτικής του, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί συσκότιση λέγοντας ότι για να κάνει προσλήψεις «βάζει φόρους και αυξάνει εισφορές».
Είναι έτσι; Καθόλου. Για να ακριβολογούμε ο Τσίπρας το αντίθετο άρχισε να κάνει. Αυτό εκνευρίζει τον Μητσοτάκη που έχει αναγγείλει παροχές για το… δεύτερο μισό της επομένης τετραετίας, αν γίνει Πρωθυπουργός.  Στο πρώτο θα… «αγοράζει αξιοπιστία», όπως έχει πει. Με άλλα λόγια ο Τσίπρας του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα: δίνει αυτά που ο ίδιος θα έταζε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να συντηρήσει την προπαγάνδα, που όντως επηρεάζει ένα μέρος της κοινής γνώμης: ότι αν ο πολίτης πληρώνει περισσότερους φόρους και παίρνει μικρότερη σύνταξη ή μικρότερο μισθό, αυτό είναι έργο… Τσίπρα.
Δεν λέει την αλήθεια. Ο Τσίπρας δεν φέρει την ευθύνη γιατί κόπηκαν συντάξεις και μισθοί και μπήκαν υψηλοί φόροι αυτά τα χρόνια. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν ευθύνεται ούτε ο… Σαμαράς. Τα πράγματα είναι απλά για όποιον θέλει να τα δει στην πραγματική τους εξέλιξη.
Οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά το 1980 σε δυο δραστηριότητες συναγωνίζονταν η μια την άλλη: επισώρευαν χρέος και μοίραζαν συντάξεις -ενώ ταυτόχρονα κάλπαζε η κατάχρηση του δημοσίου χρήματος από τα πρόσωπα και τους μηχανισμούς που στήριξαν αυτές τις κυβερνήσεις...