Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Στις κάλπες οι Γερμανοί...


«Μάχη» των κομμάτων για τους αναποφάσιστους...
Στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ανοίγουν οι κάλπες στη Γερμανία και 61 εκατ. πολίτες καλούνται να ψηφίσουν ενώ το απόγευμα, μόλις ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία (19.00) θα ανακοινωθούν τα exit polls.

Ακόμη και χθες, έγιναν σε ολόκληρη τη Γερμανία προεκλογικές εκδηλώσεις. Τα κόμματα αξιοποίησαν την τελευταία ευκαιρία για να κερδίσουν την ψήφο εκείνων των αναποφάσιστων πολιτών, οι οποίοι έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν, αλλά ακόμη δεν ξέρουν ποιό κόμμα θα επιλέξουν. Σύμφωνα με την τελευταία σχετική έρευνα, ο αριθμός τους ξεπερνά το ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων.

«Οι εκλογές δεν έχουν κριθεί» επεσήμανε το βράδυ της Παρασκευής η καγκελάριος και πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς του κόμματος να μην εφησυχάζουν, μόνο και μόνο γιατί οι δημοσκοπήσεις τους «δείχνουν» πρώτο κόμμα με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 34% και 36%. 

Σε μια ύστατη προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη που έχασε σε τμήμα των ψηφοφόρων της, εξαιτίας της στάσης που τήρησε στο προσφυγικό, η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε σε προεκλογική εκδήλωση στο Μόναχο, πως «αυτό που συνέβη το 2015, δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί».

Στους αναποφάσιστους επενδύει και ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς. 

Παρ' ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο SPD ένα 21% με 22%, ο ίδιος δηλώνει πως «όλα είναι πιθανά». 

Με σκληρές επιθέσεις στο δεξιό λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία και έντονη κριτική στην Άγκελα Μέρκελ, ο Μ. Σουλτς προσπαθεί να κινητοποιήσει τους οπαδούς του. 

Όπως τόνισε σε προεκλογική εκδήλωση στο Βερολίνο «τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα πρέπει να γίνουν χρόνια στασιμότητας και ληθαργίας».

Η Γερμανία έχει, σύμφωνα με το σοσιαλδημοκράτη πολιτικό, ανάγκη από έναν καγκελάριο που έχει το θάρρος να χαράξει το μέλλον της χώρας.

Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, σύμφωνα με τις νεότερες δημοσκοπήσεις που επικαλείται η Deutsche Welle, η Εναλλακτική για τη Γερμανία μπορεί να υπολογίζει μεταξύ 11% και 13% των ψήφων, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) μεταξύ 8,5% και 11%, οι Φιλελεύθεροι μεταξύ 9% και 10% και τέλος οι Πράσινοι μεταξύ 7% και 8%.

Δείτε στο γράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου την χρήσιμες πληροφορίες για τις Γερμανικές εκλογές:


real.gr

«...Απολύτως τεκμηριωμένη η επίθεση, εξαιρετικά περίεργη η συγκυρία...»

«Τηλεμαιντανοί που εκλέγονται από τα πρωινάδικα»...

Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Παπαχελά στον Άδωνη Γεωργιάδη...
Με πρωτοσέλιδο άρθρο του στην Κυριακάτικη Καθημερινή, ο κ. Αλέξης Παπαχελάς επιτίθεται με σφοδρότητα στο φαινόμενο Άδωνις Γεωργιάδης, ρίχνοντας μάλιστα την προσήκουσα ευθύνη και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία προωθούν Γεωργιάδηδες της πολιτικής. 
«Τηλεμαιντανοί που εκλέγονται από τα πρωινάδικα», Μόλις λίγες ώρες μάλιστα μετά την εμφάνιση του Γεωργιάδη στον Αυτιά, στον ΣΚΑΪ!
 Απολύτως τεκμηριωμένη η επίθεση, εξαιρετικά περίεργη η συγκυρία.

από olympia.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από  τή "Νέα Μύκονο" καί είναι φράση τού κειμένου.