Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ : Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                        
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 

Ο Δήμαρχος Μυκόνου στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα
Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου στα Ιωάννινα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υλοποίηση μιας ριζικής μεταρρύθμισης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κύριο άξονα την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τους Δήμους όλης της χώρας.

Μάλιστα, κατά το κλείσιμο του Συνεδρίου, υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των συνέδρων - με σχετικό ψήφισμα - οι αδιαπραγμάτευτες θέσεις και προτάσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για την εν λόγω μεταρρύθμιση.

Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις της ΚΕΔΕ αφορούν  στην αλλαγή του Καλλικράτη, στα οικονομικά των Δήμων, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο προσωπικό των Δήμων, στη θητεία και στην καταστατική θέση των αιρετών.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο κ. Κουκάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Frederic Vallier, Γενικό Γραμματέα Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών της Ευρώπης (C.E.M.R.), ανταλλάσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης και νησιωτικότητας, ενώ τον προσκάλεσε εκ νέου να διοργανώσει μια συνεδρίαση του αρμόδιου Ευρωπαϊκού Οργάνου για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, στην «πρωταθλήτρια» του παγκόσμιου τουρισμού Μύκονο, το Καλοκαίρι του 2018.
   
Μύκονος, 04-12-2017
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η τεχνική συμφωνία...

...σε υπηρεσιακό επίπεδο (Staff level agreement)
Το Eurogroup ενέκρινε την τεχνική συμφωνία Ελλάδος - δανειστών
Εγκρίθηκε από το Eurogroup η συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο (Staff level agreement) για την τρίτη αξιολόγηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση ήταν πολύ σύντομη και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο στην Αθήνα μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.
Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σε τεχνικό επίπεδο εξέφρασε νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

«Είναι εξαιρετικό» που επετεύχθη συμφωνία εγκαίρως, σχολίασε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Κάτι το οποίο δείχνει ότι «όλες οι πλευρές εργάστηκαν σκληρά και με αφοσίωση για να συμβεί» πρόσθεσε.
 
«Ενθαρρυντικό μήνυμα» για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χαρακτήρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων...

Financial Times : «Η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια νέα εποχή»...

γράφει στον τίτλο της η λονδρέζικη εφημερίδα...
Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να αντλήσει 6 δις ευρώ με την έκδοση νέων ομολόγων μέσα στους επόμενους μήνες –αναμένεται έτσι να συγκεντρώσει το 1/3 από το συνολικό ποσό των 15 δις ευρώ που χρειάζεται για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος στήριξης τον επόμενο Αύγουστο. Αν και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι παραμένουν, το ελληνικό δράμα έχει ατονήσει και η Ελλάδα προσελκύει επενδυτές όπως τις Pimco και Schroders.

«Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενισχύοντας τις ελπίδες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επίτευξη ομαλής έξοδο από το πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο», αναφέρουν οι Financial Times, από την πλευρά τους.

Μετά την τρίτη αξιολόγηση τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε μεγάλη προθυμία σε σχέση με τον παρελθόν για να κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς. Με την οικονομία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, η κυβέρνηση επιθυμεί να βγει από την επταετή εξάρτηση από τις χρηματοδοτήσεις διάσωσης και να ξεκινήσεις συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους και επιστροφή στις αγορές. Ελπίζει δε, ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί θα στείλει μήνυμα στους πιστωτές ότι η Αθήνα επέστρεψε σε τροχιά και είναι έτοιμη να προχωρήσει. Η συμφωνία του Σαββάτου συνιστά μία πολύ σημαντική στιγμή όπως την περιέγραψε Έλληνας αξιωματούχος, ωστόσο όπως επισημαίνεται παραμένουν ακόμη θέματα που δεν έχουν επιλυθεί όπως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και ο ΦΠΑ στα νησιά. Μια τέταρτη αξιολόγηση για τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις θα είναι απαραίτητη πριν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, καταλήγουν οι Financial Times...

 
από left.gr

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΝ ΑΡΓΙΑ…

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΚΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
 

Η απροθυμία και ανικανότητα του Δημάρχου κ. Κουκά να διοικήσει τον Δήμο και τις υπηρεσίες του προς όφελος όλης της κοινωνίας, να λύσει τα σοβαρά προβλήματα του νησιού , να επιβάλει την τάξη και να πατάξει την διαφθορά, οδηγούν για δεύτερη φορά σε αναστολή λειτουργίας την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μυκόνου.
Οδηγεί τον κλάδο της οικοδομής σε παρατεταμένη ομηρία, μια κατάσταση που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της διοίκησης από το 2014 μέχρι σήμερα -ακόμη και όταν ο προϊστάμενος κ. Καστορίνης βρισκόταν στην υπηρεσία- ενώ ευνοεί την αυθαίρετη δόμηση.
Υπηρεσία «ελέω» Προϊσταμένου
Με πρόσχημα την υποστελέχωση της υπηρεσίας, φαινόμενο που δεν αποτελεί χαρακτηριστικό μόνο του Δήμου της Μυκόνου, ο κ. Κουκάς επέτρεψε στον προϊστάμενο της ΥΔΟΜ να «αλωνίζει» κυριολεκτικά και να εκθέτει τον Δήμο και το νησί της Μυκόνου...

Βάρκιζα: Στον ανακριτή την Τρίτη ο συλληφθείς για τα 135 κιλά κοκαΐνης

Αποθήκη ναρκωτικών το διαμέρισμα
Βάρκιζα: Στον ανακριτή την Τρίτη ο συλληφθείς για τα 135 κιλά κοκαΐνης
                                                                                                                                                      (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Ένας 33χρονος Σέρβος συνελήφθη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από την έφοδο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε διαμέρισμα πολυτελούς πολυκατοικίας τα ξημερώματα στη Βάρκιζα, στο οποίο βρέθηκε η ποσότητα-ρεκόρ των 135 κιλών κοκαΐνης και πάνω από 10.000 ευρώ.
Ουσιαστικά το διαμέρισμα νοικιάστηκε για να μετατραπεί σε αποθήκη ναρκωτικών, σύμφωνα με πηγές, που δεν αποκλείουν ο νεαρός άνδρας σερβικής καταγωγής -του οποίου ο ρόλος ερευνάται- να είναι ο «αποθηκάριος» του μεγάλου κυκλώματος που διακινεί κοκαΐνη στους κύκλους των επωνύμων και τα κοσμικά στέκια της Αθήνας. 
Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής για τον εντοπισμό κι άλλων σπιτιών ή ατόμων που εμπλέκονται στο κύκλωμα.
Ο 33χρονος Σέρβος αλλοδαπός που συνελήφθη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα στην Ευελπίδων και πήρε προθεσμία για την Τρίτη, οπότε αναμένεται να μεταβεί με τους συνηγόρους του κ. Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεώργιο Δρύλλη στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.
Οι ποινικολόγοι Σάκης Κεχαγιόγλου και Γεώργιος Δρύλλης που ανέλαβαν από κοινού την υπεράσπιση του, δήλωσαν, όπως αναφέρει το policepress.gr, ότι «Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου».
«Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν, μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας», σημειώνουν ακόμη.

Στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και εβδομάδες
Οι Αρχές είχαν βάλει στο στόχαστρό τους τον συλληφθέντα εδώ και αρκετές εβδομάδες, αξιοποιώντας πληροφορίες και έρευνα από παρακολούθηση. Πηγές αναφέρουν πως τα ασύλληπτα μέλη του κυκλώματος τού είχαν νοικιάσει το σπίτι στη Βάρκιζα, ενώ για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε πολυτελές όχημα.
Οργανώθηκε μεγάλη επιχείρηση και η έφοδος στο πολυτελές διαμέρισμα έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με πληροφορίες να θέλουν τον 33χρονο Σέρβο να πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο.
Η τεράστια ποσότητα κοκαΐνης (των 135 κιλών) βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπολογίζεται πως η αξία της ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.
in.gr

Η χθεσινή πανσέληνος

Η υπερσελήνη έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό της Λάρνακας, στην Κύπρο. Η σημερινή(χθεσινή) πανσέληνος είναι η πιο εντυπωσιακή από όλες τις πανσελήνους της φετινής χρονιάς, καθώς το φεγγάρι βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του 2017. 
 από Naftemporiki

Χαιρετίζουν οι Βρυξέλλες τη συμφωνία Αθήνας - θεσμών



SOOC/Menelaos Myrillas
Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις χαιρέτισε τη συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο «που επετεύχθη πριν το Eurogroup της Δευτέρας» και χαρακτήρισε την εξέλιξη «καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Για «εξαιρετικά νέα» από την Αθήνα έκανε λόγο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισήμανε ότι...

Η καλή όραση ξεκινάει από το πιάτο


"-Ντόρα λυπάμαι δεν θα γίνεις υπουργός...

-Κυριάκο λυπάμαι, ούτε κι εσύ πρωθυπουργός…"...
 Η "απάντηση" της Ντόρας στον Κυριάκο που...
κυκλοφορεί στα social media...

Πηγή: enimerosi24.gr

Κυριάκος ...εναντίον τής οικογενειοκρατίας...!

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη


Έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστηρίζει ότι, αν σχηματίσει κυβέρνηση, δεν θα συμμετάσχουν μέλη της οικογένειάς του, τα οποία δεν πρόκειται να καταλάβουν ούτε άλλο πολιτειακό αξίωμα. Η εξαγγελία είναι καλοδεχούμενη, αν και ο νεποτισμός στο ελληνικό πολιτικό σύστημα χρειάζεται πολύ γενναιότερα μέτρα εκδημοκρατισμού για να αντιμετωπιστεί. Θα τολμούσε άραγε ο κ. Μητσοτάκης να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ και το όνομα Καραμανλή;
Προς το παρόν, πάντως, το παιχνίδι μοιάζει ελαφρώς στημένο: