Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται από τή Γαλλία τών "κίτρινων γιλέκων"...

Διαδηλωτής κλωτσά δακρυγόνο στη Μασσαλία
Διαδηλωτής κλωτσά δακρυγόνο στη Μασσαλία AP
Κίτρινα Γιλέκα: Εικόνες χάους στο Παρίσι- Μάχες σώμα με σώμα και σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς 
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Γαλλία και τις μαζικές συγκεντρώσεις των "κίτρινων γιλέκων". Οι συγκρούσεις και η καταστολή, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.
Τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Γαλλία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος των "κίτρινων γιλέκων" 
ΔΕΙΤΕ τίς φωτογραφίες :

Γιατί γεμίσαμε από Mαγείρους καί «Mαγείρους»...

Φάτε μάτια ψάρια
«Tρώνε πολύ στου Φλωμπέρ» έγραφε ο Λιονέλ Ρισάρ αναλύοντας τις λεπτομερείς γαστρονομικές περιγραφές στα μυθιστορήματα του Γάλλου συγγραφέα. 
Αν ζούσε σήμερα, θα έγραφε «μαγειρεύουν πολύ στην Ελλάδα». Γύρω στις 20 είναι οι εκπομπές που ασχολούνται με το φαγητό, είτε αυτόνομες είτε ένθετες σε άλλες. Δίπλα στον έμπειρο Λαζάρου, τον ροκ Σκαρμούτσο και τον μεταμοντέρνο Πετρετζίκη θα προστεθεί σύντομα και η Δέσποινα Βανδή από τους δέκτες του Open, η οποία θα αφήσει τα μικρόφωνα και θα πιάσει τις κουτάλες.
Ποιοι όμως είναι οι λόγοι που τόσο πολλές εκπομπές μαγειρικής κατακλύζουν τις οθόνες μας;

Η Wall Street Journal γιά Ελλάδα: Το μόνο αισιόδοξο σημείο στην Ευρωζώνη...

WST: Η Ελλάδα το μόνο αισιόδοξο σημείο των προβλέψεων για το τελευταίο τρίμηνο στην Ευρωζώνη!
Το μόνο αισιόδοξο σημείο των προβλέψεων για το τελευταίο τρίμηνο στην Ευρωζώνη είναι η Ελλάδα, που αν και κατά πολύ το πιο αδύναμο μέλος της ευρωζώνης, εντούτοις διπλασίασε το ρυθμό ανάπτυξης κατά την ίδια χρονική περίοδο, γράφει η Wall Street Journal, τονίζοντας ότι η επιβράδυνση της ευρωζώνης έλαβε ευρύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο το τελευταίο τρίμηνο
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, καταγράφονται στο σύνολο της Ευρωζώνης καθοδικές τάσεις σε τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές αλλά και μία σειρά υπηρεσιών...

Γαλλία : Ο πυλώνας της «φιλελεύθερης σταθερότητας»!...

Ο γαλλικός «χειμώνας της οργής», η νέα θύελλα στην Ευρώπη

A view of the Place de la Republique as protesters wearing yellow vests gather during a national day of protest by the "yellow vests" movement in Paris, France, December 8, 2018. REUTERS/Stephane Mahe
Του Μωυσή Λίτση
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται ξανά η Ευρώπη, με τον «γαλλικό χειμώνα της οργής» να ανατρέπει τα μέχρι σήμερα πολιτικά δεδομένα. Μετά το Brexit, τη διελκυστίνδα Ιταλίας - Βρυξελλών, την εμφάνιση αμφιλεγόμενων ηγετών στην Ουγγαρία και την Πολωνία, την ενίσχυση της ακροδεξιάς, που για πρώτη φορά πολιορκεί πλέον και το ισπανικό Κοινοβούλιο με επιγόνους του Φράνκο, κλονίζονται οι πυλώνες της ευρωπαϊκής σταθερότητας, η Γαλλία και η Γερμανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ξεκίνησε τη θητεία του με τους καλύτερους οιωνούς και πρόθεση να αναζωογονήσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, με άγνωστο το αν θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά εν μέσω της κοινωνικής θύελλας που κλονίζει τη Γαλλία...

Αντιγράφει τήν πολιτική πρόνοιας καί ασφάλισης τού ...Μακρόν (!) ο Κυριάκος...

Γκάφες και γιλέκα...
Τα «Κίτρινα Γιλέκα» στο Παρίσι κατεδαφίζουν και τον Μητσοτάκη στην Αθήνα...

Δεν πιάνουν και πουλιά στον αέρα οι πολυπληθείς επικοινωνιακοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι την ημέρα που καίγεται το Παρίσι από τις κινητοποιήσεις κατά της πολιτικής Μακρόν τον έβγαλαν πρόωρα σε ρόλο… Μακρόν της Βαλκανικής: ανήγγειλε την ίδια πολιτική και για τον πυρήνα του κράτους πρόνοιας και της ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και τους έταξε… πελατεία, κάνοντας και μια ακόμη γκάφα στη φούρια του.

Για να αρχίσουμε από το τελευταίο είπε ότι «οι νέοι σήμερα δεν πιστεύουν ότι θα πάρουν ποτέ σύνταξη, γι’ αυτό και συχνά επιλέγουν ακόμη και να εργάζονται χωρίς ασφάλιση. Αυτό είναι αδιανόητο και πρέπει να αλλάξει».

Αδιανόητο είναι πώς το σκέφθηκε. Είναι δυνατόν πολιτικός που διεκδικεί την πρωθυπουργία να λέει ότι οι νέοι δουλεύουν ανασφάλιστοι με… επιλογή τους;...