Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτο: Και 2ος νεκρός στη Σύρο από Η1Ν1

Σύρος: Κι άλλος θάνατος από τη γρίπη Η1Ν1 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Σύρου, με την τραγική είδηση του θανάτου μιας 58χρονης.

Η 58χρονη Συριανή η οποία πριν από λίγες ημέρες προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1 δεν κατάφερε να μείνει στην ζωή χάνοντας την μάχη το βράδυ του Σαββάτου στο γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τους συγγενείς και τους οικείους της.
Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο συριανού εξαιτίας της γρίπης Η1Ν1, που συνεχίζει την επίθεση της στη χώρα μας.(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)
Το Cyclades24 εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης 58χρονης.

από  Cyclades24

Πληροφορίες σχετικά με την γρίπη Η1Ν1

Πρακτική πληροφόρηση και συμβουλές από ΕΕΑΚΑ σχετικά με την γρίπη Η1Ν1 (No1)

Πρακτικές συμβουλές από ΕΕΑΚΑ σχετικά με την γρίπη Η1Ν1

A.  Συμπτώματα Εποχικής ή Νέας Γρίπης;
Όταν ξυπνάτε και φτερνίζεστε, βήχετε και έχετε το αίσθημα πόνου, πυρετού και ότι δεν μπορείτε να κουνήσετε ούτε ένα μυ, πώς ξέρετε εάν έχετε συμπτώματα απλής ίωσης του αναπνευστικού («κρυολόγημα») ή τη γρίπη; Και αν είναι γρίπη, μπορεί να είναι η νέα γρίπη Η1Ν1; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των συμπτωμάτων της νέας γρίπης και της εποχικής, που περνάμε κάθε χρόνο. Η εποχική είναι πιο ήπια και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα για μερικές μέρες, τα συμπτώματα όμως της γρίπης Η1Ν1 μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ άρρωστοι για μέρες έως μερικές εβδομάδες. Η γρίπη – είτε είναι ο ιός της εποχικής γρίπης είτε της γρίπης Η1Ν1 – μπορεί να εμφανίσει επιπλοκές, όπως πνευμονία και να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο.
 Ποια είναι τα συμπτώματα της κοινής γρίπης;
Η κοινή γρίπη αρχίζει συνήθως  με πονόλαιμο, ο οποίος υποχωρεί μετά από μια-δύο μέρες.  Ακολουθούν τα ρινικά συμπτώματα (συνάχι, φτερνίσματα, μπούκωμα) με βήχα κατά την τέταρτη με πέμπτη μέρα. Ο πυρετός είναι σπάνιος στους ενήλικες, όμως πιθανό να εμφανιστεί αλλά δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός. Τα παιδιά έχουν πυρετό πιο συχνά με την εποχική γρίπη. Διαφορετικοί ιοί προκαλούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της κοινής εποχικής ίωσης, που διαρκούν περίπου μια εβδομάδα.
 Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης Η1Ν1;
Τα συμπτώματα της νέας γρίπης είναι παρεμφερή, αλλά εμφανίζονται πιο απότομα και περιλαμβάνουν: πονόλαιμο, μπούκωμα στη μύτη, πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, κακουχία και βήχα. Δυνατόν να προκληθεί εμετός και διάρροια.
Τα περισσότερα συμπτώματα της κοινής γρίπης βελτιώνονται σταδιακά μέσα σε 2-5 ημέρες, χωρίς να αποκλείεται να αισθανόσαστε εξασθενημένος για μια εβδομάδα ή περισσότερο. Κύρια επιπλοκή της γρίπης είναι η πνευμονία, ιδιαίτερα σε παιδιά,  ηλικιωμένους ή σε άτομα με χρόνιες πνευμονοπάθειες ή  καρδιακά προβλήματα. Εάν παρατηρήσετε δυσκολία στην αναπνοή, πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας. Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα της πνευμονίας είναι ο πυρετός, ο οποίος επανέρχεται αφού έχει πέσει για μια δυο μέρες.
Πως μεταδίδεται ο ιός της γρίπης Η1Ν1
Όπως ακριβώς και με τους εποχικούς ιούς, ο ιός της γρίπης Η1Ν1 εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του βλεννογόνου της μύτης, των οφθαλμών και του στόματος. Κάθε φορά που αγγίζετε μια από αυτές τις περιοχές, είναι δυνατόν να μολυνθείτε με καποιο ιό, γεγονός το οποίο καθιστά επιτακτική την ανάγκη  να απολυμαίνετε τα χέρια σας με συχνό πλύσιμο.
 Είναι συμπτώματα εποχική ή νέας γρίπης;
Είτε πρόκειται εποχική γρίπη είτε για την νέα γρίπη, τα συμπτώματα μπορεί να είναι πανομοιότυπα (μπούκωμα στη μύτη, βήχας, πόνοι και γενική αδιαθεσία-κακουχία;). Όμως η κοινή γρίπη σπάνια προκαλεί πυρετό πάνω από 38,5oC. Με την νέα γρίπη   είναι πιο πιθανό να έχετε πυρετό από την αρχή και να αισθανόσαστε πολύ άσχημα. Επίσης οι  μυϊκοί πόνοι είναι πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα. Ο πίνακας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν έχετε συμπτώματα εποχικής ή Η1Ν1-γρίπης. (Ακολουθεί ο Πίνακας)

Η εξέλιξη μιάς μυκονιάτικης παραδοσιακής βάρκας : Η παπαδιά "ΜΑΡΙΝΑ Φ."

Tό όνομα της η "ΜΑΡΙΝΑ Φ." τό πήρε από τή Μαρίνα τή Φραγκήδαινα. 
Δείτε καί ΕΔΩ

 
Από τή ναυπήγηση έως τήν καθέλκυση...

ΜΙΚΡΗ ΑΓΓΕΛΙΑ

                 Παρακαλώ μόνο σοβαρές προτάσεις

Ο Κώστας Μητρόπουλος σατυρίζει τήν επικαιρότητα

                                                                                   από "ΤΑ ΝΕΑ"

«Γιαλαντζί» νεοφιλελευθερισμό...

«Γιαλαντζί» νεοφιλελευθερισμό καταλογίζει στη ΝΔ ο Μάρδας
... καταλογίζει στη ΝΔ ο Μάρδας...
Ευθεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση «γιαλαντζί» νεοφιλελευθερισμό. «Τον... επιβάλλουν εκεί που θέλουν ενώ σε αυτά που τόσα χρόνια έπρεπε να κάνουν κάποια βήματα, ούτε που τα άγγιξαν», είπε ο υφυπουργός. Παράλληλα αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στην αποφασιστικότητα της να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και να «αναπνεύσει» η οικονομία της χώρας.

Στην ομιλία του, στην ίδια εκδήλωση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου, μίλησε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά της διαπλοκής και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν παρατήρησε πως «το θηρίο όταν ξεδοντιάζεται ουρλιάζει και το νιώθουμε αυτό".
 

«...η επίδοση του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι θα είναι τόσο μεγάλη που...»

Να περάσουμε από το «ποιος φταίει;» στο «τι κάνουμε;»


Αρκεί κανείς να έχει παρακολουθήσει την αρθρογραφία και την ειδησεογραφία ενός μόνο χρόνου της κρίσης για να διαπιστώσει ότι από την άνοιξη του 2010 μέχρι σήμερα συζητάμε περίπου για τα ίδια πράγματα.

Σημείωσα πρόσφατα ότι η κρίση έχει τελειώσει κι ότι πρέπει πλέον να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας. Δυστυχώς, παρατηρώ ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Όλοι μοιάζουν έτοιμοι να εξηγούν για ώρες τι πήγε στραβά αλλά κανείς δεν έχει όρεξη να μας πει τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Ακόμα μια κυβέρνηση μοιάζει να πίστεψε ότι αρκεί η ψήφιση ενός Μνημονίου για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα κι έτσι η χώρα συνεχίζει αδιάκοπα να κυνηγά την ουρά της, επινοώντας συνεχώς νέα προβλήματα και καμία λύση.
Μπορεί να μοιάζει φοβερά παράδοξο αλλά η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι έχει την ευκαιρία να «περάσει απέναντι». Αν το πολιτικό σύστημα δεν γεννήσει μια ακόμα αχρείαστη κρίση με τους εταίρους της χώρας, η επίδοση του ελληνικού τουρισμού φέτος το καλοκαίρι θα είναι τόσο μεγάλη που και οι πιο μίζεροι θα αναγκαστούν να παραδεχθούν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Ας μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία.

parapolitiki.com

Αν μη τι άλλο, ας υπάρξει σύνεση…

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ
 Δύο μεγάλα προβλήματα που η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει αμοιβαιότητα έχουν ορθωθεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πρώτο παρουσιάστηκε το πρόβλημα του χρέους, που παραμένει άλυτο – το ελληνικό χρέος είναι βαρύ για την ίδια τη χώρα μας, αλλά δεν είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό του ευρωπαϊκού χρέους. Αντιθέτως, το συνολικό (δημόσιο και ιδιωτικό) ευρωπαϊκό χρέος σταθερά διογκώνεται και επιβαρύνει την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς όλοι, είτε είναι σε θέση να το εξυπηρετούν είτε δεν είναι, υποχρεωτικά περιορίζουν τη ζήτησή τους, με αρνητικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία. Η οποία, παρά την κατάρρευση των τιμών πετρελαίου, σέρνει τα πόδια της, χάνοντας θέσεις στην παγκόσμια σκακιέρα.
Δεύτερο παρουσιάστηκε το προσφυγικό πρόβλημα, με συνέπειες που τείνουν να αποδειχτούν πολύ βαρύτερες από εκείνες του χρέους, καθώς ευθέως απειλείται η ευρωπαϊκή συνοχή. Για έναν πληθυσμό της τάξεως των 500 εκατομμυρίων, δεν θα φαινόταν τεράστιο πρόβλημα να καταφέρει να φιλοξενήσει 3-4 εκατομμύρια επιπλέον. Και όμως, αποδεικνύεται ότι είναι. Η Ευρώπη, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, τείνει προς την αποδιοργάνωση εν μέσω απειλών Grexit, Brexit, άσχημα σχεδιασμένης πολιτικής στο Ουκρανικό, ισχυρού προσφυγικού ρεύματος και, τέλος, πραγματικής αμφισβήτησης της Συνθήκης Σένγκεν. Από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου (Νοέμβριος 1989), 40 χώρες έχουν ορθώσει φράχτες έναντι 60 γειτονικών τους χωρών. Από αυτούς, οι 15 ορθώθηκαν μέσα στο 2015...
Η Ελλάδα είναι άμεσα παγιδευμένη και στα δύο προβλήματα. Κι αν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει το δεύτερο (το προσφυγικό), ίσως δεν θα φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει το πρώτο (το χρέος).
Τα δείγματα είναι δυσοίωνα. Στο εσωτερικό, ουσιαστικά έχει αφεθεί ένας υπουργός, ο Γ. Μουζάλας, να σηκώνει τον σταυρό, το βάρος διαχείρισης αυτού του τεράστιου προβλήματος, με τη βοήθεια περίπου δέκα συνεργατών του – αυτό είναι, πρακτικά, όλο κι όλο το... υπουργείο. Οχι μόνο έχει αναλάβει το βάρος της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους ετέρους, αλλά (το επαχθέστερο...) φτύνει αίμα και στα παζάρια με τον κάθε «καμμένο» υπουργό ή δήμαρχο. Και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, κυβερνήσεις που...