Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Το απύθμενο θράσος του ΣΚΑΪ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν είναι που «έκλεβε» τα πλάνα της ΕΡΤ από τον εορτασμό της Παναγίας της Τήνου, θέλει μετά να βγει και από πάνω ο ΣΚΑΪ. Με κουτοπονηριά και με μία...
ανακοίνωση στην οποία το μόνο που δεν ανέφερε είναι το εξής: «Κι εσείς για τη Marfin δεν λέτε τίποτε». 

Ενώ λοιπόν η ΕΡΤ τον κατηγορεί ευθέως για κλοπή εικόνας τριών και πλέον ωρών, ο ΣΚΑΪ, επειδή προφανώς έτσι έχει μάθει χρόνια τώρα, αντεπιτίθεται. Και αρχίζει αυτός τις κατηγορίες για την ΕΡΤ, για άσχετα πράγματα, για τη «διοίκηση της ΕΡΤ που ζει στην Ελλάδα της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης», για τη, ΕΡΤ που προκειμένου «να γίνει αρεστή στα υπόγεια του Μαξίμου βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί», για την ΕΡΤ που χάνει τις «μεταδόσεις Ελλήνων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες» κ.ο.κ. 

Δικαίως επανέρχεται η ΕΡΤ με νέα της ανακοίνωση, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο: «Έκλεβε ο ΣΚΑЇ επί τρεις ώρες την εικόνα από την ΕΡΤ, ναι ή όχι; Μας ενδιαφέρει να πει αν έκλεβε το σήμα της ΕΡΤ και αν κατέφευγε σε τεχνάσματα για να κρύψει το λογότυπό της». 

Είναι τόσο απλά τα ερωτήματα, αλλά τελικά τόσο δύσκολες οι απαντήσεις. 

Δηλαδή θα ήταν δύσκολο να το παραδεχτεί και να ζητήσει ένα απλό «συγγνώμη» ο ΣΚΑΪ; Ή να επιχειρηματολογούσε απλώς πως η ΕΡΤ δεν μπορεί να έχει την «αποκλειστικότητα στη Θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας».  

Γιατί πρέπει να πουλάει και τσαμπουκά; Πώς έμαθαν έτσι όλα αυτά τα χρόνια, να βγαίνουν με μαγκιά;...
efsyn.gr

Frankfurter Allgemeine Zeitung για Κ.Στεφανόπουλο...


faz-gia-kstefanopoulome-mia-omilia-mpike-stin-istoriaΜε μια ομιλία μπήκε στην Ιστορία...

Αφιέρωμα στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο φιλοξένησε η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα...
90 χρόνια του Αχαιού πολιτικού.

«Όπως και ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ στη Γερμανία, έτσι και ο Έλληνας πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος μπήκε με μια ομιλία του στα βιβλία της ιστορίας.

Ήταν το 1999 όταν ήταν στην Αθήνα ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Ο Στεφανόπουλος επέκρινε το γεγονός ότι -και δεδομένων των 500.000 θυμάτων του πολέμου μεταξύ 1941 και 1944- δεν αναγνωρίστηκε επαρκώς η συνεισφορά της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Στεφανόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στην Ελλάδα, το οποίο δεν ήταν ποτέ μπλεγμένο σε σκάνδαλα.

Η υψηλή δημοτικότητά του οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν ήταν πλέον στην ενεργό πολιτική όταν ξέσπασε η κρίση. Γεννήθηκε το 1926 στην Πάτρα, σπούδασε Νομική στην Αθήνα, έζησε μετά το πραξικόπημα του 1967 στο Παρίσι και επέστρεψε το 1974 στην Ελλάδα ως έμπιστος του νέου πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όταν εξελέγη το 1995 διάδοχός του στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι δεν είχε τα προσόντα για έναν τόσο μεγάλο ρόλο. Εντούτοις ο Στεφανόπουλος τον εμπλούτισε με σύνεση και αξιοπρέπεια. Το 2000 έγινε ο πρώτος πρόεδρος Δημοκρατίας που επανεξελέγη. Σήμερα κλείνει τα 90 του χρόνια», γράφει μεταξύ άλλων η FAZ...

thetoc.gr

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές




Συνεχίζονται οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας για τη διαπίστωση τυχόν παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, σε διάφορες τουριστικές περιοχές.
Την περίοδο 10 - 14 Αύγουστου, οι έλεγχοι εστίασαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Χαλκιδική
Κατά τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

      • Σε καφέ-μπαρ, κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε σνακ-μπαρ, διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε εστιατόριο – ψησταριά, διαπιστώθηκαν τέσσερις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε εστιατόριο – ψαροταβέρνα, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε εστιατόριο κατελήφθη να απασχολείται αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν εννιά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε διέμενε παρανόμως στη χώρα και στερούνταν πιστοποιητικού υγείας. Επίσης συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.
      • Σε πιτσαρία κατελήφθη να απασχολείται μία αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς όπως διαπιστώθηκε στερούνταν πιστοποιητικού υγείας ενώ συνελήφθη επίσης και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
      • Σε καφέ - ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς άδεια λειτουργίας.
      • Σε καφέ - αναψυκτήριο, διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      • Σε καφέ-εστιατόριο, διαπιστώθηκαν έξι παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
      naftemporiki.gr

Στον αέρα και πάλι η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου

  Aπό τήν ΚΕΠΟΜ λάβαμε σήμερα 16/8, σέ mail, τήν παρακάτω ανακοίνωση-ανάρτησή της τήν οποία δημοσιεύουμε αυτούσια

New post on Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου* ΚΕΠοΜ


Στον αέρα και πάλι η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου

by kepom
Dimotiko Hora Mykonos
Παραίτηση του προέδρου Γιάννη Ν. Κουκά
Οι αμαρτίες  του παρελθόντος φαίνεται να έχουν στοιχειώσει την Α' βαθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου!
Την παραίτησή του  στις αρχές Ιουνίου από την θέση του Προέδρου έχει υποβάλει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο Γιάννης Κουκάς.
Η παραίτηση εθεωρείτο αναμενόμενη αφού είχε ανακοινωθεί από τον  ίδιο  σε δημόσιες συνεδριάσεις αρκετές φορές κατά την διάρκεια της μέχρι τότε θητείας του.  
Στην απόφασή αυτή οδηγήθηκε εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπιζε ως πρόεδρος  της επιτροπής αυτής αφού όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθλον  https://kepom.wordpress.com/2015/11/17/protovathmia/. η επιτροπή αυτή δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο από το Φθινόπωρο του 2014.
Αμαρτίες επί προεδρίας Δημ. Σκαγιά οδηγούν σε ασφυξία
Η απόρριψη των ενταλμάτων πληρωμής του Δήμου Μυκόνου από τον επίτροπό εξαιτίας της μη υποβολής ισολογισμών της επιτροπής αυτής για το 2012, 2013, 2014  από τον προηγούμενο πρόεδρο κ. Δημ.Σκαγιά έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα σχολεία της α' βαθμιας εκπαίδευσης του νησιού για τα οποία οι προμηθευτές τους έχουν κόψει την πίστωση λόγων οφειλών και λειτουργούν με χορηγίες, προσφορές και εθελοντική δουλειά γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αναμενόμενη ωστόσο δεν θα έπρεπε να είναι η ολιγωρία της διοίκησης του Δήμου  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και μάλιστα σε μια κρίσιμη περίοδο αφού ως γνωστόν το καλοκαίρι γίνεται η  καταγραφή των προβλημάτων  των σχολειών και η προσπάθεια επίλυσής τους εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας προστίθενται και οι απλήρωτες  για τον μήνα Ιούνιο 2016  καθαρίστριες ενώ όπως μας ενημερώνουν οι ίδιες θα πρέπει να διερευνηθεί και η αιτία που τον Σεπτέμβριο 2015 η πρόσληψή τους έγινε 15 ημέρες αργότερα από την ημέρα που ξεκίνησαν να εργάζονται στερώντας τους έτσι μισό μισθό και τα αντίστοιχα ένσημα.
Μετά την παραίτηση του Μιχάλη  Δ. Λυκούρη  από την Επιτροπή Αισθητικής εξαιτίας της αναποτελεσματικότητάς της, ακόμη μια παραίτηση που δεν ανακοινώνεται στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ούτε με άλλο επίσημο τρόπο από την διοίκηση του Δήμου και σκόπιμα αποκρύπτεται για να μην χαλάσει η "σιδερωμένη" εικόνα του κ. Δημάρχου!
Ακόμη  ένα σοβαρό θέμα που δεν  αντιμετωπίζεται με κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο.
Αναρωτιόμαστε:
- ποιόν θα υποδείξει αυτήν την φορά   ο κ. Δήμαρχος (κατά την προσφιλή του τακτική) ως αρμόδιο;
- πότε περιμένει να φέρει το θέμα στο ΔΣ για την ψήφιση του νέου προέδρου;
- πότε θα προλάβει η  επιτροπή με τον/την νέα πρόεδρο να συντονίσει τις εργασίες συντήρησης/ βαψίματος κλπ για να είναι  τα σχολειά έτοιμα την ημέρα του Αγιασμού;
- μήπως τελικά δεν χρειάζεται  ο κ. Δήμαρχος ούτε αυτή την επιτροπή αφού την διοίκηση ασκεί με 3-5 συνεργάτες του αιρετούς και μη;
Ποιός από την διοίκηση  νοιάστηκε για τις απλήρωτες καθαρίστριες; Μήπως θεωρούν ότι δουλεύουν από χόμπυ για έναν ελάχιστο μισθό τον οποίο μπορούν και να προσφέρουν για να διευκολύνουν τον κ. Δήμαρχο να κουκουλώσει και αυτό το σκάνδαλο του Δήμου;
Περιμένουμε απαντήσεις άμεσα, αλλά κυρίως  περιμένουμε άμεσες ενέργειες!