Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αισιοδοξία Δραγασάκη για συμφωνία την επόμενη εβδομάδα...


Δραγασάκης σε τραπεζίτες: Αισιοδοξία για συμφωνία την επόμενη εβδομάδαΗ πορεία και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών, καθώς και οι προτάσεις της Αθήνας ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη...
συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στα γραφεία της Ένωσης.
Οι τραπεζίτες είχαν προγραμματισμένη σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε το στίγμα των διαπραγματεύσεων.
Στη συνάντηση δεν μετείχε ο κ. Στουρνάρας.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η κατάσταση της αγοράς καθώς και τεχνικά θέματα για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους τραπεζίτες ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015, σημειώνοντας ότι οι διαφορές είναι πλέον μικρές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2016, η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πρόταση από την αντίστοιχη των δανειστών ανέρχεται σε μόλις 0,5% του ΑΕΠ.
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί λύση και να κλείσει η συμφωνία.
Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στους τραπεζίτες ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διεκδικεί μία συνολική λύση για το χρέος, ενώ έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη μετακύλιση των αποπληρωμών προς την ΕΚΤ με τη μεταφορά των σχετικών ομολόγων, ύψους 27 δισ. ευρώ, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΚΤ αποφάσισε την χορήγηση ρευστότητας 1,1 δισ. ευρώ μέσω του ELA, ποσό που κρίνεται "οριακό" για να καλύψει τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι εκροές από τα γκισέ των τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση...
newmoney.gr

FIRST AEROBATIC FLIGHT LEA - ''Ξαραθυμάει'' η μικρή !!!


 
(Μιχαήλ Γ. Γρυπάρης απέστειλε γιά τήν τέρψη τών φίλων 
τής Νέας Μυκόνου)

Ποδόσφαιρο τέλος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη


Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, παρουσία στο τμήμα κάθε 15 ημέρες και καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ, ήταν οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν από τον ανακριτή στον Β. Μαρινάκη μετά την απολογία του την Πέμπτη για την πολυκροτη υπόθεση της  «εγκληματικής οργάνωσης».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έμεινε για περίπου επτά ώρες στο γραφείο του Γ. Ανδρεάδη και αφού ολοκλήρωσε την απολογία του, ο ανακριτής από κοινού με τον εισαγγελέα του ανακοίνωσαν την επιβολή των παραπάνω περιοριστικών όρων.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.
Συγκεκριμένα οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι 1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, 2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, 3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, 4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και 5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Μετά από την εξέλιξη αυτή θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τον αντικαταστάτη στην προεδρία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου και στενό συνεργάτη του Β. Μαρινάκη, Γιάννη Βρέντζο να είναι ο πιθανότερος για να λάβει το χρίσμα.
από kathimerini.gr

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (18.06.15)

                                                                                                                                 από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται σχέδιο δήλωσης για ελάφρυνση χρέους




ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την ώρα που οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν μαζευτεί στο Λουξεμβούργο για άλλο ένα Eurogroup, κατά το οποίο οι προσδοκίες για οποιαδήποτε πρόοδο στο ελληνικό ζήτημα είναι πολύ περιορισμένες, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο που αλλά και πότε θα μπορούσε να υπάρξει μία περαιτέρω συζήτηση που θα φέρει και την λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ ( 25.06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως το Brexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική. Συγχρόνως θα έχει περάσει και μία εβδομάδα από το σημερινό Eurogroup χωρίς κάποια άλλη συνάντηση με αποτέλεσμα να ασκήσει  περαιτέρω πίεση στην ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με τον ίδιο υψηλόβαθμο ευρωπαίο αξιωματούχο αυτή την στιγμή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας. Μια ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.
Συγχρόνως, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τράπεζες θα γίνει μόνο αν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες μέρες.
από kathimerini.gr

"Φέρτε πίσω στην Ελλάδα τις κλεμμένες αρχαιότητες"... (βίντεο)

Δηλώσεις Γλέζου στην Ευρωβουλή (BINTEO)... 
Για την ανάγκη να επιστρέψουν τα ελληνικά μνημεία στην Ελλάδα μίλησε ο Μανώλης Γλέζος στην Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Τα έργα πρέπει να...
γυρίσουν στον τόπο παραγωγής τους-καταγωγής τους, εκεί που δημιουργήθηκαν. Αυτό σημαίνει, όχι μονάχα η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων, των ληστευμένων αρχαιοτήτων από τις γερμανικές στρατιές κατοχής από το Γ' Ράιχ στην Ελλάδα αλλά σημαίνει και επιστροφή -μιλάω για την Ελλάδα το ίδιο ισχύει και για όλες τις χώρες- της Αφροδίτης της Μήλου και της Νίκης της Σαμοθράκης και των Αετωμάτων του Παρθενώνα" ανέφερε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
enikos.gr

Κατακόρυφη απογείωση ενός Boeing 787!

Η απίστευτη κατακόρυφη απογείωση ενός Boeing 787 Dreamliner που κόβει την ανάσα

 
Μόνο οι πιλότοι απόλαυσαν αυτή την εντυπωσιακή απογείωση Boeing 787 Dreamliner που έγινε σχεδόν κατακόρυφα, αμέσως μετά την αποκόλληση του αεροσκάφους από το έδαφος.
Επρόκειτο για δοκιμαστική πτήση ενόψει του Airshow του 2015 που διοργανώνεται στο αεροδρόμιο Le Bourget στο Παρίσι και οι κυβερνήτες τέσταραν τα όρια του εντυπωσιακού αεροσκάφους.
Αυτό απογειώθηκε από την Ουάσιγκτον και εκτέλεσε μια σειρά από εξαιρετικά πολύπλοκους ελιγμούς προκειμένου να επιδείξει τις απίστευτες δυνατότητες του.
Μέχρι στιγμής 30 αεροπορικές εταιρίες έχουν παραγγείλει 509 αεροσκάφη 787-9 ανάμεσά τους οι Αερογραμμές του Βιετνάμ.
Σύμφωνα με την Boeing, το 787-9 έχει άτρακτο κατά 6 μέτρα μεγαλύτερη από αυτή του 787-8 και μπορεί να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες και εμπορεύματα χρησιμοποιώντας 20% λιγότερο καύσιμα από τα αεροσκάφη που αντικαθιστά.
από  telegraph