Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Η ενημέρωση γενικότερα έχει περάσει σε χέρια ανεξέλεγκτα...

Με ποιά κριτήρια; Με ποιούς κώδικες; Με ποιά δεοντολογία;
Οποιος κρατάει στα χέρια του ένα κινητό τηλέφωνο ή μία κάμερα γίνεται εν δυνάμει δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτης μαζί. Με λίγα λόγια όλοι οι πολίτες γίνονται και όλα αυτά μαζί.
Πώς όμως; Με ποιά κριτήρια; Με ποιούς κώδικες; Με ποιά δεοντολογία; Ένας ανήθικος άνθρωπος με ποιά κριτήρια θα τραβήξει κάτι και πώς θα το χρησιμοποιήσει; Και δεν..
αναφέρομαι σε βίντεο διακοπών ή κατοικίδιων.
Η ενημέρωση γενικότερα έχει περάσει σε χέρια ανεξέλεγκτα. Εντελώς. Άνθρωποι που φτιάχνουν ιστοσελίδες και αναρτούν ο, τι τους κατεβάσει η γκλάβα τους χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο! Με φωτογραφίες και βίντεο που στ’ αλήθεια ξεπερνούν κάθε όριο. Στην επαγγελματική δημοσιογραφία υπάρχει κι ένας αρχισυντάκτης, που θα σε επιπλήξει. Σε μία ελεύθερη ιστοσελίδα που φτιάχτηκε σε ένα βράδυ, ποιός θα το κάνει; Πώς μπορεί κανείς να ελέγξει από πού και γιατί προέρχεται κάθε τι; Τουλάχιστον εμείς έχουμε και ένα πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Οι υπόλοιποι;
Η προπαγάνδα και η διακίνηση ψευδών ειδήσεων στο φόρτε τους. Όλοι μας υπερ-πληροφορημένοι. Και άλλο τόσο εξαπατημένοι.
Αυτό, με αφορμή δεκάδες βίντεο προπαγανδιστικά που μου στέλνετε για να με « πείσετε»! Μετά από 32 χρόνια σ’ αυτή τη δουλειά, δυσκολάκι το βλέπω.
Ανοίξτε τα μάτια σας. Ελέγχετε τί διαβάζετε και πού το διαβάζετε. Και αναρωτηθείτε γιατί δημοσιοποιήθηκε.

zoornalistas 

Τό tweet τού Κοτζιά

Αποτέλεσμα εικόνας για tweet
«Μεγάλη χαρά που Άγγελος και Δημήτρης είναι ελεύθεροι. Καλώς να έρθουν στην πατρίδα» αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Πολλά συγχαρητήρια στον πρέσβη μας Π.Μαυροειδή, στον ΠΥΒ Α. Μπαλτά και στην πρόξενο Σ. Θεοχαρiδη. Ευχαριστήρια σε όσους βοήθησαν από τουρκική πλευρά. Η διπλωματία είναι η μεγάλη κερδισμένη της Βραδιάς» επισημαίνει στην ίδια ανάρτηση ο Ν. Κοτζιάς...

Επιστρέφουν μέ τό πρωθυπουργικό αεροπλάνο...

Στην Αδριανούπολη το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει η δίκη των δύο στρατιωτικών θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.
Στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών συνέβαλαν οι...

Άργησε αλλά είναι Ελεύθεροι...

Ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους...
Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ επιστρέφουν στην Ελλάδα.
Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Αγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης θα αφεθούν ελεύθεροι, εν αναμονή της δίκης τους.

Πιθανότατα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφεθούν αύριο ελεύθεροι. Οι ίδιες πληροφοριες αναφέρουν πως είχαν πάρει «φωτιά» τα τηλέφωνα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε πως υπήρξε συνάντηση του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσινγκτον με τον σύμβουλο ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, όπου δέχθηκε πιέσεις για την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον, ωστόσο, όπως τόνισε δεν ήταν τυχαία η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων, σήμερα, καθώς φέρεται να υπήρξαν πιέσεις και γι’ αυτούς.

Τόνισε, δε, πως ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για επαναπατρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου, όταν πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα στον Εβρο και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος...

iefimerida.gr

Τσίπρας: Άγγελε, Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά....

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.
Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας του Πρωθυπουργού...

Ο Ελεύθερος Τύπος απαντάει στό διάβημα πρός ΕΣΗΕΑ τού Θανάση Καρτερού...

"Κύριε Καρτερέ, ο Ελεύθερος Τύπος δεν είναι «Πράβδα»"
Η εφημερίδα απαντά στο διάβημα προς την ΕΣΗΕΑ

Από την διεύθυνση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση στην επστολή - διαβημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ που απέστειλε ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός. Στην επιστολή (ολόκληρη ΕΔΩ) ο Θ. Καρτερός, μέλος της ΕΣΗΕΑ, ζητάει να
αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με το "ψευδές", όπως το χαρακτηρίζει, ρεπορτάζ της Κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για το "δήθεν" SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Επίσης ο Θ. Καρτερός ζητάει από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να διερευνηθούν από τα πειθαρχικά όργανα της Ενωσης οι ευθύνες τυχόν μελών της.
 Ακολουθεί ασχολίαστο ολόκληρο το κείμενο της απάντησης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, όπως μας εστάλη υπό το τίτλο «Τα μαρούλια του Τσέρνομπιλ και η μακάβρια προπαγάνδα του Μαξίμου»:

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί!...


Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μέχρι τη δίκη τους...

To κακομαθημένο παιδάκι, ο τζουτζές κι ο ευτελισμός...

Ο πρώην διευθυντής του Kολλεγίου Αθηνών κατά Σαμαρά...

Ο πρώην διευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και νυν του Πειραματικού Σχολείου Αθηνών, Κωστής Κοντογιάννης δίνει αποστομωτική απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της αντιγραφής του γιου του και της απόλυσης της εκπαιδευτικού που, ούσα πεθαμένη, λιντσάρεται.

H ανάρτηση του πρώην διευθυντή του Κολεγίου Αθηνών:

Παγώνει προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία

Μπλόκο Τραμπ στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Αποτέλεσμα εικόνας για Μπλόκο Τραμπ στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία
Στον… πάγο έβαλε προσωρινά την παράδοση των F-35 στην Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Άγκυρα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του 2019, ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο Φορτ Ντραμ.
Με την «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν», την οποία είχε επικυρώσει την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο, παγώνει προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον.
Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που...

Το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου στη θέση των ειδήσεων...

Οι μπιντέδες του Κατακουζηνού, αντί του κεντρικού δελτίου ειδήσεων...
Οι απολύσεις των τεχνικών, που ήδη έγιναν στον ΑΝΤ-1, και οι απολύσεις των δημοσιογράφων - σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ- που έρχονται, έφεραν την 4ωρη στάση εργασίας (από 18:00 έως 22:00). Στην ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων (20:00) ο ΑΝΤ-1 έβαλε ένα ακόμη επεισόδιο της χιλιοπαιγμένης σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης".
Πρωταγωνιστής, ο Χάρης Ρώμας -Κωνσταντίνος Κατακουζηνός, επίκουρος καθηγητής- που καθ' όλη την διάρκεια του σίριαλ, ασχολείται με το αποχετευτικό σύστημα του Βυζαντίου...

Τό ..."αγλάϊσμα" τής σωστής ενημέρωσης...

Γιατί δεν μπορώ πια να δω ΣΚΑΙ...
Θυμίζει MEGA, λίγο πριν την κατάρρευση...
Μεταξύ μας... Μetaxas. Oι ίδιες παρεΐτσες. Με την ίδια ακριβώς άποψη. Οι δημοσιογράφοι δεν βάζουν, όπως παραδείγματος χάρη, σήμερα, με το email Μαξίμου -έστω για τα μάτια του κόσμου-ένα ερωτηματικό. Θεωρούν δεδομένο -το email. Kι άλλα πολλά. 
Σ' όλες τις εκπομπές. Σ' όλα τα δελτία ειδήσεων. Δεν έχουν καταλάβει οτι αυτό είναι πολύ κουραστικό - και βεβαίως απωθητικό- για τον τηλεθεατή, ο,τι κι αν πρεσβεύει πολιτικά, ή ψηφίζει?
Η αντίθετη άποψη είναι επικηρυγμένη σ' αυτό το κανάλι. Το άλλοθι οτι δεν προσέρχονται  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστούν την κυβερνητική αποψη, μάλλον φθηνό ακούγεται.
Ο ΣΚΑΙ πια θυμίζει το MEGA - στην κακή εποχή του- λίγο πριν την κατάρρευση...

Γιώργος Π.-