Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Είπε ο Σαπέν...

Πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, λέει ο Σαπέν

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στον ελληνικό Τύπο
Menelaos Myrillas / SOOC
«Δεν είναι δική μου δουλειά να εκφέρω γνώμη για τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα φορολογικής πολιτικής αλλά εκείνο που μετράει είναι όλοι να καταβάλλουν τα οφειλόμενα σε φόρους», υπογράμμισε ο Μισέλ Σαπέν, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.
 
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, «για τη φορολογία, επαναλαμβάνω αυτό που λέω εξαρχής για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά διέπεται και από την ίδια λογική με τους αγώνες που διεξάγουμε στη Γαλλία, σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο στο θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της φορολογικής βελτιστοποίησης».
 
 Μεταρρυθμίσεις   
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς χαλάρωση των δημοσιονομικών προσπαθειών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα, χωρίς χαλάρωση των προσπαθειών, πρέπει η προσοχή να επικεντρωθεί στην απτή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις που επίσης έχει ανάγκη».
Ο Σαπέν συνέχισε λέγοντας ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου «θα δώσει οξυγόνο και ορατότητα».
Όσον αφορά τον τομέα των επενδύσεων, «η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης αποτελεί το κλειδί, πέραν των κατατάξεων που μπορεί να διαφέρουν από έτος σε έτος». 

Χρέος
 Η δέσμευση των πιστωτών για αναδιάρθρωση του χρέους είναι ρητή, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από έναν συνδυασμό εργαλείων που δεν θα περιλαμβάνει «κούρεμα» ενώ επισήμανε ότι «η Γαλλία θα μεριμνήσει για αυτό».
 
Τέλος, πιστεύει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
thepressproject.gr

Η Χίλαρι «παίρνει κεφάλι»...

Η Χίλαρι «παίρνει κεφάλι» έναντι του Τραμπ  σε δημοσκόπηση του Reuters - Media

Η Χίλαρι Κλίντον, το φαβορί στην κούρσα για την εξασφάλιση του χρίσματος των Δημοκρατικών, ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν...
την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε για ένα σύντομο χρονικό διάστημα κλείσει την ψαλίδα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το 46% των Αμερικανών που είπαν ότι είναι πιθανό να πάνε να ψηφίσουν τάχθηκαν υπέρ της Κλίντον, ενώ το 35% υπέρ του Τραμπ. Ένα 19% του αντιπροσωπευτικού δείγματος των 1.421 Αμερικανών εκλογέων ανέφερε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε την Κλίντον, ούτε τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση αυτή διενεργήθηκε από την 30ή Μαΐου ως την 3η Ιουνίου.

Ο Τραμπ φερόταν να ισοψηφεί με την Κλίντον σε προηγούμενες έρευνες της Ipsos που είχαν διενεργηθεί τον Μάιο, οδηγώντας πολιτικούς παρατηρητές να κάνουν λόγο περί μιας αμφίρροπης κούρσας ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Πέθανε ο θρυλικός πυγμάχος Μοχάμεντ Αλι

Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι, πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Επειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Μπομπ Γκάνελ.
Ο Μοχάμεντ Αλι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάσιους Μαρσέλους Κλέι, το οποίο και άλλαξε σε Μοχάμεντ Αλι στη δεκαετία του 1960, όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων». Εντονα πολιτικοποιημένος στα χρόνια της καριέρας του τοποθετήθηκε ανοιχτά σε θέματα που είχαν σχέση με την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε αρνηθεί να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στάση για την οποία φυλακίστηκε και του αφαιρέθηκε προσωρινά ο τίτλος του πρωταθλητή.
Αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο άνθρωπος τον οποίο αποκαλούσαν «The Greatest» (ο μέγιστος) είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ το 1967 αρνούμενος να υπηρετήσει τη στρατιωτική του υπηρεσία και να πολεμήσει στο Βιετνάμ, λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.
Ωστόσο, ξαναέγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1974, κερδίζοντας τους τίτλους του WBA και του WBC, όταν νίκησε με νοκ αουτ (στον 8ο γύρο) τον Τζορτζ Φόρμαν σε έναν αγώνα που διοργανωθεί στην Κινσάσα του τότε Ζαΐρ, σήμερα Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, και έμεινε στην ιστορία ως «βροντή στη ζούγκλα».
Εχασε τον τίτλο του από τα σημεία από τον...

Πανελλαδική αποχή δικηγόρων σε υποθέσεις που εμπλέκεται το Δημόσιο


Δικαστική Αίθουσα

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα αποφάσισε και άλλαξε τον τρόπο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της (αποχή) και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά προχωράει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις 5 σημείων.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Ολομέλεια αποτίμησε τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και κατέληξε ότι η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων θα συνεχιστεί έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών και από 18 Ιουνίου 2016 και μετά με στοχευμένες δράσεις αποχής σε :
1.Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής).
2.Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές.
3.Εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής).
4. Εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή εταιρειών διαχείρισης και απόκτησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) και
5. Δίκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΟΠΥΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΥΥ είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων.
Ακόμη, αποφασίστηκε να προσφεύγουν οι δικηγόροι στο ΣτΕ κατά των διοικητικών πράξεων (υπουργικών κ.λπ. αποφάσεων), που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του («προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των δικηγόρων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων»).
Τέλος, αποφασίστηκε αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.
 athina984.gr