Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σέ "μάχιμο" σχήμα "σκιώδους κυβέρνησης" προχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Ν.Δ.: «Σκιώδης κυβέρνηση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη δημιουργία ενός μάχιμου σχήματος που θα αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εγκαταλείπεται το σχήμα των παράλληλων αρμοδιοτήτων μεταξύ βουλευτών - συντονιστών και βουλευτών – τομεαρχών, που είχε υιοθετηθεί από τον πρ. Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Πλέον οι εκλεκτοί του κ. Μητσοτάκη θα αναλάβουν συγκεκριμένα καθήκοντα - «χαρτοφυλάκια» που θα αντανακλούν ευθέως στη δομή του κυβερνητικού σχήματος, δημιουργώντας ένα πολιτικό man to man με τα στελέχη της κυβέρνησης. Ο δομικός ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη έχει ως στόχο τη βελτίωση των αντιπολιτευτικών ρυθμών της κοινοβουλευτικής ομάδας μέσα και από τη σαφή οριοθέτηση του πεδίου δράσης κάθε στελέχους και θα αντανακλά ευθέως στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας «σκιώδεις» υπουργούς και υφυπουργούς.
Ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Κουμουτσάκος θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο των εξωτερικών (είχε ακουστεί και το σενάριο να του ανατεθεί θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου), δίνοντας τη σκυτάλη της ενημέρωσης στον βουλευτή Α' Αθηνών κ. Βασίλη Κικίλια. Ο τελευταίος θα αναλάβει, πλέον, το βάρος της αντιπαράθεσης με τον Δημ. Τζανακόπουλο.
Το χαρτοφυλάκιο της Ανάπτυξης αναλαμβάνει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης, Άμυνας ο, και αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο Πολιτισμός, ως τομέας εξωστρέφειας, περνά στην κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης αναλαμβάνει τον τομέα της Μεταναστευτικής Πολιτικής (απέναντι στον Γ. Μουζάλα). Αλλαγές υπάρχουν και στο σχήμα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας (απέναντι στον Κ. Γαβρόγλου) αναλαμβάνει η, μέχρι σήμερα, εκ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κ. Νίκη Κεραμέως ενώ στα χέρια του έτερου κοινοβ. εκπροσώπου Γ. Βρούτση επιστρέφει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Εργασίας και των Κοιν. Ασφαλίσεων.
Αμετακίνητος στον τομέα των οικονομικών παραμένει ο κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Ν.Δ. στα τέλη του 2015, κ. Γ. Πλακιωτάκης αναλαμβάνει τη Ναυτιλία, στο υποδομών παραμένει ο κ. Κ.Αχ. Καραμανλής, το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού αναλαμβάνει ο κ. Μ. Κόνσολας, η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναλαμβάνει το ψηφιακής πολιτικής.
Αναλυτικά, η νέα διάρθρωση των τομέων δράσης της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία - όπως σημειώνεται - «δεν δεσμεύει, ούτε ως προς την οργάνωση της Κυβέρνησης, ούτε ως προς τα πρόσωπα, τις μελλοντικές κυβερνητικές επιλογές του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», έχει ως εξής:...

Αμετάβλητα τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2017


Στο μέλλον παραπέμπεται η αλλαγή του συστήματος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας καθώς σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών και το 2017 οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο ακριβώς ποσό που πλήρωσαν και για το 2016.
Η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων αναμένεται τις επόμενες ημέρες στο Taxisnet, ενώ η αλλαγή του συστήματος υπολογισμού παραπέμπεται πλέον για του χρόνου.
Όπως σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών «έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών».
Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας, θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό και, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «θα υπάρξει η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας».
από kathimerini.gr

Δεκαέξι εικόνες από τή μουσική πανδαισία τού περασμένου Σαββάτου στό Γρυπάρειο

Όλοι μαζί : εμφανείς καί αφανείς συντελεστές μιάς πολύ επιτυχημένης μουσικής παράστασης
Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας


Τό περασμένο Σάββατο (12/11) έγινε στό Γρυπάρειο η μουσική εκδήλωση "θάλασσα πλατειά" γιά τούς σκοπούς τού Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου.
Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), 
η Σοφία Παπαδημητροπούλου (υψίφωνος) 
και ο Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος)


Τρεις διακεκριμένοι μονωδοί, η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), η Σοφία Παπαδημητροπούλου (υψίφωνος) και ο Νίκος Σπανάτης (κόντρα τενόρος), με την συνοδεία του καταξιωμένου πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, τραγούδησαν με τις εξαίσιες φωνές και τις μελωδίες τους για την μεγαλειώδη υδάτινη βασίλισσα, τη Θάλασσα. Η θάλασσα που γαληνεύει, που γεννά τον έρωτα, που γίνεται έμπνευση και μούσα ποιητών και συνθετών, αλλά και η θάλασσα που κρύβει μυστήρια και κινδύνους, που πλανεύει, που αγριεύει, που καταπίνει ανθρώπινες ψυχές στα δαιμονισμένα κύματά της, που γίνεται γέφυρα για να ενώσει και συνάμα εμπόδιο για να χωρίσει τους ερωτευμένους.

η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος)
Ένα μαγευτικό αφιέρωμα σε διάσημους ξένους και Ελληνες συνθέτες που υμνούν την απεραντοσύνη, την αρμονία, αλλά και την κρυφή μανία του υγρού στοιχείου.

η Ειρήνη Καράγιαννη
και ο Νίκος Σπανάτης

 Ακούστηκαν έργα, μεταξύ άλλων, 
του Offenbach
ενός εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του βιεννέζικου βαλς, 
του Rossini,
τις άριες του οποίου τραγουδούσαν στα κανάλια της Βενετίας οι γονδολιέρηδες,
η Σοφία Παπαδημητροπούλου
 του Handel
που περιγράφει την ανάγκη του πληρώματος να φτάσει στη στεριά νικητής και να βγει αλώβητος από τη μάχη με τα δαιμονισμένα κύματα, αλλά και του δικού μας   
Μάνου Χατζιδάκι
 που ντύνει με την μουσική του μια γλυκιά συνομιλία με την αδελφή θάλασσα, που παρηγορεί κάθε ανθρώπινο καημό.

Οι εξαίσιες μουσικές αρμονίες 
πλημμύρισαν τό Γρυπάρειο
  Συνθέτες: L. Delibes, J. Offenbach, C. W. Gluck, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, G. Rossini, G. Fauré, H. Purcell, G. F. Handel, Τ. Ξανθόπουλος, Ν. Κόκκινος, Ε. Audran, Β. Λεμπέσης, Τ. Μωράκης, Γ. Μουζάκης.


 (Δείτε στή συνέχεια καί άλλες φωτογραφίες από τήν εκδήλωση)