Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Ελλάδα: Oι επιπτώσεις από τήν κλιματική αλλαγή...

Η κλιματική αλλαγή "χτυπά" την Ελλάδα: Οι ραγδαίες μεταβολές που θα επιφέρει
Ο Παρθενώνας στον λόφο της Ακρόπολης
Ο Παρθενώνας στον λόφο της Ακρόπολης  
ASSOCIATED PRESS


Αναλυτικά οι άμεσες και έμμεσες επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στη θερμοκρασία, τις βροχοπτώσεις και τη στάθμη της θάλασσας, όπως τις περιγράφει ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιος Αργυρίου
Πολλαπλές, αναμένεται να είναι οι μεταβολές στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, με άμεσες και έμμεσες επιδράσεις, τονίζει ο καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Αθανάσιος Αργυρίου.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αργυρίου εξηγεί, όσον αφορά στις άμεσες επιδράσεις, «λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής της χώρας, πολλές περιοχές διατρέχουν κίνδυνο από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας, η οποία εκτιμάται από 0,2 έως 2 μέτρα».
Προσθέτει ότι «αναμένεται μείωση των βροχοπτώσεων μεταξύ 5% έως 9%, αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4,5 βαθμούς Κελσίου, αύξηση της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς και αύξηση της έντασης των μελτεμιών».
Όμως, όπως σημειώνει...

Έφυγε ο Βαγγέλης Παυλίδης

Eπίκαιρο, λόγω τών ημερών, σκίτσο τού Βαγγέλη Παυλίδη

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, σε ηλικία 74 χρόνων, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με την εφημερίδα «Βήμα» και άλλες αθηναϊκές εφημερίδες. Ο Βαγγέλης Παυλίδης, πέρα από την ιδιότητά του ως σκιτσογράφος, είχε έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο στο νησί της Ρόδου.
Σκίτσο του Βαγγέλη Παυλίδη Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στη Ρόδο.
Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 είχε διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.