Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα. Σε τίτλους



2. Επιχείρηση «φυγή προς τα εμπρός». Ψήφιση των μέτρων έως τις 12 Μαίου. Το Eurogroup και το χρέος. Οι πρωτοβουλίες Τσίπρα. Επιστρέφουν οι θεσμοί «αγκαλιά» με το υπερπλεόνασμα.
3. Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ που αναζητά τους δρόμους της ανασύνταξης του στις παλαιές γνωστές του συνταγές των αρχηγικών διαγκωνισμών, των εσωκομματικών φατριών και του διχασμού
4. «Εδεσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου.  Για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο αναφέρεται πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έλαβε παράνομες πληρωμές από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του.
5. Ναυάγιο έξω από τη Λέσβο με τουλάχιστον 16 νεκρούς πρόσφυγες
6. Έβαλαν τη Σαουδική Αραβία στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών!
7. Ισραηλινοί κάνουν μπάρμπεκιου μπροστά στους Παλαιστίνιους απεργούς πείνας
8. Στα εργοστάσια της Apple στην Κίνα... λίγοι μπορούν να αντέξουν...
9. Ζωή μαζί με τους νεκρούς. Στην Τοράγια της Ινδονησίας, οι νεκροί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.
10. Εκατοντάδες δημιουργοί του Ελληνικού τραγουδιού έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των 450+ σήμερα στο Passport - Κεραμεικός όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση του νέου σωματείου ΑΣΜΑ 450+...Τι ζητούν...
11. Ο μαύρος πυγμάχος, ο «αγώνας του αιώνα» και ένα άγνωστο πογκρόμ
12. Με χουντικές σημαίες έκανε πρεμιέρα ο Σφακιανάκης 


Προς θέσπιση ανώτατου ορίου θητειών για τους αρετούς των ΟΤΑ...

...κατευθύνεται το υπ. Εσωτερικών...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΣκουρλέτηςΤη θέσπιση ανώτατου ορίου θητειών για τους αιρετούς των ΟΤΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr.
Όπως ανέφερε, το υπουργείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση θητειών, ο αριθμός των οποίων θα καθοριστεί ανάλογα με τη διάρκεια της κάθε θητείας: Δύο αν διατηρηθεί η πενταετία ή τρεις αν επανέλθει η τετραετία.

Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εμπεριέχει και στοιχεία πλειοψηφικού συστήματος, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λήψης αποφάσεων από την δημοτική αρχή που δεν θα έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει το 50% + 1 ψήφο από την α΄ Κυριακή.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι ενδεχομένως...

Στηρίζει Μακρόν και «αδειάζει» Μελανσόν ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μέσω Twitter, σημείωσε ότι το κυβερνών κόμμα θα ακολουθήσει την στάση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που παρά την αντίθεσή του στο πρόγραμμα του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν, θα τον στηρίξει στον β' γύρο ενάντια στην Μαρίν Λεπέν.
«Αριστερή στάση ευθύνης από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν», σχολίασε η κ. Σβίγκου.
O υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς για την προεδρία της Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν, τον οποίο στήριξε τόσο το Γαλλικό ΚΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να πάρει θέση ενόψει του δεύτερου γύρου, επικρίνοντας Μακρόν και Λεπέν.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Τσίπρα σε Μακρόν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν είχε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του β’ γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία».
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν, από την πλευρά του, επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.
«Είναι βέβαιο ότι αν εκλέγω θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», σημείωσε ο κ. Μακρόν, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
kathimerini.gr

Τώρα που έχασε ο Φιγιόν πήγε με τον Μακρόν ο Μητσοτάκης...

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε χθες στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι έσπευσε και ο Αδωνις να κάνει retwwet ως γνήσιος... φιλελεύθερος που είναι και αυτός (χάνουν οι λέξεις το νόημά τους).

Λογικό, αν δεν είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης εναντίον της ακροαδεξιάς και της Λεπέν ποιος θα είναι, ο Μάκης Βορίδης που έτρεχε στις προεκλογικές εκστρατείες του πατέρα της κι έβγαζε και φωτογραφίες μαζί του; Οχι βέβαια... 


Βέβαια (1) αμφότεροι ήταν υπέρ Φιγιόν της Δεξιάς (όπως βλέπετε παραπάνω στο 1ο tweet του Μητσοτάκη) αλλά επειδή αυτό(ς) αποδείχθηκε «κουτσό άλογο», αλλαξοπίστησαν. Και πανηγυρίζουν τώρα για τον Μακρόν. Κι από 'κει που ήταν... Φιγιονιστές, έγιναν... Μακρονιστές! Ο Αδωνις χαίρεται για έναν πρώην υπουργό του Σοσιαλιστικού κόμματος! 

Βέβαια (2) ο Μακρόν είναι εναντίον του παλαιού, φθαρμένου, πολιτικού συστήματος και υποθέτουμε και της οικογενειοκρατίας στα κόμματα. Αλλά αυτό ας μείνει μεταξύ μας γιατί δεν συμφέρει διόλου κάποιον που φέρει το επώνυμο Μητσοτάκης...
   Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σημείωση "Ν.Μ.": Καί ο Τσίπρας συνεχάρει καί υποστηρίζει στό δεύτερο γύρο τόν Μακρόν όχι μόνο ο Μητσοτάκης...
Καί πολύ καλά κάνουν, αμφότεροι, γιατί μέ τήν εξωτερική πολιτική τής χώρας δέν είναι γιά νά παίζουμε τέτοιες ώρες, τέτοιες μέρες καί μέ τόσα προβλήματα πού μάς τρέχουνε κι από τά μπατζάκια...

ΚΔΕΠΠΑΜ : Εκδήλωση Μουσικό- θεατρικής παράστασης Βυζαντινής Μουσικής στίς 30 Απριλίου


Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει μέσω της Κοινωφελής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο με την συμμετοχή  της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου την παρουσίαση της Μουσικό- θεατρικής παράστασης Βυζαντινής Μουσικής αφιερωμένη στην ζωή του "Πέτρου Πελοποννήσιου του Λαμπαδαρίου '' γνωστού ως Μότσαρτ της Ανατολής . Φέτος συμπληρώνονται 240 χρόνια από τον θάνατο του. Ο Πέτρος ο Λαμπαδάριος γεννήθηκε το 1730 σε ένα χωριό  του Ταϋγέτου τις Κολλίνες. Στα μέσα του 18ου αι θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γίνει  Λαμπαδάριος, δηλαδή αριστερός ψάλτης του Πατριαρχείου. Γρήγορα θα γίνει γνωστός ώς δάσκαλος της Βυζαντινής και κοσμικής μουσικής δημιουργίας, θα χαρακτηριστεί ώς  εκπρόσωπος της μεταβυζαντινής παράδοσης ενώ θα πεθάνει νέος σε ηλικία 47 ετών το έτος 1778 μετά από ένα πολυτάραχο βίο.

Η παράσταση  είναι αφιερωμένη εξ' ολοκληρου στον Πέτρο τον Λαμπαδάριο, μία πρωτότυπη δημιουργία δύο Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης της Καλαμάτας τους "ΑΙΝΟΎΝΤΕΣ " και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "ΜΑΡΊΑ ΚΆΛΛΑΣ "

Δύο σύλλογοι με ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων ιστορικής μνήμης.

Η παράσταση θα περιλαμβάνει μια θεατροποιημένη παρουσίαση του βίου του, εμπλουτισμένη με Βυζαντινή και κοσμική μουσική , με σχεδόν όλες τις συνθέσεις του τιμώμενου μουσικού.

Την Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σας περιμένουμε.


Ανδριανή Κουφού
 
Πρόεδρος ΚΔΕΠΠΑΜ

Πρακτορείο France-Presse στίς 23 καί 35'

#Presidentielle2017 : estimations des résultats du 1er tour (actualisation 23h35) #AFP https://t.co/IDejhUX57u

Πρώτος ο E. MACRON: Tά αποτελέσματα μέ καταμέτρηση τού 99% τών ψήφων...


1ος Γύρος            
99% καταμετρημένα                                          
                                              Δείτε ζωντανά τό France 24
E. MACRON Κέντρο

23.72%
M. LE PEN Άκρα δεξιά

21.91%
F. FILLON Συντηρητικός

19.92%
J. MELENCHON Άκρα αριστερά

19.23%
B. HAMON Αριστερά

6.28%
N. DUPONT-AIGNAN Ευρωσκεπτικιστής Δεξιός

4.83%
J. LASSALLE  Κεντροδεξιός

1.26%
P. POUTOU Άκρα αριστερά

1.11%
F. ASSELINEAU Ευρωσκεπτικιστής

0.90%
από tvxs.gr

Ολονύχτιο θρίλερ με συνεχείς ανατροπές στην Γαλλία...

Αγωνία μέχρι την τελευταία ψήφο...

Στήθος με στήθος πηγαίνουν στην καταμέτρηση των ψήφων Λεπέν και Μακρόν. Δύο φορές πέρασε μπροστά η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου και...
δύο φορές, έως αυτήν την ώρα, έκανε το come back ο ανεξάρτητος Εμανουέλ Μακρόν.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 40 εκατομμυρίων ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν εξασφαλίζει το 23,54% των ψήφων και η Μαρίν Λεπέν το 22,33%...