Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Άξιο πνευματικό παιδί του Μπαλτάκου...

...αποδεικνύεται και πάλι ο Αντώνης Σαμαράς...

Την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθεί συγκλονισμένος τις εξελίξεις μετά τη φρικτή δολοφονική επίθεση στο Παρίσι, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να θυμίσει σε όλους μας τι ...
πραγματικά είναι σήμερα η ελληνική Δεξιά.

Θυμίζω τον πρόσφατο ορισμό από τον διευθυντή του ΒΗΜΑτος Αντώνη Καρακούση:

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε. Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό - λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους. Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.

Να τι είπε χθες ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της χώρας:

Και βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει στην Ευρώπη; Αλλάζουν τα πάντα. Με τον πιο –θα έλεγα- δυστυχώς δραματικό τρόπο. Στη Γαλλία ο σοσιαλιστής Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ολάντ έβγαλε προ ημερών το στρατό να περιπολεί στους δρόμους, για να αντιμετωπίσει χτυπήματα φανατικών. Σήμερα στο Παρίσι, είχαμε μακελειό από επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς. Και εδώ κάποιοι προσκαλούν κι άλλους λαθρομετανάστες και μοιράζουν από τώρα ιθαγένειες…

Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, στην Ελλάδα δεν έχουμε περάσει ακόμα τη φάση της πολυπολιτισμικότητας. Ίσως γι' αυτό αδυνατούν κάποιοι να καταλάβουν ότι το έγκλημα στο Παρίσι δεν διεπράχθη από «λαθρομετανάστες» αλλά από νόμιμους Γάλλους πολίτες.

Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι το θέμα είναι πολύ πιο σύνθετο, γι' αυτό και προτιμούν να ασχοληθούν με το να μαζέψουν τα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα μας κρατήσουν στην Ευρώπη;...
  parapolitiki.com

Αντιμεταρρυθμίσεων συνέχεια...

Πάσχος ΜανδραβέληςΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
 Τσάμπα χάρηκαν όσοι -μικροεπιχειρηματίες επί το πλείστον- νόμισαν ότι γλίτωσαν τον βραχνά της εισφοράς στα επιμελητήρια. Η «μεταρρυθμιστική» (τρομάρα μας!) κυβέρνηση το τακτοποίησε κι αυτό.
Παρά το γεγονός ότι το «καταραμένο μνημόνιο» προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2015 η εγγραφή στα επιμελητήρια θα είναι προαιρετική, με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, η συνδρομή γίνεται... υποχρεωτική. Κι αυτό επειδή, λέει, τα επιμελητήρια θα προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), υπηρεσίες οι οποίες, όμως, θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν από το κράτος.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό. Η κυβέρνηση, η οποία διαλαλεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει την επιχειρηματικότητα, θεσμοθέτησε τις ακόλουθες επιβαρύνσεις (οι οποίες έρχονται φυσικά μαζί με την αντίστοιχη χαρτούρα): «Ενιαίο τέλος υπηρεσίας καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στα επιμελητήρια για τις ακόλουθες υπηρεσίες: α) Χορήγηση πιστοποιητικού εγγραφής: 5 ευρώ. β) Χορήγηση ξενόγλωσσου πιστοποιητικού εγγραφής: 10 ευρώ. γ) Χορήγηση πιστοποιητικού άσκησης εμπορικής δραστηριότητας για χρήση στα ασφαλιστικά Ταμεία: 10 ευρώ. δ) Βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής των μελών τους: 5 ευρώ. ε) Χορήγηση πιστοποιητικού καταγωγής προϊόντων: 10 ευρώ. στ) Θεώρηση στοιχείων (τιμολογίου ή άλλου στοιχείου) που συνοδεύουν το πιστοποιητικό καταγωγής: 5 ευρώ. ζ) Χορήγηση καρνέ ΑΤΑ (έγγραφο που χρειάζεται κάθε φορά που κάποιος εξάγει κάποιο εμπόρευμα): 10 ευρώ» («Καθημερινή» 6.1.2015).

Να συμφωνήσουμε ότι κάποια από αυτά τα πιστοποιητικά...

Yπόκλιση με ένα υπέροχο σκίτσο στην Charlie Hebdo...


...από τον συνδημιουργό του Αστερίξ...
O συνδημιουργός των Αστερίξ και Οβελίξ Αλμπέρ Ουντερζό, αποτυπώνει το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, φτιάχνοντας τους ήρωές του, να υποκλίνονται μπροστά στα...
θύματα του Charlie Hebdo.

Τα σκίτσα των συναδέλφων των θυμάτων, ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου και τα περισσότερα είναι πράγματι συγκλονιστικά. Το ίδιο και αυτή η δημιουργία, του συνδημιουργού των θρυλικών Αστερίξ και Οβελίξ, τους οποίους ο Αλμπέρ Ουντερζό, απεικονίζει να υποκλίνονται αφήνοντας και ένα λουλούδι, στη μνήμη των νεκρών της Charlie Hebdo.
topontiki.gr

"Όλα για την εδρούλα"...

Επίθεση κατά του Βασίλη Οικονόμου εξαπολύει μέσω Facebook, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θεόδωρος Μαργαρίτης, με αφορμή την...
ένταξή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

«Βασίλης Οικονόμου .Τα έσπασε με τον Παπανδρέου για το μνημόνιο. Μετά τα έσπασε με τον Κουβέλη γιατί ήθελε την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Τώρα πάει με τη δεξιά και το μνημόνιο. Όλα για την εδρούλα. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!», έγραψε ο

κ. Μαργαρίτης...
enikos.gr

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο Βενιζέλος...

ΒΙΝΤΕΟ...
Ξεφυσούσε όλη την ώρα. Ηταν έτοιμος να σκάσει. Δεν το περίμενε, έλεγε στην Πόπη Τσαπανίδου (STAR), πως η Αντζελα Γκερέκου θα θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές με τη ΝΔ.
«Δεν περίμενα...
ειλικρινά και - έχω λυπηθεί - ότι η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς, με τον οποίο είχαμε όλο αυτό το διάστημα μία στενή συνεργασία, θα συνέπραττε σε μία πράξη, η οποία είναι μία πράξη ανήθικη», είπε μεταξύ άλλων.
Ιδου και το βίντεο:

   
Ο καημός του, μάλιστα, για τα... μάτια της Αντζελας ήταν τόσο μεγάλος, που εστειλε επιστολή στον Αντωνη Σαμαρά:
«Αγαπητέ Αντώνη,
Δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κ. Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σε ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.
Ευάγγελος Βενιζέλος».

Το τελευταίο σκίτσο του Wolinski...

Το τελευταίο σκίτσο του Wolinski ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα
... ήταν αφιερωμένο στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)...
Το περιοδικό Paris Match, δημοσίευσε το τελευταίο σκίτσο του Georges Wolinski, που δολοφονήθηκε χθες κατά την επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo.
Ο 80χρονος είχε εμπνευστεί από τις...
επερχόμενες κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, τη Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Στο πρώτο σκίτσο, ο Γάλλος πρόεδρος, θωπεύει δυο ξανθιές νεαρές κυρίες, λέγοντας «Καλή χρονιά. Κάθε ευχές. Η ανεργία δεν πέφτει. Η ανάπτυξη δεν ενισχύεται. Αλλά αισθάνομαι μία κινητικότητα. Μην το βάζετε κάτω. Πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στις θετικές δυνάμεις».
Στο δεύτερο καρτούν, ο Ολάντ βρίσκεται πάνω σε μια μηχανή που έχει το σχήμα του 2015 ν να μιλά στο τηλέφωνο με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ; «Γειά σου Άνγκελα. Μην ανησυχείς! Οι Έλληνες πάντα σέβονταν τις δεσμεύσεις τους, δεν θα εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη. Είμαστε στο σωστό δρόμο», της λέει, και στο επόμενο καρέ, όπου ο δρόμος γίνεται απόκρημνος και ένα όρνιο παραμονεύει, μιλώντας πλέον στον εαυτό του, αναρωτιέται: «Είναι ο σωστός δρόμος; Δε θα το ξέρω μέχρι να φτάσω στο τέλος…».

Ο Β. Οικονόμου υποψήφιος με τη ΝΔ...



Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, διεκδικώντας βραβείo κυβίστησης, πρόκειται να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ «εξαργυρώνοντας» την ψήφο στον Σταύρο Δήμα.
Σύμφωνα με...
πληροφορίες του "ΒHMAτος", ο επί σειρά ετών βουλευτής Αττικής, αρχικά με το ΠαΣοΚ και στην τελευταία Βουλή με τη ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου, φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ ώστε να δώσει την εκλογική μάχη συντασσόμενος με τον κ. Σαμαρά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, ο κ. Οικονόμου, να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην περιφέρεια Αττικής, αλλά να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.

Θυμίζουμε ότι την απόφασή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα γνωστοποίησε η Άτζελα Γκερέκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια στις 5 Ιανουαρίου είχε δηλώσει ότι κατεβαίνει με το ΠΑΣΟΚ.
left.gr

Οι "υποκριτές",οι "φαρισαίοι" και ο φράχτης στην Αίγυπτο...

Τα όσα είπε πριν μερικά 24ωρα ο Αντώνης Σαμαράς υπέρ του φράχτη στον Έβρο βρέθηκαν στο...
"στόχαστρο" της Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απάντησε μέσω facebook στον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε έναν παραλληλισμό από την... Καινή Διαθήκη.

«Ο μικρός Ιησούς γλύτωσε από τον Ηρώδη και τη σφαγή των νηπίων επειδή τον πήραν ο Ιωσήφ και η Μαρία με το γαϊδουράκι και μετανάστευσαν στην Αίγυπτο. Ευτυχώς στην Αίγυπτο δεν υπήρχε φράχτης. Μέρες που είναι, ας αναλογιστούμε ότι οι "υποκριτές και οι φαρισαίοι" ευδοκιμούσαν από εκείνα τα χρόνια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «καρφώνοντας» τον πρωθυπουργό...
matrix24.gr

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία η Γκερέκου...

"Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε...
έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα", αναφέρει σε δήλωσή της η Άντζελα Γκερέκου.
«Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας», επισημαίνει...
enikos.gr

Τη φανέλα της Ν.Δ θα φορά μέχρι το τέλος της σεζόν ο Βασίλης Οικονόμου ...



Στη Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Οικονόμου όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι δυο πλευρές. Ο παίκτης αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της 25ης Ιανουαρίου. 
Πριν το νέο...
μεγάλο βήμα στην καριέρα του, ο κ. Οικονόμου έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Άρματος Πολιτών ενώ έχει ιδρύσει και καμιά 200αρια πολιτικές κινήσεις.
 Πριν την οριστικοποίηση της μεταγραφής, είχε δεχθεί κρούσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το Ποτάμι καθώς είναι γνωστός για τους αγώνες του για την ενότητα της Κεντροαριστεράς. 
Διαβάστε εδώ ένα μεγάλο αφιέρωμα της Παραπολιτικής στην πορεία του. Κάποτε μιλούσε για τανκς εναντίον των κυβερνώντων.

parapolitiki.com

Τη φανέλα της Ν.Δ θα φορά μέχρι το τέλος της σεζόν ο Βασίλης Οικονόμου ...

Το αλισβερίσι...



Το εκλογικό άγχος της Νέας Δημοκρατίας την οδηγεί σε παλαιοκομματικές συνταγές υψηλού ρίσκου. Η μεταγραφή της Άντζελας Γκερέκου και εκείνη του Βασίλη Οικονόμου είναι το τελευταίο κόλπο για...
άνοιγμα στο κέντρο, όχι με ιδεολογικούς - πολιτικούς όρους αλλά στη βάση των deals με συγκεκριμένα πρόσωπα που προέρχονται από την Κεντροαριστερά.

Η υποψήφια με τη ΝΔ στην Κέρκυρα έγινε υπουργός από τον Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια πέρασε στο βενιζελικό μπλοκ και έτσι έγινε υφυπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά, για να καταλήξει τώρα στη γαλάζια λίστα. Τη θυμόμαστε για την υπόθεση φοροδιαφυγής του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου, τον οποίο στήριξε πληρώνοντας το ανάλογο πολιτικό κόστος, χωρίς να γνωρίζουμε πλέον τι έχει απογίνει.

Ο βουλευτής Αττικής Βασίλης Οικονόμου βρέθηκε από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ και μετά έγινε ανεξάρτητος διαφωνώντας με τη στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπερψήφισε τον Στ. Δήμα και αυτό τον έκανε ιδιαίτερα συμπαθή στη ΝΔ που μπορεί να τον τιμήσει ακόμη και με μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκειμένου να σηματοδοτήσει διεύρυνση. Με αυτά και με εκείνα, η ΝΔ προσπαθεί να ανοιχτεί προς τις δύο πλευρές, προς τα δεξιά και προς το κέντρο. Το πρώτο το κάνει με την πολιτική ατζέντα της, το δεύτερο με εισοδισμό υποψηφίων.

  tvxs.gr

Σταθάκης: Ψευδής ο τίτλος της DW...


Διαψεύδει τον τίτλο συνέντευξής του στην Deutsche Welle, σύμφωνα με τον οποίο «διαβεβαίωνε» ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας» ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.
«Ο...

τίτλος του δημοσιεύματος της ελληνικής έκδοσης της εφημερίδας Deutsche Welle δεν ανταποκρίνεται καθ’ οποιοδήποτε τρόπο με το περιεχόμενο της συνέντευξης μου στον κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Γιώργος Σταθάκης.

«Στοιχειώδης δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλει εκ μέρους της εφημερίδας την αποκατάσταση της αλήθειας. Παρακάτω παραθέτουμε την ακριβή απομαγνητοφώνηση του ηχητικού αποσπάσματος όπως αυτό αναρτήθηκε στον ελληνικό ιστότοπο της εφημερίδας Deutsche Welle:

«Πρώτον, βιώσιμο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, η Ελλάδα είναι σε μία μόνιμη παγίδα του χρέους και αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή στην ανάπτυξη, που είναι το βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση. Το δεύτερο θέμα που θέτουμε είναι η αντικατάσταση του μνημονίου, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Το μνημόνιο πρέπει να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη. Και το τρίτο στοιχείο της συζήτησης είναι ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο αφορά μια μεγάλη τομή στη δημόσια διοίκηση, μια μεγάλη τομή στο φορολογικό σύστημα. Εμείς θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα, θα το κάνουμε πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό, αλλά αυτό είναι μεσοπρόθεσμο» προσθέτει η ανακοίνωση.
 

Κορόνα - γράμματα

Κορόνα - γράμματα Από τότε που καταργήθηκαν τα κέρματα του ΟΤΕ και το βαρύ ασημένιο εικοσάδραχμο, όπως και το μεγάλο δεκάρικο, μας έμειναν κάτι ισχνά ευρώπουλα, σε αξία και πάχος, δεκάλεπτα, μονόλεπτα και δίλεπτα
Κινδυνολόγο χαρακτηρίζουν τον καραμπουζουκλή Καλαματιανό οι αντίπαλοί του, επειδή τάχατες επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο απαγορευμένες λέξεις, όπως χρεοκοπία, Grexit, παύση πληρωμών και παρεμφερείς συμπαρομαρτούσες. Τον αδικούν. Διότι ο ΘΑμαράθ νοιάζεται πρωτίστως να μην πάνε χαμένες οι θυσίες στις οποίες υπέβαλε τον λαό, να απεγκλωβιστούμε επιτέλους από τα κόντρα μέτρα, να βαδίσουμε στις λεωφόρους της ανάπτυξης. Εχει επινοήσει τη χρυσή συνταγή: κάνει βαθιές υποκλίσεις στους δανειστές, εδαφιαίους τεμενάδες, υποκύπτοντας και στις πλέον παράλογες αξιώσεις τους με απώτερο στόχο να τους αποκοιμίσει, να τους ξεγελάσει ώστε να μπορέσει να τους τουμπάρει ευκολότερα.
Εργώδεις προσπάθειες κατέβαλε προτού εξασφαλίσει την ομαλή και σταθερή σημερινή ρότα. Αλλωστε τα πρώτα εκατό μνημόνια είναι δύσκολα· μετά συνηθίζεις. Κάποτε το κοινωνικό κράτος θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά, ο εθνικός πλούτος κι οι υποδομές του τόπου θα περάσουν μπιρ παρά στα χέρια των αλλοφύλων αρμοστών, μισθοί και συντάξεις θα κυμανθούν σε επίπεδα Ουαγκαντουγκού, πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, γνωστότερης παλαιότερα με το εξόχως ενθαρρυντικό όνομα Ανω Βόλτα. Ορίστε η ανάκαμψη. Πού θα πάει; Θα αναγκαστούν τότε οι ξένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Για το δικό τους συμφέρον· όχι για το δικό μας. Τους την έχει στημένη μαεστρικά ο Αντωνάκης. Με ανατολίτικη πονηριά. Γι' αυτό απεχθάνεται τα ρίσκα.
Ρηξικέλευθες αλλαγές επαγγέλλεται το μειράκιον ο Τσίπρας. Κάνει τον καμπόσο στην τρόικα και κοκορεύεται στις παρέες του πως θα τη διώξει μια ώρα αρχύτερα. Φιρί φιρί το πάει να χαλάσει το ιδιοφυές σχέδιο τώρα που αρχίζει να αποδίδει. Τρέμει την παραφορά του πρωτόβγαλτου αδέξιου πιτσιρικά ο πολύπειρος δεξιός πρωθυπουργός. Και με το δίκιο του. «Η χώρα είναι κέρμα στον αέρα», δήλωσε συνοφρυωμένος προχθές, υπονοώντας πως παίζεται το μέλλον της κορόνα - γράμματα. Για να αντιληφθούμε πλήρως την εμβρίθεια του συλλογισμού πρέπει να προσδιορίσουμε το είδος του νομίσματος, τη διεύθυνση καθώς και την ένταση του ανέμου.
Με τα μετέωρα καταπιάνομαι τόσο καιρό τώρα κι έμαθα απ' την καλή κι απ' την ανάποδη τα χούγια τους. Οι άνεμοι διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος και οφείλονται, κατά κύριο λόγο, σε δύο υψηλές βαρομετρικές πιέσεις, που δημιουργούνται η μία στη Σιβηρία και η άλλη στον Ατλαντικό. Ο Γραίγος που καταφθάνει από τις σιβηρικές στέπες, καλή ώρα, φέρνει χιονιά κι ο Σορόκος υγρασία και σκόνη από την Αφρική στην οποία φιλτράρεται.
Από τότε που καταργήθηκαν τα κέρματα του ΟΤΕ και το βαρύ ασημένιο εικοσάδραχμο, όπως και το μεγάλο δεκάρικο, μας έμειναν κάτι ισχνά ευρώπουλα, σε αξία και πάχος, δεκάλεπτα, μονόλεπτα και δίλεπτα, που αν δεν σκεπαστούν απ' τις νιφάδες του Βορρά ή άμμο της Σαχάρας γίνονται έρμαιο στις άγριες διαθέσεις του Μαΐστρου, του Απηλιώτη και του Βαρδάρη. Το ζήτημα, λοιπόν, κυρ ΘΑμαρά μου δεν είναι από ποια όψη θα κάτσει το νόμισμα. Αλλά ότι εξαφανίζεται, εξατμίζεται, εξαϋλώνεται με την πολιτική τού να παίρνεις διαρκώς δανεικά κι ιδανικά για να ξεχρεώνεις τους δανειστές, πολλαπλασιάζοντας το χρέος, και ταυτοχρόνως να αφαιμάσσεις το πόπολο, δημιουργώντας πλαστά πλεονάσματα, ψιχία προς άγραν ψήφων, που μοιράζεις στους απελπισμένους.
 Μετεωρος

Λα Ρεπούμπλικα: Μυστικό σχέδιο κατά της χρεοκοπίας


 Σε «μυστικό σχέδιο κατά της χρεοκοπίας» αναφέρεται ο αναλυτής της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα Έττορε Λιβίνι, σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας. Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό και διεθνή Τύπο για το Grexit.
«Ο Αλέξης Τσίπρας εργάζεται στο παρασκήνιο με τους γεφυροποιούς των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την επίτευξη ενός συμβιβασμού που να απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας, βγάζοντας από το μαγικό καπέλο μια λύση που να επιτρέπει σε όλους να πουν ότι νικήσανε, καθιστώντας δυνατή, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, την υπογραφή μιας συμφωνίας με την Τρόικα» γράφει ο Λιβίνι.
Η Λα Ρεπούμπλικα αναφέρει ότι πρόκειται για μια «μείξη ανάμεσα σε επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, ο μέσος χρόνος της οποίας σήμερα είναι τριάντα δύο έτη και σε μείωση των επιτοκίων, τα οποία είναι σήμερα στο 1,5%, ελαφρύνοντας το βάρος των δανείων της Αθήνας και απελευθερώνοντας ,συγχρόνως, πόρους για τις επενδύσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, με τον τρόπο αυτό «η Άγγελα Μέρκελ θα μπορέσει να εγγυηθεί στα γεράκια του Βορρά, ότι η Ελλάδα, έστω και με ιδιαίτερα συμφέρουσες προϋποθέσεις, θα πληρώσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Ο Ιταλός αναλυτής, θεωρεί, πάντως, πως «όλοι είναι πεπεισμένοι, ακόμη, τελικά, και τα γεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει όλο της το δημόσιο χρέος, το οποίο αγγίζει το 175% του ΑΕΠ, με τα ισχύοντα επιτόκια της αγοράς» και, κατά συνέπεια, «η επαναδιαπραγμάτευση δεν αφορά το αν, αλλά το πότε».


Γιά νά διαβάσετε oλόκληρο τό άρθρο τής "La Republica" πιέστε : ΕΔΩ
kathimerini.gr

Όταν ο Φλωρίδης ζητούσε τη διάλυση του «αποκρουστικού» ΠΑΣΟΚ

7.1.15

Ο ηγέτης της Ελιάς Ευάγγελος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι και κατηγορούν τον Γιώργο Παπανδρέου για τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Θα τους έχετε ακούσει, το επαναλαμβάνουν διαρκώς.

Έχουν μάλιστα εισάγει και το θεώρημα του...παραβάν και καταδέχονται να συνομιλήσουν μόνο με όσους έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ (δηλαδή Ελιά) στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Σήμερα, ανακοίνωσαν ότι ο Γιώργος Φλωρίδης θα τεθεί επικεφαλής του Επικρατείας του κόμματος.

Να παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος:

«Αυτό το ΠαΣοΚ, που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί», δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Συνδέσμου κ. Γ. Φλωρίδης.

Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον του κομματικού μηχανισμού του ΠαΣοΚ, αλλά και αυτών που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει ότι οι «δελφίνοι» θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πρώτα σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση θέλουν να κινηθούν. 
Να τον χαίρονται.
από parapolitiki.com

Η επιβράβευση ενός δειλού

7.1.15


Τον Γιώργο Φλωρίδη επέλεξε για τη 1η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβραβεύοντας τον ίσως πιο δειλό πολιτικό των τελευταίων ετών.

Θυμίζω ότι ο σπουδαίος κύριος Φλωρίδης, παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2011 πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, έκατσε στην εξέδρα και άρχισε να ασκεί κριτική ως ο υπέρτατος κριτής των πάντων. Ποιος; Ο άνθρωπος που στα δύσκολα αγνόησε τη λαϊκή εντολή των ψηφοφόρων του και παραιτήθηκε από βουλευτής για να σώσει τον εαυτό του.

Προηγουμένως, είχε προλάβει να συκοφαντήσει με τον πλέον χυδαίο τρόπο την πιο ελπιδοφόρα γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον όρο «κηπουροί», οι οποίοι όμως ήταν οι μόνοι που προχωρούσαν τις μεταρρυθμίσεις, την καθυστέρηση των οποίων επικαλέστηκε για να παραιτηθεί.
Συγχαρητήρια στο σημερινό ΠΑΣΟΚ που επιβραβεύει τους δειλούς του χθες. Η φυγομαχία ως υπευθυνότητα.

Υ.Γ. :
 Θέλει λίγο προσοχή τώρα η ρητορική περί ενότητας καθώς και ο Γιώργος Φλωρίδης είχε ιδρύσει δικό του πολιτικό σχηματισμό (Κοινωνικός Σύνδεσμος). Ας βάλουν κάποιον άλλο να κατηγορεί τον Παπανδρέου π.χ τον Ανδρέα Λοβέρδο.
από parapolitiki.com

..."έρχεται η στιγμή που ο γάιδαρος θα σε κλοτσήσει στα αχαμνά..."

Πετάει, πετάει ο γάιδαρος...

Ευτυχώς βρέθηκε ένα θέμα για να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία. Οι ακροδεξιές απόψεις του Αντ. Σαμαρά για το θέμα της μετανάστευσης ενόχλησαν τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία αντέδρασε για να...
σώσει την τιμή της παράταξης. 

Καθυστερημένη ευαισθησία. 

Ετσι είναι. Οταν είσαι επί τόσα χρόνια στη γραμμή «πετάει ο γάιδαρος, πετάει», έρχεται η στιγμή που ο γάιδαρος θα σε κλοτσήσει στα αχαμνά...
Τάσος Παππάς (Ανάγωγα) 
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Έφτασε η ώρα της ακροδεξιάς «αλήθειας»...

Ο Αντώνης Σαμαράς, όχι μόνο υιοθέτησε έναν όρο βάρβαρο από κάθε άποψη, αλλά μέσα σε δύο μέρες έχει εξαπολύσει δηλώσεις, που θα ζήλευαν χρυσαυγίτες βουλευτές και πάσης φύσεως ακροδεξιοί.
Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την μισάνθρωπη δήλωση του για τους μετανάστες, με φόντο τον φράχτη και...
ξεδίπλωσε για ακόμη μία φορά με ειλικρίνεια, την ακροδεξιά λογική του.
Έφτασε να εξομοιώνει τους δράστες του μακελειού με κάθε μετανάστη, κι αυτό για να επαναφέρει το μεταναστευτικό και να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανάγκες της αποψινής του προεκλογικής ομιλίας.
«Στο Παρίσι είχαμε μακελειό με 12 νεκρούς και εδώ κάποιοι προσκαλούν ξένους μετανάστες», είπε ο κ. Σαμαράς.
 
Το χειρότερο είναι πως όλα αυτά ειπώθηκαν λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από εκείνη την είδηση που «πάγωσε» κάθε άνθρωπο που εξακολουθεί να έχει ευαισθησία.
Την είδηση για το κοριτσάκι που έμεινε μέσα στα χιόνια του Εβρου παγωμένο, μόνο και νηστικό επί ώρες δίπλα στον νεκρό μετανάστη πατέρα του. Τον πατέρα που δεν μπόρεσε να διαβεί την γραμμή που θα τον έφερνε σε μια καλύτερη ζωή, όπως πίστευε.

 
Ο κ. Σαμαράς λοιπόν πιστός στην «αλήθεια» που ευαγγελίστηκε στην πρώτη προεκλογική του ομιλία.
Ακροδεξιά λογική, χωρίς ίχνος ηθικής και ευαισθησίας για τον άνθρωπο.
Κάθε χρώματος, Έλληνα ή ξένο…
 

Πολιτική σπέκουλα υπογείου

σκίτσο του δολοφονημένου Βολίνσκι για το ρατσισμό -«Η κόρη μας αρραβωνιάστηκε με ένα νέγρο, Εβραίο, στραβό και κουτσό!» -«Παναγία μου!» -«Αγάπη μου, να είσαι ευγενικός, μην τους πεις αμέσως ότι είσαι κομμουνιστής!»
 - Σκίτσο του Βολίνσκι που δολοφονήθηκε σήμερα στο Παρίσι*

*Αφιερωμένο στον Άδωνι Γεωργιάδη
Την ώρα που όλοι οι ηγέτες των κομμάτων και οι επικεφαλής των θρησκευτικών δογμάτων στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο δηλώνουν την αποστροφή τους στη βάρβαρη δολοφονική ενέργεια που μέχρι στιγμής μετράει 12 νεκρούς ο θλιβερός Άδωνις Γεωργιάδης σπέρνει θρησκευτικό μίσος εναντίων της μουσουλμανικής θρησκείας και πολιτική αγυρτεία εναντίον της αριστεράς.
Μέσω twitter γράφει «το χτύπημα στο Παρίσι μπορεί να αποδειχτεί για την Ευρώπη το τέλος της αθωότητας για το Ισλάμ» και συμπληρώνει «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να ανοίξουν τα σύνορα και κάποιοι δεν ήθελαν το φράχτη στον Έβρο».
Πόσο μισαλλόδοξος και φανατισμένος πρέπει να είναι κάποιος για να κρίνει μια ολόκληρη θρησκεία από την βάρβαρη φονταμενταλιστική της μεταμφίεση στα μυαλά δολοφόνων; Πόσο ακραία λαϊκιστική στα όρια ή και πέρα από τα όρια του φασισμού είναι η σκέψη ότι το δίκαιο αίτημα σεβασμού της ζωής των προσφύγων και των μεταναστών μπορεί να οδηγεί σε δολοφονίες!
Οι δολοφονημένοι αριστεροί και δημοκράτες δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι στο Παρίσι δεν μπορούν δυστυχώς να απαντήσουν στον θλιβερό πολιτικό της ακροδεξιάς ότι το τέλος της αθωότητας για το χριστιανισμό σήμανε όταν ο Χίτλερ δολοφόνησε τα εκατομμύρια Εβραίων αλλά κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να ταυτίσει το χριστιανό Χίτλερ με τη χριστιανική θρησκεία. Δεν μπορούν να απαντήσουν ότι η ελευθερία του τύπου είναι κάτι που ο ίδιος ποτέ δεν θα μπορέσει να χωρέσει στο εθνικιστικό του κεφάλι και στο κεφάλι του συναδέλφου του Γιώργου Μουρούτη.
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ