Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Η απάντηση τής Νέας Μυκόνου στό "μπούλινγκ" πού δέχθηκε ο Αρκάς...


Μέ όλο αυτό τό θόρυβο τών τελευταίων ημερών πού δημιουργούν κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες ΣΥΡΙΖοσεληνιασμένοι (στήν πράξη εχθροί καί τού ΣΥΡΙΖΑ) πού, ουσιαστικά, "πέφτοντάς την" στόν μεγάλο σκιτσογράφο Αρκά, τήν "πέφτουν"
 -διά τού Αρκά-
στήν ελευθερία τής καλλιτεχνικής -καί όχι μόνον- έκφρασης καθώς καί σ' αυτήν τήν ίδια τή Δημοκρατία...
...αναγκάζομαι σάν ελεύθερος άνθρωπος (μέ υποχρεώνουν δηλ. εκόντα-άκοντα) νά ανασύρω από τό αρχείο μου ένα σκίτσο τού ίδιου τού Αρκά (πού σάν νά ήξερε* -από τότε- τούς απαντάει από τό παρελθόν). Τό σκίτσο αυτό γιά λόγους δικής μου αισθητικής απόφευγα νά αναρτήσω τήν εποχή πού τό είχα βρεί.
Σήμερα, όμως, τούς τό αφιερώνω αναγκαστικά. Αφού μέ τίς ενέργειες τους καί μέ τό αισθητικό περιβάλλον πού αποπειρώνται νά "οικοδομήσουν" εξέλιπαν καί οι αισθητικοί λόγοι πού μέ εμπόδιζαν νά κάνω αυτή τήν ανάρτηση. Μέ τίς υγείες τους, καλές ...εισπνοές καί ...ό,τι άλλο νομίζουν!
Δ.Ν.Α.

*καί γιατί νά μήν ήξερε, από τόν Άρη έπεσε; 
Όλοι μας ξέρουμε τί σκατοχούλιαρα "συνοθούνται" ανάμεσα στίς λίστες τών κομματικών μελών όλων τών κομμάτων καί αποκομμάτων...

Το σκίτσο του "Αρκά" προκαλεί (αντιδράσεις)...

«Bullying» στον Αρκά για σκίτσο για την κυβέρνηση που «ανέβασε» στο FacebookΑντιδράσεις προκαλεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες ενα σκίτσο του Αρκά, που «ανέβασε» στην προσωπική του σελίδα στο Facebook και αφορούσε στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Στο εν λόγω σκίτσο, εμφανίζεται... ένας άντρας να λέει πως έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση επειδή «είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». 

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να φανούν, με αποτέλεσμα η επίσημη σελίδα του "Αρκά" στο Facebook έχει σταματήσει τις τελευταίες ώρες κάθε είδους ανάρτηση.

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής». Αυτό ήταν ένα από τα δύο τελευταία μηνύματα που αναρτήθηκαν  στη σελίδα του σκιτσογράφου.


Χρησιμοποιώντας τα hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas, οι χρήστες του Twitter κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για δείγμα βαρβαρότητας.

«Από το καθεστώς της Β. Κορέας που ζούμε δε γλίτωσε ούτε ο Αρκάς», «Μετά τον Αρκά, σειρά έχει ο Arrow, ο Flash και ο Captain America, ως εκπρόσωποι των καπιταλιστών», «Τον Αρκά ρε; Τι σωκρατική μύγα σας τσίμπησε;», είναι τρία ενδεικτικά σχόλια που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Το σκίτσο

Η ανάρτηση στο Facebook

Ξανά "στον αέρα" του facebook ο ΑΡΚΑΣ...


Ξανά «στον αέρα» του facebook ο ΑΡΚΑΣ - H «απάντηση» του σκιτσογράφου στους επικριτές του - MediaH "απάντηση" του σκιτσογράφου στους επικριτές του...
Επανήλθε σε λειτουργία η σελίδα του ΑΡΚΑ στο facebook.

"Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και...
γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...", αναφέρουν σε σχετική ανάρτηση οι διαχειριστές της σελίδας.


Αναρτήθηκε μάλιστα νέο σκίτσο - "απάντηση" του ΑΡΚΑ στους επικριτές του.







Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η παύση λειτουργίας της συγκεκριμένης σελίδας, με απόφαση του ΑΡΚΑ, μετά την αποστολή πλήθους (και υβριστικών) σχολίων που συνόδευσαν σκίτσο που ανέβηκε στη σελίδα και στα οποία κατηγορούσαν τον σκιτσογράφο ότι χρηματίζεται!

Η είδηση έκανε σε χρόνο dt τον γύρο των social media και προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης, ιδίως στο twitter με hashtag #arkas, #Free_Arkas και #Je_Suis_Arkas...
topontiki.gr

Είναι το facebook, ηλίθιε (και όχι ο Αρκάς)...


To ζήτημα δεν είναι (τόσο) πολιτικό όσο της (αρρωστημένης) χρήσης του facebook στην Ελλάδα. Χωρίς να λησμονούμε την αυξημένη ευαισθησία του σπουδαίου Αρκά!

Είναι το... άρρωστο στην Ελλάδα, έτσι όπως λειτουργεί, facebook. Με τα τρολ, με τις άθλιες αναφορές, με τα κακοήθη σχόλια κ.ο.κ. Μικρή σημασία έχει τι έλεγε το σκίτσο του Αρκά, από τη στιγμή που ήταν πολιτικής υφής έτσι όπως είναι οξυμένα τα πάθη στην Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε ορυμαγδό αρνητικών κι επιθετικών σχολίων. Και από τις δύο πλευρές (αναλόγως ποια θα σατίριζε κάθε φορά). 

Δεν είναι θέμα λογοκρισίας, δεν είναι θέμα απειλών κι επίθεσης, είναι κυρίως θέμα facebook κι ενός κόσμου που ζει εκεί μέσα (κάποιοι και μόνο εκεί μέσα, χωρίς αληθινή ζωή). Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, μη δίνουμε μεγαλύτερη πολιτική διάσταση εκεί που δεν υπάρχει. Χαλαρώστε κι εσείς κύριε Παπαδημούλη και κύριε Άδωνη Γεωργιάδη. Μην πάτε να αλιεύσετε από παντού ψήφους και δημοσιότητα. 

Το ελληνικό facebook είναι αρρώστια. Σε μεγάλο βαθμό. 

Εδώ ο Θανάσης Χειμωνάς, υπεύθυνος πολιτιστικού τομέα του ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον υποψήφιος αρχηγός του, κι επιτίθεται με εμετικό τρόπο κάθε εβδομάδα και σε διαφορετικό άνθρωπο στη σελίδα του στο facebook, οι ανώνυμοι και οι κακοήθεις δεν θα έκαναν ανάλογα σχόλια; 

Απλώς ο Αρκάς δεν το άντεξε. Δεν ήξερε κι αυτός, δεν ρώταγε τουλάχιστον; 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Τσίπρας: Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σας σε τόσο σκληρά μέτρα...



Ολοκληρώθηκε η τριμερής (ΦΩΤΟ)...
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τριμερής συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
Η συνάντηση, που κράτησε...
περί τα 45', ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το STAR, ο Ελληνας πρωθυπουργός τους ενημέρωσε για την ελλληνική πρόταση, ενώ τόνισε, πως, δεν μπορεί να κατανοήσει την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα...

Στις 18:00 το Eurogroup του Σαββάτου...

Τρεις ώρες αργότερα μετατίθεται (από τις 15.00, πάει στις 18.00, ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση του κρίσιμου Eurogroup του Σαββάτου.

Όπως αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε, οι θεσμοί αξιολογούν...
την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η Αθήνα χθες.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν τη συζήτηση με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.