Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου...

                                                                                        ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (10.03.17)

Καί ...δαμώ τά πρωτοσέλιδα!!!


Ρόδα, Γιάννα και κοπάνα...

Όταν η “lady Gianna” ανακαλύπτει πόσο αγνώμονες είναι οι Έλληνες…
Κάτσε μισό λεπτό ρε παιδί μου, να δω τι έχει σήμερα το μενού. Λοιπόν, παίζει επανεμφάνιση Πανίκα με αιχμές εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ (σώπα καλέ!) όσο και του Κυριάκου (τρόμαξα τώρα!) και αποκάλυψη ότι σε ένα χρόνο θα είναι βουλευτής με νέο κόμμα. Κόμμα που θα δημιουργηθεί εν καιρώ τω δέοντι, με ηγέτη «που τον ψάχνουμε». Ελπίζοντας να μη στείλει εμένα ο Χατζής στα νύχια του Ψωμιάδη (μη αφεντικό, θα δουλεύω και Κυριακές…), περνάω στην συμμετοχή Καμίνη σε σύνοδο Δημάρχων στις Βρυξέλλες (Παγκράτι μόνο μην έρθεις κυρ Γιώργο, δεν σε αγαπάει κανείς), σημειώνω το βίντεο με Μίκη Θεοδωράκη να πλέκει (ας τον προστατεύσει κάποιος επιτέλους) και καταλήγω στο μόνο αξιοσημείωτο γεγονός του τελευταίου εικοσιτετραώρου: Την παραίτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου από τη θέση της Πρέσβειρας εκ Προσωπικοτήτων!

Ε ναι, όταν παίζει μπάλα ολόκληρη Γιάννα τι να τραγουδήσουν μια Βελκουλέσκου ή μια Κριστίν; Διορισμένες είναι άλλωστε οι δόλιες, δεν βγήκαν μπροστά με την αξία τους να κατακτήσουν τον κόσμο...

Ν.Δ. : «Όλα στο φως»

«Ναι» και από Ν.Δ. στην προανακριτική για εξοπλιστικά

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
«Ναι» λέει και η Νέα Δημοκρατία στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
«Όλα στο φως», τόνιζαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 13:22
naftemporiki.gr
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σύσταση προανακριτικής για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για όλες τις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου ζητούν με κοινή πρότασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτον υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα.
«Συντρέχουν ενδείξεις για τέλεση απιστίας σχετικής με την υπηρεσία, το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, η οποία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η πρόταση και ακόμη ότι το ίδιο πρόσωπο και συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Παπαντωνίου φαίνεται να έχει συμμετοχή σε αριθμό αξιόποινων πράξεων (απιστίας κατά του δημοσίου πιθανώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα)...

«...κάποιος εκ των - φερομένων ως- πολιτικών ηγετών της Ε.Ε. να θυμηθεί να ζητήσει πίσω τα κλειδιά της Ευρώπης από τον υπάλληλο Τόμσεν…»

Κι όμως, γι' αυτή την Ευρώπη δεν φταίει μόνον ο Σόιμπλε

Νικόλ Λειβαδάρη
Όταν ο «κυνικός» τραπεζίτης Ντράγκι είναι ο μόνος που αισθάνεται την ανάγκη να θυμίσει ότι το «ευρώ ήρθε για να μείνει» και είναι «μη αναστρέψιμο», τότε οι -φερόμενοι ως- πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης ψάχνουν τους τελευταίους πόντους της σκιάς τους για να κρύψουν τις ευθύνες τους.
Όταν επίσης ο -κάποτε λεγόμενος και Mr Euro- Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παραδίδεται δια της σιωπηλής αποδρομής κι αφήνει ως παρακαταθήκη πέντε σενάρια για την, λιγότερο ή περισσότερο… κομψή, διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τότε και οι πλέον ένθερμοι ευρωπαϊστές δικαιούνται να φλερτάρουν με τον ευρωσκεπτικισμό.
Κι όταν ο έσχατος θύτης της γαλλικής, και ευρωπαϊκής, σοσιαλδημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ βγάζει τους εφιάλτες της ιστορίας από τα σεντούκια των Βερσαλλιών, η Ντοβίλ του Σαρκοζί και της Μέρκελ μπορεί και να μοιάζει πταίσμα.
Ο Σόιμπλε κάνει απλώς τη δουλειά του…

H Eυρώπη τών διαφορετικών ταχυτήτων!...

                                                                                            Σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου

To σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη...

                                                                               ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (08.03.17)

Η kepom μάς κοινοποίησε...



Τουριστική Επιτροπή: μηδέν εις το πηλίκον

by kepom
Τα ομιχλώδη έργα και υποέργα του τεχνικού συμβούλου
και η ανυπαρξία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου
adeies karekles
Άδειες καρέκλες.
Με απραξία και ευτελισμό των θεσμικών οργάνων κλείνει την θητεία της η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Μυκόνου, το μοναδικό όργανο που συνδέει τον επαγγελματία με...

ολόκληρο τό άρθρο τής kepom EΔΩ

Μέρκελ: Περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα για το προσφυγικό

Η κ. Μέρκελ μίλησε και για την ανάγκη ενός νέου 
ευρωπαϊκού συστήματος παροχής ασύλου.
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Η κ. Μέρκελ μίλησε και για την ανάγκη ενός νέου ευρωπαϊκού συστήματος παροχής ασύλου. 
 

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017
naftemporiki.gr


Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις διαπίστωσε το Euro Working Group





Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, στο EWG επιβεβαιώθηκε η σημαντική πρόοδος η οποία έχει καταγραφεί από την ελληνική πλευρά ως προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ έγινε αναφορά και στα θετικά μέτρα που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.
Κοινό στόχο αποτελεί η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement), κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχιστούν οι εργασίες και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω προγραμματισμένων τηλεδιασκέψεων σε τεχνικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επικεφαλής.
Στην τηλεδιάσκεψη του EuroWorkingGroup μετείχε από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Αποχωρούν οι θεσμοί - Τι έκλεισε, τι μένει ανοιχτό

Ασφαλιστικό, εργασιακά και το ύψος των μέτρων παραμένουν τα σημαντικά ανοιχτά θέματα μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων στην Αθήνα, ενώ κυβερνητική «πηγή» εκτιμά ότι έγινε «σημαντική πρόοδος» στα δημοσιονομικά και στις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Για «σημαντική πρόοδο» έκαναν λόγο και οι θεσμοί σε κοινή ανακοίνωσή τους. Πάντως πηγές από το υπουργείο Εργασίας επισήμαναν πως οι διαφωνίες στα εργασιακά με το ΔΝΤ παραμένουν
Οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποχωρήσουν μετά την βραδινή τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται κύκλος τηλεδιασκέψεων, ενώ στόχος είναι να επιστρέψουν οι θεσμοί μετά το Eurogroup της 20ης Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές, παρά τις συγκλίσεις βρίσκονται ακόμα μακριά από το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement - SLA).
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 17.30. Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις υπάρχει σημαντική πρόοδος στο ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων, το οποίο αφορά την μεταπρογραμματική περίοδο, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.
Επισήμανε ότι το κενό που απομένει για το 2018 είναι ασήμαντο και επί της ουσίας έχει καλυφθεί από τα μέτρα που...

"Πληρωμένη απάντηση" Παυλόπουλου στην Άγκυρα...

"Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν το Διεθνές Δίκαιο"...
«Πληρωμένη» απάντηση στην εμπρηστική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το...
διεθνές δίκαιο έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο κ. Παυλόπουλος όταν ενημερώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας και το σημείο εκείνο που τον αφορούσε προσωπικά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε λακωνικά και δηκτικά: «Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας που εμείς στηρίζουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», είπε. 

Η εμπρηστική ανακοίνωση της Άγκυρας

Υπενθυμίζεται πως αργά χτες το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου από την ακριτική Ψέριμο, από όπου έστειλε διπλό μήνυμα στην Άγκυρα, ένα φιλίας και καλής γειτονίας διαμηνύοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι εδώ για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. 

Ελαφρότατοι και στα πολύ σοβαρά...

Επίκριση ή υποκρισία;...

Οσοι μετέχουν στον δημόσιο διάλογο, γράφοντας σε εφημερίδες, σε περιοδικά και στο Διαδίκτυο ή μιλώντας στο ραδιόφωνο και...
στην τηλεόραση, αντιμετωπίζουν πολύ συχνά το εξής δίλημμα: Να ασχοληθούν, επικριτικά εννοείται, με ένα φαινόμενο, ένα πρόσωπο της πολιτικής ή της σόου μπίζνες, ένα βιβλίο, μια ταινία, μια θεατρική παράσταση, όταν ο ψόγος τους, όσο σκληρός, ενδέχεται να λειτουργήσει εντέλει διαφημιστικά και όχι καταδικαστικά; Καυτηριάζεις λ.χ. ένα πεζογράφημα (ή μια θεατρική παράσταση), υποστηρίζοντας ότι παριστάνει το λογοτέχνημα (ή το καλλιτέχνημα), ενώ είναι ένα ελαφρότατα καλυμμένο πορνό. Μαζί σου συμφωνούν και πολλοί άλλοι. Και γίνεται αυτό ακριβώς που δεν θα θέλατε όλοι σας: Εξαιτίας της διαστροφικής λειτουργίας ορισμένων «νόμων της αγοράς», ο (επι)κριτικός λόγος αλλοιώνεται, γίνεται κομμάτι του γενικότερου θορύβου, ώσπου αντιστρέφεται σε ρεκλάμα του επικρινόμενου προϊόντος.

Προχθές, για παράδειγμα (παραμονή της Ημέρας της Γυναίκας, αφού έτσι το θέλησε η καλά στημένη διαφημιστική μηχανή, ώστε η πρόκληση να είναι βαρύτερη), οι ειδήσεις των καναλιών ασχολήθηκαν με τη διαφημιστική καμπάνια της νέας κολεξιόν του Ιβ Σεν Λοράν. Και ασχολήθηκαν όλα τους επικριτικά, καταδικαστικά, χλευαστικά. Ισως και με κάποια λύπηση για τις κοπέλες που βασανίζουν το σώμα και την ψυχή τους, για να κρατηθούν κάτω από τα πενήντα κιλά, και να παραμείνουν έτσι σαν μοντέλα στον χώρο της μόδας. Σε ένα μάλιστα κανάλι άκουσα τον δημοσιογράφο να αναρωτιέται αν η όλη κάλυψη του θέματος, έστω σε τόνο μομφής, εξυπηρετούσε μια χαρά τους σχεδιασμούς των επιχειρηματιών.

Ας αναρωτηθούμε εδώ και για κάτι ακόμη: Μήπως σε ορισμένες περιπτώσεις ο επικριτικός λόγος είναι απλώς υποκριτικός; Αλήθεια, πόσες φορές χρειαζόταν να προβληθούν οι σεξιστικού χαρακτήρα πόζες των μοντέλων, ώστε ο τηλεθεατής να καταλάβει περί τίνος πρόκειται; Δεν αρκούσε η μία προβολή μιας και μόνο πόζας, έστω της προκλητικότερης; Ή μάλλον δεν περίττευε ακόμα και αυτή η μία προβολή, αφού εδώ αρκούσαν οι λέξεις για να περιγράψουν την κρεατεμπορική αντιμετώπιση της γυναίκας-λείας από τον γαλλικό οίκο ραπτικής; Εκτός πια και ισχυριστούν οι ειδησάρχες ότι παραδειγματίστηκαν από τον Ωριγένη, που για να ελέγξει διεξοδικά τον «Λόγο αληθή» του αντιχριστιανού Κέλσου, τον διέσωσε σχεδόν ολόκληρο μέσα στο δικό του επιτιμητικό σύγγραμμα, το «Κατά Κέλσου».

Ποιος Ωριγένης τώρα. Το μάθαμε πια. Για κάμποσα κανάλια, όπως και για αρκετές εφημερίδες, είναι παλιά συνήθεια να εκμεταλλεύονται τέτοια πιασάρικα θέματα, ώστε να πλασάρουν γυμνό καμουφλαρισμένο με ηθικολογικές κορώνες. Τα στιγμιότυπα με τα μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν τα έδειξαν, τα ξανάδειξαν και τα ξαναματάδειξαν για να εξάψουν την περιέργεια του κοινού τους. Οχι για να το πείσουν διά της επαναλήψεως να υιοθετήσει την υποκριτικά στηλιτευτική ρητορεία τους.  
Ελαφρότατοι και στα πολύ σοβαρά...

Παντελής Μπουκάλας 
(Η Καθημερινή)

Σκοτεινό αντικείμενο πόθου...


Μας καταδιώκουν, όπως θα έχετε καταλάβει, ερινύες και μέδουσες μεταρρυθμίσεων. Μπορώ να φανταστώ τον Τσακαλώτο να βλέπει...
εφιάλτες μεταρρυθμιστικούς στον ύπνο του, ενώ οι «άλλοι» βλέπουν εαρινά όνειρα για τους καυγάδες του με τον Τσίπρα.

Και τον Τσίπρα να βλαστημάει, κουρασμένος από τους καυγάδες με τον Τσακαλώτο, την ώρα και τη στιγμή που εφευρέθηκαν οι μνημονιακού τύπου μεταρρυθμίσεις. Από τις οποίες κρέμεται  το χρέος, η χρηματοδότηση, το παρών και το μέλλον όλων.

Η Λαγκάρντ ανοίγει το στόμα της και ξέρεις ότι θα τραγουδήσει την όπερα των μεταρρυθμίσεων. Ο Σόιμπλε επενδύει τις μεταρρυθμίσεις με μουσική του Βάγκνερ. Η Βελκουλέσκου τις συνοδεύει με χορούς των Καρπαθίων. Εν γένει, όσο πιο σκληρός εκ των δανειστών είσαι, τόσο περισσότερες μεταρρυθμίσεις κρατάς στον χαρτοφύλακα, ή και στα δόντια σου. Αναλόγως ποιον άφρονα Έλληνα υπουργό έχεις απέναντί σου, βγάζεις το ανάλογο ντοσιέ. Για την ενέργεια, για τα εργασιακά, για το αφορολόγητο, για το ασφαλιστικό, για τα κέρατά μας.

Η παράθεση ωραίων λέξεων, που κρύβουν μαζική δυστυχία, είναι...