Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σκόνη από σκουριά…



«Και στη μέση ο Σταύρος, ο βασιλιάς των γκάλοπ»…

«Ως τις εκλογές θα τα πουν και θα τα κάνουν όλα. Οι λύκοι θα γίνουν κεντρώοι, η ανάπτυξη θα παθαίνει τον οργασμό της αγελάδας»…

Σκόνη από σκουριάΠρωί-πρωί, σαν ημερήσια διαταγή (πες της Χούντας - επέτειος που ήταν προχθές), βγήκε η μπάντα στην πλατεία κι έσκουξε έναν χέβυ μέταλ καρσιλαμά, ενώ ο κ. Πρετεντέρης διαπίστωνε κι ανακοίνωνε ότι...
«η χώρα ζει μια πρωτοφανή δημοσιονομική ανόρθωση κι επιστρέφει έστω τμηματικά στις διεθνείς αγορές». Κατόπιν

τούτων η μπάντα ξαναστρίγκλισε ευτυχισμένη και η ημέρα άρχισε να οδεύει τον δρόμο της, ώσπου αποβραδίς να σβήσει μέσα στη νύχτα.

Ως τις εκλογές θα τα πουν και θα τα κάνουν όλα. Οι λύκοι θα γίνουν κεντρώοι,

η ανάπτυξη θα παθαίνει τον οργασμό της αγελάδας εφτά φορές την ημέρα και το μυαλουδάκι του κ. Θεοχάρη θα πάρει φωτιά μοιράζοντας, ξεμοιράζοντας, ξαναμοιράζοντας επιδόματα που παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη,
τον ίδιον αυτόν πόνο απ’ τον οποίο εξοικονομήθηκαν.

Ω, καημένη μου Ελλάδα...

Με το χρέος λυμένο σε εθνικές κάλπες ...


Το καλό σενάριο, κατά την κυβέρνηση, για λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους πριν από τις ευρωεκλογές δεν προχώρησε και το Μέγαρο Μαξίμου κάνει πλέον το σχεδιασμό του για...
το β' εξάμηνο του 2014 που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και εκλογικό για τη χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι θα προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Έπειτα από την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ο Γιάννης Στουρνάρας και όλο το οικονομικό επιτελείο δίνει διαβεβαιώσεις ότι αυτό θα είναι διατηρήσιμο και η διαχείρισή του θα είναι συνετή προκειμένου να επιβεβαιωθεί η δέσμευση που έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι η χώρα βγαίνει από την εποχή των ελλειμματικών προϋπολογισμών και της λογικής «ξοδεύω περισσότερα από όσα εισπράττω».

Οι φωνές που ακούγονται από διάφορους ευρωπαϊκούς «κύκλους» για το κατά πόσο η Ελλάδα θα μπορεί πλέον να πιεστεί από τη στιγμή που δεν θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό, αντιμετωπίζονται σκωπτικά από κυβερνητικά στελέχη με την επισήμανση ότι οι ίδιοι άνθρωποι όλο το προηγούμενο διάστημα έβλεπαν πλεόνασμα... μηδέν αμφισβητώντας τα ίδια τα στοιχεία που έδινε στην τρόικα η ελληνική πλευρά.

Όπως όλα δείχνουν η διευθέτηση του χρέους θα προχωρήσει...

«Crisis is a greek word»...


«Crisis is a greek word»

«Crisis is a greek word» είναι ο τίτλος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Ελλήνων σχεδιαστών να αφηγηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα της κρίσης.Μετά την Σμύρνη της Τουρκίας και τη Σόφια της Βουλγαρίας, επόμενος σταθμός της παγκόσμιας περιοδείας της έκθεσης είναι η...
Τεχνόπολις στο Γκάζι, όπου φιλοξενείται η έκθεση το διάστημα 25 με 28 Απριλίου.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη ύφεση και την επέκταση αυτής σε ολοένα και περισσότερες χώρες, 45 από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς οπτικής επικοινωνίας, με περισσότερες από 1.240 διεθνείς και εθνικές διακρίσεις, συμμετέχουν για πρώτη φορά σε μια κοινή έκθεση/εκδήλωση με μοναδικό στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα της δημιουργικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

To ελληνικό design ως ανερχόμενη δύναμη

Γνωστά ονόματα της δυναμικής, ελληνικής σκηνής design, σε ολόκληρο τον κόσμο όπως οι Beetroot, Designers United, Charis Tsevis, K2 design, Nomint, Π6, Kanella, Chris Trivizas design, Δημήτρης Αρβανίτης, Polka dot, Sereal designers, Bob Studio, 2yolk και πολλοί άλλοι συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια έκφρασης, προβληματισμού και αποτύπωσης της Ελλάδας την περίοδο της κρίσης. Στην έκθεση θα συμμετέχουν και οι νικητές των διαγωνισμών στην Τουρκία και την Βουλγαρία ως μέρος της παγκόσμιας ανταλλαγής εικόνων για το πώς αντιλαμβάνονται την κρίση οι άλλοι.

«Τεχνόπολις» δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Μηχανουργείο», Πειραιώς 100, Γκάζι τηλ.210 3453548,

Ώρες λειτουργίας έκθεσης : 10:00-22:00


newsbeast.gr

Αυτός είναι ο «βασιλιάς»...



Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης είναι... ΕΔΩ!
Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης δεν παρατάει τα όπλα.
Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι...
δικαίως είναι ο "βασιλιάς" της Ευρώπης τα τελευταία δύο χρόνια, νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης 71-62 στο ΣΕΦ και την Παρασκευή του Πάσχα στην ισπανική πρωτεύουσα θα κυνηγήσει αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην Euroleague: Δηλαδή, να πάρει πρόκριση έχοντας βρεθεί με 2-0 ήττες!
Κορυφαίος ο Μπράιαντ Ντάνστον με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ, σημαντική η συνεισφορά των Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη, Μάντζαρη, αλλά και Κόλινς στην άμυνα.

Το ματς

Η Wall Street Journal αμφισβητεί το πλεόνασμα...




... και ειρωνεύεται την Κομισιόν...
«Και άλλα greek statistics», αναρωτιέται η Wall Street Journal έπειτα από την επιβεβαίωση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πολλοί θα πανηγυρίσουν με το άκουσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος των 1,5 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κομισιόν, το οποίο ξεπερνά το στόχο και ανοίγει το δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους μέσα στη χρονιά.

«Ζήτω!, θα πουν πολλοί: Η Αθήνα έπιασε επιτέλους τους δημοσιονομικούς στόχους της, έπειτα από χρόνια στα οποία αδυνατούσε να ευθυγραμμιστεί με τους στόχους της λιτότητας», σημειώνει η Wall Street Journal.

«Αλλά κάντε ένα βήμα πίσω...

Eμείς είμαστε τυχεροί ! Zούμε μέσα σ'ένα ψέμα...

                        ------------------------

Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς...

Η ιστοσελίδα που «φοβίζει» τους πολιτικούς
Χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των πολιτών προκειμένου να ελέγχουν την ακρίβεια των όσων λένε οι πολιτικοί, φιλοδοξεί να γίνει μια ιστοσελίδα.
Ο λόγος για το...
FactcheckEU, το οποίο ενόψει ευρωεκλογών θα ελέγχει συστηματικά τα λεγόμενα των πολιτικών, προκειμένου να εντοπίζει ανακρίβιες, καλώντας έτσι τους υποψηφίους να ενημερώνονται σωστά προτού απευθυνθούν στους ευρωπαίους πολίτες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η λανθασμένη αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, για το ύψος των απωλειών στην Ευρώπη από τη φοροδιαφυγή.
Συγκεκριμένα, ο πολιτικός ανέφερε σε συνέντευξή του στην τσεχική τηλεόραση ότι «χάνονται 2 τρισεκ. ευρώ», λόγω της φοροδιαφυγής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ποσό αυτό ανέρχεται σε 1 τρισεκ. ευρώ, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στον ιστότοπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Euractiv.com.
Ο συνιδρυτής του FactcheckEU, Πιέτρο Κουράτολο, δήλωσε στη Euractiv ότι το «αληθόμετρο» θα συγκεντρώνει τις ομιλίες και τις δηλώσεις των πολιτικών με στόχο να τους καταστήσει υπόλογους για όσα λένε.
«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι, όταν οι πολιτικοί μιλούν, δεν ξεστομίζουν απλά αριθμούς», σημείωσε. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε αναλάβει ο ίδιος στην Ιταλία όπου «οι πολιτικοί λένε συχνά ανοησίες. Θέλαμε να δούμε αν όσα έλεγαν οι πολιτικοί ήταν πραγματικά».

 techit.gr

Ποιες μέρες θα κλείσουν τα σχολεία για τις εκλογές...


ekloges2
Δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου, όπως και την Παρασκευή 23 και τη...
Δευτέρα 26 Μαΐου, για να χρησιμοποιηθούν κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου και τις επαναληπτικές της 25ης Μαΐου, αλλά και τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι οι αίθουσες των σχολείων θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές την Παρασκευή πριν από τις εκλογές και θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων έως το βράδυ της Δευτέρας «αφού προηγουμένως αποσύρουν όλα τα υλικά της ψηφοφορίας (κάλπες, παραβάν κ.λπ.) και επαναφέρουν τις αίθουσες στην κατάσταση που ήταν πριν από την ψηφοφορία».
efsyn.gr

άρθρο του Πάνου Παναγιώτου

Ελλάδα: Η πιο καταστροφική επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος διεθνώς....

 
“Το τελευταίο διάστημα, η Ελλάδα κατάφερε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση που έχει γίνει ποτέ και μέσα στο πιο σύντομο διάστημα: Πέτυχε, μέσα σε τέσσερα χρόνια, μείωση του ελλείμματος της κατά 13% του σημερινού της ΑΕΠ. Αλλά...
για να το κάνει αυτό, υπέστη μείωση του ΑΕΠ της κατά 25%, τη μεγαλύτερη μείωση ΑΕΠ που έχει υπάρξει ποτέ διεθνώς από την Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 30.”

Αντώνης Σαμαράς (Απόσπασμα από την επίσημη ομιλία του
για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα)

Επιτυχημένη, αποτυχημένη και καταστροφική δημοσιονομική διόρθωση

Με τον όρο 'δημοσιονομική διόρθωση' εννοούμε την προσπάθεια ισοστάθμισης των κρατικών εξόδων με τα κρατικά έσοδα ώστε να μειωθεί ή να εξαλειφθεί το δημόσιο έλλειμμα. Πρωτογενές είναι το έλλειμμα που δεν περιλαμβάνει τους τόκους για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από το 2013 το πρωτογενές έλλειμμα έχει εξαλειφθεί και η Ελλάδα εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διόρθωσης των τελευταίων ετών.
                                                                              ---
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ.Α.Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος...

Βγάζει μάτια η ορθογραφία στο taxisnet...

orthografia
Ανορθόγραφο είναι το σύστημα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ας ελπίσουμε ότι ξέρει …μαθηματικά γιατί από ορθογραφία μας έβγαλε τα μάτια. 
Διαβάζει...
κανείς μπαίνοντας στην εφαρμογή για την συμπλήρωση της αίτησης που απαιτείται προκειμένου κάποιος να λάβει το κοινωνικό μέρισμα.
«Στη δήλωση του οικονομικού έτους 2013 δηλώσατε ότι φιλοξενήσται (αντί φιλοξενήστε). Αν ισχύει η φιλοξενία δεν μπορείτε να υποβάλλετε  (το σωστό είναι να υποβάλετε με ένα λ) αίτηση. Διαφορετικά επιλέξτε ότι δεν φιλοξενήσται (ξανά λάθος)».

matrix24.gr

Τι ζητάει η τρόικα για τη… δόση μας...



Δωδεκα προαπαιτούμενα θέτει η τρόικα για να εκταμιευθεί τμηματικά η δόση των 8,3 δις ευρώ, η οποία αναμένεται να εγκριθεί σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «Βήμα», στη λίστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η δρομολόγηση της μείωσης των επικουρικών συντάξεων (με εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος), η κατάργηση του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων, η μείωση των περιθωρίων κέρδους των φαρμακείων και ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων (καταπολέμηση διαφθοράς).

Η δόση των 8,3 δισ. ευρώ «σπάει» σε 6,3 δισ. ευρώ που αναμένεται να εκταμιευθούν άμεσα και σε δύο υπό-δόσεις του 1 δισ. ευρώ η καθεμία.

Το τελικό σχέδιο της λίστας των προαπαιτούμενων αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες μαζί με το συνολικό κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα.

Τα προαπαιτούμενα του Μαΐου

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα 6 προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν ως το τέλος Μαΐου (για το 1 δισ. ευρώ του Ιουνίου) είναι τα εξής:

Μεγάλη κομπίνα με μεταχειρισμένα ΙΧ...



Επτά άτομα κρύβονταν πίσω από τη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με «μαϊμού» αγγελίες μεταχειρισμένων ΙΧ μέσω διαδικτύου. Συνολικά είχαν καταφέρει να ξεγελάσουν 130 πολίτες, αποσπώντας του περισσότερα από...
250.000 ευρώ.
Τέλος στη δράση τους έβαλε η αστυνομία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ταυτοποίησε τα στοιχεία επτά μελών της σπείρας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 38, 41, 45 και 54 ετών και τρεις γυναίκες, 30, 33 και 60 ετών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα και στο παρελθόν τις αρχές για απάτες.
Όπως διαπιστώθηκε, η δράση τους άρχισε το 2010. Αναρτούσαν σε διάφορες ιστοσελίδες αγγελίες πώλησης οχημάτων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με στόχο να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους και τους παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά, πείθοντας τους να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά ως προκαταβολή και σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρο το ποσό που είχαν συμφωνήσει για την αγορά.
Μετά την κατάθεση των χρημάτων, όμως, οι δράστες εξαφανίζονταν, χωρίς να παραδώσουν το όχημα. Μέχρι στιγμής έχει ανακαλυφθεί ότι εξαπατήθηκαν 130 άτομα από όλη τη χώρα, ενώ το ποσό που κατάφεραν να αποσπάσουν ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.
Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια που διατηρούν τα τρία εκ των επτά ατόμων της οργάνωσης, στην περιοχή της Τρίπολης, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 14 τραπεζικά βιβλιάρια, 1.100 ευρώ, δύο άδειες κυκλοφορίας, πέντε παραστατικά καταθέσεων χρημάτων και τρία κινητά τηλέφωνα.

Το πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας πάντως ότι δεν αφορούν το ...
ενδεχόμενο διαγραφής του συνολικού ποσού. Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Bild κάνει λόγο για κωλυσιεργία στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Όπως αναφέρει η βρετανική οικονομική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των διεθνών δανειστών που σημαίνει ότι περαιτέρω κούρεμα του χρέους θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε άμεσες απώλειες. Το ρεπορτάζ των Financial Times αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά θα εγείρει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους στη σημερινή συνάντηση του Eurogroup.
«Οι Έλληνες αυτήν την στιγμή ισχυρίζονται πλεόνασμα αλλά τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν έλλειμμα, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά τη συζήτηση περί ελάφρυνσης», σχολιάζει πάντως ο Μουτζντάμπα Ρχαμάν, επικεφαλής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων της εταιρείας Eurasia Group.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα

Η εφημερίδα Bild σχολιάζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας καθώς οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται.

«Παντού ανθεί η διαφθορά. Οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται όπως θα έπρεπε. Τα συνδικάτα μπλοκάρουν μια ελεύθερη αγορά εργασίας. Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους. (Αντιθέτως:) Ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς», αναφέρει το δημοσίευμα...
enet.gr

Καλύτερα στην υγεία της η Αμερικανίδα τουρίστρια...

nosokomeioΣημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η υγεία της 51χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας που συνεχίζει να...
νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, τραυματισμένη από αυτοσχέδιο βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης, στην Οία της Σαντορίνης.

Η 51χρονη αποσωληνώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επαφή με το περιβάλλον και η κατάσταση της εμφανίζεται βελτιωμένη...
efsyn.gr

Ζητούνται ψηφοφόροι για 11.000.000 υποψηφίους


  Παραολιτική
Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όποιον ακούει και μπορεί να βοηθήσει.

Μαθαίνω ότι σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας οι υποψήφιοι πολιτευτές των τριπλών εκλογών του Μαΐου είναι περισσότεροι από τους πολίτες.

Δεν πρέπει να πάνε χαμένοι τόσοι πολλοί άξιοι κι ανιδιοτελείς άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Αφήστε που είναι και όλοι τους «ανεξάρτητοι».

Κάτι πρέπει να γίνει. Κλωνοποίηση;
Να ψηφίσει ξανά και η χλωρίδα μαζί με την πανίδα; 
Να τους εκλέξουμε αριστίνδην;
Να θεσμοθετήσουμε τον κανόνα «τουλάχιστον ένας υποψήφιος ανά οικογένεια»;

Αν δεν βρεθεί λύση άμεσα, θα αναγκαστώ να κατέβω κι εγώ υποψήφιος καθώς «μου το ζήτησαν οι πολίτες» και δυστυχώς «δεν υπάρχει κάτι να εκφράζει τον μέσο άνθρωπο».
Αφήστε που με ενοχλεί και η πολυδιάσπαση και θα αγωνιστώ για την ενότητα, κατεβαίνοντας μόνος μου.

Oι Μυκονιάτικες εκλογές επηρεάζουν τό χρηματιστήριο;


Με πτώση 2,42% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών!

Mετά τούς έντονους ψιθύρους τών τελευταίων ημερών γιά προσχωρήσεις υποψηφίων συμβούλων σέ ορισμένο συνδυασμό καί μετά τήν γνωστοποίηση τής "άρσης τής υποψηφιότητας" τού πρώτου, χρονικά, συνδυασμού πού έθεσε επισήμως τήν διεκδίκηση τής δημαρχίας επί τάπητος, η αγορά αντέδρασε καί ΙΔΟΥ τά αποτελέσματα :

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή (23/4/14) συνεδρίαση, με την αγορά να υποχωρεί μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει άνοδο 6,21%.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.230,20 μονάδες σημειώνοντας πτώση 30,52 μονάδων, ή σε ποσοστό 2,42%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 115,02 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 396,03 μονάδες, με πτώση σε ποσοστό 2,60%, ενώ ο δείκτης FTSE/XA Mid Cap έκλεισε στις 1.223,46 μονάδες με πτώση σε ποσοστό 1,34%
(oικονομική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Τετάρτη 23/4/14)


 Eίναι, άραγε, τυχαίο;!!!

Συνέντευξη τού Νίκου Ξυδάκη

Ξυδάκης: «Τα χρόνια της κρίσης δεν ακούστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η φωνή των θυμάτων»


Ο Νίκος Ξυδάκης είναι γνωστός δημοσιογράφος. Εργάζεται στην εφημερίδα «Καθημερινή» εδώ και πολλά χρόνια. Από την αρχή της κρίσης τόλμησε να εκφέρει ένα διαφορετικό λόγο, απέναντι σε αυτούς που επέβαλαν τη μοίρα των μνημονίων. Διάλεξε αμέσως πλευρά. Την απέναντι. Με τους Ινδιάνους.
Στη συνέντευξη που δίνει σήμερα στο TPP -την πρώτη του ως υποψήφιος- παραδέχεται ότι «πολλοί δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ρουλεμάν της πολιτικής εξουσίας». Τον ρωτάμε γιατί μπαίνει τώρα στην πολιτική και γιατί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απαντά σε όλα και εξομολογείται τους φόβους και τις ανησυχίες του. Ξέρει τι τον περιμένει και όπως λέει : «Δεν έχω ψευδαισθήσεις για την έκταση της επιρροής του Ευρωκοινοβουλίου».

Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη

- Πώς πήρες την απόφαση να περάσεις στην πολιτική και γιατί τώρα;


Στην πολιτική είμαι από δεκαεπτά...

Η έκθεση flexibility@work

Οι 2 στους 3 εργαζόμενους παγκοσμίως απασχολούνται στην παραοικονομία



Αυτό προκύπτει από την έκθεση της flexibility@work 2014, η οποία περιλαμβάνει μία νέα μελέτη σχετικά με την παραοικονομία από το Πανεπιστήμιο του Sheffield και την Regioplan Policy Research

Η έκθεση αποκαλύπτει το σημαντικό ρόλο που μπορούν διαδραματίσουν οι ορθά πλαισιωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της παραοικονομίας.
Η έκθεση flexibility@work δείχνει ότι στις προηγμένες οικονομίες το μέγεθος της παραοικονομίας εμφανίζει αρκετές διαφοροποιήσεις – είναι λιγότερο από 10% σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και η Ολλανδία, ενώ είναι έως και πάνω από 25% σε ορισμένες περιοχές της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης.
Οι χώρες με τη μικρότερη παραοικονομία είναι, σύμφωνα με την έρευνα, εκείνες στις οποίες οι εταιρείες μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να καταφύγουν σε υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης, προκειμένου να ανταποκριθούν στις εργασιακές τους ανάγκες.
Την ίδια στιγμή, οι χώρες αυτές παρέχουν ένα επιπλέον δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας, με τη μορφή πολιτικής για την αγορά εργασίας, που προστατεύει και στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες εργαζομένων.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι, δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο, μέσα στο οποίο οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο, οι οικονομίες αυτές που είναι αρκετά επιτυχημένες, μειώνουν την προσφορά και τη ζήτηση της αδήλωτης εργασίας και παρέχουν τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Την έρευνα παρουσίασε στην Ελλάδα η Randstad - εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.
 ThePressProject.gr

To «Μονακό της Ελλάδας»...

 
Αυστραλιανά fund βρίσκονται πίσω από το φιλόδοξο σχέδιο εγκατάστασης έξι υπερπολυτελών ξενοδοχείων (με 1.020 σουίτες και συγκροτήματα κατοικιών), γηπέδου γκολφ διεθνών προδιαγραφών, μαρίνας, αλλά και παραθαλάσσιου οικισμού στο νότιο τμήμα της... Ιθάκης
Το project, το οποίο φέρει την ονομασία «Iliad Resort», έχει αναλάβει η εταιρεία Portfolio International Holdings Limited, που έχει διαχειριστεί μεγάλες επενδύσεις στην Αυστραλία, την Κόστα Ρίκα, το Αμπου Ντάμπι, την Ελούντα, τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια κτλ.

Οπως αναφέρει, μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος...

Έφτασαν τους 138 οι νεκροί από τη γρίπη...

Έφτασαν τους 138 οι νεκροί από τη γρίπη
Τους 138 έφτασαν οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης στην χώρα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί 324 άτομα, ενώ...
αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 12 άτομα.
 

Η Megaλη της δημοσιογραφίας σχολή...

Απορία: στις συσκέψεις στο Mega αντί να συζητούν τις ειδήσεις που θα προβάλλουν (όπως σε κάθε δημοσιογραφικό μέσο) λένε για τις ειδήσεις που θα αποκρύψουν; Μετά το...
Γιάννη Πρετεντέρη, να και η Μαρία Σπυράκη, να αποκαλύπτει πως δεν έλεγε την αλήθεια στον κόσμο.

Μήπως το έχουν σύστημα εκεί στη Μεσογείων; Ο Γιάννης Πρετεντέρης μίλησε στο iefimerida.gr, στις 25 Ιανουαρίου 2013 με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ο Ψυχρός Εμφύλιος / Τα πρόσωπα & τα γεγονότα που διέλυσαν μια χώρα» (σε άλλους αναφέρεται, μη νομίζετε). Τότε είπε το περίφημο, «όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο (το χρέος), αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό». Και αυτός, ο άοκνος υπηρέτης της δημοσιογραφίας, δεν το έλεγε. Άκρα του τάφου σιωπή (1).

Η Μαρία Σπυράκη με τη σειρά της μίλησε στις 16 Απριλίου στο «Κρήτη TV». Και τι είπε; Πως κι αυτή απέκρυπτε ειδήσεις. «Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είχε bank run ανάμεσα στις εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου 2012» δήλωσε. «Αυτό, ένας άνθρωπος στη θέση μου, δεν θα μπορούσε να το πει ποτέ. Τότε έφευγαν αεροπλάνα από την Ελευσίνα, πήγαιναν στην Ιταλία κι επέστρεφαν με μετρητά που διοχετεύονταν στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ». Άκρα του τάφου σιωπή (2).

Μάλιστα. Να τα βλέπουν ο Guardian και η Washington Post που βραβεύτηκαν με το βραβείο Πούλιτζερ επειδή δημοσίευσαν τις αποκαλύψεις του Edward Snowden, σχετικά με τα σχέδια κατασκοπείας, υποκλοπών και παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών από την Υπηρεσία Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA). Να καταλάβουν τι δημοσιογραφία κάνουν αυτοί οι καψεροί και τι εμείς, οι γίγαντες...

Δημήτρης Κανελλόπουλος