Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Πολύ γρήγορα θά μετακινούμαστε μέ αεροταξί...

Boeing: «Έρχεται» η εποχή του Air-Taxi
Ένα βήμα πιο κοντά στην εποχή των Air-Taxi έρχονται οι μετακινήσεις όπως διατείνεται η Boeing, σύμφωνα με την οποία ένα πρωτότυπο «ταξί του αέρα» θα ξεκινήσει τις πρώτες του διαδρομές το ερχόμενο έτος.
Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών με έδρα το Σικάγο συνεργάζεται επίσης με τις ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
«Σκεφθείτε ένα μέλλον στο οποίο τρισδιάστατοι αυτοκινητόδρομοι θα ανακουφίζουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μούιλενμπερκ μιλώντας στην περασμένη Τετάρτη στο Bloomberg.
Έκανε, δε, λόγο για...

"...δεν αποδέχεται τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε σχολεία..."

Ετοίμαζαν χολή
Στον ΣΚΑΪ το φυσάνε και δεν κρυώνει για την ΕΛΜΕ Μαγνησία
Στον Σκάι είχαν ετοιμάσει τόνους χολής να χύσουν προς την ΕΛΜΕ Μαγνησίας μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δεν αποδέχεται τη δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε σχολεία.  Σίγουρος ο Αρης Πορτοσάλτε ότι πρόκειται για συριζαίους, ανέβαζε ντεσιμπέλ μέχρι που του ήρθε μήνυμα ότι η πλειοψηφία του συμβουλίου και –εννοείται– η πρόεδρος προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτομάτως οι τόνοι κατέβηκαν και άρχισαν κάτι μισόλογα περί παλιού και νέου… Και στην Πειραιώς, πάντως, δεν ξέρουν από πού τους ήλθε, εξού και στους διαδρόμους σχολιάζουν ότι πάνε φιρί φιρί να τον τρελάνουν τον πρόεδρο.
9.10.2018

documentonews.gr 



Για όλες τις χρήσεις ...(erga omnes), η κοροϊδία...

Κοροϊδία erga omnes
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στην «Εφ.Συν.» (6-10-2018) είπε επί λέξει για το Μακεδονικό: «Η εθνική γραμμή του 2008 δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν το 2014». Τι έλεγε η εθνική γραμμή του 2008; Σύνθετη ονομασία (θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία με κάποιον προσδιορισμό) erga omnes (για όλες τις χρήσεις). Ποιος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2014; Ο Αντώνης Σαμαράς. Την Κυριακή ο Αντ. Σαμαράς μιλώντας στην Καβάλα δήλωσε ότι «η Μακεδονία είναι μία και μόνη, η ελληνική Μακεδονία μας». Κάτι τρέχει εδώ. Κάποιος λέει ψέματα και μάλιστα χοντρά:
■ Ο Αντώνης Σαμαράς έχτισε την καριέρα του πάνω στο Μακεδονικό. Εριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1993, δηλαδή τη δική του κυβέρνηση, για να προλάβει το κακό, όπως είχε πει, που ετοιμαζόταν να κάνει ο μέντοράς του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο εθνικό θέμα...

Δελτίο Τύπου: Ο Δήμαρχος σε συνάντηση με την υπουργό προστασίας του πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣ


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του κ. Κουκά και είχε ως κεντρικό θέμα τα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας που παρουσιάζονται στο νησί, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.