Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αιδώς Αργείοι...

...(Του MEGA)…

Κατάπτυστο σχόλιο από τον «Γεωργαλά» του Μαξίμου, Ντερμπεντέρη, ο οποίος χαρακτήρισε το χαστούκι που φάγαμε από το Eurogroup «διαπραγμάτευση για την έξοδο στις αγορές»…

Το μαύρο άσπρο, στην ψύχρα. Το Eurogroup απομυθοποίησε τα περί εξόδου από το μνημόνιο βάζοντας τη χώρα σ’ ένα νέο μνημόνιο, με «όρους», «αξιολόγηση» και πιο σκληρή «εποπτεία». Αλλά το MEGA διά του Ντερμπεντέρη κάλεσε όλους όσους είναι έτοιμοι να βγάλουν σημαίες διαμαρτυρίας, «να τις βάλουν στο ντουλάπι».

Δεν…
πήρε απόφαση το Eurogroup. Αυτή θα ληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Αυτό – άκουσον άκουσον με τι θράσος απύθμενο διαστρεβλώνει την αλήθεια ο «Γεωργαλάς» του Μαξίμου- είναι η αρχή της διαπραγμάτευσης για την έξοδο απ’ το μνημόνιο!

Το ότι το ΔΝΤ παραμένει στην χώρα, το ότι θα έχουμε 3μηνιαίους ελέγχους, πιο αυστηρούς ακόμη απ’ αυτούς που κάνει η τρόικα, το ότι μας βάζουν όρους κρατώντας την θηλιά ακόμη πιο σφιχτά στο λαιμό του λαού, ο Ντεμπεντέρης, δεν το πήρε χαμπάρι.

Ντροπή (και λίγο είναι)…

«Ο Σαλταδόρος»…

Συνέβη και αυτό.

Την ώρα που οι δημοσιογράφοι έξω από το προεδρικό μέγαρο περίμεναν να κάνει δηλώσεις ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, χτυπάει το…
κινητό ενός εκ των αστυνομικών του μεγάρου και ακούγεται ο ήχος του ρεμπέτικου τραγουδιού της Κατοχής και της εθνικής αντίστασης «Ο σαλταδόρος»!..
  
Θ. Λ. – enet.gr 
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Θα ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα;..

Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσαν οι Μαρία Γιαννακάκη και Μαρία Ρεπούση σχετικά με τη...
λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Σαλαμίνας. 

Το νευραλγικής σημασίας σχολείο για παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ακατάλληλοι και δυσλειτουργικοί χώροι καθώς και παντελής έλλειψη μεταφορικού μέσου των μαθητών. 

Αραγε ο υπουργός Παιδείας θα ασχοληθεί με το ζήτημα ή θα ψάχνει να βρει ποιος υποκινεί τις καταλήψεις στα σχολεία;

Δ.Α. - efsyn.gr 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τέρμα το παραμύθι των 100 δόσεων…

Αποκάλυψη – βόμβα της «Αγοράς», του Χατζηνικολάου…

Μας δούλευαν καιρό τώρα για τις 100 δόσεις. Το παραμύθι όμως, φαίνεται πως τέλειωσε. Όπως ανέφερε στο δελτίο του STAR η Κάτια Μακρή, το…
αυριανό φύλλο της νέας Εφημερίδας του Ν. Χατζηνικολάου «Αγορά» έχει ως κύριο θέμα το τέλος των 100 δόσεων.

Οι πιστωτές ζητούν από την κυβέρνηση, να πάρει πίσω αυτό το μέτρο με το οποίο άλλωστε, ποτέ δεν συμφωνούσαν…
 

Οι επιστολές Τρισέ σε Ιρλανδία και Ελλάδα γκρεμίζουν οριστικά τους αντιμνημονιακούς μύθους



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιστολές που έστειλε στην έναρξη της ευρωπαϊκής κρίσης σε Ιρλανδία και Ελλάδα ο τότε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, οι οποίες και αποκαλύπτουν τον τρόπο που ξεκίνησαν όλα.

Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του In.gr:

Τα «διλήμματα» που έθετε με επιτακτικό τρόπο ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  Ζαν Κλοντ Τρισέ σε κυβερνήσεις της ευρωζώνης προκειμένου να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές ήλθαν εκ νέου στη δημοσιότητα μετά τη δημοσίευση επιστολών της περιόδου 2010 τις οποίες είχε ανταλλάξει ο κ. Τρισέ με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Μπράϊαν Λένιχαν.

Σύμφωνα με τις επιστολές αυτές η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απείλησε με διακοπή της χρηματοδότησης προς το ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα στα τέλη Νοεμβρίου 2010  εάν η Ιρλανδία δεν ζητούσε την άμεση υπαγωγή της σε Μνημόνιο και σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης. Οι επικριτές της πρακτικής αυτής κάνουν λόγο για ξεκάθαρη παρέμβαση στη δημοσιονομική πολιτική κρατών και υποστηρίζουν πως ο Ζαν Κλοντ Τρισέ «εκβίασε» το Δουβλίνο να ζητήσει ένα σχέδιο διάσωσης στα τέλη του 2010.
(...)
Αλλά δεν ήταν μόνον η Ιρλανδία που βρέθηκε από την ΕΚΤ μπροστά σε διλήμματα. Πέντε μήνες αργότερα, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ απηύθυνε ίδιου περιεχομένου επιστολή στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας πως εάν η Ελλάδα ζητούσε αναδιάρθρωση χρέους μέσω επιμήκυνσης των πληρωμών , η Κεντρική Τράπεζα θα απέκλειε τις ελληνικές τράπεζες από τη δυνατότητα έκτακτης χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα (ΕΛΑ), ενώ δεν θα έκανε επιλέξιμα και τα χρεόγραφα που εξέδιδε ή που εγγυούταν το Ελληνικό Δημόσιο.

Στη σχετική επιστολή ο κ. Τρισέ ανέφερε: «Γράφω για να σας ενημερώσω περί των σοβαρών κινδύνων που θα αναλάμβανε η ελληνική κυβέρνηση αν στην τρέχουσα συγκυρία επεδίωκε την αναπροσαρμογή του χρέους της, ακόμα και σε εθελοντική βάση», ενώ σε άλλο σκέλος τόνιζε πως «η επιδίωξη αυτής της στρατηγικής θα έθετε την αναχρηματοδότηση της Ελλάδας σε ευρώ σε μείζονα κίνδυνο».

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι στην Ελλάδα εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο ήταν ένα δόλιο σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο βέβαια υιοθέτηση πρώτη η...Ιρλανδία.
parapolitiki.com

Χωρίς άλλα λόγια...

 
(Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο twitter από τον χρήστη @episodiakos)

Τσακαλώτος: "Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν"...

Τσακαλώτος: Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουνΤις αποφάσεις του Eurogroup, σχολίασε ο βουλευτής και υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι...
"όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν". Αναλυτικά η δήλωση:

"Οι αποφάσεις του χτεσινού Eurogroup δείχνουν ότι «όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν». Το νέο πρόγραμμα, η Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL), σημαίνει:

-την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης

- την αξιολόγηση κάθε τρίμηνο

- την παραμονή του ΔΝΤ στο «πίσω κάθισμα», όπως είχε προαναγγείλει και ο κ. Χαρδούβελης.

Όπως πάντα, οι τελικές αποφάσεις και λεπτομέρειες θα καθοριστούν, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και ψηφιστεί το πακέτο μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Όπως και αν βαφτίσουν τη νέα συμφωνία, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Είτε μέχρι να γίνει το χρέος βιώσιμο, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέχρι να εφαρμοστούν ολοκληρωτικά οι καταστροφικές μεταρρυθμίσεις"...
enikos.gr

Ανακαλούνται πίτες γνωστής εταιρείας...

Ανακαλούνται πίτες της ΕΒΓΑ λόγω μούχλας...λόγω μούχλας...


Τη διακίνηση συσκευασμένων προϊόντων κερασόπιτας, μηλόπιτας και...
λεμονόπιτας της ΕΒΓΑ, που παρουσίαζαν μούχλα στην επιφάνειά τους διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την παρασκευάστρια εταιρεία την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Πρόκειται για τα τρόφιμα «Trendy Κερασόπιτα, Cherry pie», «Trendy Μηλόπιτα, Apple pie» και «Trendy Λεμονόπιτα, Lemon pie», σε συσκευασίες των 100 γρ. έκαστο, που παρασκευάζονται από την εταιρεία ΕΒΓΑ ABEE και με ημερομηνίες ανάλωσης:

Trendy Κερασόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 23/11/2014 έως και 14 /3/2015).
Trendy Μηλόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 1/12/2014 έως και 20/2/2015).
Trendy Λεμονόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 7/12/2014 έως και 13/2/2015)...
voria.gr

Nα παρέμβει εισαγγελέας για τις τρομακτικές καταγγελίες Πιπιλή...

...για τις μαϊμού τσάντες βουλευτών...


Σε συνταρακτικές αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή, σπάζοντας τη...
σιωπή της για ένα θέμα που μας αφορά όλους. Παραθέτω ένα απόσπασμα από τα όσα είπε σε συνέντευξη της στο ΒΗΜΑ Fm: Είναι αληθινή και δερμάτινη η δική μου τσάντα. Άλλες φοράνε μαϊμούδες… Πολλές βουλευτίνες κυκλοφορούν με μαϊμούδες, πάρα πολλές! Το τι μαϊμού κυκλοφορεί στη Βουλή…! Κοίτα να δεις τώρα κατινιά: αφού δεν μπορείς να την πάρεις τη ρημάδα την αυθεντική – που την πήραμε εμείς όταν μπορούσαμε – πάρε μια τσάντα του ελληνικού εμπορίου, που κυκλοφορούν πολλές καλές. Γιατί φωνάζει, σκούζει ότι είναι μαϊμού! Γυαλιά δεν έχω προσέξει, αλλά για εμάς τις έμπειρες, η τσάντα φαίνεται… Νομίζω ότι θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Οι μαϊμού τσάντες στη Βουλή είναι με διαφορά το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και μπράβο στην κ. Πιπιλή που βγήκε να μιλήσει γι' αυτό...
parapolitiki.com

Επιστροφή Καραμανλή «βλέπει» η Frankfurter Rundschau

«Η άρνησή του ακούγεται ανεπαρκής όσο δεν την επιβεβαιώνει ο ίδιος»


Για επιστροφή του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτηρίζει "πρωθυπουργό της χρεοκοπίας" κάνει λόγο άρθρο της Frankfurter Rundschau με αφορμή τα σενάρια περί υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.



karamanlis_psifizeiΟπως αναφέρει η DW με αφορμή το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας "η συνάντηση του πρώην με τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ξενοδοχείο Χίλτον πυροδότησε τις εικασίες για υποψηφιότητα του πρώτου. Πάντως, όπως υπογραμμίζεται, ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Καραμανλή θα προκαλούσε έκπληξη. «Το όνομα Καραμανλής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική καταστροφή στο πεδίο του χρέους»,τονίζει ο αρθρογράφος. Όπως επισημαίνει, ο όρος greek statistics είναι πλέον γνωστός στις Βρυξέλλες μετά τα εξωραϊσμένα οικονομικά στοιχεία του τέλους της δεκαετίας του '90, που επέτρεψαν στη συνέχεια την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Ωστόσο, όπως σχολιάζει το άρθρο, «κανείς δεν παραποίησε τα δημοσιονομικά στοιχεία τόσο ανερυθρίαστα όσο ο Καραμανλής»".
Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι ο κ. Καραμανλής «ξεκουράζεται στη βίλα του στη Ραφήνα από τα χρόνια της διακυβέρνησης», ενώ επιλέγει τα πίσω έδρανα του κοινοβουλίου. «Στο περιβάλλον του Καραμανλή λέγεται ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα. Όμως η άρνηση ακούγεται ανεπαρκής όσο δεν την επιβεβαιώνει ο ίδιος», σχολιάζει ο αρθρογράφος κλείνοντας.
 matrix24.gr

Χαμπάρι δεν πήραν στη "Διαύγεια", για την παραίτηση Στύλιου...



ΒΙΝΤΕΟ...
Χαμπάρι δεν πήραν στη "Διαύγεια" για την παραίτηση του Γιώργου Στύλιου, από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, καθώς, μετά την...
απομακρυνσή του, ανέβηκαν στο διαδικτυο οι αρμοδιότητές του!
Δείτε το βίντεο, ΕΔΩ...
 

Μη ντρέπεστε...

...λέγονται Eurobank, Λάτσης και Wind

Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Ανάμεσα του βρίσκεται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.το κάνει;
του Κώστα Εφήμερου
 Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που παρουσιάσαμε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα μελετάται ως case study για το πως μοιάζει ο πάτος της.

Υπάρχει ήδη ένα άρθρο που εξηγεί με κάποια στοιχεία την υπόθεση LuxLeaks (εδώ link για το άρθρο από το διεθνές TPP) αλλά έτσι και αλλιώς η συντακτική ομάδα του TPP ετοιμάζει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε. Μέχρι τότε όμως διαβάστε αυτό:

Το σκάνδαλο σε μια παράγραφο

Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το ICIJ μέσω των συνεργαζόμενων με αυτό ΜΜΕ ανά τον κόσμο (δυστυχώς το TPP δεν έχει το status των ΝΕΩΝ, τα οποία ανέλαβαν τη διερεύνηση του ελληνικού τμήματος) είναι μια τεράστια υπόθεση φοροαποφυγής, στην οποία ενέχονται εκτός από πολυεθνικές και ισχυρά πολιτικά συμφέροντα. Πρόκειται για ένα νόμιμο σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες μπορούν να πετυχαίνουν ξεχωριστές συμφωνίες με κράτη προκειμένου να έχουν ειδική φορολόγηση. Το ICIJ σήμερα αποκάλυψε ότι οι αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ελεγκτικών εταιριών έκαναν συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο προκειμένου να μεταφέρεται στο Δουκάτο η φορολόγηση των κερδών των εταιριών, νόμιμα, απλά... και εντελώς ανήθικα, αφού ουσιαστικά οι μεγάλες εταιρείες με αυτό τον τρόπο δεν φορολογούνται στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Πόσο μεγάλο είναι το σκάνδαλο

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ICIJ το σκάνδαλο είναι τεράστιο αφού τα ποσά για τα οποία μιλάμε είναι σχεδόν 2 φορές όσο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας, ενώ η φοροαποφυγή υπολογίζεται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιες εταιρείες αφορά το σκάνδαλο στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής από τη δημοσίευση των εγγράφων έχουν αποκαλυφθεί οι συναλλαγές 5 εταιρειών ενώ έχει προγραμματιστεί η δημοσίευση για άλλες 4 (7,10,12 και 30 Νοεμβρίου). Οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι:

1. Badcock & Brown
2. EFG Group
3. Macquarie Group
4. Olayan Investments Company Establishment
5. Weather Investments

Η EFG Group είναι ένα διεθνές ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα με έδρα τη Ζυρίχη που ελέγχεται από την οικογένεια Λάτση ενώ η Weather Investments έχει τον έλεγχο της Wind Hellas. Η Olayan ήταν υποψήφια στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις ενώ έχει ποσοστό και στην Chipita. Είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με συνεργάτη τον Κωνσταντακόπουλο αλλά δεν επιλέχθηκε τελικά. Η Badcock & Brown έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε αιολικά πάρκα.

Είναι δηλαδή σαφές ότι μιλάμε για εταιρείες με τεράστιο κύκλο εργασιών που παίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια της οικονομίας της χώρας.

Ποιες άλλες εταιρείες έχουν αποκαλυφθεί παγκόσμια

Μέχρι στιγμής από τα συνεργαζόμενα με το ινστιτούτο ICIJ μέσα έχει αποκαλυφθεί ότι:

  • Οι Pepsi, IKEA, AIG, Coach, Deutsche Bank, Abbott Laboratiories και περίπου ακόμα 340 εταιρίες έχουν κάνει κρυφές συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου που τους επιτρέπουν να φοροαποφεύγουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.
  • Η PriceWaterHouseCoopers έχει βοηθήσει πολυεθνικές εταιρείες να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 548 συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου από το 2002 μέχρι το 2010. Αυτό το κρυφό σύστημα έχει βοηθήσει τις εταιρείες μέσω ενός πολύπλοκου φορολογικού συστήματος να γλιτώσουν δισεκατομμύρια φόρων. Οι οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου έκλειναν γραπτές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις.
  • Πολλές από τις κρυφές συμφωνίες εκμεταλλεύονται διεθνείς συμφωνίες μεταξύ κρατών που επιτρέπουν τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα, όπως αυτό που ισχύει για το Λουξεμβούργο.

Που πήγε η είδηση, οεο;

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ακόμα ουρές του σκανδάλου, καθόλου αμελητέες. Την πρώτη και σημαντικότερη θα μας επιτρέψετε να την κρατήσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δημοσιεύσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες το μεγάλο μας αφιέρωμα. Η δεύτερη λέγεται ελληνική δημοσιογραφία... ή μάλλον η έλλειψή της.

Την αποκάλυψη έκαναν τα ΝΕΑ. Στην ένθετη φωτογραφία αριστερά μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η εφημερίδα του κυρίου Ψυχάρη να δημοσιεύσει αυτή την παγκόσμια αποκλειστική είδηση (είναι το κουτάκι πάνω αριστερά). Δεν θα βρείτε φυσικά ονόματα εταιριών. Ωστόσο να δώσουμε έναν πόντο στην εφημερίδα που πήρε μέρος στην έρευνα και τελικά έπαιξε το θέμα. Ας πάμε όμως παρακάτω και ας επιλέξουμε το εντελώς ανακριβές σύστημα της Alexa για να δούμε πως έπαιξαν το θέμα στις πρώτες τους σελίδες οι 10 πρώτες ιστοσελίδες* της χώρας μας:

1. Το Zougla.gr έχει την είδηση των Luxemburg Leaks και ρεπορτάζ 900 λέξεων αλλά αναφέρει μόνο τις εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Καμία αναφορά σε Eurobank, Λάτση ή Wind.

2. Το Protothema.gr δεν έχει καμία αναφορά στο σκάνδαλο. Έχει όμως διαφήμιση της Wind.

3. Το Newsit.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά στο LuxLeaks. Έχει επίσης διαφήμιση της Wind.

4. Το tro-ma-ktiko.blogspot.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά. Περιέργως όμως έχει μια τεράστια διαφήμιση της Eurobank (Να υποθέσουμε δηλαδή ότι δεν είναι ανώνυμο το blog και μπορεί να κόβει τιμολόγια;)

5. Το κραταιό και έγκυρο in.gr... Επίσης ούτε μια λέξη στη πρώτη το σελίδα για το LuxLeaks. Διαφήμιση Wind: Παρούσα!

6. News247.gr... καμία αναφορά, καμία διαφήμιση (πως θα τη βγάλει την HuffPost;)

7. Το NewsBomb.gr επίσης δεν έχει καμία απολύτως αναφορά και επίσης σχεδόν καμία διαφήμιση (όλοι σαν το TPP έχουν καταντήσει).

8. To iefimerida.gr δεν έχει καμία αναφορά στο θέμα και έχει διαφήμιση Wind και Eurobank στις δύο πρώτες θέσεις.

9. To NewsBeast.gr επίσης χωρίς καμία αναφορά και επίσης με διαφημίσεις Wind και Eurobank.

10. Capital.gr δεν έχει καμία απολύτως αναφορά στο σκάνδαλο και έχει διαφήμιση Eurobank.

 Χωρίς κανένα ακόμα σχόλιο.

* Υ.Γ.1: Μπορεί να συμβαίνει μόνο ένα από τα δύο: Ή οι Έλληνες είναι τρελοί και άλλα site διαβάζουν από αυτά που λένε ότι διαβάζουν, ή οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο internet αγοράζουν αφειδώς ψεύτικη επισκεψιμότητα. Η απάντηση σε λίγες ημέρες.

Υ.Γ.2: Κρατήστε την παραπάνω λίστα και επισκεφτείτε τα site που σας ανέφερα παραπάνω και φαίνεται ότι δεν έχουν διαφήμιση της μίας ή της άλλης εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω ότι στις επόμενες 2-3 ημέρες οι Eurobank και Wind θα αυξήσουν «απότομα» την διαφημιστική τους δαπάνη.

Υ.Γ.3: Με την κατάσταση στα media όπως περιγράφεται παραπάνω εξαρτάται από εσάς να διαδοθεί η είδηση. Είναι η σειρά σας δηλαδή, που λέγαμε και μικροί...
 thepressproject.gr

Η «μεγαλομανία» του υπουργείου Τουρισμού...

ναζιστική ολυμπιάδα

Αν και η επίμαχη σκηνή μετά την παρουσίαση αφαιρέθηκε, δεν αφαιρέθηκε η μεγαλομανία της στερεότυπης παρουσίασης της Ελλάδας ως χώρα των Θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων ...
Ανιστόρητη στην καλύτερη περίπτωση η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού που παραλίγο να ρεζιλέψει τη χώρα διεθνώς. Ένα βίντεο που...
προβλήθηκε στο Λονδίνο για τον ελληνικό τουρισμό αποσύρθηκε άρον άρον μετά την επισήμανση ότι στη διάρκειά του υπήρχαν «ένδοξες» στιγμές από τη Χιτλερική Ολυμπιάδα του 1936.
Η εφημερίδα Guardian αμέσως επεσήμανε τη γκάφα και ειδοποίησε τους εκπροσώπους της Ελλάδας που «έκοψαν» τις επίμαχες στιγμές του Αδόλφου.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα αναμνηστικό βίντεο που περιλαμβάνει και υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά λάθος όμως υπήρχε μέσα και η σκηνή με την Ολυμπιάδα του 1936 που διορθώθηκε αμέσως». Τελικά ευτυχώς έστω και την τελευταία στιγμή δεν προβάλαμε ως χώρα την «ανωτερότητα της λευκής φυλής» στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας.  
Αν και η επίμαχη σκηνή μετά την παρουσίαση αφαιρέθηκε, δεν αφαιρέθηκε η μεγαλομανία της στερεότυπης παρουσίασης της Ελλάδας ως χώρα των Θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων, σημειώνει η Guardian, ενώ ανάμεσα στα σχόλια για το τουριστικό βίντεο διατυπώθηκε η άποψη ότι έμοιαζε σαν «φτηνή σαπουνόπερα». 
Επικρίνοντας την απόφαση να συμπεριλάβει τη σκηνή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, ο γνωστός φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος έγραψε: «Είναι ίσως το πιο απωθητικό πράγμα που έχω δει ποτέ». 

efsyn.gr ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

το κείμενο του Στάθη

Η κρίση είναι θλίψη


Η κρίση είναι θλίψη
Παραπαίει η κυβέρνηση.

Και η χώρα -όλοι μας, δεξιοί και αριστεροί- έχει την αίσθηση ότι αιωρείται σε ένα κενό. Στον αέρα. Oτι μετεωρίζεται στην ατμόσφαιρα σαν να περιμένει να ανοίξει κάτω απ’ τα πόδια της ένα κενό μέσα στο κενό και να πέσει στο χάος - όπως τα καρτούνς! Κάτι σαν

Ντάφυ Ντακ. Που έχει βρεθεί στον αέρα, το αντιλαμβάνεται με άργητα Ραν Ταν Πλαν και τέλος φεύγει έκπληκτος βολίδα προς τα κάτω με ταχύτητα Μπιπ-Μπιπ. Η χώρα αιωρείται σε μια χαζόγλυκη ταλάντευση, όπως αυτή που έχει η φωνή του Χαρδούβελη όταν μιλάει

και ξεμπροστιάζει την ίδια του την κυβέρνηση. Ναι, θα βγούμε απ’ το Μνημόνιο Αουσβιτς για να μπούμε στο Μνημόνιο Νταχάου. Ναι, δεν θα το λέμε Μνημόνιο, θα το λέμε τρελίτσες με τον Διάβολο. Ναι, θα μας επιτηρούν ως το 2065, ναι, η έξοδος στις αγορές ήταν ως τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές - γλυκανάλατες μπουρδίτσες, ειπωμένες με χαριτωμενιές και χαχανοειδή γελάκια στο κανάλι των Μεγάλων Μαχαιριών. Και η Ελλάδα

αιωρείται. Ετσι του ’σκασε του κ. Δένδια. Και κατέθεσε ορισμένες σκέψεις στο Κοινοβούλιο για τα «κόκκινα» δάνεια. Ορισμένες σκέψεις, βρε αδερφέ, έτσι για να περνάει η ώρα. Σκέψεις, όχι νομοσχέδιο. Δεν έχουν γίνει ακόμα, ευτυχώς, οι σκέψεις Δένδια, νόμος. Ασε που διαφωνεί με τις σκέψεις αυτές το ΠΑΣΟΚ. Το ρώτησε η σκέψη του Δένδια το ΠΑΣΟΚ; όχι; - που-πα’-ρε-Καραμήτρο;

Μόνον στην προπαγάνδα οι επιδόσεις της κυβέρνησης βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες. Η «Καθημερινή», εφημερίδα που εκδίδεται στον Αρη, διαπιστώνει ότι «οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς». Καρπούς ίσως, κουκιά όχι. Εξ ου και το σαφάρι για τους 180 βουλευτές συνεχίζεται. Και η Ελλάς βουρλίζεται. Πρώτη η χώρα στις απολύσεις! Να τη η ανάπτυξη.

Τρίτοι πιο φτωχοί στην Ενωση οι Ελληνες, μόνον τους Βούλγαρους και τους Ρουμάνους έχουμε σε χειρότερη κατάσταση απ’ τη δική μας, Να τη η ανάπτυξη. Να τη και η κυρία Βούλτεψη. Με εντολή Σαμαρά. Να μας σαρώσει τα μυαλά. Τι είναι 4.000.000 φτωχοί; Πίνατς! Δεν πτώχευσε δα κι ο Λάτσης! Πτώχευσε ο Θανάσης; ποιος Θανάσης; αυτός που αυτοκτόνησε από μακροχρόνια ανεργία; Κακώς! Πήγαν οι θυσίες του χαμένες...

Πάει πολύ! Και δεν πάει άλλο!

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων τα ’χει χάσει. Με... εντολή Σαμαρά ο... Χαρδούβελης διορθώνει τον... Ντάισελμπλουμ. Μαίνεται η Τρόικα, κολασμένα στροβιλίζεται η Ηρωδιάς και οι τύποι αυτοί προσπαθούν ακόμα να μας χρυσώσουν τα χάπια της κατάσχεσης, του πλειστηριασμού, της ανεργίας, του αφανισμού ανθρώπων, του μαρασμού ζωών.

Η κρίση είναι θλίψη. Σ’ αυτήν προστίθεται και η τρέλα. Δεν υπάρχουν πια νέα. Υπάρχουν τα ίδια. Ενα μοιρολόι και οι παραλογές του. Το 2011 θα βγαίναμε στις αγορές. Το 2012 θα ήταν το τέλος των μέτρων. Το 2013 θα άρχιζε η ανάπτυξη. Τι είναι ο χρόνος; βαγόνια που φεύγουν απ’ τη ζωή μας άδεια; Πότε θα ξαναπιάσει δουλειά ο σημερινός άνεργος 45άρης; Πότε θα γυρίσει απ’ την ξενιτιά ο μετανάστης επιστήμονας, ο κυνηγημένος εργάτης;

Πότε θα στήσει οικογένεια και σπιτικό ο σημερινός τριαντάρης; Τι είναι η ζωή; τετραετίες μιας Βουλής υπό κατοχήν;

Η καρέκλα του Βενιζέλου είναι το ιερό δισκοπότηρο των υποσιτιζόμενων παιδιών;

Ποια είναι αυτή η επικράτεια, όπου κριτής μου δεν είναι ο Θεός ή ο νόμος ή τα παιδιά μου ή οι φίλοι μου ή οι συμπατριώτες μου, αλλά η Τράπεζα;

Η Τράπεζα θα κρίνει αν μου αξίζει να μη μου βουτήξει το σπίτι; Η κυρία Βούλτεψη θα με επιτιμήσει που θρηνώ για όσα εκείνη καυχιέται; Χθες ο κ. Στουρνάρας, σήμερα ο κ. Χαρδούβελης, πιο πριν ο κ. Παπακωνσταντίνου, μοιάζει σαν ο χρόνος να έχει παγώσει. Ιδιες εξαγγελίες, ίδιες προσδοκίες, ίδιες προδοσίες, διαρκείς απώλειες. Για μας. Διότι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, οι μεν συνεχίζουν να πλουτίζουν, οι δε συνεχίζουν να άρχουν. Και η Ελλάδα;

Θλίβεται και τρελαίνεται. Για στέρφα γίδα την πάνε...
enikos.gr

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά...

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ τρομοκράτησε την Κεφαλονιά 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματίες...
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 09:41 στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σεισμολογικό ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος ...
4,8 της κλίμακας Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χλμ. ενώ το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χλμ από την πόλη του Αργοστολίου

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματίες...
 

Μοιραία γυναίκα

Επικίνδυνη γυναίκα η Λιάνα Κανέλλη. Τη χαστούκισε ο Κασιδιάρης, μπήκε φυλακή. Βιοπράγησε (λεκτικά) εις βάρος της ο Στύλιος, έχασε το υπουργείο του. Την κάλεσε να παρουσιάσει το βιβλίο του ο Μπαλτάκος, έχασε τη γραμματεία της κυβερνήσεως. Την εξέλεξε βουλευτή η Παπαρήγα, έχασε τη γραμματεία του ΚΚΕ. Μήπως θα μπορούσε να κάνει κι ένα ραντεβού με τον Βενιζέλο;
Πιττάκιον matrix24.gr