Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

F.T.: Κομβική για την ευρωζώνη η τύχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

«Βαρόμετρο» για ολόκληρη την Ευρωζώνη το νέο ελληνικό «βάσανο» για τις τράπεζες, λένε οι Financial Times
Στο επίκεντρο του εγχώριου και όχι μόνο ενδιαφέροντος τίθεται η κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Οι Financial Times χαρακτηρίζουν βαρόμετρο για ολόκληρη την Ευρωζώνη τη «μάχη» για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με το «βλέμμα» και στη συνάντηση της Τρόικας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γ. Προβόπουλο.

Την ίδια ώρα, τραπεζίτης, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο αριθμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε στο 31%, στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2013, από το 29,3% του πρώτου εξαμήνου.
Αυτά εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για την «υγεία» των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με τους Financial Times, για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα ένα γεωγραφικά και οικονομικά περιφερειακό μέλος της Ευρωζώνης, βρίσκεται στο επίκεντρο των πραγμάτων και όπως σχολιάζουν, «η επικινδυνότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας θα αποτελέσει, σίγουρα, πολιτική “καυτή πατάτα” ειδικά για την Γερμανία όπου οι πολίτες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την μεταφορά πλούτου από τον Βορρά στον Νότο».
Όμως, όπως αναφέρετραι, υπάρχει και μια δεύτερη πολύ σημαντική διάσταση στο τελευταίο αυτό ελληνικό πρόβλημα. «Το πώς θα επιλυθεί η διαμάχη για την υγεία των ελληνικών τραπεζών, θα προσφέρει ουσιώδεις ενδείξεις για την προσέγγιση που θα εφαρμόσουν οι ευρωπαϊκές αρχές στα φετινά βαρυσήμαντα “τσεκ-απ” στην υγεία του συνόλου των τραπεζών του ευρωπαϊκού συστήματος», υποστηρίζουν.
Σύμφωνα με τη Financial Times, η προσοχή στην Ελλάδα χρησιμεύει ως πρώιμο «βαρόμετρο» για την αξιολόγηση των τραπεζών στην Ευρωζώνη και πολλοί πιστεύουν ότι θα εμπεδώσει ή θα διαλύσει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.
Οπωσδήποτε θα παιχτούν διάφορα «παιχνίδια», όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, καθώς η Ελλάδα θέλει να αποφύγει ή να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος ενός τρίτου πακέτου διάσωσης, ενώ οι αξιωματούχοι της Τρόικας θα είναι πιθανότατα πολύ πιο συντηρητικοί. «Τα επιχειρήματα των απαισιόδοξων στηρίζονται στην αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που πιθανόν να μην κορυφωθεί για ένα χρόνο ακόμη», αναφέρουν.
Όπως αναφέρει το Reuters, τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά ο ρυθμός με τον οποίο αυξάνονται, έχει ξεκινήσει να επιβραδύνει, καθώς και η ελληνική οικονομία αναμένεται να κλείσει με ανάπτυξη 0,6% το 2014.
thepressproject.gr
(με πληροφορίες από το kerdos.gr)

Δύση προειδοποιεί Κρεμλίνο για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Άνοιξε μέτωπο στην Κριμαία

Δύση προειδοποιεί Κρεμλίνο για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας
                 Αντιμέτωποι φιλοδυτικοί και φιλορώσοι διαδηλωτές στην Κριμαία
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Εν μέσω συγκρούσεων και αποσχιστικών τάσεων στην Κριμαία, το ΝΑΤΟ διαμηνύει προς τη Μόσχα πως στηρίζει «την εδαφική ακεραιότητα και το απαραβίαστο των συνόρων» της Ουκρανίας, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Κρεμλίνο πως στρατιωτική δράση στην Ουκρανία θα ήταν «τεράστιο σφάλμα».

Διεθνές ένταλμα σύλληψης εκδίδεται την ίδια στιγμή σε βάρος του καθαιρεθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται έως και σήμερα, αλλά κατά πληροφορίες της γενικής εισαγγελίας εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα.

Σε διπλωματικό επίπεδο, στο Κίεβο μεταβαίνουν την Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Τσεχίας προκειμένου να έχουν συνάντηση με τη νέα μεταβατική κυβέρνηση, ενώ σκοπεύουν να επισκεφτούν επίσης το Ντόνετσκ, στην ανατολική ρωσόφωνη και ρωσόφιλη Ουκρανία.

Επίσης την Πέμπτη συναντώνται στην Ουάσινγκτον ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ με επίκεντρο την ουκρανική κρίση. Θα ακολουθήσει την Παρασκευή συνάντηση Στάινμαγερ με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, υπό το φως της σχεδιαζόμενης οικονομικής βοήθειας.

Το ΝΑΤΟ για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Μια Ουκρανία «κυρίαρχη, ανεξάρτητη και σταθερή, προσανατολισμένη πλήρως προς τη δημοκρατία και την έννομη τάξη, αποτελεί κλειδί για την ευρωατλαντική ασφάλεια» υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Άμυνας των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ κατόπιν συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

«Οι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι συνεχίζουν να στηρίζουν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, την εδαφική ακεραιότητά της, τη δημοκρατική ανάπτυξή της και την αρχή του απαραβίαστου των συνόρων της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
in.gr

Ελληνορωσικό Τουριστικό Forum από τις 23 έως τις 27 Απριλίου

Στην Αθήνα 1.200 Ρώσοι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Ελληνορωσικό Τουριστικό Forum από τις 23 έως τις 27 Απριλίου
Αθήνα
Με 1.200 ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 27 Απριλίου το Ελληνορωσικό Τουριστικό Forum.

Διοργανωτές του forum, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο μεταξύ των δύο χωρών που γίνεται στην Ελλάδα, είναι ο Labirint, ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους Tour Operators, σε συνεργασία με τον ταξιδιωτικό όμιλο Le Grand Group of Companies, τον σημαντικότερο ταξιδιωτικό όμιλο εισερχόμενου τουρισμού στην Νότια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και την AEGEAN.

Το 2013 ο όμιλος Le Grand διπλασίασε τις αφίξεις σχεδόν σε όλους τους προορισμούς, ξεπερνώντας τους 260.000 επισκέπτες στους τέσσερις προορισμούς με κορυφαίο την Κρήτη, στην οποία βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία του.
in.gr

Περίπτωση τρανς αστυνομικού απασχολεί για πρώτη φορά την ΕΛ.ΑΣ

Αμηχανία στους κύκλους της Κατεχάκη

Περίπτωση τρανς αστυνομικού απασχολεί για πρώτη φορά την ΕΛ.ΑΣ

Αθήνα

Η πρώτη περίπτωση επαναπροσδιορισμού φύλου αστυνομικού υπαλλήλου απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ., η οποία καλείται να διαχειριστεί ένα λεπτό προσωπικό ζήτημα. Η μέχρι πρότινος γυναίκα αστυνομικός, που υπηρεσιακά ανήκει στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, υποβλήθηκε σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Πληροφορίες του Έθνους ανέφεραν πως μετά την αρχική αμηχανία που επικράτησε στους κύκλους της Κατεχάκη, αποφασίστηκε να ακολουθηθούν οι ίδιες ακριβώς διαδικασίες που προβλέπονται για όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Έτσι, μόλις επιστρέψει στην εργασία του από την αναρρωτική άδεια, ο κανονισμός προβλέπει ο αστυνομικός να περάσει από επιτροπή του Υγειονομικού προκειμένου να αξιολογηθεί αν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του, να φέρει όπλο και να ανταποκριθεί στις υπηρεσιακές ανάγκες.

Στην αξιολόγηση της υγειονομικής επιτροπής περιλαμβάνεται και ψυχοσωματική εξέταση, αλλά όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές είναι στάνταρ διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους αστυνομικούς.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) επισημαίνει ότι θα παρακολουθήσει στενά την υπόθεση «καθώς θεωρούμε ότι και μόνο το γεγονός ότι τίθεται εν αμφιβόλω η θέση εργασίας ενός τρανς ανθρώπου, τούτο είναι πολύ σοβαρό θέμα, που αναδεικνύει:

» τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς που υφίστανται οι τρανς άνθρωποι στον χώρο της εργασίας,

» την αναγκαιότητα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, και,

» την αφαίρεση κάθε αναφοράς που σχετίζεται με την ταυτότητα φύλου από τους καταλόγους ψυχικών διαταραχών καθώς οι αναφορές αυτές, πέρα από τον επιπλέον στιγματισμό, θέτουν εν αμφιβόλω τις δικαιοπρακτικές ικανότητες ή ακόμη και την εργασία των τρανς ανθρώπων».
in.gr

Πάκο ντε Λουθία: Εφυγε από τη ζωή ο «μαέστρος του φλαμένκο»

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 66 ΕΤΩΝ

Πάκο ντε Λουθία: Εφυγε από τη ζωή  ο «μαέστρος του φλαμένκο»

Ο ισπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της γενέτειράς του ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Όπως αναφέρει η El Pais, επικαλούμενη μαρτυρία στενού του φίλου, έπαθε το έμφραγμα την ώρα που έπαιζε με τα παιδιά του στην παραλία του Κανκούν, όπου έχει εξοχική κατοικία.

Ο «επαναστάτης της κιθάρας»
Γεννημένος στην Αλχεθίρας της Ανδαλουσίας στις 21 Δεκεμβρίου του 1947, o Πάκο ντε Λουθία - κατά κόσμον Φρανσίσκο Σάντσεθ Γκόμεθ - καταγόταν από μουσική οικογένεια με μεγάλη παράδοση στο φλαμένγκο.
Η μουσική του ευφυία έγινε εμφανής από νωρίς, όταν σε ηλικία μόλις πέντε ετών, διόρθωσε τον πατέρα του, Αντόνιο Σαντσές, επαγγελματία κιθαρίστα, ως προς...

Άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας διέταξε ο Πούτιν

Σε ολόκληρη τη δυτική Ρωσία.


Άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας διέταξε ο ΠούτινΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της χώρας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, προβαίνοντας σε μια επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος εν μέσω των εντάσεων με την Δύση όσον αφορά την Ουκρανία.

«Σύμφωνα με μια διαταγή του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 14:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Πούτιν έχει διατάξει απροειδοποίητα...